Проблем с международна пратка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с международна пратка
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 784 пъти
Здравейте! Не знам дали това е точното място да споделя проблема си, но мисля, че има хора, които ще ми помогнат. От адски много време съм си харесала някакви неща от сайта Али Експрес (не е реклама), който няма как да знаете, още от лятото ми е мерак за някакви чокъри и герданчета, които няма как да намеря в България или са на някаква безумно висока цена и не си струва. Нямах карта, с която да пазарувам оттам, защото се плаща само с дебитна или кредитна и септември месец като почнах работа нямах търпение да ми преведат заплата и най-накрая да си купя въпросните неща. Дотук всичко окей, на 5-ти октомври ми преведоха заплатата и се колебаех дали да си направя поръчката, четох малко повече в интернет как стават нещата и на 6-ти направих поръчка за два чокъра, пише в детайлите за пратката, че времето за доставка е между 37-59 дена и трябваше да пристигне някъде в началото на декември, така и не пристигна, мислех да отворя диспут, но без да правя нищо видях, че срока на пратката ми е удължен и в момента пише, че ако пратката ми не пристигне до 4 януари 2020-та мога да отворя диспут, като преди това пишеше някъде до 5-ти декември, тоест някой е удължил срока. Въпроса ми е на някой случвало ли му се е да чака толкова, пише, че пратката е излезнала от Китай, но никъде не пише, че е пристигнала в България, в сайта не БГ пощи също не ми отчита номера на пратката и не знам какво да правя. Реално нещата, които съм си поръчала не са скъпи, няма и опасност от митници и такива, нещо от рода на 6-7 долара са, но пак съм дала пари и все пак си искам продуктите. Има ли шанс да дойдат нещата или няма смисъл да чакам и да отварям диспута? Питам, тъй като нямам опит с тея неща и ме е страх да не оплескам нещо. Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9ae4325253
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко е нормално, не се притеснявай. По време на коледните и новогодишните празници пратките от Али експрес закъсняват доста, така че изчакайте срока, който са обявили. И ден два преди крайния срок може да попитате изпращача. Обикновено пратките са пристигнали до тогава.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1ab13863da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Датата на крайния срок за отварянето на диспут имам чувството, че Алиекспрес си я смята по-различен начин след изпращането на пратката. И на мен ми се е случвало да я удължат. Важното е, че винаги има краен срок най-късно след 60 дни и винаги трябва да отваряш диспут няколко дни преди той да изтече без да се колебаеш. На мен ми се случи продавачът да ми отговори "Пратката е в транзит, логистичната информация понякога бавно се обновява, моля чакайте и ако обичате затворете диспута. Това вреди на бизнеса ни".
И това се случи 2 дни преди изтичане на периода за защита на купувача, а от пратката нямаше въобще следа след като е напуснала Китай. Викам си, ти си егати наглеца мои човек и не затворих диспута. След седмица Алекспрес ми върнаха парите. Пратката така и не дойде. Така че това е начинът на действие. Винаги отваряш диспут малко преди да изтече крайния срок и не го затваряш при никакви обстоятелства. Чакала си достатъчно, няма какво да чакаш повече от умрял писмо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 977b6c9e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И на идея си нямам. И аз много пъти съм искала да поръчам от там, но винаги нещо ме е спирало. Каквото и да стане, пиши пак тук, интересно ми е да разбера. Че може и аз да се престраша.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 96386fec99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е. Обикновено, когато някой от компанията реши да си поръчва нещо от алиекспрес, то казва на останалите и правим обща поръчка. Повечето пъти чакаме с месеци да пристигне, което е в реда на нещата. Номерът, който пратката ти има в сайта им, не е баркодът, който ще ти излезе в български пощи, тоест няма смисъл да проверяваш онлайн в сайта на български пощи. За такива поръчки, човек трябва да се зареди с търпение. Обикновено аз поръчвам нещо малко, а после тотално забравям за поръчката, за да не вися по цял ден онлайн да следя пратката. Вероятно пратката ти щеше да е пристигнала, ако не беше декември в момента. Просто има празници, съответно и много пратки, които си чакат реда. Навсякъде пощите са леко претоварени от работа, а в някои държави имат намалено работно време и така нататък. Нещата се случват бавно. Не се притеснявай, изчакай срока, който са обявили и ако пратката не е пристигнала, им пиши, за да видиш какво се случва.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4bc5903f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз имам опит с тези сайтове от години и вече съм удебена да не пазарувам повече от там. Някои неща са идвали точно навреме, а други са закъснявали с по 2-3 месеца. До сега нищо от снимките не е отговаряло на реалността, различни цветове, различни размери, като цяло лошо е положението. А колко пъти са ме измамвали ако знаеш. Платих за едно яке 80 лева като качулката уж естествен пух и дойде яке с ужасен пух, бях поръчала да бъде цвят лисица, дойде снежно бял. Бях потресена. Не ми върнаха пари. После си бях поръчала една блуза маркова за 100 лева и отидох да си взема пратката и вътре имаше една лепенка на лебед, никаква блуза не видях, оплаках се, отворих диспут и никой не ми върна парите. Затова аз не го правя вече, но в началото си поръчах доста неща. Реално дойдоха, но една чанта тъмно синя уж, дойде розова. Е такива глупости. Но поне идваха неща.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ccc80143db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също съм чакала доста. Веднъж беше изтекъл срока за доставка, отворих диспут и докато той изтече пратката ми пристигна, та се наложи да го затворя и всичко си беше окей. Сега по празниците явно е така, и аз сега повече от месец чакам едни неща.. дори ми се е случвало да загубят някъде пратка, да се свържат с мен и пак да я пратят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker