Феминизъм и сексизъм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Феминизъм и сексизъм
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1334 пъти
Не, скъпи читатели. Това няма да е поредната тема, в която се анализират значенията на тези думи, нито пък разликата между „краен феминизъм“ и „равенство между половете“.
Надявам се администраторите да одобрят темата и също да привлека вниманието ви с това (вече банално) заглавие, което виждам че вълнува доста читатели тук, а и изобщо хората.
Надявам се и да не сте стигне до поредната разгорещена дискусия, в която се караме „кой е по-силен, по-умен, по-оправен и по-самодостатъчен“.
Хора, болно ми е... честно ви казвам... болно ми е, че мъжете и жените сме готови да се избием помежду си за „постижения в науката“ и приказки „кой е направил повече добро на човечеството“.
Не ми се говори за новите методи за репродуктиране или за политическите движения.
Проблемът е много по-дълбок и то не само защото „предварително е било замислено да стане така от „лидери“ като Маркс“.
Вредата не ни е нанесена само от гобалната манипулация, а от нас самите...
Ние самите правим това възможно. Но защо, след като ни е гадно от това?
Защо трябва да се караме кой е по-велик от другия, след като сме еднакво важни?
В дискусиите между мъже и жени редовно се спрягат най-различни аргументи като постижения в науката, принос за човечеството от страна на науката, доказателства на науката, че еди си кой е по-съвършен от еди си кой...
Защо никой не се сети за една наша естествена нужда, наречена „любов“? Да не сме забравили тази дума? Или може и сме употребявали понятието без да знаем значението...

Да, същата тази любов, от която всеки потреперва само при изричането на името й... Тази, която не може да бъде компенсирана от любовта на мама и тате, защото един ден всеки пораства и иска да има своя половинка. Дори децата не могат да запълнят липсата на тази любов, защото един ден порастват и си тръгват, а ти...
Нима постиженията ви в професията ви топлят нощем, когато имате нужда от ласка?
Нима необвързващият секс и „платената любов“, могат да заменят това... боготворене от любимия човек и твоята привързаност към него?

Може би ще бъда нападната, че в днешно време хората, които си позволяват да обичат, не получават любов, нито уважение. И сте прави, драги читатели!
Прави сте, че в днешно време любовта и уважението са забравени ценности.
Заменихме ги с пари, заменихме ги с технологии, заменихме си със спорове, с илюзорна самодостатъчност, с изкуствени методи за размножаване и разбира се, едната ни гордост...
същата тази гордост, която ни пречи да се доверим на другите, за да не бъде потъпкана. Същата тази гордост, която е пострадала повече дори от чувствата ни, когато сърцето е било разбивано...
избираме нея и глупавите съвременни лозунги пред любовта, защото смятаме че „рискът не си струва“.
Но не се сещаме за нещо, което не само любимата ни наука е доказала, но и опитът ни в живота и интуицията винаги ни теглят към него.
Любовта към човека от срещуположния пол, същата тази страстна любов, взета заедно с одобрение, компания, внимание, приятелство, уважение и някакъв странен вид покорство и власт взети заедно... тя е наша естествена нужда... не бих желала да намесвам хомосексуалните отношения, защото те са друга тема.
Но да ви кажа честно, ми е мъчно. Мъчно ми е за времето, в което мъжете бяха герои, а жените дами. Мъчно ми е за времето, когато „рицарят на бял кон защитаваше честта на любимата си“, а тя не го смяташе за унизително или обидно и нямаше защо да се прави на „тежкар“ (както се изразяват модерните хора) или да бъде феминистка, за да има уважение към себе си... да, времето в което жената можеше да си позволи да бъде слаба и нежна, защото знаеше, че има кой да защити честта й, ако някой посегне и кой да се бори за нейното щастие... а мъжете доказваха силата си не с побой и насилие или обиди.

Но сега се чудя нещо... та аз не съм преживяла тези времена... аз само съм слушала за тях и съм ги гледала по филмите... имало ли е наистина такива времена? Или са само плод на нечие въображение?
Моите романтични възгледи не останаха неповлияни от всички съвременни тенденции... сигурно ще ме сметнете за луда, но въпросът ми е следният. Наистина ли ви стига тази самодостатъчност, за която всички толкова много се борите?

Защото аз самата вярвам, че всяка „силна и независима дама“ мечтае да бъда обичана и боготворена от своя любим, но за съжаление липсата на любов я е превърнала в... „силна и самодостатъчна жена, която е горда в това“....
А мъжете, които се хвалят колко са оправни и могат всичко по-добре без нас... дали сексът с проститутка би заменил ласката на вашата любима? Или не сте имали такава любима, понеже сексът и надмощието са по-важни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: ba45fb8907
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ласката на моята любима поставена на везната, се оказа лека като перце спрямо безкрайните й претенции, мърморене, недоволство, неотзивчивост, мързел ...
Проститутка не съм ползвал, защото не ми е проблем да си намеря желаеща (съгласна на) секс без обвързване. Допускането на чувства при секс, днес за съжаление не води до нищо добро. Точно поради заглавието, така да се каже.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 00cfedebcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре, но как си представяш двама души да се влюбят, да си паснат и да не се съберат заради... "лозунг". В днешно време всеки си изказва всякакви глупости, провокации и пр., за да привлече вниманието, защото има интернет, има медии... Относно коментарите тук... Ами има мъже, които обиждат жените (т. е. словесна агресия) и жените им отвръщат по същия начин (крайно). Естествено, и двете мнения са крайни (а всичко крайно не е хубаво). Относно кариерата... Ами в днешно време хората нямат насита... това не е свързано с пола.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b5f1e50bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   "Но сега се чудя нещо... та аз не съм преживяла тези времена... аз само съм слушала за тях и съм ги гледала по филмите... имало ли е наистина такива времена? "

Имаше да. Но след студената война всичко отиде на майната си.

Тогава имах приятелка, на която имах безумно доверие. Бях и първия, тя на мен също. Изчака ме от казармата. Дойде ми на клетвата. Идваше ми на свиждане когато беше възможно. Бягал съм от казармата да й правя серенади. После живеехме в Студентски град на картофи и компот. Що сълзи изревахме заедно.. Що трудности преминахме. 4 години.

После тя почна да ми изневерява. 6 пъти. От тогава е сменила повече гаджета отколкото имам пръсти и на ръцете и краката В момента има дете от един с 3 брака, нейното дете му е 4то.
Той никога не си го е виждал. Тя е самотна майка и няма кърма от притеснение как ще го гледа сама... О, да и е от най заклетите феминистки, които познавам.

Много ми харесва какво си написала, малко идеалистично обаче, затова ще ти го кажа така. Жените не искат принцове. Те принцовете и сега ги има. Не искат джентълмени. Не искат уважение. Даже им се повръща от добро отношение. Искат да важат. Искат социален статус. Искат бесни селяци да ги чукат грубо. Чалга клубовете са пълни с жени. Нали жените избират? Щом ходят по чалга клубовете значи такива искат да избират. Съответно и такива намират.

Ти си момиче, хубаво се замисли какво искаш... Защото в това покварено време е лесно да се подхлъзнеш и тогава твоя идеализъм, за който си писала тук лесно ще се изпари. Личи си обаче че си от ония 20% от жените, които имат глави над раменете си. От теб зависи докога....

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1184a4fe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжете и жените не са създадени да живеят заедно. В това е цялата драма на човешкото общество. Всеки е самодостатъчен. Мъжкият и женският пол нямат нищо общо - прекалено различни са и се събират единствено под натиска на обществото и/или командите на тялото за размножаване.
Мъжкият пол е експресивен, той не трябва да бъде поставян в рамки като семейство, моногамност и т.н. Жените от край време правят всичко възможно да ограничават мъжете си, което противоречи на тяхната изконна природа.
Що се отнася до противопоставянето мъже-жени и ширещият се краен феминизъм в последните десетилетия, те също са създадени изкуствено и с цели, които не са в полза на хората.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 283102d24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Истината е по средата! Да хубаво е да има дами и кавалери, но в 21 век да пърхаш безпомощно с мигли и да чакаш мъжа за всичко? ! Е, не благодаря! И посли защо до началото на 20 век жената е била собственост на съпруга си. Няма да забравя сцената от един филм как на една вдовица и отказаха да влезе във владение на имотите на починалия си съпруг, защото била жена. И тя каза следното: Като дете бях собственост на баща си, като съпруга бях собественост на мъжа си, сега ми отказвате нещо, което ми принадлежи по право само защото не съм нечия собественост. Е, да му се не види, май само като проститутка имах някаква стойност!
Ставаше дума за един уестърн, но мисълта ми е следната, да прабабите ни са били дами, ама на каква цена? На цената на ПЪЛНОТО подчинение първо на бащите, после на съпрузите си, а един ден, ако останат вдовици и на синовете си. Е, не благодаря! Без образование, без право на собественост, без собествени доходи или с минимални такива, защото евентуално на жените им е позволено да работят нещо от вкъщи. На това хубав живот ли му се казва? Ама да, била дама!
И залитането в другата крайност също не е добре, обаче. 50-годишна самотна кариеристка, която си няма никой и безумно я е страх какво ще прави ако остане без работа, защото няма на кой да разчита за нищо. А изобщо не иска да мисли какво ще прави когато я пенсионират, защото ще си седи сама в луксозния апартамент и ще се чуди с какво ще си запълва времето.
Така, че май най-добре е да намериш златната среда.
Да, работя, да обичам си работата, но да вечер нямам търпение да се прибера вкъщи при любимия мъж, за да можем ЗАЕДНО да сготвим нещо за вечеря и да се гушнем на дивана и да се наслаждаваме на времето заедно.
Не съм нито скучаеща домакиня, която чака мъжа си да се погрижи за всичко, защото тя била "дама" и не можела да прави това или онова, нито пък съм от мацките, които работят по 16 часа и се прибират колкото да се изкъпят и да поспят няколко часа преди пак да хукнат да градят кариера.
Да, понякога трябва усилие и компромиси за да имаш такава връзка, но пък си заслужава.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 28d66c546a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5, не си разбрала какво имам предвид. Като казвам „дама“, нямам предвид старовремския смисъл, да „пърхаш с мигли“ и да „си собственост на някого“.
Много работещи и самоиздържащи се жени са дами, защото имат лично самоуважение и излъчват женственост като държание и отношение към външността, но това не значи че искат да живеят сами като кукувици.
А „кавалер“ не е мъжът, който „притежава жена си“ или който я издържа. Кавалер е мъж, който гледа на жената като същество с права и уважение, не като животно за разплод, „уред за задоволяване“ или своя собственост. В днешно време обаче, жените мислят, че създават такова впечетление, като доказват, че нямат нужда от мъже. За това и мисля, че много от тези жени са нещастни.
Изобщо не съм съгласна с това, което номер 4 казва. Да, наистина сме различни и точно за това сме създадени да се допълваме. Според мен поне е така. Мисля си, че неслучайно природата ни е създала два пола и само между тези два пола може да бъде заченато дете по естествен начин.
Също както Ин и Ян се допълват, бидейки различни.
И как така не сме създадени да живеем заедно? Та нали семейството се гради от двата пола и детето има нужда и от мъжкия и от женския модел? Моля ви, не намесвайте проблема с хомосексуалността!
Ако сме си самодостатъчни, защо не можем да се размножаваме сами и защо по природа изпитваме влечение и нужда от това, което ни допълва?
За мен „различното от моето“ не е ненеужно, а напротив! Нужно е точно защото го нямаш по природта и то те допълва, както и ти него.
Не казвам, че трябва да бъдем слаби и да принадлежим на мъжете си, нито че мъжът трябва да бъде властен тиранин.
Това, че една жена работи, значи ли че е самодостатъчна и че няма нужда от ласка?
Това, че един мъж е силен, значи ли че трябва да бъде „зъл диктатор“ спрямо жената?
Еми не разбира се, по-силните трябва да доказват силата си с това, че бранят по-слабите, а не чрез тормоз и насилие над тях.
Като казвам „дами“ и „кавалери“, нямам предвид благородническия тип от времето на Средновековието и Ренесанса.
Имам предвид един по-съвременен(ако мога така да го нарека) модел, в който и двата пола имат право на работа и образование, но не са във вражда, а си помагат.
Така де, имам предвид времена, в които кариерата или личното развитие, не замества нуждата ти от половинка и не прави връзката ти с друг човек ненужна.
Това, че искаш да имаш свои успехи, значи ли че нямаш нужда от любов?
Много хора избират кариерата пред любовта. Е, постигат успехи, но нямат с кого да споделят тези успехи. Нямат наследници, нямат и половинки. Странни са ми.
Нима един мъж трябва да се срамува, ако жена му работи? Или да я потиска, че „била по-слаба, а той е главата на семейството“?
Еми не, ако жена ти работи, значи помага и на теб и на цялото семейство и нейният принос трябва да се уважава.
Но много жени отказват да се омъжат или да започнат връзка, от страх „да не ги заробят“. Донякъде оправдан страх, но се чудя колко от тези жени наистина са щастливи сами. Да, вярно е че никоя жена няма да иска да бъде робиня. Самотата е за предпочитане, но не вярвам, че ни прави по-щастливи от Истинската любов, която нито ни заробва, нито ни прави самотни.

Този образ на силната и самодостатъчната жена нещо не ми се нрави, защото никак не е женствен....
А кавалерството е знак за мъжественост, според мен.
Но какво ли разбирам аз.
За да бъда честна, ще си кажа, че и аз съм минала през някакви неофеминистки периоди, когато бях тийнейджър, но никога не съм мислила да превръщам това в максима на живота си.
И не, сега не съм сама. Просто ми омръзва от тези съвременни тенденции.
Вярно е, че мъжете и жените сме съвсем разични едни от други и точно за това би трябвао да сме ценни едни за други.

Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d192f2515d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочетох това със смесени чувства. Циникът във мен се усмихваше снизходително. "Старомодният пенсионер" гледаше тъжно, сякаш през леко отворен прозорец надничащ към отдавна останали назад във времето причудливи и красиви долини. Прагматикът постояно натякваше с досада, че това е предостатъчно дъвкана дилема от която нема да излезе нищо ново. Или полезно. Или трайно.

В крайна сметка ми се струва, че авторката е объркала раздела. И времето. И мястото. Но се надявам поне тя да има късмет и да срещне човек който ще е на нейните вълни иначе бъдещето ще и е не дотам приятно...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1184a4fe20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   А може би авторката би трябвало да престане да очаква някой друг да я прави щастлива, хм?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 28d66c546a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, аз не чакам някой друг да ме прави щастлива. Аз реално не съм сама в живота, просто ми е неприятно че в днешно време границите между мъжественост и женственост са толкова размити...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4dedc3fc44
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Феминизма не се състои в това, че жените работели, това го е имало всякога под някаква форма. Феминизма е сатанинско движение, което иска да изопачи женската природа и да превърне жените в травестити като ги кара да се държат като мъже. Виж само последните издънки на поклониците на дявола в Холивуд - Батман е заменен с жената-прилеп, която ръси наляво и надясно феминистки лозунги за "силните" жени, Супермен е заменен със супер-гърл, дори Дядо Коледа искат да го заменят с жена или с "полово неутрален образ" тоест джендър. В щатите и в специалност Холивуд е също така пълно с травестити/транс-джендъри, които хората мислят за своите любими актриси, певици и т.н. а те всъщност са джендъри, които са минали операции за смяна на пола и взимат хормони. Всичко това идва от сатанизма и хермафродизма в окултните религии, което се пренася от тайните общества в широката публика чрез медии, конвенции и подобни. Да сме наясно - всичко това идва директно от дявола.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b57856f0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке - това, за което говориш е умишлено и направено с цел. Хората просто са яко манипулирани.
Аз също смятам, че жените трябва да се държат като жени, а мъжете като мъже. В крайна сметка след като сме се родили в някакво тяло е редно да изпитаме всякакви преживявания, свързани с нашия пол, а не с чуждия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 28d66c546a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, всички знаем, че е умишлено създадено. Нека видим резултата от цялата тази манипулация-нещастни хора, разбити семейства, самота и липса на морал отвсякъде. Еми редно е манимулираните да се освободят от ефекта на манипулацията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b9428de6a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Навремето имаше мъже , имаше и жени. Нямаше други "полове" нямаше и "феминизъм" и всички се обичаха.

Сега има неутрални полове(или там както се наричат) , има и разделение между мъжете и жените и сме се хванали за гушите

Всички сме плод на тази любов от миналото, защото сме се родили. Моето семейство дори и до ден днешен (родителите ми са на 70) са заедно и връзката им е здрава.

А сега няма деца . Има самотни майки . Има и разводи. Мисля че тези факти са показателни , че НЕЩО НЕ Е НАРЕД!

Хора, манипулират ни!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5bfa1cb1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   То затова са потопите!
Да изчистят земята от гнусотии.

Филми и шоута промиха мозъка на хората. В началото уж забавно, а после ад. Плюс интернет, провокации отвсякъде.
Винаги ми се е струвало, че извънземен интелект съсипва човешкия. Защото човекът е създаден за да бъде градивен за добро.
А то днес на всяка крачка пошлости.

Е, да не сме толкова черногледи, има варианти да се измъкнем от капаните.
А на времето тука гледам някакви мнения, някой гледал някакъв филм дето жената не я зачитали. Ами, то точно с филмите ни промиват мозъците.
Нито едната ми баба, нито другата са били собственост на дядовците ми. Напротив, здрави семейства, трудолюбиви бяха, уважаваха се.
А прадядовците ми са загинали във войните в началото на миналия век и там пък семействата са били къде къде с морал.

Затова спирайте телевизиите, ограничете интернета и за да остане съзнанието по-чисто.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker