Размиване на половете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Размиване на половете
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 866 пъти
Темата ми е продиктувана от тенденциите в съвременния свят, както и от другата тема за феминизма малко по-надолу в раздела. Като цяло не разбирам кому е нужно мъже и жени да се съревновават за равенство при положение, че двата пола перфектно се допълват взаимно, без да е нужно да се уеднаквяват. Смятам, че цялата тази "идеология" всъщност не води до нищо добро, става така че половете не се борят за никакво равенство, а просто се размиват, смесват си ролите и реално за това има понятия като "неопределен пол", "джендър пол" и т. н. Едно от най-скандалните неща, на които попаднах преди време беше за някакъв, мисля че австралиец, който си замразил материал, после си направил операция за смяна на пола и сега мислел да се опита да роди от самия себе си. Е нормално ли е това според вас? Друг пример, който щеше да ми извади очите беше служителка от БИЛА, която буташе на ръка нещо като предница от мотокар с доста стока, въпреки че имаше и мъже служители! Но явно й е част от служебните задължения заради прословутото "равенство". В същото време вече има редица мъже, които работят гримьори, фризьори, масажисти, стилисти и т. н. Не, че съдя някой как си изкарва хляба, но когато стане масова практика определено се набива на очи. Като мъж аз си признавам, че жените са перфектни в определен тип работа, в която мъжете не могат да ги заместят - например при работата с малки деца или при избора на дрехи, мебели за интериор, естетиката, подреждането, сортирането. Също като мъж се чувствам зле, когато видя жена в БИЛА да бута мотокар, при положение, че личи как й коства поне 70% повече усилие да го направи. Кому е нужно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: a6718e2613
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой нормален човек няма буквално да посвети (подчини) живота си, само заради някаква уж "мода" или "идеология" или каквото е там. Никой мъж няма да стане фризьор или гримьор, само за да е като жена или пр. Това е нещо, което ще прави всеки ден. Не може без желание, не може да се насилва всеки ден. Няма как мъж да се откаже от секса с жена, само защото по медиите казали, че хомосексуалните имали права. Тази жена в Билла едва ли е мислела за "равенство". Може да й е било неудобно да моли за помощ, може да е скарана с колегите си, може те да са заети, персонала е свит до минимум, за да се пести от заплати и тя да няма избор. Равенството не е еднаква работа за двата пола, а най-вече мъжете да нямат право да тормозят физически съпругите си, да не им дават да работят и т. н. Тоест еднакви човешки права. Всичко друго са глупости. И мен ме дразнят като жена. Откачалки като този австралиец има всякакви. Това няма нищо общо с равните права. Просто на човека такава му е лудостта.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 76e92a7a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки сам си избира професията. Като жената бута мотокар, вината си е нейна. Да е учила висше и да работи в офис, не в Била. Аз съм учила и не бутам мотокар. Всеки сам кове съдбата си. И също така нещо ти май не знаеш английски. Думата ''джендър''означава пол преведено от английски на български. Няма как да наричаш някой джендър, защото това е пол. А отностно мъжете фризьори и гримьори, от тях има доста добри. Иначе за австралиеца, който си е замразил спермата, мога да ти кажа, че при смяна на пола, той има женски полови органи, но няма цикъл и не може да забременява, така че няма как да стане това. Може с неговата сперма да се забремени друга жена, но истинска жена. Така, че не се притеснявай. Потърси във фейсбук Filip Simpson и виж в постовете му, той беше на гости на Карбовски и си е сменил пола. Слушай интервюто му.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 26270a9629
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вместо да се занимаваш с глупости започни да четеш повече книги. В момента главата ти е пълна с бръмбари...

Гарантирам ти, че жената бутаща мотокара го прави от крайна нужда.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 701ae3e37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе палетната количка, която си видял в Била, няма нищо общо с мотокар и въобще не е трудна за теглене/бутане, като теб може да се изкаже сано човек който никога не е ползвал такава количка. Не само в Била в всички магазини, не само в бг, а в цяла Европа количките са такива и повечето са бутани от жени. Или тази жена в била се е правила с гримаси, че й е много трудно или е била мекушава и наистина й е било трудно, но такава жена и 4г дете няма да може да вдигне на ръце и ще прави същите гримаси.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 10c044bfe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   И аз се чудя същото, но хората вече започнаха да се усещат, че това не води до хубави последици.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker