Как да се науча да се обичам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се науча да се обичам?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1281 пъти
Как става това? Видях темата " Обичате ли се", и се вдъхнових. Там твърдяха, че нямало човек, който да не се обича. Не е вярно. Аз не СЕ ОБИЧАМ. Не се обичам. Как да се науча да обичам себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 40f7217313
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обичта не е урок, за да я учиш. И да, всеки обича себе си, въпросът е дали го осъзнаваш и под каква форма е обичта. При някои е доста извратена и отровна, но пак си е форма на любов.В предната тема обясних защо. Въпросът не е в обичта, защото нея така или иначе я има, а в осъзнаването ѝ по правилния начин.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f9ed54414e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да се обичаш, значи да се приемаш така както си.

Това ще рече:

1. Каква личност си (защото всеки път когато срещнеш друг човек виждаш че има и различен характер), както и ти. Защо твоят да не е хубав? Просто е различен от този на другият, както неговият от твоят.
2. Да приемаш вида си както си роден/а. Никой не избира вида си. Не избираш какъв цвят на косата, очите, кожата да имаш, не избираш това дали да пълнееш лесно или не и прочие. Не избираш дали да имаш недъг някакъв. (Има хора които са предразположени към ракови заболявания, шизофрения, аутизъм, дислекция, синдром на даун, алцхаймер и прочие). Ако не знаеш какво са, можеш да провериш. Има и безброй други. Остави това че АБСОЛЮТНО НИКОЙ не е здрав на 100% и все има нещо в някого видно или не. Това човек да бъде отхвърлен се нарича стигма. Тези които го правят на едни изживяват същото самите те, защото отнема време популацията да се образова за най-различни неща. Това съответства със фактор наречен Индекс на Човешкото Развитие. Източно-европейците са обикновено много назад в това във сравнение със хора на Запад.

Приемай се и се обичай както си. Думата 'нормално' няма дефиниция защото 'нормално' се променя всячески. Ако става въпрос за вида ти, не забравяй че Маркетинга цели да покаже идеал със цел продажба. Този идеал в реалния живот не съществува. Ако е модел който виждаш на реклама, те се минават със фотошоп. Не само това, модела не е задълже да е изящната слаба. Маркетинга служи за да рационализира поведение или виждане за 'нормално' (което пак казвам се променя). Сега има кампании пък за по-пълни жени да се включват във модата ако ще. Да не говорим колко кампании има пък за борба против анорексията.

Жив и здрав до колкото може човек да е, това е най-важното. Всеки изживява нещо независимо дали го виждат околните или не. Да не говорим че само защото хората не говорят публично за проблеми, не значи че ги нямат. Просто едни споделят, но повечето не, или поне не със всеки.

За завършек, ти си много луда щом не се приемаш че си луда. Мен яко ме пере но не забравяй че комплекси са ти насадени именно в много отнешения от телевизия и от обществото, както и ти съзнателно или не понякога насаждаш комплекси на някой друг.

Това е живота, опитвай да си добър/а и се радвай.

Щастието пък идва с благодарността за това което имаш / получаваш на късмет, като даденост или със борба, съзнавайки че други го нямат или мечтаят за него.

При всички положения в този свят едни получават едно, други - друго. Идеал няма.

Казвай си в огледалото че си красив/а и стани нарцисист. Виж Донълд Тръмп какъв е голям. Пука ли му на този дядо?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fe2577e9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм съгласен с номер 2, че любовта е да се приемаш такава каквато си.

Но пък аз ще ти дам и друг съвет. Това, което си всъщност е нещо, което постоянно се променя, към по-добро или към по-лошо..
Примерно, ако си някакъв тъпанар, който не подържа лична хигиена, не е доброжелателен към другите и т.н.. как да се приемеш себе си и да се заобичаш, ми то е ясно. Няма как. Трябва да се промениш за да заобичаш себе си. И то цялостна промяна. Ако се дисциплинираш и започнеш да тренираш ще имаш хубаво тяло, това от една страна ще ти даде повече самочувствие и самоувереност, вече наистина ще знаеш, че изглеждаш добре. Ако пък станеш по-смирен/а ще се радваш на благодния си хараткер. Просто трябва да има нещо, което наистина цениш в себе си, а ако го няма да го изградиш. Обичта към себе си е работа, постоянна работа и стремеж към промяна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 17f9ec8cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Потърси какво ти пречи да се обичаш. После разбери дали наистина е чак толкова зле - отговори си на въпроса, наистина ли съм толкова (тъп, грозен, смотан и т.н.) колкото си мисля, или просто моите неуспехи са ме накарали да преинача до безкрай всичките си негативи. В повечето случаи положението никога не е толкова зле, колкото си се навил. И накрая се замисли, кое от тези неща, които ми пречат мога да променя или подобря? Работи върху тези, при които шанс има, виждайки промяната ще изпиташ положителни емоции. А останалите, ще трябва да се научиш да приемеш. Перфектни хора няма.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c6cb223205
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз не знам пич. Това дали човек се обича или не, мисля, че е дълбоко вкоренено в детството, в това как са те възпитали, какви родители си имал и в каква среда си живял.
Мъж на 28 години съм. Баща ми вечно ми казваше неща от типа на- Виж какъв си, защо не си като другите, защо не си като съседчето, защо си дебел, защо не можеш да играеш мач, защо не си отличник и тн.
Майка ми уж беше по-добра, но като се замисля и тя ми набиваше някакви филми в главата от типа на- защо нямаш самочувствие, защо си такъв а не онакъв.
Вместо да решат проблема, само ми втълпяваха някаква вина във всичко. Непрекъснато ме сравняваха с другите, натяквайки ми колко съм зле.
Все ми повтаряха, че няма да завърша училище, после че няма да завърша университет и тн. Въпреки че бакалавърската и магистърската степени ги завърших с отличен 6.
Като цяло всички тези неща ме комплексираха, но от друга страна ме караха да работя все повече над себе си. Учене, ходене на курсове, физически тренировки във фитнеса, самодисциплина и тн.
Години по-късно, имам добра работа, живея в чужбина, имам хубава жена до себе си, купих си собствено жилище в България, ходя на почивки, например лятото бях в Испания, докато хората с които ме сравняваха, в момента се наливат с ракия и живеят при родителите си. От нищо станах нещо, но все още имам комплекси и не се обичам.
Явно трябва да посетя психолог.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4c310690f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторката: отговарям със закъснение, за което се извинявам. Благодаря на всички за отговорите. Особено ми хареса коментара на номер 2, за Тръмп... Да, ме бях добър човек, нито позитивен. Явно това в дали отражение. Но почнах лека полека да се променям. Наистина, ако си кофти човек, няма как да се харесваш. До последния коментирал - и на мен родителите ми вкарваха филми, явно затова в станало, пък и съм момиче, което е още по- гадно, защото за жените е мега неприятно. Успокой се, готин човек си, успял. Ще го превъзмогнеш. Трябва ти любов, намери си половинка. Очевидно и на мен ми трябва. Потърси психолог. Аз така смятам да направя. Късмет. Мисля да почна с духовна литература, йога, спорт.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 4c310690f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторката: И до първите коментари. Как разбрахте, че съм жена? Никъде не го бях написала.
До номер 2 - чак пък да съм луда... Е, може и да си прав. Настина, убвсяко същество е заложен инстинкта за самосъхранение.... И ако го няма, може би си болен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker