Социална тревожност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социална тревожност
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1156 пъти
Здравейте, анонимни съветници! Впускам се направо на темата. Студентка съм, първи курс. През целия ми живот съм имала проблем с общуването и с хората като цяло, но от скоро това започна да ми влияе много зле и физически, и психически. Отскоро уча в университет. Попринцип лесно се адаптирам към нова опстановка, но хората винаги са ми били проблем. Асоциална съм. Забелязах, че на лекции започнах да получавам нещо като панически атаки. Обградена от всякъде от непознати наскоро получих сърцебиен. Пулсът ми беше ускорен и неравномерен, започнах да треперя, да се зачрвявам и да се потя. Преди да вляза в лекция сърцето ми също започва да бие много бързо и когато вляза едвам издържам до края. Събирам страшно много напрежение и не мога да изпусна парата. Дори като съм си вкъщи не съм спокойна, защото знам, че утре пак съм на лекции. От 2-3 години насам постоянно съм в някаква депресия и не съм имала никакви контакти. Забравила съм какво е да съм сред хора. Внаги съм си била сама, още от началното училище. Все не си намирах мястото. Никъде не се вписвах. Не завързах никакви приятелства. Не искам това да продължава. Не мога да бъда пълноценен студент и човек така. Ако може някой да помогне със съвет. Знам, че всичко е до вътрешна нагласа, но не мога да се справя, много ми е трудно. Имам чувството, че съм най-големия самотник. Дори вкъщи съм сама, защото родителите ми са разделени, пък и са винаги извън страната. Боли когато няма на кого да кажеш "добро утро" и "лека нощ". От друга страна пък толкова свикнах със самотата, че не мога да допусна никой до себе си. Не знам какво не ми е наред. Помощ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: b7381c6843
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Защо не се консултираш с психолог да ти даде съвет другия вариант е да си вземеш сама някое успокоително на билкова основа ,разходки за успокоение ,фитнес ,обикаляне в мола нещо което да ангажира мозъка да не мислиш за глупости. Народните танци са много подходящи измаряш се ангажират ума и завързваш приятелства срещаш се с много нови хора което спомага да преодолееш сама проблемите които описваш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d4633a9804
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Този проблем трябва да се реши щото ще ти спре цялото социално развитие. Пиши Пастор Пламен Петров всеки четвъртък от 21 часа в Ютюб се моли за хората и има свидетелство за това че са изцелени от депресия и всичко, рак, и т н. Чети Новия Завет. Аз лично още сега ще се моля за теб. Разбирам те и това е лошо състояние, но може да се оправи. Нещо в тялото ти не те слушам. Щом си решила да ходиш на лекции значи пак си добре. Но нещо след това става. Тялото ти не те слуша. Сега ще се моля са тебе.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d4633a9804
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много е добре да идеш на лекар и да те насочат към специалист. Подметни на лекара нещо от сорта ~абе много съм зле нещо напоследък и ме е срам от хората без причина какво ще ме посъветвате? И после ако те предразположат им кажи как точно стоят нещата. Също другото което е добре да заформиш приятелства с такива както тебе защото ще се разбирате и подкрепяте идеално.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d4633a9804
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж книгата Самочувствието на Робърт Йънг

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e3ba729d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей не знам какъв съвет мога да ти дам, защото съм в същото положение и това ужасно много ми тежи. Ако редакторитв позволят много ще се радвам да си разменим контакти и да се сприятелим.
Ж. 22г., София

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d86f210082
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей. Аз също съм като теб. На 24 години съм и никога не съм имал приятели. Винаги съм бил затворено дете, още от когато се помня. В училище беше ужасно - нон стоп бях сам, дори не знам как изкарах тия години. Най-лошото е че сега тези проблеми ми се отразяват в работата ми, или по-скоро липсата на такава. Не мога да се задържа на работа поради това, че умът ми направо замръзва когато съм сред хора и по принцип ми трябва време докато свикна... Надявам се при теб да е по-различно поне в това отношение. Ако правилата тук позволяваше щях да дам начин на контакт, но мисля че не е позволено.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 636d25a4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Това все едно съм го писала аз и то аз също трябваше да започна университет тази година, но именно моята тревожност ме спря. В друг град, сред непознати, без нашите - не можех да се видя. Дадох си почивка. Имам абсолютно същите симптоми, когато трябва да вляза някъде, получавам сърцебиене, пулсът ми се ускорява, треперя, червя се. Не мога да общувам с никой както трябва, камо ли да се включа в групов разговор. И това много ме ограничава от контакти и всякакви дейности. Като номер 6 и аз не мога да се задържа на някоя работа, защото не мога да работя сред хора, не мога да функционирам от притеснение както трябва. Ограничавам се от професионално и личностно развитие, защото колкото и интелигентна да съм, ако не я отворя тая уста и не започна да се развивам - всичко отива по дяволите. Не знам лекари, психолози и успокоителни на билкова основа до къде могат да те докарат-поне на мен нищо не ми помогна. Така ми се иска да се запозная с теб и номерата 5, 6. Поне това малко ме успокоява, че не само аз преминавам през такова нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: da1568b839
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всеки иска да се срещне с хора в неговото положение. Ако промените правилата и дадете възможност на хората да се свързват, мисля,че рейтингът ви много ще се повиши.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5bfcaab2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм преживяла нещо подобно. Моето беше генерализирана тревожност. Като съвет мога да кажа да се търси психолог задължително. Аз смених трима докато намеря човек, с когото да усетя подобрение. Пила съм златен корен, триптофан (5 HTL), магнезий, витамини B6 и B12 и хомеопатични лекарства също. Четях много книги по темата. Сега се сещам за две- Раят зад страха и Ти си промяната. Паник атаките намаляха до една на няколко месеца, която минава леко. Сега ходя в университета сравнително редовно без проблеми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker