Прекъсване и заминаване за чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Прекъсване и заминаване за чужбина
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1576 пъти
Здравейте, интересува ме как мога да си 'замразя' годината в университета, става въпрос за УНСС. С приятеля ми от 1 година обмисляме и вече се решихме да заминем да живеем в чужбина, тук нещата тотално не вървят и живеем на ръба на мизерията. Та как мога да прекъсна и след това, ако евентуално нещо се случи и не ми хареса, да мога да се върна и да започна, откъдето съм прекъснала? Втори курс съм, приятелят ми отдавна е завършил бакалавър, мислим да работим първо, а след това да запишем там аз висше, той магистратура.
Коментари от рода на 'Първо завършииии' не са ми полезни, така че не се хабете. Ходих да питам и в аквариума, лелките са под всякаква критика и се държат крайно грубо.
Ж20

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 69a5e5db73
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Е няма ли канцелария в това УНСС да попиташ, ами пишеш тук?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 308651cbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   И понеже мислиш, че в чужбина те чакат с отворени обятия и няма да е мизерия, лъжеш се. В чужбина се живее по-мизерно отколкото в България. Давам ти личен пример със себе си. Живях в България с родителите си, и двамата взимаха добри заплати и живеехме добре, заминах да уча висше в Лондон и мизерувах, живеех в таванска стая и давам 700 паунда на месец за нея, а работех за 1000 паунда. Имах само легло в стаята и дрехите ми седяха в кашон. Затова се върнах в България, записах си тук висше, завърших и заминахме за Холандия с родителите си, там живяхме 2 години в мизерия. Родителите ми и аз работехме, квартирата ни беше 1200 евро за малък апартамент, едвам смогвахме и месо ядохме само по празници. Върнахме се обратно в България и тук общия доход на мен, майка ми и баща ми е 7000 лева за месеца. Купихме си жилище и имам всичко което ми е нужно. После още говори, че се мизерува в България.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f20b6bd413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако ще бъдеш по щастлива, защо не, винаги може да продължиш, ако се върнвш в България, поне ще имаш повече самочувствие да живееш така, както искаш, а не да мизерстваш, аз тв подкрепям. Ж 21

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 481f9be008
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   В моя университет можеш да прекъснеш за 3 години без да си загубиш студентските права. Обаче аз те съветвам да не прекъсваш, защото става мазало-нов курс, нови програми, едни предмети отпадат, нови влизат аз трябваше да се явявам на изпити с първи курс, а бях четвърти. Много ми дойде и пак прекъснах за една година и наваксвах. Иди в Учебен отдел, ако трябва си уговори предварително среща по телефона и разпитай за всички други варианти и форми на обучение- задочно как е, дистанционно има ли и така. Аз направих като вас, прекъснах, уж щях да уча, но само работих в Германия, прибрах се и отворих магазинче за био продукти, обаче завършването ми отне общо с всички прекъсвания 8 години и ми тежеше като камък на шията и не ми даваше да спя.
Успех ви желая!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a528c46727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избери си професия с реализация и замини да учиш в чужбина.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7ab5c9ee6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нямаш ли инспектор на специалността, който да ти разясни нещата? Иначе има такава възможност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 92c3a28cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Важното е, че си Ж20. Така, де - проблеми няма да имаш. :-)

Само дето, изобщо не мога да разбера въз основа на какво смяташ, че в сайт за анонимни споделяния ще намериш отговор на въпрос, на който може да се отговори или с малко ровене в интернет, или с разговор в секретариата на университета.

А, и да те светна нещо важно. Понеже на "запад" в университетите наистина се преподава качествено, конкуренцията е огромна и, съответно изискванията към студентите са зверски, не си мисли, че с манталитет тип "УНСС" ще се справиш лесно.

Преди всичко ти трябва минимум С1, при това официално сертифицирано, на съответния език. За много специалности дори С2. И това са само изискванията за езика, изключвам изискванията за интелект, ако мога така да се изразя.

Дерзайте и успех! Утре Наш Става Светът! :-)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 77d132b8af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Питай секретарките и им обясни всичко.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fbb66f1b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   'изключвам изискванията за интелект' - пха-ха-ха.
Аз имам 2 приятелки, които завършиха в Англия, разбира се не в някой от престижните университети. И двете бяха над 20 като записаха. А едната от тях е и бивша наркоманка... Днес образованието е най-вече бизнес, чрез който разни чички (и лели) да си вадят (спокойничко) парички - не само тук в България, а по цял свят. В повечето висши учебни заведения приемат на практика всеки, само да има готовност да си плаща семестрите.

Ей така като почнете да бутате ентусиазма (къде директно, къде индиректно) на разни момичета или момчета направо ми се гади значи отвратителни сте. Ама 100 процента вашите златни дечица ги гласите да са ТОП-а, на ТОП-а, налее ;–)

Авторке, наистина за това което питаш най-добре ще е да потърсиш информация в съответния сайт, а не да чакаш тука на случайни хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c5e62b2f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   В библиотеката в УНСС са още по-зле. Особено бабата на контролно гише.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b120df2718
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Номер 2, да напълно съм сигурна, че в чужбина ще живея по-добре, защото:
1. Моите родители, за разлика от твоите, работят за минималната и ми пращаш най-много 200 лв на месец, но обикновено са около 150 лв, аз нищо не работя, защото специалността ми не ми го позволява, добре, че приятелят ми ми помага, но и той не взема кой знае каква заплата.
2. Често не се храня, защото нямам пари и гледам бюджетът ми за деня да не надвишава 2 лв.
3. Ако изборът ме беше дали да отида в кочината наречена Англия (Германия, Испания) или да остана в България, тогава наистина нямаше да има смисъл.
4. Родителите на моя приятел са там отдавна и има къде да живеем, става въпрос за една от скандинавските държави.
5. Повечето от познатите ни живеят в чужбина и сами казват, че за нищо на света не биха се върнали

Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dba798a3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Имаш такава опция, спокойно. Прочети внимателно правилника на университета за колко години можеш да прекъснеш, без да си загубиш студентските права. Вероятно просто в рамките на срока трябва да подадеш молба за възвръщане на студентските права към декан/ректор. Със сигурност в правилника има писано по темата. В моя университет е 1 година, горе в коментарите са писали, че в някакъв друг е 3 години, за УНСС не знам, но не може да няма информация. После попитай за всеки случай в канцеларията на факултета и ако не ти обърнат внимание, директно отиди при декана по учебната дейност, той не може да не ти обърне внимание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a03693307d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 7, във всички университети, в които кандидатствах бях приета, включително и в прехваления Софийски, избрах УНСС, защото ми е на 5 минути пеша от общежитието, времето е невъзвръщаем ресурс, нали така?
И друго нещо, което искам да те светна е, че съм учила в езикова гимназия и знам 3 езика, а 4-ти поназнайвам, престои и явяването ми на изпит за ниво по английски.
Такива сме хората с манталитет тип "УНСС". :)
Авторката

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b44f78e143
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не е въпросът само до заминаването в чужбина. Трябва да се правят планове чисто професионални. И дългосрочни. Доста наивно гледаш на нещата. Там те чака не по-малка мизерия в началото. А дали ще ти се получи с ученето в далечното бъдеще, също е напълно неясно. Рискът да си останеш миячка на кенефи за цял живот е огромен.
Познавам доста българи, направили грешката, която ти планираш. Дойдоха, почнаха да работят като чистачи и миячи, станаха на по 30-35 и се оказа, че завършването на университета е мисия невъзможна. Изкарваха толкова, колкото да не умрат от глад.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 08e92bef69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   УНСС е дъното на университетската стълбичка. А лелите в библиотеката на УНСС са смях за кокошките.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b120df2718
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много зависи към коя държава си се ориентирала, но като цяло съм За, образованието в България и без това масово не го признават, нищо няма да загубиш. Но няма как да очакваш повечето хора да те разберат и подкрепят, трябва си сериозен “задник” да излезеш от зоната си на комфорт. Черта от характера, която повечето българи я нямат :)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6bba8d17ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Леле, случайно открих темата си, която съм писала преди 3 години.
На злобните коментари по-горе ще кажа, че животът ми се разви точно както си го представях и исках. :) Скоро ми предстои да взема и сертификат за C1 на езика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker