Кражба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кражба
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2327 пъти
Хора, искрено ви моля за помощ,
наскоро извърших кражба от магазин на лили дрогерия за стойност от почти 30 лв. На касата ме хванаха, на аз успях да избягам. Чудя се дали да не се върна там и да платя в троен размер за откраднатите стоки и да се извиня. Дали това ще е достатъчно или ще извикат полиция. Страх ме, че ако изобщо нищо не направя, може полицията да ме потърси и да се стигне до затвор. Умолявам ви, дайте ми съвет. Не съм искала да се стига дотук.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: bf54a7da26
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, това което си направила е огромна глупост. Защо за 30 лева се излагаш като циганка? Има камери, нормално е да те хванат. Правиш простотии. Ако беше клошарка и беше откраднала храна, щях да те разбера, но за някви глупости от лили дрогерия е пълна просташтина. Ако се върнеш, това което ще стане е да викнат полиция, да платиш в троен размер стоката и ще ти възложат глоба. Няма да влезеш в затвора, защото е дребна кражба. Ще имаш нещо от сорта на 200 лева глоба. Това е единия вариант да направиш, а другото е да се криеш и да се правиш, че нищо не е станало, но има огромен шанс да направят снимки от камерите и да ги разлепят във всички лили дрогерии и да пише внимание крадец и всеки ще ти види лицето и всички твои познати ще разберат за случката. Избери си кое е по-малкото зло за теб. На младини направих същата глупост като теб, но откраднах дрехи за около 300 лева и платих глоба от 1400 лева, но така ми дойде акъла в главата да не крада и сега поне спя спокойно. Спя спокойно, защото няма да ме търсят и да лепят моето лице в магазина. Не знам ти дали ще спиш спокойно в случая, защото близките ти ще те разпознаят.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3e86864c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента който пишеш за това тук много бързо може да разберат коя си и къде си. Отиди се извини и плати и най много да те регистрират в полицията за толкова малка кражба. Чак ви се чудя как може да мислите толкова на дребно и да се излагате.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f63e9c2eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Няма страшно, кради си на спокойствие, дори разследване не могат да започнат, според закона ако кражбата не е на стойност една или две трети от минималната работна заплата, не съм сигурен колко точно разследване не може да започне, не са те хванали на място , това също е плюс, в най-лошите случай, което може да се случи е 2-3 години споко и те ще минат! :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 181f7d3538
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Попитай някой адвокат или някой, който учи право.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3864394efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Ако те хванат, което е невероятно за такава кокошкарска история, няма да се стигне до затвор, За дребна кражба присъдата е пробация. Полицаите с домови крадци и авто крадци, заснети от камери, не могат да се занимават ако не ги заловят до часове-дни с откраднатата стока - какво остава за теб?

Да не прозвучи все едно те поощрявам да го правиш пак. Кражбите от магазини са най-тъпите, с които обаче може да загазиш ако ти се превърнат в навик.

Всеки магазин има свои условия х3, х5, х10 стойността на откраднатото за да не отнасят проблема към полицията.
Мое мнение:
Вариант 1 да се върнеш - не. Станалото станало, избягала си. И да ти приемат парите, няма да си им любимка докато работят служителите в този магазин.
Вариант 2 - не стъпвай в този магазин 1-2 години докато се подмени персоналът или те забравят.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4fb04753d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Полицията не се занимава с кражби и измамни на ниска стойност.

Реално няма нужда да ходиш, да плащаш или каквото и да било.

Вече ако съвестта ти те кара - тогава давай, ама ако е само страхът от полицията, то няма нужда.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82018e3ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тия записи ги държат само определено време, после ги трият за да може да записват пак. Никой няма да си мръдне пръста да се занимава с твоя случай. Естествено не трябва да стъпващ повече там за да не те разпознае персонала. И най-добре повече не прави подобни работи. Не си струва срама и нервите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d86d1f2baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей, авторке! Това, което си направила, е нередно! Може и да те дават по телевизията, кой знае! И аз през 2015 година си свих една калодка от гарата във Варна, при това нова-има ги доста между влаковете, а беше тъмно, качих я на стъпалото, а преди да пристигне влака в Белослав, я скрих в коша в тоалетната! Тогава бях на общежитие в Шумен, носех и голяма чанта, където сложих калодката малко преди да сляза от влака! Да знаеш само как се носи това нещо нагоре по баира-все едно носех някой голям радиоапарат! Сега калодката си е скрита у нас, взех я, защото просто много исках да имам такава, а никъде другаде не може да се намери, дори и в някое мазе! Излишно е да казвам, че никой не знае за това, освен аз! Но вляза ли в магазин, ставам като препариран-не си и помислям да свия нещо-има камери, охрана, аларма! А, чудно ми е, ти след като си изнесла козметиката, алармата не е ли изпищяла? Защото във Варна, на "Червения площад" има една такава дрогерия, има си всичко! Няма как да изнесеш нещо без да платиш! Сигурно и мен щяха да глобят, ако бяха разбрали за калодката, но пак казвам, никой не ме видя, а теб са те записали, а може би и запомнили, защото си изнесла козметиката, а и като правят ревизия, ще установят липсата! Това е от мен!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 648ee5f24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Как не ви е страх да крадете ? Може би затова съм с най-ниската заплатат във фирмата - защото не съм свикнал да крада като шефовете ! Не съм свикнал да си надписвам часове, които не съм изработил за разлика от тях ! А вие... а вие крадете. Е, това е бъдещето - аз съм в миналото, като динозаврите ще бъда. Ще съм единствения по рода, който не е тарикат и си изкарва по "балъшката" парите...
Лек ден !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 30344176d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   номер 8, какво значи калодка?

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 473a1e2f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За 30 лева никой не се занимава защото се води "маловажно" престъпление. В същност всичко до размера на МРЗ се води за такова, за това цигански банди вилнеят безнаказано по селата.
Но не се тревожи - ти си в безопасност.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 069dbc2225
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Т.е. излиза, че на практика е законно да крадеш, стига да е по малко.

На мен ми откраднаха телефона и като се оплаках в полицията - ами то било маловажно. За под 2 МРЗ, т.е. до 1120 лв никой нямало да се занимава. Да съм напишел една жалба, щом искам, ама нямало смисъл. Викам, нали телефона има ИМЕЙ код, с който още сега може да се локализира. Ама вече не можело, защото се водело като подслушване и било намеса в личното пространство. Можело да стане само при много сериозни престъпления.

Значи да ми откраднат телефона е законно, а да се намесваме в личното пространство на крадеца, е незаконно.

Това нормално ли е за вас? За мен не е нормално на практика държавата да ти казва "кради си, няма проблеми, само да е под 1000 лв". Аз може цял месец да съм се бъхтил за 1000 лв и после за 5 мин някой идва и ми взима парите и аз трябва да гладувам цял месец, обаче според държавата няма проблеми, те 1000 лв не са пари и това не е престъпление. Обаче на същата тая държава ако имаш да и даваш дори и 20 лв, тогава вече са много пари и те търсят под дърво и камък. За 40 лв неплатени осигуровки отказват да те прегледат в болница, обаче че си гладувал цял месец за държавата не е проблем и няма нужда да търси крадеца.

Аз ли съм кух и не разбирам или нещо в цялата работа е много сбъркано?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5b55aa186a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12 Объркал си се, до 2МРЗ е маловажно за повдигане на съдебно дело, но не е маловажно за издирване от полиция. Полицията е длъжна да търси извършителя на кражбата и ако го намери и се докаже вината му не само че ще ти върне телефона ами и ще подлежи на: по чл. 194 от НК В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.
А маловажността се има предвид, че не става да го съдиш да ти плаща обещетение за деянието. Закона смята че вреди до стойността на 2МРЗ се наказват с глоба /в полза на държавата/ и не е нужено да наказват извършителя за пропуснати ползи.
Гадното е че дори да не ти върне телефона или да го върне счупен пак няма как да дължи глоба на държавата.
Полицая който ти го е казал е имал предвид, че и да намерят извършителя, най-вероятно няма да намерят здрав апарата и за теб лична полза няма.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 069dbc2225
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   13, знам какъв е закона, казвам ти как е на практика. Не случайно написах "на практика". Ако на държавата не и се занимава, файда, че го пишело някъде и се водело, забележи, административно наказание. Целият смисъл на този член и да извадят "дребните" кражби от статистиката на криминалните престъпления и воала - битовата престъпност намаля драстично. А и полицията може да не си мърда много много пръстта, защото то административно и номера минава. Нарочно и размера е обвързан с МРЗ, а не с абсолютнба сума както беше преди, понеже МРЗ постоянно расте и воала битовата престъпност постоянно "намалява". Колко удобно за държавата. А хората да му мислят.

Казвам просто, че като се води криминално, полицията трябва поне от кумова срама да предприемат нещо. А така - само се обаждали на две-три заложни къщи да питат дали има такъв модел телефон, пишат, че няма и с това приключват случая. Ей, го хората са търсили, има си телефонни разговори, има си жалба, протокол, всичко е 6 т. Направили всичко по силите си хората, обаче ха де - не можали да открият крадеца. Дори и ИМЕЙ кода не ми издириха и ми е много интересно как ще разберат, че точно този модел е мой, ако намерят такъв.

Извода е, че НА ПРАКТИКА полиция/държава ти казва "няма проблем, пич, не ни бъркаш статистиката, така че няма да ни повлияеш на бонусите, затова имаш благословията ни крадеш до 1000 лв, ние ще драснем едно протоколче, че сме те търсили, а ти си ги харчи със здраве". Държавата доволна, че не я занимават, крадеца доволен, че си краде на воля, само един прецакан има в цялата ситуация и това е този, който плаща заплатата на същия този полицай, който уж трябва да защитава честния от крадеца, а не крадеца от честния.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5b55aa186a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   След като твърдиш, че не си подал жалба, на ккаво основание да ти издирват ИМЕЙ кода №14?
Казваш да търсят, а как да намерят, освен проверка дали тел е включен с твоите карти вътре и дали го има по заложните къщи в околността, предложи как, да тръгнат да пребъркват джобовете на всеки срещнат?
Как да намерят авторката? Предложи начин?!? Нима си мислиш, че би се справил с издирването по добре с по малко средства? Не забравяй че и средствата им са ограничени.
Полицаите са хора, като нас, не са вълшебници и не могат да гледат истината в кристални топки.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 069dbc2225
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15, нали това ти казвам, че съм подал жалба, а те директно си казаха, че няма смисъл, но щом искам да подам. Предложих да им дам ИМЕЙ-а, не ми го приеха, защото нямало смисъл. Изобщо отношението и езика на тялото им беше "кога най-после ще си тръгнеш и ще спреш да ни занимаваш с глупости". И всяка втора дума беше "няма смисъл", "не се надявай", "надали ще се намери". Подадох в крайна сметка жалбата на един хвърчаш лист, който ми дадоха, но си казаха, че няма да могат да намерят нищо. Листа после нито благоволиха да входират, нито нищо, а само го метнаха там някъде произволно на бюрото като парцал и не съм убеден, че изобщо са регистрирали жалбата. Казаха, че ще ми се обадят и още чакам да ми се обадят. На края аз пак отидох и казаха, че са питали в заложните къщи, на което не вярвам и нещата приключиха.

Просто не им се занимаваше и откровено си гледаха да си ме разкарат. Не ги оправдавай, явно си полицай или близък на такъв. Та аз 2 часа звънях на вратата (в 17 ч, понеже предния ден ме върнаха, че им било късно в 18 ч и работния им ден приключвал), докато някой благоволи да ми отвори с изразяваща досада физиономия, все едно ен са на работа, а ги вдигам от леглото 3 часа през нощта у тях. Явно чакаха да си тръгна. Значи колкото и да не можеш да направиш нищо, най-малкото от уважение към хората, които ти плащат заплатата трябва да покажеш поне отношение. А те искаха да ме накарат да се почувствам, че едва ли не съм се натрапил, занимавам ги с глупости и да си тръгвам час по-скоро, че не им се занимава. Но въпреки това моето оплакване е по-скоро към държавата. Сменили закона да не може да се следи ИМЕЙ-а. Много умно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e9df0d0fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   За плюете момичето,нека си краде на воля.Те и "Лили дрогерия" са мошеници,така че аз поощрявам кражбата от крадци.А и практикувайки редовно кражби ще осигуриш благосъстояние на бъдещото си семейство и няма да има нужда да работиш за мизерна заплата.Научи и децата си на това нещо,ако трябва като малки им отрежи кутрето,за да могат без да се усетят хората да бъркат по джобовете.Така ще работите буквално за себе си,ще имате къщи,коли-погледнете мангалите,вие да не сте нещо по-лоши от тях.
Така че успех в попрището и се развивай,не спирай на това ниво и сума.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a07698d495
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   18 се опита да се прави на остроумно и саркастично, но е толкова неграмотно горкото, че колко ли ще са тези, дето ще прозрат уникалната му шегичка, а? ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0a47f6ee0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Кради, кради не му мисли. Дедо Господ се е обърнал настрани.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker