Искам куче ,но не ми дават - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам куче ,но не ми дават
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1130 пъти
Здравейте, аз съм на 11 години и от 3-4 годишна много обичам животните, баща ми беше ветеринален лекар и явно и аз като него ги обичам много. Когато станах на 5 исках кученце, тогава живеехме в къща, но аз не разбирах много защото бях малка. След като станах на 7 се преместихме в друг град и живеем в апартамент вече, обаче тогава не исках толкова много, но когато станаха на 10 нещата много се промениха около седмица плаках, защото наистина много искам кученце, но все още нямам. И сега когато съм на 11, наближава Коледа и аз отново искам кученце казах на родителите си, че това искам за Коледа, но те тотално отказаха. Баща ми както казах беше ветеринален лекар и всъщност той иска кученце, но каза че не може защото пуска косми и все пак е куче (нашият апартамент е чисто нов ) и за това не иска, мама каза че ако бяхме в къща би ми купила тоест то щеше да си е на двора, но ето че не сме в къща и колкото и разговори да сме водели на тази тема те не са съгласни Искам да ви попитам как да ги обедя, пробвала съм с оценки и много такива други, но нищо не става. Водели сме доста разговори както казах и то разговори по часове, но нищо не помага Аз искам померан и Мился, че ще се справя с отговорността Моля ви ако сте имали такъв проблем, дайте ми съвет

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 897bbc00b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баща ти много добре знае, че кучета, котки и други отглеждани в дома могат да те заразят с клетъчни паразити. Затова, за да те предпази не се потдава на модата и не ти взима животно в дома. Повярвай прави го за твоето здраве и това на цялото ви семейство и тези, които ви гостуват.

ПП- Не ходим на гости у хора имащи животни в помещенията в които живеят и/или биха ни посрещнали.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4633aaa041
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави са вашите да не искат куче в апартамент. Кучето ще пуска косми, лиги, ще цапа, ще скача, ще дере, хапе и т. н. То има нужда от пространство, а не да е затворено в апартамент. Кучето е разходи-за храна, за ваксини, за каишки, за прегледи, за кастрация. Трябва да се извежда, то е отговорност. Ще лае в апартамента, съседите могат да се оплакват. Не може да го пуснете навън, по улиците гъмжи от улични кучета, които някога са били на някого и имат нерадостни съдби. И накрая, дори ида го задържите, то рано или късно ще умре. После как ще се чувствате всички, когато то е било част от семейството дълги години? Освен това ти искаш породисто. 90% от ръзвъдниците в България са нелегални. Там майката се запложда насилствено на всяко разгонване и живее в ужасни условия на мръсотия, без вода и храна. Ако случайно ти позволят да си вземеш куче, нека да е от приют.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a0835d362d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кучето е отговорност, все едно имаш малко дете. 2 пъти на ден разхождане. Ако фекалира или уринира в къщата понякога, ти трябва да го изчтистиш. 2 храненията на ден (изисква разходи). Ваксините не са толкова чести, но също изискват разходи. Лятото трябва да се имунизира всеки 3 седмици срещу кърлежи, пак разходи. Доста кучета лаят, което не е много ок.

100 % от времето с него

95 % са грижи

4 % да си го гушкаш и да си играете

1 % съжаляване, че имаш куче

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8defcc6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това да си имаш куче е доста итговорно, супер малка си за такава итговорност, то иска разходки сутрин вечер, а да не говорим, че като е малко иска много по-често извеждане, за да има хихиенни навици. Ти си на училище и просто няма да можеш. Наще също не искаха куче, но аз един ден просто се прибрах с кученце мама беше в шок, но свикна и супер много му се радва. Може като пораснеш да си купиш, аз съм на 23 години и врче кучето ми е на една годинка и пак супер ми е трудно. А за това, че пускат косми да вярно е и е ужасно, но йорките те са с човешки косъм и при тях е много по-различно пробвай и с йорки да ги разубедиш, баша ти щом е бил ветеринар едвали няма да знае за тях. Но пак те съветвам мъничка си за тази отговорност и аз от супер малка исках да си имам кученце, но си викам добре, че наще не са се съгласили тогава, защото едвали щях да се справя. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b0944b56c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом баща ти е ветеринар, много добре знае какво прави. Да имаш куче е много голяма отговорност, защото няма да си играеш с плюшена играчка, а със живо същество, което си има своите нужди. Ти само ще му се радваш когато е здраво, но знаеш ли каква мъка е да го гледаш когато е болно. С такива жалки очи ще те гледа, че направо ще ти се къса сърцето. И аз се радвах на моето когато е здраво, голям приятел ми е, но когато се разболя, вечер не мога да спя, истинска мъка е. По добре ходи в някой кучешки приют, порадвай се на тамошните кучета и така пак ще си щастлива, не си отваряй беля, много мъки ще имаш с куче у дома.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 10f4171fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Напълно те разбирам! Аз исках куче 7 години и го получих, но си почаках! Това което се казва в горните коментари е пресилено! Да отговорност е, но не чак такава, че едвали не е ужасно трудно! Особено ако си с малко куче тогава пък изобщо няма да го забелязваш. Докажижи на родителите си, че си отговорна/отговорен. При мен майка ми скаше просто да порасна, за да сбъдне мечтата ми! Но трябва да си търпелив/а. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b00312b482
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ги убеждавай, а по-добре разубеди себе си. Аз не мога да разбера хората с кучета. Може би ти ще ми помогнеш. Обясни ми как може да не ти е гнусно и необезпокоително от това, че кучето трябва да го разхождаш всеки ден, яде храна колкото човек, тоест да отделяш време и средства за него кокото за един човек. Как може да не ти е гнусно след като кучето е обиколило половината град с босите си лапи да влиза в домът ти така и да обхожда навсякъде, включително и където спиш? Как може да ти се занимава с пякъка му където се изхожда всеки ден? Как може да не те е гнус да му даваш да те ближе по лицето след като знаеш какво яде и че си ближе дупето? Аз никога не бих излязъл с жена която има куче. Просто ме е гнус от нея и ме е страх да не се заразя с някоя от многото болести предавани от кучето на нея и особено с кучешка тения(крайно кофти нещо което може да причини трайни увреждания на мозъкът и дори смърт и се отстранява само оперативно). Дори и да е обезпаразитено, не е никакав проблем да се заразиш с кучешка тения като го разхождаш в паркът където се разхождат и други кучета и е стъпало на изпражненията им. Хайде обясни ми защо имате кучета, че не ви разбирам вас хората с кучета в апартаменти в градовете?

Чорбаджията на курникът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker