Шофьорски курсове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофьорски курсове
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 771 пъти
Здравейте на всички, които четат историята ми! Аз съм на 17г. и 9м., точно на толкова, на колкото вече имам право да запиша шофьорски курсове. Обаче, нашите така и все още не са навити. Когато говоря с баща ми по този въпрос имам чувството, че той иска да смени темата и да не говорим за това. В повечето пъти ми казва: '' ти нямаш добро поведение, държиш се лошо с нас, ти въобще не учиш' и такива подобни. Що се отнася за ученето, не съм от отличните ученици, но успехът ми що-годе е добър. А пък за поведението- аз нито обиждам нашите, нито им отговарям и там подобни.
В класа дори започнаха да ми се подиграват за това и да ми казват, че ''няма да знам какво е да си шофьор до пенсия'', от което още повече ми става гадно, но и ме мотивира да '' натискам'' нашите за това.
Имам чувството, че нашите се страхуват за това, че по-трудно ще се науча, или че ще се паникьосам, докато карам курсовете, но може би, е съвсем различно.
А аз вече нямам търпение да ги започна и да си шофирам спокойно, като цяло не ме е страх и мисля, че не бих се паникьосвал.
Искам и вие да споделите дали някой е бил в подобна ситуация и как са се развили нещата по натам.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43cb9f06b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти отговоря като родител на 20г момче, на което платих курсовете на твоята възраст и си взе книжка на 18-тия си рожден ден. Подарих му кола за 18 рожден ден, на негово име, обслужвам му колата редовно, смяна на гуми, части, масло и т. н. От него се иска една гражданска да си плаща и едно гориво и ако има глоба да си я плаща сам и пак мърмори, точно както ти сега. Колата му била стара и евтина, нямала коне и т. н., но тези оплаквания аз не им обръщам внимание, знам думите на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече". Досега глоби е нямал. Синът ми работи, завърши гимназия на 18г и 3 месеца, защото започна 1 клас на 6г, и още преди да завърши започна да работи.
1. на родителите ти може да им е трудно да отделят толкова пари.
2 ако ти платят курса после и кола трябва да ти вземат и да ти я зареждат и обслужват, може да нямат такава финансова възножност.
3 да ти дават тяхната /семейната/ е риск да я счупиш и те да останат без транспорт, когато им е най нужен. Младите шофьори най често чупят скоростна кутия, а те не са евтини, аз на моя син смених скоростна на шестия месец.
4 шофирането особенно на възраст от 18 до 22г е най-рисково за живота ти. Щом сега се влияеш толкова много от думите на съученици, че нямало да вземеш книжка, утре ако имаш книжка е доста вероятно да се повлияеш от думите на подобни деца и да тръгнеш да се състезаваш по градските улици. Влияеки се от такива малдежи, ще превишаваш скоростта, за да се доказваш, съответно ще натрупаш глоби, които кои ще плаща? Ще застрашаваш живота си редовно.
5. И не на последно място, защо ти е да имаш книжка, за какво ти е нужен личен превоз на 18г? Най вероятно си 11 клас и имаш още 1 година и нещо да си в гимназия. Работиш ли, до работа ли ще ходиш с колата или идеята ти е просто така да имаш книжка, защото другите имат и ти да си държиш такъв документ в портфейла?
Съветът ми е да си намериш работа и сам да си заплатиш курсовете, щом имаш чак толкова непреудолимо желание.
Аз на моя син му платих, първо защото му имах доверие, второ защото имах възможност, и защото съм автомонтьор, бях го научил да шофира още като малък и изпита му се стори много лесен, защото бях отделил доста време да го уча и изпитвам.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0579b81050
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 поздравления, ти си страхотен родител! За пример! Аз съм момиче, но най-съкровенната ми мечта беше да се науча да карам кола. Нашите имаха, но не ми даваха да я карам, не ме научиха, скорости не ми показаха и в последствие не ми я даваха. Аз не им се сърдя, бяхме с ниски възможности, колата беше спечелена от лотарията. Завърших и техният подарък бе пари за шофьорски курс. Въпреки, че седнах изцяло неука зад волана на първия си час после си взех изпита само с 3 незначителни грешки от първия път. Започнах да работя усърдно, нашите и дума да не стане не ми даваха тяхната кола. За това аз си купих моя със собствени пари. Да, стара е, не е съзтезателна (семейна кола е всъщност) но е Моята кола!!! Аз си поемам всичко по нея - ремонти, обслужване, гуми, масла, разходи за пътуване, граждански, винетка, данък. Не съм искала и стотинка от нашите, вярно, когато спуках гума лятото с чисто нови купени от мен гуми ми предложиха да ми помогнат финансово защото наистина ми беше дошло на баир, но аз отказах. Не карах колата половин месец и пак събрах пари и си взех отново чифт летни гуми. Мога да кажа, че доста научих, на първо място да бъда отговорна и да се грижа за моята собственост. Дори се научих сама да си отремонтирам някои работи по колата с помощта на ютуб разбира се. Опичай си акъла авторе, когато искаш нещо научи се сам да го постигаш. Номер 1, ако ми беше родител сигурно щях да съм най=щастливото дете на света!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker