Изработка и продаване на мартеници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изработка и продаване на мартеници
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 2299 пъти
Здравейте. Решила съм да правя и продавам на някои магазини мартеници, но изобщо не съм наясно как се процедира. Затова тези, които се занимават с това или са запознати става ли да ми обяснят? Не става дума аз да ги продавам на вън, а да ги продам на някого. Купувам материали на едро от сайт, а после? Аз ли трябва да си измислям видовете мартеници или си има някакви модели, които трябва да спазвам? Има ли значение каква трябва да е опаковката? Трябва ли да съм фирма, да съм се регистрирала някъде, да имам някакъв документ, който да ми позволява да продавам мартениците на някой магазин или на някок, който ще ги продава на открито? Тези, които са наясно и се занимават с това, моля да ми обяснят как стоят нещата. Също, може ли да ми препоръчате сайт за материали, от който сте доволни? Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: ec7c7dd3b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,

Мартиниците биха били просто пореден продукт. Ако са уникални като вид - чудесно. Въпроса идва именно как ще ги продадеш на накого другито, било то магазин който освен стандартните си продукти, за Март месец продава и мартеници. Там вече е друг въпрос кой би ги купил, как ще си конкурираш със други производители особено ако даден магазин има вече конкретен доставчик. За там ти трябва да питаш дам/а и да се занимаваш със 'маркетинг', договаряне и ценоразпис.

Колкото за продажба на вън, мартиницата е характерна във България за българската култура. На вън дори не са чували за такова нещо и няма кой да го купува. Реално, това е продукт популарин за кратък, седмичен период от време със потенциална някаква печалба във България. Говорим за време от да речем седмица преди 1-ви март. На 5-6 март не би вървяло защото хората вече ще да са купили и/или носят подарена мартеница вече, ако спазват традицията.

Има понякога баби които продават на сергия мартеница на публични места. Обикномено по закон би трябвало да се регистрираш и като бизнес, би трябвало да имаш разрешително да продаваш, би трябвало да издаващ касов бон и прочие, обаче както обикновено особено за мартеници - никой не го прави. Типа сергии от всякакъв също се толерира. Хората не знаят що е капитализъм реално и си карат по старо му. Предполагам от данъчните не глобяват бабите от съпричастност поради ниски пенсии, което ще рече че печалбата е сив сектор.

Сайт за материали за мартиници, а и не само, може конкретно от производител да потърсиш. Повечето хора които искат нещо в големи обеми и евтино, обикновено пазаруват от китайски whole sale manufacturer' онлайн.

Успех

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ea38002757
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отдавна вече няма полза от правенето на мартеници. Те биват поръчвани на Китай и идват тук с контейнери и то на цена на която ти ще купиш материалите или дори по евтино.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ef1e59d230
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може да излезеш навън на улицата да продаваш мартениците, като наближи първи март. Виждал съм баби продаващи мартеници, които нямат фирма. Продаваш на улицата мартеници, може и в твоя квартал и вземаш парите на ръка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d91ae29684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Процедурата е следната. Има си дистрибутори, търговци на едро, които изкупуват големи количества и разнообразни модели мартеници наред с други стоки или от производителя, или направо ги поръчват на някоя китайска фабрика. Напоследък се прави по-скоро второто. После въпросните магазини или баби от сергиите отиват и си купуват от там каквито си искат мартеници за много малко стотинки бройката и ги преподават с надценка. Много от тях нямат фирми, а просто припечелват допълнителен доход и данъчните си затварят очите, защото не им се занимава с такива дреболии, а и са наясно, че тези бабички разчитат на дребен допълнителен доход и са снисходителни. Ясно им е, че ако те си регистрират фирма и си купят касов апарат, няма да могат само това да си избият, камо ли да плащат на счетводител, данъци и т.н.

Въпросните бабички надали ще купят от теб, защото една твоя мартеница само като време би ти струвала поне 1 лев да я изработиш (сългаси се, че едва ли ще си съгласна да печелиш по 2ст. на мартеница, ако ти отнема 15 мин да я направиш), без да броя материалите, а тя трябва да си сложи още 1 лев, за да излезе и нейната сметката. При положение че има подобни за 50 ст., надали някой ще даде 2-3 лв (примерно). А и бабата може просто да поръча от дистрибутора и да си купи каквито си иска и колкото си иска. Ти не можеш да и предложиш нито цена, нито асортимент, нито количество.

Дори и да са някакви по-специални, пак няма да ти ги купи, защото цената им ще е много висока и надали ще продаде много бройки и ще преподчете това място, време и пари да ги използва за нормални мартеници без риск да и остане стока, в която тя е затворила пари, а не може да се продаде.

Иначе на теб по закон ти трябва фирма, но ако си я отвориш става сложно - трябва регистрация, счетоводител, касов апарат, декларации да подаваш, данъци и осигуровки да плащаш... Може да се мине по тънката лайсна, когато е нещо дребно. Стига да нямаш сайт, защото сайтовете се следят. Пратките по куриер също.

Т.е. ако ще се занимаваш с това нещо, трябва сама да си намериш пазар и то такъв, че да е готов да плати за скъпи мартенци, а вече ти си решаваш как ще го търсиш и как ще го убедиш да купува по-скъпи мартеници. И дали въобще си заслуава, не знам. Трябва или самата ти да си ги продаваш на някоя сергийка, или само на познати, или да си отвориш сайт или магазин и да ги продаваш редом с други неща, съответно с регистрирана фирма.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80c59bfddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на всички за отговорите :) Весели празници!

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a1cb8d0ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   намери си истинска работа

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: dd02df8dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-добре просто си плати наем за място на съответната община и си ги продавай ти. Няма смисъл да ти ги прекупува някой магазин.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 80c59bfddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6: тук не става дума за работа, а за допълнителен доход. Именно заради това искам да ги препродам, защото нямам възможност да ги продавам за открито няколко дни.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d91ae29684
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За мен единствения вариант е да ги продаваш по интернет (olx или някакъв специализиран сайт за продажба на ръчни изделия) и би имало смисъл само ако са някакви по-интересни и уникални. В магазините не вярвам да се съгласят. Ако се съгласят, ще е на консигнация. Бабите от сергиите пък съвсем трудно ще се съгласят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d91ae29684
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има и такива групи във фейсбук, където можеш да публикуваш обяви, както и един сайт etsy точно за handmade неща, но той не е много популярен в България, макар да е популярен по света.

В сайта etsy може би ще е по-добре да изработваш други неща, защото с мартениците ще е по-трудно.

Но всичките варианти са за на дребно. Ако искаш на едро единствения възможен вариант за мен е консигнация с някой магазин, ако успееш да навиеш някой магазинер, но би имало смисъл само ако са по-уникални мартеници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker