Животът е борба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Животът е борба
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 7553 пъти
Още от древни времена единствената цел на хората е била да оцелеят. Борбата за живот е била главната мотивация не само на хората, но и на животните. Хора правят какво ли не за да оцелеят, но това е било винаги. Някои хора си служат с лъжи, лицемерия, други - с истина и т. н., но всички се борят за да оцелеят. Мисля, че на всички ни е ясно колко труден е живота, не само в България но и в целият свят и колко нещата излизат все повече извън контрол за обикновения човек. При животните има един закон, че по-силният побеждава. Ако си слаб и немощен умираш, за да нахраниш тези, които ще продължат да оцеляват.

При нас хората е горе-долу същата работа - ако не се бориш за своите права винаги ще се намери някой, който да те "смачка" и остави в "калта". Живота е гаден, шибан, подъл и независимо колко пъти биваш прецакван, мамен, лъган ако искаш да оцелееш, трябва да намериш сили да се изправиш, да загърбиш миналото и да продължиш напред. За да живееш трябва да се бориш, спреш ли да се бориш умираш. Някои казват -живота ми е напълно безсмислен няма за какво да живея и най-вече за кого. Е, трябва ли да има някой за който да живея, трябва ли да има за какво да живея? Не. Защото докато аз съм жив ще живея за себе си знам, че звучи егоистично но е така когато няма, за какво да живееш, няма за кого да живееш, живей заради себе си. И ако по случайност сте влюбени и ми кажете, че любовта е единственото нещо за което си струва да се бориш, ще се наложи да ви разочаровам, защото тук нещата са наистина скапани. В днешната тъй наречена любов, повечето момичета гледат парите, а не това какво представляват мъжете. После се чудете защо момичета на по двайсет се омъжват за четиридесет или петдесет годишни мъже. Така че в този неприемлив свят трябва да гледаш само и единствено себе си. Тръгнеш ли да злобееш и да завиждаш на другите, да се чудиш каква мизерия да им направиш знай, че омразата и злобата ще те убият. Омразата и завистта са най-тъпите неща на този свят, хората които мразят са, просто едни слабаци. Хората трябва да разберат, че омразата не води до нищо добро. Преди бях доста наивен вярвах в хората, вярвах в приятелството, но съм вярвал всъщност в една огромна лъжа. Вече не вярвам в нищо и никой. Вярвам единствено в себе си защото разбрах, че в този живот трябва да разчиташ единствено на себе си, че трябва да се справяш с поблемите си сам, трябва да признаваш грешките си и да се учиш от тях. Трябва да си честен спрямо себе си и когато оплескаш нещата, трябва да намериш начин да ги оправиш. Истината е, че не трябва да се предваш колкото и лоши да са обстоятелствата, не трябва да се огъваш пред трудностите, не трябва да се отказваш, трябва да се бориш когоато оплескаш нещата трябва да дадеш всичко от себе си, за да ги оправиш. За мен знам, ще падам и ставам, но в сърцето ми винаги ще гори огънят на борбата. И помнете каквото и да ви се случва не се предавайте! Намерете сили и смисъл да продължите! Животът наистина е борба!

П. П

Животът е шибан, гаден и подъл.
Всеки ден ни подлага на нови и нови изпитания,
които ние трябва да преодолеем за да продължим,
своя жизнен път.
Животът е борба, а в нея оцеляват силните.
Някои се отказват,
други се борят до край и загиват,
трети се примиряват и така се носят по течението.
Животът е една голяма борба,
човек я води от как се е появил на този свят.
Борил се е за първа глътка въздух,
и ще се бори за последната.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: c46211f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Животът на НЕОСЪЗНАТИЯ е бораба, а не по принцип.
Буда и Христос не са се борили, понеже са владеели Съзнанието, което твори и управлява материята. Борили са се неандерталците и австралопитеците (и в пряк, и в преносен смисъл).

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 48e16093c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така добре има мисъл в това което си написал неотричам. Много отдавна та чак до сега имам много виждания за нещата и живота и тези съвпадат с мойте преди 1 година когато бях в някав екстас, после в страх, съжаление и разбирасе кал, дупка надолу... , депресия. И аз съм говорил на хората и не са ме разбирали, и се чудех ако я напиша тук каде да я сложа, в коя тема и после реших никаде иначе трябва да е в "Наркотици". Много лошо деградират мозъка, много чак те вкарват в мисли за живота и виждаш помийската част от него която не се вижда без очила...

Speed

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4922d748c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1 и Буда и Христос са се борили,но не по обискновения начин. Грешката на човеците е,че си мсилят,чемогат да построят щастието си върху стъпканото друго щастие,а най-лошото,че тази грешка не е от скоро,но ние пордължаваме да я поравим, което говори за умствения ни капацитет,но да не се отплесвам.
Авторе, живота е борба,така е, но ти сам избираш как да я водиш и за какво да я водиш... а това е труден избор.
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c46211f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №3, постигането на резонанс с Метасъзнанието едва ли може да се нарече борба - по-скоро е някакъв вид висше умение. Но дори и да го наречем "борба", то тя не е за оцеляване и още по-малко - от страх. Ама ти си се бори като искаш! :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4922d748c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4 говорим за борба, борбата не е само за оцеляване или страх, борбата е борба под всяка форма. Те са се борили със себе си, с плътските си желания и навици, за постигане не просветление. И точно това е най-трудната борба от всички.
Лола
П.П. Мерси за иронията ти и за желанието ти да покажеш колко си запознат с религиите и културите на чуждите и твоя народ.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c46211f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   №5, скъпа Лола. ами то тогава, по твоята логика, всичко е "борба" и няма нищо извън "борбата". В такъв случай какво има да го обсъждаме изобщо? Все едно да кажеш "Вселената е космос" или "водата е мокра", или "обичам всички хора по равно (никого повече или по-малко от другия)".

А иначе преодоляването на пороците и на плътските желания и навици изобщо не става чрез борба - това е тънкия момент, който много хора не разбират и бъркат (ако ставаше така - хайде ти "пребори" своите? ), а става чрез повишаване на степента на осъзнатост. Много е различно! Това означава, че медитирайки или наблюдавайки реалността под друг ъгъл, в един момент човек получава достатъчно трансцедентално познание, което интегрирано в личността му води до АВТОМАТИЧНО ОТПАДАНЕ на пороците, нуждата от зависимости, желания (включително плътски) и т. н. Крайната фаза на този процес е и споменатото Просветление - личността се разтваря, азът се свързва със свръх-аза (Метасъзнанието) синхронизирайки вибрациите си. Тогава човек става Бог и Бог става човек (на практика вече няма разлика между двете - те стават едно). Това е отговорът на глупавия въпрос "Христос човек ли е бил или Бог? " Ами родил се е човек, но е станал Бог, ама не чрез борба, а чрез нещо, което наричам "духовна мотивация", нещо, което всеки от нас е ОБРЕЧЕН да постигне, било то от интерес, било - от "бой по канчето".

Та мисълта ми е - няма да откажеш цигарите ако започнеш да се "бориш" с тях или с навика си, нито ще преодолееш плътските си желания като ги подтискаш - най-много да си докараш някое сериозно психическо отклонение... Не става така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 354e695017
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Клоня към Лола... наистина проблема е, че всеки се спасява поединично и си мисли, че може да е щастлив и да живее добре за сметка на някой друг. Разделени сме всеки срещу всеки и човек за човека е вълк, а не приятел, другар и брат. Това е "конкуренцията" и "състезателния дух", да успяваш и да оцеляваш срещу другите. Това е противоестествено... Не е нещо ново, че цялото ни общество е поставено на погрешна основа... в училище те учат един куп глупости, които не са ти нужни за живота, а никой не ни учи как да се отнасяме към себе си, към другите, как да общуваме...
Борбата не е само за неосъзнатите, права е Лола, че борбата е на всички нива. Така е при животните, така е и при хората. Но ние, за разлика от животните, имаме съзнание, имаме капитал и потенциал, с който можем да работим, но използваме едва 5% от него, и то в грешна посока. Еххх... :( затова остави света, остави другите и гледай себе си. Бъди промяната, която искаш да видиш в света /Ганди/

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7e10a608ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Съгласна съм, че животът е борба и че трябва даникога да не се предаваме, а да продължаваме да се борим. Също така съм съгласна, че винаги има стимул за борбата и най-големият такъв е самите нас. Но някак си за мен ти виждаш нещата прекалено черни. Това, че не вярваш в приятелството и така нататък, не е ли млако прекалено крайно? Вярно, че свестът, в който живеем не е розов, но не е и чак толкова лицемерен. Има 20-годишни женени за 40-50-годишини, но има и много други млади момичета.
Нали борбата си струва точно за хубавите моменти, които преживяваме в този живот, макар й те на фона на лошоти да са по-малко. Нали точно се борбим за себе си, да бъдем ние щастливи, доволетворени и доволни от този живот.
Погледни нещата от друг ъгъл - малко по оптимистично и ще видиш, че колкото и да е гаден, труден, изпълнен с борба, животът е в дадени моменти и много хубав, изпълващ ни с щастие и радост :)
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4922d748c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   6 между борба и подтискане има огромна разлика. Забелези не казах подтискт плътските си желания, казах борят се със. Борбата със себе си не значи подтискане. Честно казано имам чувството,че говорим за едно и също, но се изразяваме различно...
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e762492b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   - Осъзнал си се. Сега, иде ред да се реализираш.
Така пораства Човекът. Дерзай! .

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 304115ded1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всички ние сме грешни още от самото ни раждане заради това, че причиняваме тази огромна болка на майката.
Замислих се, че всички ние идваме на този свят плачейки и чрез огромна болка, този знак не е случаен, това е знак, че животът е повече мъка и страдание, отколкото радост и щастие.

В момента съм влюбена в един човек, за когото бих направила всичко, за да е добре, но нямам никакъв шанс с него дори да сме приятели около мен хиляди готини и добри мъже и жени, но никой не може да ме грабне, да ме впечетли, самотата ме смазва, просто без люмият ми човек чувствам живота си напразен, много ми е тежко и болно, искам да умра, съжалявам, че съм се родила, просто се чувствам излишна така съм от доста време и не знам още колко ще изтърпя самотата.

Само не ми казвайте излизай, намери си хоби, правя го, но както ви казах аз обичам само един и другите не ме интересуват, ще си кажете, че обичам този човек само защото нямам шанс с него, ще ви опровергая, аз може да нямам шанс и с други, но те не ме вълнуват т. е чувствата са ми истински дори някога да спрат чувствата ми към въпросната личност пак ще съм сама, защото тогава просто няма да изпитвам нищо към никого, ще съм празна.

Много добре се познавам и съжалявам защо съм толкова различна от другите, другите на мое място си намират друг за разнобразие и забавление, но аз не искам и не мога да дам тялото си на някого към когото нямам никаква страст, ако ще 60 години да съм на сухо, не съм ли срещнала някой, който да ми вземе ума няма как да си легна с него камоли да имам връзка.

Предпочитам да не съм жива, отколкото да прекарам младостта и живота си в самота без любов затова съм така отчаяна и депресирана.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9e096815e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз имам същият проблем... :( Цял живот съм обичал без да ме обичат от другата страна - веднъж и мен ме обичаха, но аз пък тогава не успях :(:(:(. Държа се нормално, старая се да имам необходимите достатъчни показатели-почти винаги съм ги имал само че с поне по един критичен от тях, който е достатъчен за това да си живея в пълна самота :) - имам скъпи хора, които обичам, но не живеем заедно - чуваме се всеки ден по телефона, но не можем да се виждаме, макар и да сме в съседни квартали :(. Имам напрегнати отношения в семейството откакто съм се родил-а то вече е доста отдавна - 80-те - тази семейна "конюнктура" много обърка животът ми, тъй като докато растях и узрявах, изграждах си личността, се занимавах да процесирам кой от какво недоволен, кой на кого обиден, каква простотия да избегна, по какъв начин да премина през място, време и физическо и всякакво друго пространство……. И неизбежно от все още не напълно формиралата ми се персона, се забелязваха девиации – стандартни, защото нито съм станал алкохолик, още по-малко наркоман, не съм измамник, идиот, безскрупулен темерут и още тем подобни. Не, не съм никое от тези, но допуснах грешки, които ми упътиха живота искам не искам (не съм играл никога хазарт, да не си помисли някой и това :) ) в посока самота и до известна степен предизвестие :) ( не забравяйте да си пускате предизвестия за прекратяване преди автоматичните едногодишни обновявания на контрактите :):):) - така беше с телефоните, но го махнаха май вече това :):):)). Спорт, физическа форма-добра, клинично здрав, интелект-достатъчен, образование – добро, езикови и социални познания – добри, ядене на масата – достатъчно и без „стрихнин в супата” (чувал съм че има такъв роман, но не съм го чел, само предполагам от заглавието тематиката му :):):)). Работа – минимално достатъчна. Преди имах много лошият навик да процесирам, както вече казах, кой от какво недоволен и съответно да си организирам самозащита. Специфична самозащита с много болка :):):)-как да се запазя жив, как да стигна до любовта (това е и основната ми болка :( - както и на по-голямата част от хората, които виждам тук :(), как да виждам щастливи и хората на които държа, как да водя живота си, така че да нямам фатални пречки да предотвратя набутването на неправилни неща в живота ми (както самонабутване от моя страна, така и щедрата, макар и много често несъзнателна помощ от страна на околните).
И така – няма да си пиша ръст, години, цвят на косата, други физически параметри, квартал, си ви и т. н. :) Приятно ми е да чета нещата тук, помагат ми много и съм щастлив, че открих това място :). Ето, има и хубави неща и не е алчност винаги да търсиш доброто чувство и човешкото общуване (за жалост много хора вече не го могат :(). Ще съм много щастлив ако някой още пише по темата :) (е нещастен ли, какъв да съм – то е ясно :) )

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5bf2e1283d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, 11 :) - ще изтърпиш самотата дълго, не се притеснявай - търпи си се самотата, няма какво да направиш-не можеш да я изхвърлиш, унищожиш, избегнеш и т. н. Ти самата го каза. Но аз ще ти кажа, както и другите по-рано тук - бори се. Независимо там с какво :) - аз се боря със заплашителен брой неща :):):), общо взето се чувствам "нотинг то лууз" (макар да имам - не пари де :) - много по-важно от тях!!! ) и си го карам с усмивка, когато мога - макар да са жестоки раните както в сърцето ми, така и на други места (само не на едно :П:П:П - не съм такъв и никога няма да бъда - то това е генетично предопределено - на мен не ми е :):):) ). Старая се да не ги мисля "емоционалните" терористи и пиявици-каквито и да са те-техен проблем-не могат по никакъв начин да ми програмират мислите ако аз не го допусна, а аз от доста време нямам и половвин лучай за това :):):) Когато го няма доброто и човешкото общуване, и мен ме няма :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4c6302f01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Да, животът е борба за оцеляване! Навремето хората са живеели в племена и взаимно са си помагали! С навлизането на техниката и удобствата хората все повече се спасяват поединично! Стават единаци, липсва любов и взаимопомощ за сметка на материална маниащина и изкривено идолопоклонничество! Всичко е лицемерие и фалш и нещата все повече се извращават! Звучи адски грубо, но системата е абсолютно сгрешена и трябва да стане голям катаклизъм, за да се започне наново и начисто! Сами знаете, че при големи природни бедствия ( пожари, наводнения, земетресения, вулкани или войни ) хората загубвайки всичко материално и започвайки от нулата се осъзнават, че има други ценности и се връщат към колективно съзнание и стават много по-добри и си помагат взаимно безкористно! Трябва пълен рестарт на света и колкото по-скоро толкова по-добре, защото тази агония е мъчителна! ;(((

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 32e34ba012
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От номер 11 :)
Всички ние признаваме за побъркан онзи, който се е самоубил заради несподелена любов, но дълбоко в себе си го разбираме.
Не ме е страх да се боря за живота, страшното е да се бориш за живот, който е безсмислен, мога да се боря срещу трудностите в живота, но ако има защо.
За какво ми е да съм богата щом нямам най-важното нещо, споделена и истинска любов, за какво ми е да се прибирам в луксозната си къща, и да живея сама в нея, за какво са ми всички скъпи играчки, те не могат да ми създадат потомък....
Дори да имаш здравословни проблеми или материални друго си е до теб да е твоята полвинка, и то в подбни моменти, всякакви препятствия мога да преживея, ако онзи, който обичам е до мен и също държи на мен, защото това, разбира се ми дава сила.
За мен полвинката в живота е една, не сто или хиляда, така че си спестете коментарите ще си намериш друг, за какво ми е друг, като нямам емоционално влечение към него.
Лудост е да предпочетеш кариерата и богатството пред любовта, не си мислете, че на богаташите им е лесно, и не се заблуждавайте, че колкото по-богат е някой, толкова по-хубав живот има, богатите са занимават с болести, здраве нещо, което не можеш да купиш с пари.
Оцянвам това, че съм здрава, че имам приличен външен вид, че мога да си позволя да се обличам с хубави дрехи, има поне 10 момчета, които ме харесват-междодругото сваляли са ме и жени, оценявам, че мога да си похапвам това, което искам, това което ми е вкусно, и имам възможност да си го позволя при това всеки ден, имам дом дори два (къща и апартамент), прилична кола, компютър, родители, които ги е грижа за мен, уча висше образование, имах възможността да имам два бала (гимназиален и абсловентски), а също така ми беше осигорено да съм на почивка извън България, родителите ми осигоряваха средства, за да ходя на школи по английски години наред, а също така ме инвестриха и в спорта, освен родителите ми имам поне един приятел, който много държи на мен и други хора, на които присъствието ми им е приятно, ако се замислиш, колкото и да е прецакан живота на някой на всеки му се е случвало нещо хубаво, като например онова невроятно усещане някой да вярва в теб, да не е лесен живота, но има и по-зле от мен затова не бива да се оплаквам.
Хората по света водят войни, всеки ден умират деца и родители, стават какви ли не катастрофи затова не бива да се оплаквам, на никой не му е лесно.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 65c0a3866f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Някой знае ли какво е борба с рака? Някой знае ли какво е борба с психозата? С шизофренията? Някой знае ли какво е борба с високото кръвно? Някой знае ли какво е борба да си осигуриш вечерята, когато си забравен от всички и никой не ти предлага работа? Някой знае ли какво е борба да се усетиш този който знаеш, че си, а си се загубил по пътя? Някой знае ли какво е борба с алкохолизма? Някой знае ли какво е борба с пълното неразбиране на всички наоколо? Някой знае ли какво е борба с цигарите? Някой знае ли какво е борба с информационното затъмнение, когато трабва да разбереш нещо, а няма от къде.? Някой знае ли какво е борба да станеш и да продължиш след като си бил прегазен? Някой знае ли какво е борба с това хората да се държат с теб сякаш не съществуваш? А борба с комарджийството? Запомнете и си го вкарайте в главите - който от горните проблеми да имате или други - МОЯТ ПРОБЛЕМ СИ Е МОЙ ПРОБЛЕМ и АЗ се БОРЯ да си го реша. Това е единственият правилен подход.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker