Кой ви е любимият режисъор, филм и актъор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой ви е любимият режисъор, филм и актъор?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 953 пъти
Здравейте, тази тема я пускам за всички хора, които разбират от кино. Въпросът е "Кой ви е любимият режисъор" и кой от неговите филми ви харесва най-много, като ще е интересно да обясните малко за стила му и това, което ви допада. Ще се радвам ако се включат повече хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: bc1f5bc82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Индиана Джоунс" и, разбира се, Харисън Форд. Асоцоиирам

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5e818b61f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Любим филм нямам гледам всякъкви бози

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4d51984ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Джеймс Камерън беше любимия ми режисьор. По времето на Терминатор този човек е на върха на възможностите си. Идеята му за филма идва от кошмар, който сънувал и сигурно малко от вас знаят, че той е искал О'Джей Симсън за Терминатор, но поради нашумелия съдебен процес за убийството на бившата му жена Никол, Камерън е сметнал за рисковано да му предлага ролята. Вместо него знаете кой поема ролята на живота си. Знаете, че Титаник, Аватар, Терминатор 2 са филмите срещнали най-висок зрителски рейтинг в историята на кинематография та. Аз лично обичам Т2 и цялата история, цялото й представяне е лична заслуга на режисьора.
Защото точно през неговите очи ние виждаме историята. А той е добър в това. Или поне беше. Сега предстои да видя Мрачна Съдба, където Тим Милър е режисьор, а Камерън е сценариста, но критиките са доста поляризирани.
Без значение от това - умът ти ражда идея, която студиото в Холивуд спонсорира за 200 милиона долара, мисля че заслужава уважение и възхищение.
Арнолд е човекът успех за мен. Най високият връх в историята на киното, най високия успех в личностното развитие, което човек може да осъществи. Това е таванът.
Назад от тях работата на Мигел Сапочник в Игра на Тронове е невероятна. Но режисьорът работи с подхвтрленото от сценариста, така че след 7ми сезон не ми се коментира.
Стивън Спилбърг е другият заслужил уважението ми.
Дано се получи интересна дискусия. Ще следя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f97f86df91
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Даниел Бернхард. Не съм гей но този мъж изглежда много яко. Това е визуалната ми представа за джентълмен. И се бие супер яко също. В Мортал Комбат Конкуест е Сиро, а в Матрицата-Агент Джонсън.

Хал Холбрук. Заради един от любимите ми филмови герои- Мистър Папи в "Мъже на Честта".

Роналд Лий Ърми. Най-устатото, брутално, арогантно и напористо копеле в американската армия. Във "Full Metal Jacket" просто кърти. След него се зароди жанра на бруталните, злобни и супер устати военни инструктори, но никой не го е надминал.

Сирил Рафаели. Не съм гледал всичките му филми, но в "Целувката на дракона" малкият близнак който играе е един от най-яките персонажи от към боен спорт, който съм виждал.

Арнолд Шварценегер. Не може да не направи впечатление. Харесвам го най-вече заради Терминатор 1 и отчасти заради 2, особено там, където метна отдалеко едрият рокер на скарата като татарско кюфте, а после двойникът на оня дето бушинира Волен Сидеров в лицето, го метна и него и той прелетя през прозореца и се приземи на паркинга от вън.

Кланси Браун. Не знам защо, но с него асоциирам образа на американският военен. Може би е от любимите ми заради бандидщината, корумпираността, циганията, безобразията и най-вече наглостта в България. А образът му е лекарството от което има нужда българската действителност. В частност в "Изкуплението Шоушенк" където е капитанът на затвора. Освен това изглежда супер яко.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4b0cd9a7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Любимият ми режисьор е Дейвид Финчър. Харесва ми мрачният му, тъмен стил на режисиране и почти винаги параноичната атмосфера, която създава във филмите си. Повечето от филмите му са за убийства ,но независимо от темата ,във всичките му филми има известна доза параноя,налудничавост и мания, под една или друга форма,което много харесвам. Любими са ми всички негови филми без изключение :Se7en,Alien 3,The Game,Fight club,Panic Room,Zodiac,The Curious case of Benjamin Button,Social network,Gone Girl,но не само защото са негови,а защото винаги има някаква заинтригуваща загадка и мистерия,която те предизвиква да проследиш и да я разкриеш. Който и от тези филми да гледаш,ще се изненадаш от неочакван обрат,не искам да разкривам сюжетите им, за да не се окажа spoiler за тези,които не са ги гледали. Но от този този режисьор гарантирано има още много какво да се види.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 14ca6c9b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Охх - 9 седмици и 1/2 с Мики Рурк, Войната на семейство Роуз, Кръстникът, Манастирът Шаолин, Мълчанието на агнетата, Изкуплението Шоушенк, Терминатор, Рамбо, Завръщане в бъдещето, Зов за завръщане, Умирай трудно -серията с балъчката /Сандра Бълок/ ; Емануела, Особености на руския лов, Особености на руския риболов, Пришълец, Полет над кукувиче гнездо, Планетата на маймуните -и филма и сериала, Шогун, Полицаят от Бевърли Хилс..
От последните тодини - Аватар, Пасажери -със Скарлет Йохансон..
Явно няма цяла нощ да ми стигне да пиша, за сериали да не говорим а за екранизации по произведения... охаа, ами
българските?

Курт

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f97f86df91
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 5-ти. Se7en изглежда шедьовър на пръв поглед, но като се вгледам по-подробно във филма, му се губи смисълът, или поне аз не виждам такъв(така е и с много други шедьоври между другото). Може би ти ще ми помогнеш да схвана смисълът. Първо защо Джон До трябваше да си реже периодично краищата на пръстите си за да не оставя никъде отпечатъци след себе си, а пръстите да превързва с лепенки. Не би ли имал същият ефект ако слагаше лепенките без да си реже кожата на пръстите? После доколкото разбирам Джон До чрез показните си убийства и послания, има за мисия да накара хората да анализират това което прави и да го последват и да се обърнат срещу греховете. Той казва, че изпълнява Божията воля. А в същото време в Библията е написано "остави отмъщението на мен" както и "не убивай". А той освен жертвите си накрая изнасилва и убива дори невинната жена на детектив Милс, за да го накара да излезе от релси и да го застреля, без нужните доказателства за вината му, така че той да излезе мъченик пред хората. Тук Джон До си противоречи отвсякъде. Отделно защо Съмерсет накраят казва на Милс, че ако убие Джон До той ще победи, а Милс ще влезе в затвора ако застреля заподозрян. Нали и двамата детективи преди да тръгнат си сложиха микрофони които записваха всичко, а Джон До каза пред Милс, че той е отрязал главата на жена му. Как Джон До тогава ще победи?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 940f1f38d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като цяло списъка с любимите ми филми е дълъг, но тези които ми направиха огромно впечатление са: Матрицата, Боен клуб, Скарфейс, Американски Гангстер, Тренировъчен Ден, Градът на Бога, Две димящи Дула, Леон, Имало едно време в Америка, Кръстникът, Ескорт до Затвора, Буч Касиди и Сънданс Кид, Хвани ме ако Можеш, Добри Момчета, Мистър Брукс, Няма място за старите Кучета, Вълкът от Уолстрийт, Злокобен Остров, Генезис, Крахът на Третия Райх, Враг пред Портата, Пълно бойно Снаряжение, Ярост, Съюзници, Гадни Копилета, Господар и Командир, Спасяването на редник Райън, Спартак, Гладиатор, Троя, Лагер 17, Несломен, Операция Валкирия, Роки Балбоа, Високо напрежение, Ип Ман, 13 гряха, 1408, Братството на Вълците, Мъртвешка Тишина, Hidden, Хотелът на ужасите и SAW. Който и от тези филми да гледате няма да сгрешите ;)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 25ac00714b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм 7-ми. Нека допълня за още "шедьоври" понеже виждам, че на много хора са любими. Да вземем Терминатор. Първо е доста тъпа идеята да се слага жива тъкан върху киборг за да прилича на човек. Има всякакви неразличими имитации на човешка кожа и кръв, които не получават некроза при инцидент, не се разлагат и не смърдят на умряло куче. После как хем не можело нищо метално да се изпраща с машината на времето, хем терминаторът е предимно метал, като другият Т1000, даже е изцяло метал. Тотално противоречие. И защо трябваше да се изпращат голи. После тоя Джон Конър какво му е толкова важното. В смисъл показал им е веднъж как се трепят машините най-лесно и толкова. От там на нататък с него и без него все тая. Чак пък големият лидер от който зависи човешката раса. После ония тримата юнаци в Терминатор 2, като замръзна Т1000 и се пръсна на буци по земята, толкова ли не им стигна акъла да отидат и да изхвърлят буците във ваната с разтопената стомана на метри от него, ами чакаха да се възстанови, че да ги гони пак. А Генезис пък е тотален майтап. Как изобщо Сара и Терминаторът(старият) знаеха историята на филма Терминатор 1, че да му направят засада на съответното място и време с тежкият снайпер което е началото на Терминатор 1? После Старият като вижда че се беше амортизирал и разбил целият, защо унищожиха тялото на вражеският терминатор, а не го ползва за резервни части? Куца отвсякъде. Да вземем Матрицата. Не е истина какъв боламач ни пробутаха само, понеже беше добре нагримиран. Значи първо, няма как човешкото тяло да произвежда енергия без да се храни. А машините там извличаха произведената енергия от телата които бяха в летаргия в запечатани капсули. Второ за какво изобщо трябваше да им създават Матрицата и да им слагат импланти за кабел в главата, за да контролират човешката раса? Ми можеше просто да държат телата в кома или постоянен сън, и така никой нямаше да се надига срещу машините. Пък и щом хората получаваха енергия от земните недра във филма, защо машините са го закъсали дотолкова, че да ползват енергия от тела на хора, а не смучат енергия в изобилие от същият източник? Куца, много куца. Да не говорим пък, че Нео и Тринити като превзеха големият военен хеликоптер и после го разбиха в оня небостъргач със страшна експлозия и пламъци, Осама бин Ладен взе идеята от там за атентатите на 11 септември. Да не говорим как така света на сънищата правел нещата истински в реалният свят и като умреш в Матрицата умираш и в реалността. Наркоманска работа. Ами това, че в сградата на ФБР Нео стреля с узи, а под него падаха гилзи от Калашник, или пък че Агент Смит като застреля Нео пред телефона накрая, гилзата беше от халосни патрон. А пък оракулът във филмът как беше оракул като е програма? А Нео изстреля 2 пълнителя по оня агент на покрива без да го улучи, понеже е супер бърз, а Тринити после му опря пистолета в главата, каза поеми това, и го застреля без проблем? И как така Нео преди да го откачат хем беше бъгнат от агентите, хем не стана на агент в колата при Тринити, а Морфей като му се обади хем му каза че знае че телефона се подслушва в момента, хем че ако знаели агентите кой е той вече щял да е мъртъв. А Гладиатор. Като щяха да го екзекутират в гората, как така хвана за острото с голи ръце мечът на екзекуторът и го ползва като боздуган без да се нареже целият?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 342e9878d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора. Понеже аз пуснах темата, ще споделя и моите любими филми.
Ще ги подредя като класация.
На първо място за мен е : Седем самураи на Акира Куросава. Филма е абсолютно вдигане на летвата в киното. Самият факт, че е сниман през 1954 г. е достатъчен. Когато го изгледах, изпитах този велик ентусиазъм от правенето на филми. От правенето на нещо ново, което ще има голямо значение за човечеството и Акира Куросава напълно осъзнава важният момент, в който се намира. Просто филма привлича вниманието на целият свят, защото прави еволюция. Всъщност според мен той има голяма роля за по- нататъшното развитие на киното. Малко известен факт е, че великолепната седморка е копие на Седемте самураи. Американското кино до голяма степен се вдъхновява от тези нови за времето си филми.
Другите ми любими филми са:
2. Kill Bill - Куентин Тарантино
3. The Good, the Bad and the Ugly - Серджо Леоне
4. Fight Club - Дейвид Финчър
5. Властелинът на пръстените - Питър Джаксън
6. Ghost Dog: The Way of the Samurai - Джим Джармуш
7. Saven - Дейвид Финчър
8. Seven Pounds - Габриел Мучино
9. Сериалът True detective- Първият сезон
10. The Butterfly Effect - Ерик Брес, J. Mackye Gruber
11. Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Мишел Гондри

Любимият ми режисъор е Куентин Тарантино, просто повечето негови филми са абсолютни забивки в киното. Най-много ми харесва, че на всяка сцена се придава изключителна важност, пълна концентрация, която приковава зрителя да гледа филма със зяпнала уста и съсредоточен поглед. Това, малко режисъори могат да го постигнат. Голяма роля имат и добрата игра на актъорите, разбира се.

Като става въпрос за актъори. Като актъорска игра най-много харесвам:
1. Уил Смит
2. Матю Макконъхи - в играта му в True Detective
3. Брат Пит - В почти всички негови филми, най-вече "Гадни копилета. "
4. Джим Кери
5. Ал Пачино
6. Джони Деп

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker