Вярвате ли в зодии? Защо астрологията е толкова популярна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в зодии? Защо астрологията е толкова популярна?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2005 пъти
Гледам, че хората масово са маниаци в тази псевдонаука. Един от типичните въпроси, които срещам всеки ден е - “Коя зодия си? ”. Разочаровани от един представител на даден зодиакален знак, те говорят негативно за всички такива, като че ли 1/12 от света са еднакви. Когато ги засечеш, по-начетените казват, че астролгията е цяла наука, състояща са от много елементи. Каква е логиката примерно мен Юпитер да ме управлява, защото някой така си е решил? Аз съм зодия Стрелец, защо не ме управлява Марс примерно? Много неща не разбирам, да ме светне някой по-просветен. Всички жени почти, които познавам вярват на тези глупости. И аз съм жена, но не го приемам. Приятелят ми пък е маниак. Ето ще започна с несъответствията - мразили сме сериозните отношения, но аз предпочитам сериозни пред еднодневки. Не защото съм жена, а защото съм човек с чувства и интелект. Непохватни сме били - аз съм изключително чевръста, точна, изпипвам детайлите. Обичали сме да пътуваме - аз лично не обичам, ако някое място ми хареса все там ходя, не се интересувам от история и култура примерно колкото от това мястото да ми е уютно и приятно. Пряма и нетактична - първото - да, второто - не, не си изказвам непоисканото мнение. Имам брат Овен, уж зодия, с която се разбираме, ами не! Винаги сме се карали. Приятелят ми е Рак и се разбирам идеално с него, както и той с брат ми. Но той пак си вярва в неговите глупости. Защо астролгията така ни се е наложила като наука?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: c14483889e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Астрологията не е наука, нито се е наложила като наука. Тя си е точно псевдонаука. Забавление за простолюдието и способ шарлатаните да изкарат пари. Защо толкова хора се захласват по нея? Защото повечето хора са прости. Липса на образование и желание да разкриеш бъдещето си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6dfe6f92df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това коя планета ти влияе и как влияе точно на теб зависи от датата часа мястото където си родена също колко от астрологията се покрива със зодията ти зависи в коя декада на месеца си родена. Има много много условности и за това има астролози хора професионалисти, но всеки един индивид роден под определена зодия покрива различни черти. Аз съм мъж близнак и бях женен за рак и в крайна сметка установих че съм сбъркал, секса невероятен но за семейство не стана поради ред причини. Вече раците само за секс ги използвам. С мъже раци съм много добър приятел.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5867165e32
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cf4f6067c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Лигавщина и опити да се изтъкнат като забележими в иначе сивото и скучно битие. "Псевдонаука" е комплимент, бабини дивотии е по-описателно. Още по-забавно е щом се примеси с оная идиотия нумерология или почнат да говорят за асценденти и всеподобни джендъри.

Аз трябва да съм надменен, арогантен, грандиозен, самовлюбен, просещ внимание и т.н. Ако не е ясно, de facto нарцистичен психопат ми е зодията. Цялата тази дивотия може обаче да се обясни с елементарни човешки черти, присъщи всекиму. Не е нужно да ми се вдява кой ден от седмицата ми носел късмет, с коя зодия не мога да дружа, кой покемон ми бил идеалният партньор или с кое животно от фермата на Роналд Макдоналд мога съм първа дружка. Цялата тая "наука" отсъжда нравствени характеристики все едно не се гледа на индивид, а на консерва боб, според датата на раждане/пакетиране.

Който иска да си гледа зодиакалните камъни и подобни, нека вярва в бабините приказки. Същите ще ти гледат на боб или на таро карти. Мътна вода, така или иначе.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f621fb0477
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Астрологията е лъжа на дявола. Това е като рекламите за лекарства. Започват да ти изреждат симптоми докато нацелят нещо. В Библията Бог категорично е забранил хората да се допитват до астролози, звездобройци, врачки и магьосници. Пише го във Второзаконие 18 глава 10 стих.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5b14f75d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз също съм Стрелец.
Това е точна наука. Риби не си прилича с Риби, например, защото в момента на раждането ти, изчислено до милисекунда има точно определени планети, които са така наместени, че те прави уникален като човек. Имам предвид, за всеки е различно, не е само тази главна зодия. Зависи от асцендента, зависи от Луната, зависи от това в коя зодия са планетите и Т.н. Интересно е, лично за мен, на който не му е интересно просто не се занимава с това. И да, тъпо е да те определят само по зодията ти, но аз например попълвам всички критерии за Стрелец, ти не. Всичките други неща могат да се видят в наталната карта.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b85c310bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Много съм мислила за астрологията. В пубертета ми се струваше интересна и ѝ вярвах, после тотално я отрекох и минах в другата крайност. Сещаш се, това води до някакъв вътрешен конфликт.
Седнах и се разчетох сериозно, за да мога да разбера нещата и да си изградя адекватно мнение.
Интересно е от гледна точка на това, че има много елементи и те са свързани помежду си. Астрологията не опира до това "Аз съм стрелец.". Да, ти си стрелец, но не си 100% стрелец и това не те определя, което всъщност е най-важното знание за астрологията. Всеки човек има собствена натална карта. Тя се изчислява спрямо датата, часа и мястото на раждане. Тоест, как са били подредени планетите и звездите в момента, в който ти си се родил/а. В тази натална карта има много пълна информация и се прави анализ. В наталната ти карта си зодия стрелец, ама луната ти е в друга зодия, венера ти е в трета, тука говорим за едни домове, планети, зодии и каквото се сетиш. Всяка планета отговаря за различна част от личността ти. Например, моята зодия е земна, очаква се аз да съм резервирана и студена. Да, ама луната ми е в огнена зодия, отивам в другата крайност. И кое е истината? Между другото, има вариант да си направиш натална карта онлайн, но навсякъде казват, че е по-добре да отидеш при астролог (четох и форуми, казано с други думи). Забъркано е. Не мога да го обясня добре и няма да се опитвам, изобщо не съм спец. Накратко, ти си зодия стрелец, но не притежаваш всички черти на стрелеца, възможно е дори да нямаш почти нищо общо със стрелеца. Един вид, съденето на база зодия е аматьорска работа, напълно грешна при това.
Тоест, ти си права. Зодията не определя нищо толкова съществено за личността. Нямам против хората, които вярват в астрологията, но ми се иска те да са наистина сериозно информирани и да не се натрапват. Преди време една приятелка се беше хванала да се занимава с астрология любителски. Бяхме излезли две двойки и тя. Седна да прави любовен хороскоп според наталните ни карти. Каза на другата двойка, че всичко им е наред и са един за друг. Те ходиха от месец и скъсаха след седмица-две. На мен и моят партньор каза, че изобщо не си пасваме. Смяхме се месеци наред. Карахме се, луди глави бяхме, но така се обичахме и бяхме толкова решени да останем заедно по възможност цял живот, че нямаше накъде. Ние бяхме заедно от година и половина, изкарахме още толкова, разделихме се не от скандал и проблеми, а защото един от нас трябваше да замине. Все още си говорим, разбираме се, никой не е тръгнал да търси друга любов, макар и да сме разделени. Е, какво?
Седнах да проуча, защото осъзнавах, че нищо не разбирам и исках да мога да се аргументирам по темата. Оказа се, че нещата са много по-сложни от една зодия и 2 планети. Аз все още не разбирам почти нищо, но и не твърдя обратното. Ако някой ти каже, че си стрелец и си по хоцкането му кажи, че си много повече от стрелец дори според самата астрология и да не те занимава с глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c151b13c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Асцендентът е по-важен. Ти може да си с асцендент телец или друг земен знак.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d8c28795c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Зодиите са псевдонаука. Просто разни лелки трябва да си чешат езиците. Или разни Галки и подобни водещи да запълват ефирно време.
Като цяло българина никога не си е падал по рационалното мислене. Заради това повечето вярват в зодиите, гледачките, баячките, червените кончета, уруките и подобните им суеверия и простотии.
Поздрави на Българското рационално общество, с Д-р Стефан Митев.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b898966de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Аз съм жена също и вярвам силно в астрологията. Според мен тази наука е доста точна и трябва да се изучава. Ако седнеш да понаучиш ще разбереш защо те управлява Юпитер, а не Марс. Това си е наука като всяка една една друга. Лично аз съм учила доста и мога да ти кажа, че съм ме убедила стотици пъти в нея. Например аз съм скорпион. Прочети за нас например пише, че сме материалисти, обичаме скъпото, отмъстителни сме, злопаметни, сложни характери, трудни за разбиране, обичаме секса и флирта. Това са напълно вярни неща. За мен лично отговарят напълно, познавам поне още 6-7 човека за които това отговаря едно към едно. Ние например се мразим с водолей, защото те са някак въздухари смисъл развей прах, а нас това ни дразни, ние обичаме всичко да е точно и ясно, а те го карат през просото. Повярвай ми цял живот се запознавам с какви ли не хора и ми се случва някой да ме дразни ама зверски с държанието си и директно го питам абее ти случайно да си водолей и той ааа да от къде знаеш и аз оооо ясно ясно. Тоест имам си някакви усещания. Има нещо вярно. Има пък зодии с които се разбирам идеално и още като се запозная с някой, усещам че е печен и готин и като разбера зодия веднага виждам, че ще има приятелство. Явно така сме разпределени хората да се отличаваме и може би в живота ни са определени хора с дадена зодия от която някаква сила иска да ни пази. Явно при нас скорпионите, водолейте ще ни навредят. Така смятам. А за вас стрелците, това което мога да кажа за това което си написала е, че определено не обичате да пътувате и си ви е добре където сте, определено сте флиртаджий, може да сте с един човек ама гледате какво има в морето, хазартни личности сте, непукисти сте, трудно се разтройвате, и сте работливи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0cce850f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   хората са прости затова вярват на всичко

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7aee63c919
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Никой не в предсказал нищо полезни с астрологията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 42a5e4039a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Зодиите стават само за запълване на дупките във вестниците и списанията, иначе са пълна глупост. Който им вярва, или е тъп, или трябва да отиде на лекар.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ba5c77e716
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Зодиите, ясновидките, гадателките, гледането на карти и подобни глупости са толкова тъпи неща, колкото и хората, които вярват в тях. Това го казва жена

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5adb5bd68d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Моля неинформирани достатъчно добре хора да не коментират това!!!!!! Всичко зависи от датата, мястото и часът на раждане на човека,а Вие въобще знаете ли какво означава Зодия?????? Това означава че в даден ден и час Слънцето е било в съзвездието Стрелец!!! Но както имаш Слънце в наталната си карта нали имаш и Луна????,имаш Меркурий,имаш Венера,имаш Марс,Юпитер,Сатурн и т.н. Ти може да си зодия стрелец но примерно може да имаш луна в риби,меркурий в козирог,Венера във Водолей и така нататък,които правят различни аспекти с различните планети в 12те домове!!! АМА много ви се моля информирайте се!! Има високо и ниско проявление на всеки зодиакален знак и СПРЕТЕ да пишете глупости,че е псевдонаука или Дявола или всякакви други глупости,всичко това е вярно!! Когато сте информирани и си погледнете наталната карта и знаете,кое какво означава нещата ще бъдат верни за вас поне на 95%.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 444be3c809
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Астрологията е познание за напреднали. Няма как да я обясниш на Геша от 6-я етаж, защото той веднага ще я асоциира с врачки, баячки и с хороскопа от в. Труд.
Зодията ти е едно от малкото неща, които те определят. Има още минимум 10, които трябва да се вземат предвид.
Все едно да направиш психологически тест от интернет и да се довериш на резултата, смешно е.
Неслучайно, астрологията е едно от нещата, за които се полагат доста усилия да бъдат дискредитирани, защото на никой не му е изгодно хората да имат подобно знание. Затова се пишат хороскопи на конвейер, естествено от хора, които понятие нямат от нещата, в допълнение недоразумения по телевизията като Алени, Пелмени и т.н допълнително отвращават обществото.
Тези, които го правят си знаят много добре работата - защо да забраняват нещо, когато просто могат да го дискредитират до степен, че самото му споменаване да предизвиква насмешка?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ca5f32f541
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   По тая логика всички близнаци трябва да са абсолютно еднакви като характер, съдба и т.н., а аз познавам няколко двойки близнаци и всички са доста различни като характери, макар да са еднакви визуално, да са възпитани еднакво и да са живели в една и съща среда. Ако ми кажете, че има значение дали си роден 2мин по-рано или по-късно, вече няма да повярвам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7aee63c919
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   До 17

Ок, да речем, че Гешата се е трогнал от думите ти и желае, да “напредне”. Какво, как и къде може Гешата да направо, за да се научи. Искам точен и ясен отговор! Защото ако Гешата каже, че иска да научи повече за астрономита, то си има университети, твхни публикации, планетариуми и прочие.
Кал стоят нещата с астрология?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 616c8278bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   За мен зодиите са едно наистина голямо доказателство, колко голямо може да бъде човешкото въображение. Има хора, представящи себе си за астролози, просто гледам ги и се чудя, от къде им идват на акъла тези неща. Планети, енергии, не знам си кво.. енергийни портали, годината на плъха, годината на еднооката змия, то кво ли не беше... чакайте малко бе ей.. я се успокойте малко.. кви енергийни портали, кви 5 лв..

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 616c8278bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За мен зодиите са едно наистина голямо доказателство, колко голямо може да бъде човешкото въображение. Има хора, представящи себе си за астролози, просто гледам ги и се чудя, от къде им идват на акъла тези неща. Планети, енергии, не знам си кво.. енергийни портали, годината на плъха, годината на еднооката змия, то кво ли не беше... чакайте малко бе ей филмари.. я се успокойте малко.. кви енергийни портали, кви 5 лв..

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 616c8278bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   За мен зодиите са едно наистина голямо доказателство, колко голямо може да бъде човешкото въображение. Има хора, представящи себе си за астролози, просто гледам ги и се чудя, от къде им идват на акъла тези неща. Планети, енергии, не знам си кво.. енергийни портали, годината на плъха, годината на еднооката змия, то кво ли не беше... чакайте малко бе ей филмари.. я се успокойте малко.. кви енергийни портали, кви 5 лв..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 444be3c809
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   20 - аз не искам Геша да се трогва от думите ми, и всъщност мнението на Геша изобщо не ме интересува. Ако някой се интересува от темата има тонове литература по въпроса. Търсиш ли, ще намериш. Нали не очакваш някой да дойде и да ти налее знанието наготово?
Айде да не говорим за университетите - те служат за промивка на мозъка. Един човек с критично мислене там няма как да има голям успех. Личен опит. Затова и никога няма да има специалности като астрология, езотерика и т. н. защото за тях няма как да зубриш, ами ще трябва да си напрегнеш мозъчните клетки, което никой не иска.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e26891e953
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Всеки е свободем да вярва в каквото иска. Според мен всичко е в главата на човек.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6695f13478
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Верни са зодиите. Отидох в Холандия и там беше ад, оказа се, че там ми минавала линията на Плутон според астрокартографията. Над Виена ми минава лунната линия - доста повече приятели направих там, но имаше силна носталгия към дома и рев и драми - луната е планетата на носталгията, семейството, и емоциите, а и ми е в скорпион по натал. Най-добрата ми линия в Европа е от Атина до Варшава - юпитеровата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker