Каква кола да си купя? Моля за съвети от хора, които разбират! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква кола да си купя? Моля за съвети от хора, които разбират!
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1224 пъти
Здравейте, до миналата година карах голф 4 автоматик, за 4000лв таралеж в гащите и само проблеми, направо ужас беше, накрая за 1000лв я продадох :D Жена съм и както се досещате не разбирам особено и по сервизите само ме лъгаха за да давам повече пари, за рециклиране на турбо ми взеха 1700лв... :D надцакаха си ме

Сега искам да си взема нова кола, защото отчаяно имам нужда, започнах работа много далеч от дома ми и просто ми трябва за да ходя на работа с нея. Изкарах си курс на скорости, но 4г карах само автоматик и държа да е автомат, пък и на мен ми трябва предимно за градско.
Държа да НЕ Е бмв, мерцедес, ауди или някаква скъпа марка със скъпа поддръжка, по възможност да не харчи повече от тийнейдържка, да няма турбини и да не е някви 150-200 коня, нямам нужда от такова бързо нещо. Както казах, момиче съм, не хвърча по улиците и ми трябва икономична и скромна кола. Примерно форд, мазда, фиат, нещо такова.
Таааа, тъй като нямам на куп 7-8 бона, ми се иска някак си на лизинг да си взема. Или да изтегля кредит от някоя банка, кое е по-добрият вариант? Благодаря предварително за мненията!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: b498e16c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Много хора си мислят, че като си купят БМВ и ще у е скъпа поддръжката. До скоро и аз така си мислех и си купувах боклуци като Форд, Фиат и т.н. Да, на Фиата са му по-евтини частите, но ако през месец влиза в сервиз, кел файда. А и ако БМВ-то е над 10 г., пак не са чак толкова по-скъпи, но пък ще влиза в сервиз в пъти по-малко. Откакто си купих БМВ се родих, защото не е влизала в сервиз вече повече от година и може би ще изкара още толкова преди следващото влизане. А за това време с предната ми кола щях да вляза сигурно едно 6-7 пъти. Е, коя кола има по-скъпа поддръжка според теб? Да не говорим колко е неприятно през 2 месеца да влизаш в сервиз и като ти трябва колата, да не можеш да разчиташ на нея и като за капак да обикаляш сервизите, което си е нерви, време и невъзможност да си вършиш работата. Така че помисли добре и не отписвай въпросните марки, стига да немриш читав екземпляр са предпочитане. Те не случайно са с по-"скъпи" части. Евтиното излиза по-скъпо. Плюс имаш по-добра возия и комфорт.

А тези марки, които си изброила, са абсолютен боклук, особено Фиата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8c5d4d2e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи си фолксваген. Принципно #3 е прав, но ти не искаш толкова мощна кола, а VW е добро откъм качество/цена на частите. Относно скоростите, ще свикнеш за нула време да ги сменяш, а ще си спестиш много главоболия. Евтина марка с добри автоматични скорости няма. Казвам ти го, защото и аз бях в твоето положение.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a66a3946bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мерси за съветите! Да, мисля, че сте прави, по принцип харесвам много Ауди, кои модели според вас са ок за моите възможности? А за БМВто не съм сигурна.. понеже е със задно, а както знаем зимата са проблемни, така ли е наистина? Мерси предварително <3

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 699777f0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Hyundai Getz
Ford Focus
Mitsubishi Lancer

Това са примери, опциите варират. Търсиш в интернет, в локални автокъщи, каквото. А и евтина кола, с автоматик, да не харчи, да е надеждна, трудно. Автоматичната скоростна кутия е скъп лукс, който при повреда излиза солен.

Относно парите, не знам колко имаш спестени, но цената на самото МПС е само началото. По правило е хубаво да се сменя ангренажният ремък, маслото на двигателя и това на скоростната кутия (особено за автоматик) след купуване, за да няма изненади. Аз лично бих сменил и спирачните дискове, защото усетих при първата кола какво е да ти отказва да спре. И в зависимост кога са ѝ изкарвани документите: технически преглед, застраховка, еко данък. Всичко това е преди да започне горивото и поправките да ти ядат парите.

Така че ако не можеш да си позволиш да я купиш наготово и да имаш заделени пари за нужда, то не можеш да си я позволиш. Просто в България колите са дърти, на милион километри и няма гаранция какво ще намериш. Кредит означава, че освен ежемесечните разходи за колата, ти ще изплащаш и заем с лихва. За лизинг няма да коментирам, още по-зле е. Прави каквото си искаш с парите ти, но реално не можеш да си позволиш кола, ако не можеш да я купиш и да ти остане нещо в банката.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e44ba8d03d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Щом търсиш икономична и качествена кола бих ти препоръчал да си купиш японска нова кола: тойота, хонда, нисан, мазда, митсубиши. Като най-икономична е тойота prius хибридна, не само икономична, но и много качествена. Моята следваща кола ще бъде PRIUS HYBRID.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 647a325180
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Яронски/азиатски марки, тойота, лексус, собаро, мицубиши, сузуки и тн те са невероятно издръжливи повечето. Не са доста издръжливи както и скандинавските волво, сааб, но за нещо трудно ще намшраш резервни части

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc53be7381
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Пежо 207, 307, 308. Около 5-5500 автоматик. След като човек пробва автоматик, си е самоубиство да се връщаш на ръчкане. Особено за СФ.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 835d88ef83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   При колите втора ръка няма гаранция марката и лесно може да се наденеш на най-големия кош. Късмета излиза рядко, поради факта, че никой не продава читава кола, а си я кара. За мен най-безрисково се купува кола от собственик който познавам, или от сервиза в който се поддържа конкретната такава. Така що-годе си наясно за какво си даваш парите и има предвидимост на разходите. След като изпълниш тези условия, вече можеш да се насочиш към марка/модел...но отчитайки факта, че си момиче, едва ли ще успееш. Така, че най-добре си вземи с теб човек, който разбира, може да ти спести доста бъдещи главоболия. Нарочно не се ангажирам да ти изброявам кое става и кое не, поради факта, че от екземпляр до екземпляр, може да има таван разлика.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b896806763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, ако нямаш познат, който разбира, има един сайт cars-help.com, който предлага точно такива услуги - да търсят читава кола вместо теб, да я тестват и диагностицират на място, дори и пре сервиз могат да я прекарат. Не мога да гарантирам колко качествено работят, защото аз лично не съм им ползвал услугите, понеже нямам нужда, но просто да знаеш като алтернативен вариант. Имай предвид, че те имат в много градове представители, така че можеш да търсиш и в други градове, без да се налага да ходиш в друг за всеки оглед. Може и от Германия да ти докарат, което е по-добрия вариант за мен, но тогава има сериозно оскъпяване и при евтина кола не знам дали си заслужава. Защото представи си да си купиш кола 5 бона и да дадеш още 2 да я докараш. Но пък иначе при колите от Германия риска е малко по-малък.

Колегата горе не знам какво има предвид под това да я купиш от сервиз, те сервизите не знам да продават коли, но е добър вариант да си купиш някоя малолитражка върната от лизинг от официалния дилър. Има хора, които си купуват нови коли на лизинг и си ги сменят на всеки 4-5 г. Съответно ги връщат на дилъра и той ги препродава. Така че там можеш да намериш примерно нещо от рода на Форд Фиеста на 4-5 г. за 14-15 бона и то автоматик и напрактика ще е почти нова, че и гаранция може да има. Вярно, че е по-скъпо така, но пък първите години няма да имаш никаква поддръжка, защото е почти нова, а и нямаш разходи за регистрация. Така че предвид по-ниската поддръжка в първите години може да ти излезе и почти на същите пари като стара, но пък ще караш почти нова кола и няма да трошиш нерви по сервизите. Отделно няма да рискуваш да те излъже някой джамбазин. Така че помисли и за такъв вариант. Може да теглиш кредит, ако можеш да си го позволиш. Не препоръчвам лизинг, защото там има допълнителни такси, каско и т.н., които не са евтини.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a57cc983fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ако искаш надеждна кола която не се разваля, САМО ЯПОНСКА! Тойота са най-добрите! Един авто механик преди няколко години ми каза - Ако всички хора, купуваха само Тойота, щях да остана без работа.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3f97ba2761
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Благодаря ви много на всичкиии за съветитеее! <3 Баща ми и пастрокът ми си разбират, те ще са с мен при купуването на квото и да е, имат си и хора за ТП, тва не е проблем.
Със сигурност ще си взема от автокъща, не от някой непознат, щото го играх тва вече и беше яко :D Засега бях набелязала едно Volvo S60 2.4i в една автокъща, гледахме го, на външен вид супер много ясно, на техническия преглед казаха, че има проблеми и се отказах, беше 5500. После едно audi а4, за него на техническия човека ми каза, че е пълен боклук и да не го купувам... :D

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2921c0a960
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   тойота, киа.... важно за мен да е икономична. Изтегли кредит, така колата ще е на твое име, при лизинг не е така. После имаш разходи за прехвърляне на твое име. Няма смисъл.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker