Реализация, Самота, Следване в Чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Реализация, Самота, Следване в Чужбина
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 616 пъти
Здравейте :) Рядко пиша в такива форуми, но този път бих оценила ако някой от вас има подобен опит и какъв съвет би могъл да ми даде.
Студентка съм в Чужбина и завършвам тази година. Проблемът в това е, че уча нещо, в което незнам дали ще успея да се реализирам и не получавам знанията, които бих искала да придобия за да работя това, което искам. Взимам изпити, които нямат общо с това, с което искам да се занимавам, което ме натоварва, защото знам, че нямам време и след завършването ми предстои реализация, от която ще се очаква да покажа необходимите знания. Много бих искала да е в сферата, с която искам да се занимавам, но знам, че това отнема доста време и инвестиране в собственото ми развитие, което правя през цялото време в образованието си. Но виждам как това инвестиране няма резултата, който бих искала да имам - не придобивам уменията, които искам (а времето ми е запълнено с подготовка за изпити).
Отделно, много се чудех за коя категория да напиша тази история и реших да е в тази защото обхваща няколко теми.
Освен всичко, за тези от вас които са били в чужбина поради различни причини (и по-специфично Дания), ако сте останали там - каква е била причината? ако не - защо сте се върнали в България?
Също, през цялото време се чувствам отхвърлена от всички около мен. Нямам на кого да споделям вече (преди няколко месеца имах приятел, но се разделихме), чувствам се самотна и не съм сигурна, че някога ще намеря хора, с които да се чувствам добре. Обичам да общувам, но понякога е предизвикателство. Преди 2 години имах цел да завърша бакалавър и го направих. Само че се почувствах още по-зле, което незнам дали ви се е случвало, защото в тези ситуации човек трябва да се радва, а не обратното. В момента да завърша магистър също ми е цел, но ми е още по-трудно, защото нямам никого до себе си (освен семейството ми, но те са си в България); отделно незнам как бих могла да се реализирам и всяко нещо, което правя го чувствам като товар. Не съм сигурна как да постъпя с живота си занапред, а се уморих да се боря сама през цялото време. Пробвала съм да се срещам с хора, да говоря, но се стига само дотам. Забелязала съм също, че вече не искам и да говоря с никого, защото това ме натоварва още повече. Не съм сигурна дали мога да вярвам на някого вече, дори и този някого да е добър с мен и да ми желае доброто.
Забелязвам как хората, които познавам си живеят живота и бих искала и аз да го направя. Имам приятели, с които се виждам 2 пъти в годината, говоря си рядко с тях (рядко споделям), с някои прекъснах контакти, а с хората тук ми е трудно да общувам.
Бих искала да задам още няколко въпроса във връзка с това и ще се радвам ако някой има подобен опит в тези теми -
1. Как се справихте с последния път когато се разделихте със скъп за вас човек?
2. Как се справяте със самотата?
3. Ако сте живели/учели или живеете/учите в Чужбина, как сте се справяли/ се справяте с живота, с намирането на подходящите хора за вас и реализацията?
4. Успяхте ли да се реазлизирате в това, което искате и как разбрахте, че това е "нещото" за вас?

Благодаря за отделеното време. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1c37388106
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Живях в чужбина и се върнах. Казвам ти от личен опит - не е същото. Може да ти хареса, но се съмнявам - пробвай (не перманентно). Тука си е добре, стига да се фокусираш върху хубавото и да бъдеш добър пример за промяна.

Със самотата се справя, като и се отдадеш напълно. Искаш или не, в този живот ще си често сама, с мислите си. Затова бъди Зен до толкова, че да нямаш неподходящи мисли.

Научи се да си правиш кефа сама, ти си в контрол и можеш да правиш каквото искаш с живота си. Но не забравяй преди това да го обмисляш! Човек се лекува с време, музика и отдаване на нещо в живота.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker