По-лошо или по-добре возят джиповете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

По-лошо или по-добре возят джиповете
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 992 пъти
Здравейте, моля за разяснение, понеже някои казват, че джиповете возели по-лошо, а други - понеже имали по-дълга база, возели по-комфортно.

На работа имаме 2 служебни джипа - и двата 2013 г. Единият е Тойота РАВ4 и определено не съм впечатлен от возията, а другия е Хюндай Санта Фе и там возията е на светлинни години, много по-добра е, чак не усещаш дупките. Някои колеги ми викат, че било така защото едното било SUV, пък другото не знам си какъв друг вид джип.

2 въпроса - Има ли значение по отношение на возията дали е джип и в крайна сметка колко вида джип има и това оказва ли влияние на возията?

Аз знам за кросоувър и SUV, като и двата служебни ми приличат повече на кросоувъри,

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1371bfb7cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки джип сам за себе си, точно както при леките коли. Има значение дали караш голф 3, или се возиш в мерцедес S класа. При джиповете и изобщо всяко возило си е на същия принцип. Има технически характеристики, има пробно каране, возите си и решавате сами кои ви харесват. Някои хора обичат да подскачат като ненормални докато карат, други предпочитат да не усещат нищо, трети им харесва да харчи бензин.... От към качество пак си е от модел до модел. Дори модели на една и съща марка могат да имат значителни разлики в зависимост от годината на производство. Всяка кола, не само джип вози различно. Всяка!
Освен това последно време излязоха много псевдо джипчета на Рено, Форд, Опел, които за мен не са точно джипове, говоря за модели като Мока, Каптур, Куга, дори новите джипчета Кашкай на Нисан от 2018 ми се струват абсурдни, както и тия Т-Рок на фолксваген. Преди беше така, че джипът е винаги повдигнат със здрави амортисьори и 4х4 означаваше лукса, нали за да се различава от леките коли. Сега новите производства рядко предлагат 4х4 за джиповете си, тъй като в нормалните държави дори в планинските райони има пътища, за които не ти трябва 4х4, новите модели са нещо като перфектен семеен автомобил с по-нисък разход от предшествениците си, по-практични за градско каране и по-удобни за дълъг път. Това е.
Въпросът е къде ще се кара и каква работа ще върши, за това и моделите са хиляди.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4860a57569
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "По-лошо или по-добре возят джиповете" от кое авторе? Нали трябва да сравниш с нещо за да питаш такъв въпрос?
Важно е също и терена по който ще се возиш за да ти се избере правилния джип.
Може би ако си преведеш на български думите ще осъзнаеш разликата.
Джип - лек автомобил със стабилно окачване и висока проходимост през разнообразен терен. Наименование джип хората са възприели заради популярния през 50-те години на миналия век автомобил на крайслер - Jeep Chrysler- ползван от американската и руската армии през ВС, от там насетне хората наричат джип всеки автомобил с подобни характеристики. С неговата здравина, висока проходимост и задвижване 4х4, той не предлага особен комфорт при пътуване, но пък има висока проходимост, може да вози по черните пътища и през нивите не закъсва в зависимост от шофьора де.
Класическите джипове са извъншосейни автомобили с възможност за движение през силно пресечен терен.
SUV- Sport Utility Vehicle в превод практичен спортен автомобил. Те притежават качествата на джиповете, имат подобрения насочени към комфорта на пътуващите, по-голям обем за багаж и по-голям вътрешен обем на салона и т. н. Или накратко джип с подобрения за удобство.
RAV (кросоувър) са обратното, запазили комфорта на лек автомобил имат подобрения като повишена проходимост и височина на седалките с цел видимост, но тези автомобили са създадени за асфалтов път. Макар точния превод на crossover да е пресичане, те не могат да достигнат навсякъде, където може да достигне джип. Или RAV Recreation Active Vehicle в превод Развлекателно активно превозно средство.
Като цяло с SUV можеш да тръгнеш навсякъде дори да няма път през поляни, дерета и рекички, с RAV не би трябвало да си толкова спокоен с него колкото да навлезеш по навътре в някоя поляна за пикник. На RAV возията по асфалт ще е по щадяща пътника, с SUV може да ти е по некомфортно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker