Разговори по телефона, докато сме на среща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Разговори по телефона, докато сме на среща
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1300 пъти
Излизам с момиче на 20 години бяхме на втора среща и ми се наложи да проведа няколко разговора по време на срещата и всеки път приключвах разговора с лъжа. Къде гоня автобус, къде трябва да говоря проведа "уж по-важен разговор" и тн.... Естествено, че го правех с единствената цел да не ме слуша момичето как говоря по телефона с други хора по 15-20 минути все пак аз и тя сме решили и заделили време да се видим, а аз показвам заинтересованост към нея. След може би час и половина на шега ми каза, че съм лъжец. Нямах реакция тогава и всичко според мен си продължи както вървеше в началото. Но сега съм си във къщи и си припомням разговорите с нея и това макар и на шега не ми звучи на добре... Не искам за напред момичето да ме мисли или да ме подозира и проверява дали лъжа и още повече, че излъгах мои приятели в присъствието на момичето още по-лошо говори за мен. Търся вариант хем да намекна на хората с, които ще провеждам разговори за напред, че си имам друга работа в момента и не ми е до общи приказки ама не и да ги лъжа както направих днес защото в очите на момичето не е било красиво. Надявам се да се е сетила защо съм излъгал "невинно" за да не губя времето с нея но все пак не искам и да ме мисли за патологичен лъжец. Наистина искам да се измъквам от разговори в бъдеще без да лъжа или мамя някого защото днес на шега утре ще си го помисли, внуши и до там...



Благодаря на всички, които ще се опитат да ме посъветват!!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: a8c5caa4c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто си изключвай телефона, когато излизаш на срещи или не го вдигай, когато видиш, че обаждането не е от най-близките хора, които хипотетично биха имали спешна нужда от теб.
На мен би ми станало много неприятно някой да води каквито и да е било разговори докато сме на среща - ако нещо е важно, бих се извинил и излязъл навън/ в коридора/ тоалетната и набързо да проведа разговора. Същото важи за СМС, месинджъри и т.н.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 885fd1795d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто казваш, че в момента не можеш до говориш и ще звъннеш по-късно / утре. А по-добре, щом си на среща, въобще да не вдигаш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: af3cc3b58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Е, може ли да излезеш на среща с момиче, с което се опитвш да направиш нещо, и да водиш телефонни разговори с приятели по 15 мин.?! Страшен бастун си, честно. Да не говорим, че нямаш топките да кажеш на аверите си, че си с мацка и е крайно невъзпитано да си дрънкате глупости, докато тя очаква да прекарате време заедно.
Ако си пич на място, когато някой ти звънне (за празни приказки), казваш, че си на среща с момиче и ще се чуете по-късно. Край. Никой нормален човек няма да ти се обиди или нещо подобно, що за детски истории? В очите ѝ не си просто лъжец, ами по-лошо... липса на адекватно мъжко поведение.
Ако чак толкова те напряга да кажеш истината и да приключиш разговора за 10 секудни, просто не вдигай, докато си с нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9709d74bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прави лошо впечатление, че лъжеш, че гониш автобус или каквото и да е. А си на среща с жена. Един вид човека няма значение и все едно го криеш. Може просто да кажеш "в момента не мога да говоря". Неутрално. Аз на хора, които ми звънят само за общи приказки на среща не им вдигам. Една жена

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc261d82cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Късно е приятел, вече те мисли за лъжец. Няма смисъл повече да се виждате, щом така си лъгал пред нея, тя вече си мисли, че един ден така ще лъжеш и нея. Моят съвет към теб е просто да забравиш за отношения с нея, защото си се изложил зверски и е сигурно, че тя е разказала на приятелките си как не си спрял да говориш по време на срещата и как си лъгал. Най-добре занапред си спирай звука на телефона и си прибирай в чанта или в джоб телефона като си на среща, аз така правя. Издънил си се брутално, като жена ти го казвам. На нейно място нямаше да изляза повече с теб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d7b4f03ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Silence mode и по-късно връщаш обаждането. И лъженето е тъпо и говоренето по телефона по време на среща също.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 70879f1190
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти си имал избор да излъжеш или да кажеш истината - че си с момиче и за теб е важно да говориш малко. Ти си направил избора си пред нея, с което си и показал какъв си. И тя вече знае, че тази вечер си предпочел нея. Но знае, че утре може да избереш да я излъжеш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3407eb5b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А какво ти пречи да си директен? Казваш, че в момента не е удобно да говориш и толкова. Не само, че излизаш лъжец, а и безхарактерен. Все едно те е срам да кажеш какво правиш или нямаш волята да отрежеш приятелите си. Аз даже не бих вдигнала телефона, докато съм на среща. Единствено ако има вероятност да е нещо спешно и тогава веднага ще затворя, щом разбера, че не е. Изобщо, много неуважително си постъпил, и към момичето и към приятелите си. С такъв на втора среща не бих излязла.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2728e7a3e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ако съм с мъж на среща и каже по телефона, че гони автобус, ще умра от смях.
Какво ти пречи да кажеш истината - на среща съм, ще звънна по-късно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8e6c9d4a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто казваш,че си на среща. Ако ти е гадже,че си с приятелката си и край. Да не те е срам от нея?! Защото това си мисли. Също и че излиза с недорасъл индивид. Който и да те търси, казваш,че си на среща, ако сте сериозни, че си с приятелката. Така момичето ще чуе, че ти макар и недиректно я представяш на други, че казваш,че се срещаш с някоя.А не че криеш нещата. Като си съчиняваш оправдания само я караш да мисли, че те е срам от нея , или че ти се обаждат други жени.Толкова ли е трудно да кажеш,че си на среща?!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 789cf294ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми ти си лъжец, бе пич. Какво да те съветваме? Щом те е срам да кажеш открито "прощавай, еди-кой-си, но не мога да говоря в момента, защото имам среща", не ставаш и за чеп за зеле, сещаш ли се?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4417dfbec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Млад си още и си личи, че нямаш опит. Първо, изобщо не е необходимо да лъжеш, намекваш и нещо подобно, а просто да кажеш, че сега не е удобно и ще звъннеш по-късно. Никой нормален човек няма да се обиди. Ако пък толкова не разбират от дума, може просто да си изключиш звука и да не вдигаш. Все пак не си длъжен да си 24/7 на разположение и после можеш да им обясниш, ако толквоа ги интересува защо не си вдигнал.

Второ - излъгал си, излъгал си. Ами момичето като те е нарекло лъжец на майтап, не трябваше да мълчиш и да я оставяш с впечатлението, че преположението ѝ се потвърждава, а да обърнеш нещата в своя полза, като ѝ обясниш, че сега не е момента да те притесняват, че искаш да обръщаш внимание само на нея, докато сте на среща и понеже не разбират от дума и да не ги обидиш, си прибегнал до това. Така хем щеше да ѝ направиш комплимент, хем щеше да снемеш съмненията, че си лъжец, хем щеше да направиш впечатление, че не обичаш да обиждаш хората и си деликатен. А така си се закопал още повече.

Научи се да бъдеш по-директен и откровен с хората, защото така се вкарваш в едни ситуации, в които винаги остават едни съмнения, че си някакъв лъжец. Още по-лошо става, ако и приятелите ти разберат, че си ги лъгал, а те рано или късно ще се усетят, ако продължаваш.

И по-лошото е, че освен за лъжец те мисли за неистински мъж, след като не можеш елементарно нещо като "не е удобно" да кажеш. Отделно това е обидно спрямо нея, защото едно че ти така оставяш впечатление в нея, че я криеш от някого, и друго - не е много приятно и възпитано да сте излезли на среща, а ти постоянно да говориш и да се обясняваш по 10 мин на 5 човека някакви глупости. Просто е несериозно и неуважително.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 483a17c070
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ако телефонът е изключен по време на срещата с момичето, няма да се налага да лъжеш - елементарно!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5697fb0827
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Толкова ли не можете да ги изключите скапаните телефони? Или да ги оставите вкъщи? Като зомбита сте станали.
Най мразя да разговарям с някого и да му звъни телефонът постоянно. Това е адски неуважително.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4f3d5fe4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Просто казваш, че в момента си зает и ще звъннеш по-късно, без да даваш излишни обяснения и подробности. Няма нужда да лъжеш като дърт циганин.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d7b4f03ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Тук вече си о*рал нещата. Излязъл си невъзпитан, лъжец и п*тьо. Умната със следващата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c2ec2fc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Човече, аз работя като журналист. Нали се сещаш какво се случва с телефона ми от сутрин до вечер?! Имам чувството, че цяла България ми има номера и ми звъни за всякакви глупости. Отделно са личните ми приятели, които постоянно ме търсят за нещо. Още по-отделно - близки и роднини. Немалко колеги и познати в чужбина. И така нататък, и така нататък...
Имам желязното правило, когато съм на среща, без значение лична или служебна, звукът на телефона ми да е изключен. После връщам пропуснатите обаждания. Ако пък се случи така, че съм заета с неотложна работа, а някой ме търси, първо питам дали е спешно и ако не е, казвам, че в момента не мога да говоря и ще се обадя по-късно. Досега никой не ми е задал въпроса "Защо не можеш да говориш?" Ами... може и в тоалетната да съм. Не мога и толкоз.
Не те съветвам да даваш подробности за естеството на ангажимента ти в момента. Това би означавало да говориш за трети човек в негово присъствие. Би ми било крайно неприятно, ако мъж отговори на обаждането с: "Извинявай, ама сега съм тука с една жена". А пък глупости от типа "В автобуса съм", биха ме отблъснали, защото издават липсата на елементарен социален опит. Няма нищо страшно и в това да прекъснеш обаждането. Хората веднага разбират, че в момента не можеш да приемеш разговора по някаква причина и обикновено чакат ти да им позвъниш, след като се освободиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker