Различни, артистични хора - има ли ги в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Различни, артистични хора - има ли ги в България?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1045 пъти
Здравейте! От доста време наблюдавам хората около мен, в социалните мрежи и близките приятели. И сякаш всички си приличат. Държат се за един модел на обличане, на поведение, дори и отговорите на въпроси мога да предвидя! Намират за интересно едно и също нещо, забавляват се по един определен начин. Някак си... как да кажа... никой не пречупва линията. Може би това се отнася само за тези от моя район, северозападния, който няма хубава слава... Въпросът ми е дали някъде другаде, друг град, район на България, има повече личности, изразяващи себе си, хора, които например ще тръгнат събота и неделя на пътешествие без телефон, просто и чиста комуникация, които ще изразят своите мисли и възприятия чрез начина си на обличане, ще творят, или пък момчета, които четат книги, а после фисолофстват над тях, приятелки, които ще карат колелета вместо коли, нищо че са на 19... Чисто и просто ми липсват онези взаимотношения, които съм чувала, че хората са имали преди ерата на технологиите, когато са се зараждали идеи, когата е имало просто и истинско щастие и наблюдатност над живота и простичките неща, в които се крие щастието. Просто... се чувствам като човек, който не се е родил в правилното време и не харесва насоката на хората :/ Ако има някой с подобни чувства и мисли като мен, моля да пише в коментарите. А ако има и такива личности, които описах, нека и те ми пишат, да знам, че съществуват.
Извинявам се ако нещо не съм изразила правилно и съм останала неразбрана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: ae70cff871
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всъщност до студената война, която разпърдя пейзажа артистичността си беше тук, в България по-изявена отколкото виждам в чужбина сега... сега дори хора от цял свят се стичат да видят дори комунистическите ни паметници, като Будзлужа например. В списание Дъга имаше много повече вложен смисъл и послание от съвременната тоалетна хартия на Марвел, за артистичността му няма да говорим.
Живея в Лондон и да ти кажа тук изкуството е долна проба промивка на мозъка. Дивата им изкуствена пропаганда е по-плашеща и от комунистическите лозунги от близкото минало.
В днешно време има стотици българи, които продължават да творят и обогатяват международното културно наследство, дали от Пиксар, Дисни или просто от галерия на Дондуков. Навремето имаше една кръчма в София, където се събираха художниците. Казваше се Куфара. Намери я и отиди, ако все още съществува. Виж чешкия или унгарския културен център. В тях има и много български изяви. Кино Влайкова или Одеон навремето бяха хит. Младежкия дом до Халите с филмите за екстремни спортове и пътешествия. Толкова много има за гледане и получаване на вдъхновение, че няма да ми стигнат 4 часа да пиша тука.

Съжалявам, че живееш в такава среда, момиче. Може би скоро ще станеш студентка и ще живнеш малко в някой по-голям град. Пожелавам ти го от сърце!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 904737518a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Xlopa6ti daski в youtube. Интетесен човек и доста различен от обичайното. Клиповете му пръскат от смях и си мислиш, че е някакъв дебил, а пък той се оказва мега пича.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0863111de7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   1, то пък в София едно изкуство! Истинското изкуство е във Варна, Бургас, Русе, Пловдив и Търново.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 334560948a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В големите градове е пълно с такива хора...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 14d5e47d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ти пък.. в България някой да иска да кара колело, като може да си кара турбо-гъзарската кола на лизинг за 7 хиляди лева, с три кредита и гъз на линията...

Има такива хора, но са рядкост. Повечето са комплексирани парчета, потиснати от националното безпаричие и конвертирали се в чалга-слушащи клонинги. "Еле па у Враца, баце", където си за "кашмер" ако не сърбаш от първака, щот' видиш ли не си мъж.

България е клоаката на first world страните, а българинът кОпа ли кОпа надолу.


Трябва ти голям град, където изкуството може да вирее под някаква форма. По селията хората няма как да имат мироглед, който да е в състояние да осъзнае много от нещата.



Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5d6e35b954
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В Пловдив си имаме квартал Капана, който е средище за днешните творци, интелигенция и псевдо интелигенция. В малко пространство са събрани почти всички галерии, ателиета, Музикалната и Художествената академия. И почти всички барове, в които може да слушаш групи на живо. Има всякакви хора- от алкохолизирани бохеми до йоги и вегани. Преди работех в квартала- всеки ден образи. Помня, че имах един редовен клиент-адвокат, супер приказлив. Идваше да си пазарува био продукти. По едно време взе да идва и да не обелва и дума, пазаруването стана сложно, падаше едно сочене и въртене на очи. Викам този човек сърдит ли ми е за нещо, питам го " някакъв проблем ли има? " -той мълчи. Оплаках се на познатите от квартала, те взеха да се смеят. Адвокатът ходил всяка година в ашрам в Непал и като се прибере спазвал един месец обет за мълчание. Те вече си го знаеха и му съдействаха, а аз се чудех кво толкова съм му направила на този.
Иначе хора с алтернативен начин на мислене в България, можеш да срещнеш по фестивали като Беглика фест, Зенит Фюжън, Wake Ъп и т. н. На такива места съм срещала много интересни хора, семейства, които живеят независимо от системата с алтернативни източници на енергия и собствено стопанство, едни архитекти, които на място показваха как се строи куполна къща от природни материали, хора с различни мирогледи- дъновисти, кришнари и т. н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 859904c003
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има ги в големите градове, най-вече в София.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f754abbf61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В днешно време всичко има претенция да бъде изкуство и всеки се смята за артист. Размита е границата между пошлост и естетика.
В миналото дори пошлостта е биа по-различна от днешната.
Ако някой си пада по класически стил изкуство или романтика, ще бъде обвинен, че е старомоден и има консервативни виждания.
В днешно време модата се сменя много по-бързо и динамично, а симбиоза между класика и мода, не знам дали е възможна.
Иначе хора, които се смятат за артисти-бол!
Хора, които са истински артисти остават незабелязани.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 550f549655
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всяка сутрин чистачката в музея за модерно изкуство питаше шефа си :
- Шефе, това изкуство ли е или да го хвърлям

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fc5ac6c8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не съм живял в Пловдив. Ходил съм там за малко няколко пъти. Съответно нямам наблюдение върху хората. Обаче ми прави впечатление, че всичко което се произвежда от там не е като българското, а е доста по-изискано, красиво и изпипано. Това ме навежда да мисълта, че може да има и повече такива хора там. От друга страна чувам по новините за доста агресия там. Така, че сигурно е монета с две страни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker