Жълти стотинки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96835)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22772)
 Секс и интимност (11247)
 Тинейджърски (20209)
 Семейство (4853)
 Здраве (7813)
 Спорт и красота (4071)
 На работното място (2162)
 Образование (5927)
 В чужбина (1297)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1503)
 Други (13143)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Жълти стотинки
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 4543 пъти
Отказват ли ви да да ви приемат жълти стотинки? На мен постоянно. Забелязала съм, че това се случва най-често във Враца, откъдето съм родом, докато в София, където съм студентка досега това като че ли не се е случвало. Искам да обърна внимание специално на хората от Враца, но и на всички други, за да споделят мнението си относно подобно поведение. Вчера се качих на тролей във Враца, като исках да си закупя билет от шофьора, който се оказа единственият такъв от женски пол в града. Билетът струва 70 ст. и бях приготвила 50, 10 и 5 по 2 ст. Жената отказа да приеме "жълтите" и когато аз настоях ми се разкрещя да слизам!!! Естествено, отказах, след което тя извика на контрольорката да ме глоби. Тя пък не реагира. Простата шофьорка отказваше да тръгне, докато не платя с други монети и се принудих да й платя с 10 лв. Сега съжалявам, че не бях по-упорита. Не знам защо изключително прости хора със селски манталитет са си въобразили, че жълтите стотинки "не ги приемат".

Служителят в тоалетната на гарата във Враца ме убеждаваще, че в банката не ги приемали, забележете! Интересно защо БНБ ги емитира, след като не ги приема? ! Държа да отбележа, че никога не злоупотребявам с жълтите стотинки и гледам да ги използвам в краен случай, защото знам, че масата прости хора не ги искат. В аптеката "Тодоров" в ж. к. Дъбника също ми отказват да ги вземат. Въпросът ми е:защо? След като тези монети са в обращение, това означава, че с тях е абсолютно законно да се плаща, още повече когато дължимата сума е под 1 лв. или не е кръгло число. Естествено, че няма да платя сметка дори от 2 лв. на жълти, но когато сметката е 2, 67 нормално е да ги използвам. Благодаря на всички, прочели незначителната ми история. Според вас на какво се дължи този начин на мислене?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6a1cd59de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Егати дългата история за едни жълти стотинки :))) Ти ме разби направо...Никой никога не ми е отказвал жълтите стотинки, даже се радват като им давам, ти си някъв карък явно :)))

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 66e3666211
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Е трябва ли ти пък да се правиш на интересна дай си левчето и да та няма. Досега не бях чел такава история. Добре беше до "Изключително прости хора със селски манталитет" тцтц недей се излага

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1e8739534b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Права си ! На мен не съм ми ги отказвали, но когато ги подам ми се мръщат, и аз немога да разбера защо? И те са пари като всички други, а те магазинерите или който и да е като ти ги върнат по 1, по 2, ние не протестираме нали .А и особено в по голямите магазини като Била, Европа,Т-маркет цените почти са 1,99 лв,2,69 и тн. и е невъзможно да не ти върнат по дребни стотинки. В твоя случей ,аз ако бях щях да се развикам и да подам оплакване в общината, това което се е случило е нередно и то в градския транспор .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f0fb1d776e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз ще ти кажа какво правя. Събирам си ги цял месец и като дойде време за плащане на CEZ,ВиК и други монополисти, отивам и им ги изсипвам без капка неудобство :)... винаги ги приемат, никога не са ми казали нещо! Впрочем и аз съм от Враца.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 414e0aba40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз не знам защо не ги приемат след като също са пари ... и на мене ми се е случвало да платя със жълти стотинки, но просто не ми пука хората гледат ли ме това се пак са пари, като не ги искат да ги спрат жълтите стотинки и толква.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 073367f736
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обади се на Господари на ефира и отиди до аптеката, тоалетната, автобуса...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2aa4fe5a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ами и аз не знам. От София съм, тук нямам проблеми, но веднъж ми се наложи да пазарувам от едно село около Враца. Там, преди да вляза, излезе един бесен продавач, най-демонстративно метна касата с пари посред улицата, а след това се разкрещя, че жълти стотинки не приемал. Не го разбирам..

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f5499719ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Трябвало е да си по твърда в тролея! Как така ще отказва да приеме законно платежно средство? До сега такова нещо не ми се е случвало. Живея в София.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ccba49740a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке в повечето автобуси пише билети от шофьора с точни пари ако всички се качим с жълти ст кога ще ги брой кога ще стигне до последна спирка. Другото което е в банките искат около 3 процента от сумата на монетите такса броене ако не си ходила да сменяш иди с 50 лв на жълти да видиш. Затова хората не ти взимат жълтите за да не се натрупват при тях и да се налага да ходят до банка, да губят време, че и процент броене да плащат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8adbc874fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Това не ми се е случвало, но съм потресена от отношението към скъсаните или захабени банкноти. Изобщо не приемат закъсани банкноти, дори да са залепени. А на мен тези пари кой ми ги е дал? Да не съм си ги късала аз, нали пак някой ми ги е върнал...
Ясно, че не е прието да се търгува с такива пари, но аз не мога да ги хвърля в кошчето? Не трябва ли да ги сменят тези пари в банката? Чувала съм, че мн банки отказват да ги сменят.

Мег*

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f4fbaae978
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Навремето правехме един номер: взимахме малко бял прах от вътрешността на счупена луминисцентна лампа (очевидно някакво живачно съединение), след това с този прах започвахме дълго и упорито да търкаме жълтите стотинки с парцалче или направо между пръстите си. По този начин те се покриваха с тънък слой амалгама и заприличваха досущ като бели! Така почти без проблем 1 ст. спокойно минаваше за 10 ст., а 5 ст. - за 20 или дори за 50 ст. Относително важно беше да ги подаваш с герба ("тура") нагоре, заедно с останалите, но и иначе минаваха. Излизали сме много "на далавера" по този начин - особено по стрелбищата и на джагите :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0dea664505
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   От авторката: номер 2, да нужно е да се правя на интересна. Не се ли правят на интересни тези, които не ги приемат? Освен това, както казах никога не злоупотребявам с тях и давам най-много по една-две монети. Ако аз работех с пари никога не бих си го позволила. Колкото до шофьорката, беше ги вече преброила когато ми отказа да ги вземе и загуби доста повече време да ми крещи и да не иска да тръгне докато не й дам други. А колкото до това, че в банката вземат такса броене, специално за нея, която ми вдигна най-голям скандал, това е без значение, тъй като тя тези монети не ги взема лично за себе си, а на нея заплатата няма да й я платят в стотинки. Наистина това не е болка за умиране и даже не е никакъв проблем, но след случката в тролея наистина се ядосах и за това пуснах историята. Благодаря на тези, които са коментирали.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f3a08512a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хаха, хората от Враца явно имат по-особено отношение към жълтите стотинки... много се смях на историята на номер 7 :D

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f5c7448144
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9, точни са били парите, т. е. 70ст., 10 от които са били на монети по 2 стотинки. Нека ги спрат от емисия, след като не могат да се употребяват.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1211234f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Нито за жълти стотинки са ми се мръщили, нито за скъсани банкноти. Но предполагам, че и аз бих се издразнила, ако бях на мястото на авторката. И аз мисля, че е трябвало да бъдеш по-настоятелна в тролея. И как така ще вика контрольорката да те глоби? Абсурдно ми се вижда... Аз бих направила скандал :)))

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 220f3a30e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Странно, при мен е нямало проблем със жълти стотинки, но пък постоянно се мръщят ако им дам цяла банкнота, защото никога нямат стотинки да ми върнат. НО! когато аз предложа да им дам точно пари, се развикват че не им трябвали стотинки, защото имали много и нямало какво да ги правят. Винаги нещо не им харесва, или се мръщят на цели пари или на стотинки, това си е до човека според мен. Аз съм работила на доста места с пари, била съм и касиер в Била и никога не съм правила проблем на някого, дори да имам стотинки в повече, съм приемала, защото като дойдат пиковите часове, свършват доста бързо. Попадала си на идиоти... за съжаление не липсват такива навсякъде. :)

 
  ...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 56448f1790
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 11.точно така преживявах :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker