Смяна на мека връзка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Смяна на мека връзка?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 4012 пъти
Здравейте, протече ми изведнъж мивката и гледам, че тече от меката връзка (явно е спукана). Нямам пари в момента да викна майстор и трябва сам да я сменя. Има ли тук хора с опит да ме насочат какво се прави?

При купуването на мека връзка освен дължината друго трябва ли да
гледам?

При завиването на меката връзка трябва ли гаечен ключ, защото нямам? Може ли с ръце да я завия?

Преди да я сменя спирам централно водата и я отвивам и просто поставям новата или се бъркам?

Благодаря Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2d2d2535ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За меката връзка не ти трябват инструменти. Става дума за сифона на мивката, по скоро връзката с канала. Има различни сифони с различни връзки, напоследък са универсални гофрирани, които се пригаждат на много сифони. Но после пишеш, че трябва да спираш централно водата, защо, смесителят не затваря ли плътно? Уточни за коя мека връзка пишеш, за тази на сифона, или меката връзка към смесителят на водата!? Защо трябва да спираш водата централно?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d9e838c3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спираш си водата централно за жилището си, от кран близо до водомерите си. Размонтираш старата мека връзка и с нея отиваш в магазин за зкупуване на нова, защото не само размера на дължината е важен, има и други специфики, целта е да вземеш същата по специфики връзка. Прибираш се с новата придобивка и завиваш само на ръка, после си пускаш водата и проследяваш около 5 мин при пусната вода от кранчето на дадената мивка дали тече или капе новата мека връзка. Ако не капе ок, обаче ако капе спираш пак водата развиваш там от където капе и търсиш да сложиш на меката връзка уплатнител /гумена шайба/.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 47dcee92d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Със сигурност трябва да я спреш централно иначе от налягането ще тече. Ако не те е срам питай в железарията какво да правиш. Като отвиваш старата гледай как е направена и така. Нашето кранче беше заяло и пуснахме съседната чешма за да поеме налягането и по малко течеше.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f80e2c94bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти трябва да спираш водата. Ако в мивката няма вода и във връзката няма вода. Връзката е разтеглива, тоест става за всяко разстояние. Трябва ти само права отвертка, за да махнеш и след това сложиш централния болт, който свързва връзката със сифона.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7101dae704
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   №4, той не само не знае как да го направи, а и не може да обясни какъв е проблема. Първо пише мивката ми капе, после пита дали да спира водата централно!? Може ли да разбереш коя мека връзка му капе. Ако е на мивката(сифона), защо трябва да спира водата централно!? Ако е меката връзка за смесителят, защо пише мивката ми капе!? А към №2, който си мисли, че без инструмент ще смени мека връзка към смесителят само с ръце, това са глупости. Тогава не ще капе, а направо ще тече!

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 74e08f0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички за отговорите!

Става дума за мека връзка за смесител. Спукана е и постоянно тече вода. Опитах се да я отвия на ръка, защото нямам инструменти, но е затегната бая здраво. Май е нужен гаечен ключ?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e647d3b4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тази връзка представлява шлаух поставен в броня. Ако е спукана няма да капе, а ще тече. Най вероятно пропуска покрай резбата. Огледай местата където връзката е завита във фитингите. Тази връзка без гаечен ключ не може да се смени.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 74e08f0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не го обясних хубаво, сега ще опитам отново.

Спукана е меката връзка към смесителя, съответно тече нон-стоп. Дори мисълта да я сменя без инструменти май е смешна?

Когато написах да спра водата централно, имах предвид да спра водата на жилището, а не на блока, просто не се изразих правилно. Защо да я спирам? Защото ако отвия меката връзка, ще потече вода директно от крана.

Следвам съвета на №2, но не мога да отвия меката връзка. Може ли да я отвия с нещо друго, освен гаечен ключ? Ако не, тогава можете ли да ми кажете какъв номер гаечен ключ ми трябва?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d9e838c3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От №2 Ако става дума за корозирали резби ,пръснете с WD-40 и оставете да попие ,след това пробвайте да развиете с парцал за да имате сцепление. Просто пръснете обилно ,и оставете известно време да попие ,ако след това пак не става ,пръснете отново. Би трябвало на края да се развие. Само по-внимателно с натягането да не се начупи резбата че за новата ръзка ще ви е нужна, накъртите ли резбата на смесителя ще трябва нов смесител. Не натягайте с ключ!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f05955817a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вижда се, че си упорито момче, за това браво! Не знам как е работил водопроводчика, но би трябвало да има спирателен кран преди меката връзка и в този кран да е завита меката връзка. Ако няма такъв, спираш главният преди или след водомера(все някой трябва да е изправен. Никой не може да ти каже какъв гаечен ключ да си търсиш, защото накрайниците на връзките са различни и никой не знае твоята каква е. Най добре си купи един раздвижен ключ с обхват до 24 мм, който със сигурност ще ти свърши работа. В големите хипермаркети са по 2-3 лв. Има и маркови скъпи, но на тебе не ти трябва скъп. Може да се развие и с клещи-папагал. Пак е раздвижен и ще ти свърши работа. Трябва да си купиш и тефлонова лента за резбата. Успех, хайде действай, че ще наводниш съседите!?

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 74e08f0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря Ви за отговорите!

Ще послушам съветите Ви, само имам още един въпрос.

Горната част на меката връзка е завита в смесителя, нали така? Добре, обаче то е едно малко пространство и аз си нямам и представа как там ще вкарам какъвто и да е ключ? Тя там ръката ми трудно ще влезе, пък какво ли остава за ключ?? Според мене майстора като е натягал меката връзка я е натегнал към смесителя преди да го сложи и тогава е монтирал смесителя. Хубаво, но аз сега как да постъпя? Едната част на меката връзка ще я развия, ами тази към смесителя? Или трябва да отвия първо смесителя? То стана дълга и широка, аз накрая без да искам нова беля ще образувам, бе хора! Някой може ли да ме посъветва как се постъпва в такава ситуация?

И преди да съм забравил, като купя нова връзка и тръгна да я монтирам, само на ръка ли да я завия или пак трябва ключ? Защото за долната част на връзката ще я затегна, ок, но горната част както вече обясних е едно малко пространство към смесителя?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d9e838c3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Невъзможно е майстора да е натягал мека връзка преди да сложи смесителя! Да обикновенно пространството там е тясно, но не и невъзможно за достъп.
Аз бих постъпил така първо развивам меката връзка от към Вик мрежата, да увисне меката връзка на смесителя, после лягам по гръб в отворения шкаф под мивката за да имам видимост към гайката, която ще развивам от смесителя, ще видиш че така е по лесно, и ръката ще успееш да вкараш и ще развиеш.
Когато навиваш новата, навиваш по обратен ред първо към смесителя после по достъпната част.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 02ccc69642
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторе, дадох ти браво, но сега виждам, че си дебела глава. Колко пъти да ти пишем, че без инструмент няма да можеш да развиеш и завиеш меката връзка, освен ако имаш железни ръце клещи, като на №2. Хора които си нямат понятие защо подвеждат лаици като автора и допълнително им създават проблеми? Нито ти знаем смесителят къкъв е(как е монтиран), нито ти знаем меката връзка, какви съвети искаш. Истината е само тази, че без инструменти няма да се справиш. Вместо да си купуваш инструменти(явно не си на ти с техниката), дай някой лев на майстор да ти оправи връзката и мирясвай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d9e838c3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До №13 от №2
Благодаря за квалификацията, която ми даде, между другото обзавеждам апартаменти от 13 години, сглобявам шкафовете в кухни и лично свързвам всички ВИК компоненти и всички ел уреди. Аз съм от онези дето махат контактите на хората зад вградените уреди, режа дори щепселите на уредите, и ги свързвам направо в мрежата, за да спестя място и уреда да влезе в шкафа. Възможно е да имам по развита сила в пръстите, признавам, но да ми кажеш, че си нямам понятие, а ти човека, който не е монтирал и една кухня разбира повече от мен...... няма да си позволя да те обиждам, както направи ти. Ти човека, който не разбра какъв е проблема на автора още от темата му, забележи, че само аз още от темата разбрах за коя връзка говори автора, докато ти и другите говорехте за сифони. Нямам против, казвай си мнението по темата на автора, нека автора послуша, който си иска, но вече втори път да нападаш мен си е чиста проба злоба.
Колкото до съвета за ВИК майстор, аз лично никога не бих отишъл за да сменя една мека връзка при клиент, просто не мога да му кажа цифра така, че да имам полза да отида до адрес, да се занимавам с една мека връзка струваща 5 лв. Все едно някой да ме повика за да закова 1бр пиронче за картина в дома му, колко да му взема? Трябва да му взема пари за посещението на дома му с автомобила си, трябва да му взема пари за времето в което ще видя проблема, ще ида да купя нова връзка, ще се върна да му сложа връзката, еми срам ме е да му взема пари за горивото и времето, които ще похарча, че и печалба да си сложа, затова бих отказал.
И да, съветвам хората, които не са ползвали инструменти да не развиват меката връзка с ключ, защото такива хора никога не биха държали ключа при развиване на 90 градусов ъгъл с гайката, а от натягане с ключ при ъгъл различен от 90 градуса лесно ще счупят дори "тръбичката с резба" на самия смесител, или поне ще наранят резбата, особенно при корозирали резби /нарочно обяснявам с по прости думи, за да бъда разбран, от хора които не се занимават, както бих искал да ми обясни автора нещо, което неразбирам свързано с неговата професия/. При автора резбата е корозирала, щом описанието му е протече и не мога да го развия, не е използвал друго определение, а имам опит с хора които не разбират и ми се обаждат, да ми обяснят по телефона проблема си.
Между другото смесителите не са кой знае колко различни за монтаж, разликата им по скоро е над плота, под кухненския плот смесителите изглеждат почти еднакво, входове за топла и студена вода. И познай и в банята е същото отгоре кранчето различно, под мивката входове за топла и студена вода.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 89c1646d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   №2, извинявам се ако съм те засегнал, нямал съм намерения да обиждам никого, но ме хваща яд, когато някой се прави на всезнаещ майстор и само неговото виждане е правилното. Щом се занимаваш с кухни, значи си виждал, че вече сифоните също се подвързват с мека(гофрирана)връзка. В темата автора пише, меката ми връзка на МИВКАТА, не пише на смесителя, или поне да беше написал, че става дума за захранването с вода. Нима не може да капе от меката връзка на сифона!? Щом си майстор, допускам, че правиш разлика от вид на смесител и от начин на подвързване на смесител. Принципа на работа на смесителите може да е еднакъв, но видовете смесители са много, накрайниците им за подвързване също са много видове, и никой не знае какъв смесител ползва автора. Имаш интернет, виж колко различни подвръзки има, не става дума, че всички смесители имат вход за топла и студена вода. А знаеш ли, че има смесители с три меки връзкиНяма да се хваля като тебе какво съм работил, но това което съм написал не съм го смукал от пръстите си, а е извод от практиката ми. Не знам колко вида смесители за вода познаваш, но аз в практиката си съм виждал много и затова такива съвети давам на автора. От къде пък разбра, че резбата е корозирала, защото не може да се развие на ръка(без инструмент), затова ли е корозирала. Това ми стига да разбера що за майстор си. Нима ти си единственият майстор, който може да извърши подобен ремонт, че други близо до автора няма ли? Някой съсед може да помоли, все има някой познат който може да борави с инструменти. И каква корозирала резба си виждал на смесител, след като те са неръждясващи, какъв е този смесител с корозирала резба, любопитен съм да разбера!? №13 съм.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d9e838c3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До 15 Гофрираната връзка за сифон никой, особенно неразбиращите клиенти, не нарича "мека връзка", за нея всеки се изказва "гъвкава връзка" и обикновенно допълва сифон, канал или ако е жена казва "тръбата за мръсна вода".
Това, което си разбрал ти от темата на автора вярвам го разбират всички хора, като теб дето са нямали достъп до клиенти с ВИК проблем, но аз си го разбирам от първия път. Иди в един магазин с магазинер, който по принцип разбира и питай да ти дадът "мека връзка", ако те питат за специфики кажи незнам и виж какво ще ти дадът. 100% няма да ти дадът "гъвкава връзка".
Да има видове меки връзки, но масовите продажби са си от един вид, а рядко са по специални и надали автора има специален смесител, аз знам колко рядко ми се падат такива хора с изисквания за по специфичен смесител, такива хора знаят защо избират такъв и поне малко са запознати, информирали са се какво им трябва и защо. Човек като автора си е обикновен човек и щом не знае дали сам може да си смени връзката по вероятно не е имал специфични искания за модела смесител. А и какъвто и да е смесителя, смяната на мека връзка си е смяна на мека връзка. Затова още в №2 го посъветвах да си развие меката връзка и с нея да иде в магазина, за да закупи нова със същите специфики.
Разбрах, че резбата е корозирала не от факта, че не може да я развие на ръка, а от факта че определя теча си с думата "потече", ако се беще спукал шлауха щеше да шурти и автора щеше да ни съобщи, че вече е спрял водата си от спирателния кран, нямаше да чака след като му отговорим 25 часа след "оплакването му", тогава да спира водата си.
Под корозия разбирам не ръжда, а натрупване на нещо как да ти обясня, нещо като минерали в края на резбите. Мястото от където сега му тече с месеци първо е таило, и се получава натрупване на минерали, като онези които си виждал в пещера, те правят един вид споика между меката връзка и смесителя, те са лесно ронливи и изпадат във вид на песъчинки, но в началото е по трудно докато се пропука. WD-40 в такива случаи много помага, затова в №9 го посъветвах да пръсне с WD-40.
№13 Ако имаш други въпроси питай, не се срамувай да признаеш, че ти си по зле и от автора. Той поне е наясно че не знае и пита, а ти въпреки че имаш самочувствието на многознайко, питаш по тъпи въпроси.
Още с първия си коментар не си влязъл да дадеш съвет на автора, а да оплюеш хората, които му дават. В следващите продължаваш, нямаш решение, но пък обилно оплюваш хората, които поне се стараят да помогнат с нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 74e08f0da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора.
Моля, не приемайте думите ми за чиста монета! Аз съм лаик що се отнася до ВИК и дори не знам разликата между мивка и смесител.
Капе от меката връзка на смесителя, а не от сифона. Поне разлика между сифон и мека връзка правя. Искам да си сменя меката връзка, защото тече, потретвам се вече. №2 ме насочи и реших да го послушам, като това, което правя е да развия меката връзка, да отида до магазина, да купя същата, да се прибера и да я монтирам. Уви, не мога да отвия меката връзка, че да тръгна към магазина. Не мога да боравя с инструменти, повечето дори не им знам името. Благодаря на №2, че обяснява като идиот, защото иначе чета на китайски, ако ми заговорите с наименования и термини.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a1d6f54c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До №2, майстора на кухни и мивки. Пиша до "майстора", защото не му знам името, но като му гледам майсторлъка, да го... в майстора! Каква е разликата между мека връзка и гъвкава такава!? Нима меката връзка не е гъвкава? Автора си признава, че не разбира, но този самозван "майстор" е по неспасяем случай. Жалко за хората които пропищяват от него, щом така им прави ремонтите -"след това пробвайте да развиете с парцал за да имате сцепление. " Какво повече да му обръщаме внимание, хората го разбраха що за "майстор" е. Много държи на точните термини, а не знае как се нарича обратното на монтирам, ето какво пише "Размонтираш старата мека връзка". "Майсторе", казва се ДЕмонтираш. Ако си техническо лице трябва да си го чувал, но ти работиш с парцали, простимо е да не боравиш с технически термини. Последно загубено време по твоята некомпетентност, покажи ми мека връзка за захранване с вода, която не завършва със шестостен! Нали си готов да обясняваш. Защо е направен този шестостен, за да се завива с ключ, или с парцал? Виждал ли си фитинги които са направени да се завиват само с ръце, те са с накатка, или оребрявания, такива като на подвижните душове, или подвръзка на перални машини. Ако те знаят хората кой си, едва ли ще те допуснат в дома си, но такива лесно се разпознават, достатъчно е да им видиш "майсторлъка". Щом и автора е разбрал, че го пращаш в девета глуха. Още в началото дакох съвет на автора, да си намери инструмент, или човек който борави с такъв и да си свършат работата. Твърдя, че без инструмент, няма да развият меката връзка! Хайде, че много време загубих да пълня главата на самозван "майстор", дано по малко хора се възползват от парцеленият му майсторлък!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3912fa5196
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Най-лесно се отвива и завива особено в горната част с тресчотка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker