Може ли предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Може ли предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 882 пъти
Здравейте. Искам да попитам директно-  имам ли право да се откажа от мобилен оператор по време на договор? Аз и семейството ми сме абонати на Мтел, или така наречените A1, но изобщо не сме доволни и бяхме измамени. За съжаление аз и майка ми си подновихме договорите преди месец. Ако трябва да го обясня накратко - общата сметка за телефоните е вече доста  повече от тока, който плащаме за триетажна къща. Няма да изпадам в подробности, не изплащаме никакви устройства, нито ползваме някакви специални услуги. Всичко, което сме искали е минути и интернет, които да ни стигнат за месеца. Измамиха ни да изплащаме допълнителни интернет карти-признавам ние сме си виновни, че се хванахме. Едно е сигурно-много съжаляваме, че преподписахме с тях и искаме да преминем към друг оператор? Възможно ли е да се откажем още от първите месеци на договора? Неустойките сигурно няма да са никак малки... В интернет четох, че след третия месец може да се "разведеш" легално с мобилния оператор, но не съм склонна да вярвам. Искам да попитам вас - възможно ли е? Също дали е възможно да се спестят разправии и нерви, защото не мога да ги изтрая вече тези мошеници. Ще съм много благодарна да споделите своя опит!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad1be1a371
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Макар че си описала доста неянсни глупости, че сте били измаммени да подпишете, в същото време сте поръчвали и искали услугите и т.н. Да не говорим за сравнението на цената на пакетите ви с сметките за ток на 3 етажна къща, сякъш на триетажните къщи цената за ток е фиксирана и четящите можем да си направим извод за цифра. Можеше да ни обясниш накратко като напишеш примерно плащаме за две карти по 40лв с 1000 безплатни минути и 5000 нет, вместо да сравняваш с ток на жилища, който може да лавира като всяка една сметка.
ОТГОВОРЪТ Да може да се откажете и то още днес може да отидете и да подадете едномесечното предизвестие. Не си разбрала не трябва да чакаш три месеца, а ако днес подадете заявлението ще ползваш телефона си още месец, а ще платиш освен сметката си за последния месец и три месечна неустойка. Тоест ако по договор сметката ти е 40лв на месец, и днес 09.12.2019г подадеш заявление за прекратяване, ще ползваш същия номер до 08.01.2020г и ще платиш 40лв сметка, ако не надвишиш лимита плюс 120лв неустойка и ще сте "разведени" и това за всяка от картите, които притежавате по отделно. Ако пък те е страх под предтекст, че не искаш разправии, отиваш при адвокат подписваш му пълномощно да ти подаде заявлението, плащаш му такса от порядъка на 50-70-100лв и той подава вместо теб, после си вземаш документа от адвоката и след време си плащаш сметката и неустойките към А1 чрез някоя каса на EasyPay. И сте щастливо разведени.
Ако все пак след два месеца не можеш да повярваш в развода и те е страх дали все още някой не трупа сметки на твой гръб, отиваш в далечен непознат офис на А1 и питаш закрити ли са всички сметки на твое име при тях.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cae0d9dfea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш правото, но всичко си има цена. Да кажем, че си подписал договор за 2 години и плащаш по 40-45 лв на месец, това са ти малко над 800 лв. Та, за да се откажеш от договора си, трябва да платиш неустойките, които дължиш на оператора(А1). Аз бях питал понеже съм на Теленор и казаха, че по всяко време може да го прекратиш, но си плащаш неустойките.

М23

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7f9e40f96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   номер1 е нещо нервен.. сякъш..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad1be1a371
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да №3 изнервих се! На авторката се изнервих. Отишли в офис на оператор и подписали каквото там са им дали без да мислят. Въобще не питали колко ще им струват пакетите, колко ще им струва минутата или байта ако надвишът лимита си, купили си на изплащане някъкви допълнителни интернет карти без да са им нужни.
Изнервям се на хора дето им се връзват на продавачите, изнервям се на хора които чели в нета за някъкви три месеца, но не разбрали какво са прочели и докато си пиша коментара си мисля аз хубаво се мъча да обясня ама мен ще разбере ли. За онзи коментар говоря №3 дето му сложи минус че бил безполезен, та даокато го писах и аз така си мислех, че няма да е полезен за хора, които четат и не разбират, какво са прочели.
И освен думата сякАш, доста запетаи пропускам.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 51e2c21968
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре номер 1,няма значение как съм си описала проблема, нали ме разбра. Просто исках да отбележа, че плащаме много повече за телефони, отколкото за това като само моята сметка е почти 60 лв. И да, чувстваме се измамени, защото в деня на подписване на договора си говорихме едно с консултантите на А1, а се оказа съвсем други, когато получихме сметката и отидохме да се разправяме с тях. И все пак ви благодаря за отговорите.
Авторката

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad1be1a371
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не авторке, не ти се разбира, писах кометра си №1 само на база заглавие, другата каша не е последователен смислен текст.
В деня на подписване на договора трябва да четете договора, не да вярвате сляпо там на една продавачка, чиято заплата е на база % от продажби и която утре може да е уволнена и каквото и да ви е обещала колежката й няма вина да ходите да й вдигате скандали. Тя може една продавачка докато ви говори и да ви подаде из между документите да й подпишете и записна заповед за 10к, и вие като нищо ще подпишете, защото усмихнато ви казва "подпишете тук".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7f9e40f96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези случители, независимо дали на а1 или друг мобилен оператар са специално обучавани да подхождат психологически - да долавят и използват всяка емоция на слабост у клиента, за да го вкарат в плащане на по-висока месечна такса, ако не желае изначално да се абонира за скъп пакет или там какви ли не глупости.

В началото на тази година си подновявах договора кък оператора, на който съм абонат, служителят ме пробва да съм си добавила към абонамента и домашна телевизия, едно такова супер мазно ме увещава 5 мин. Е отказах разбира се.

След няколко дни ми се обажда някаква служителка уж да ми "напомнила", че договорът ми изтича и да ми предложи да съм си вземела таблет като в продължените на n брой месеци да съм изплаща по еди-колко си още, нали за таблета. Казах ѝ, че точно при няколко дни съм си подновила абонамента, а тя "о извинявам се, явно ние тук от търговкия отдел не сме разбрали още" нещо такова, и такава започва да ми говори, предполагам чете отнякъде, "Таблетът е устройство, което дрдрдр " и към 5 мин. , което си е супер изнервящо за слушане. Стратегията вероятно е била в този случай клиентът да каже: "да, добре съгласявам се". Но аз изчаках да изчете каквото има, учитиво ѝ отказах, тя продължи да ме увещава, аз пак ѝ отказах, тя пак продължи да ме увещава, при което възможно най-учтиво ѝ казах: "вижте какво госпожо, разбирам, че това ви е работата, от която вероятно определно имате нужда, но в момента само губите времето си, също и моето време, защото на мен таблет наистина не ми трябва". и тя продължава: "ама за подарък на някой от близките ви може да го вземете" и аз"не, благодаря ви за доброто предложение, но няма да го взема този таблет. " 10-15 мин. продължи целият раговор, като в началото ми сбърка фамилията, поправих я. После я каза правилно. Но след 2рия ми отказ пак ми я сбърка - е не показах никаква реакция, но съм убедена, че беше умишлено като някаква тънка форма на наказание, че не се навивам на офертичката ѝ.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ad1be1a371
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И какъв е изводът №3, 7?
Че човек може и трябва, да отказва да купи това, което не му е нужно или не може да си го позволи! Трябва да купува информирано, особенно когато става въпрос за две години договор. Две години хич не са малко време.
Те фирмите са в правото си да наемат персонал, който да им продава стоката, всяка една фирма има и ползва служители и съвсем не можем да наречем измама, защото те подобни служителки са говорили с авторката на живо, са говорили на теб по тел подобни неща, нито са лъгали нито са мамили, вършат си работата за която са наети. А ако се обадят да предлагат стока, която не желаеш, съвсем не е нужно да ги изслушваш, можеш да им откажеш и да им затвориш.
Аз съм абонат на един оператор подписах най-изгодния за мен договор и вече 5-та година го подновявам за 37лв получавам безлимитни минути към всички оператори и домашни телефони с изключение на импулсните разбира се, плюс 8000 интернет на телефона си, плюс телевизия за три тв-та, плюс интернет на кабел за PC, плюс рутер за в къщи. Сметката ми никога не е била по висока, защото няма от къде да нарастне.
Просто мога да отказвам офертите им, ако ми предложат, и вече не ми и предлагат, познават ме. И дори имаме приятелски отношения с младежите в магазина, защото посещавам един и същ офис и имам един и същ номер от 12 години. Като дойдат нови служители още през обучителния си период ме научават, че на мен не е нужно да предлагат нищо, ако изрично аз не поискам.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9975cf13d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може, но дължиш неустойка в размер на 3 месечни такси за услугите от които се отказваш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 09daa249fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, обади се на оператор и поискай да ти изчислят неустойките, които ще дължиш, за всички номера на твое име, ако утре отидеш и подадеш заявление за прекратяване на договорите. Ако не искат, поискай да ти ги сметнат горе-долу. По принцип към днешна дата би следвало да се дължат за всеки договор - 3 стандартни месечни абонаментни такси (например, ако плащаш по 20 лв. на месец за двете години срок на договора, обаче таксата ти 60 лв., то ще дължиш три по 60 лв. ). Отделно към това се добавят различни отстъпки, които са ти направени от таксата, ако имаш взети устройства с отстъпка (дори да са купени в брой) или за ползване, се начисляват таски и за тях. В този ред на мисли неустойката пак може да стане голяма сума, затова не се отказвай според мен от договорите, преди да ти е казана точна сума, която ще се начисли. При прекратяване на договорите тр да върнеш и всички устройства, които си взела на лизинг (продажба на изплащане) или домашни телефони, рутери, флашки за интернета (ако в договора ти пише, че са ти дадени за ползване, а не са платени в брой). Не мисля и, че трябва да подадеш месечно предизвестие, за да се прекрати договор. В общия случай би трябвало да става след обработване на искането. Дръж ни в течение за развитието и успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d6a4301a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Нищо не ти се разбира. Не вярваш на четеното в нета, питаш в онлайн форум. Обърни се към самите А1 и кажи, че не сте доволни от услугите. Договор може да се прекрати предсрочно, има различни условия и доплащания например за 3 месеца напред.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1468c3c880
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Не разбирам за какво се изнервяш като аз съм прецаканата. Да, прочетох в интернет за 3-те месеца, не повярвах, но реших да попитам и вас, от къде да знам. Какво толкова се палиш?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 277dde6a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   8, аз в никакъв случай не го наричам измама. По-скоро подлъгване, баламосване. Разбира се, че този който допуска да бъде подлъган сам си е виновен. Но просто ми направи леко лошо впечатление как се отнесе с авторката в 1, сякаш е 10 годишно дете и едва ли не дай сега да ѝ набием вина, че не се е справила.
На теб поздравления за това, че умееш така добре да общуваш с тези служители, че чак и приятелски отношения си завързал/а с тях. Обаче подозирам, че го правиш най-вече, защото някак ти е приятно.
Аз наистина правя грешка за това, че все изслушвам хората, явно ми е нещо криво възпитанието. А и все в различни офиси плащам - не съм допуснала да ме опознаят тези хора. Вероятно и не умея да отказвам достатъчно агресивно..

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: af9e2bdbb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря ви за отговорите! И така е, не съм бавноразвиваща. Такова нещо може да се случи на всеки. Страницата на А1 във фейсбук е пълна с коментари на недоволни клиенти.
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker