Свършва ли живота на 24?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Свършва ли живота на 24?!
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1396 пъти
Знам, че вече ви е писнало от подобни теми, но това е моят живот и искам да го споделя с вас.

Не съм следвал. Нямам пари. Нямам работа. Изглеждам недобре, тъмен с очила и шкембе. Нямам мечти. Нямам идея какво ще работя през останалата част от живота си. Бях зависим към ПМО, тази година изкарах 4 месеца чист, след което пак се провалих, но почнах отначало буквално преди няколко дни. Нямам приятели повечето вече са се оженили или са в чужбина, създали семейства, работа и т. н. И това, че съм циганин още повече влошава нещата. Нали знаете... всички се женят рано и това от една страна си има предимства. Всички ме гледат странно, понякога го казват и на глас - няма ли да се ожениш вече или "ти му мисли". Нямам много опит с нежния пол, абе загубеняк съм. Дори в социалните мрежи нямам  никакъв успех. НИКАКЪВ.

Та, да се върнем на въпросът: свъшва ли животът на 24? На колко години вече е късно да се бориш? !

В момента ми се върти само една цел. И тя е да стана самостоятелен. Не съм бил в казармата, а съм чувал, че там момчетата ставали мъже...
Живял съм цял живот с нашите, които ме глезят от малък - единствено дете съм. Не сме богати хора. Искам след няколко месеца да напусна родната къща и да отида в някой голям град (София) и да заживея сам, примерно само с 500-1000 лв. Ще спя някъде на нощувки, докато си намеря работа. Въпросът е, че искам вече да съм самостоятелен и да се науча на отговорностите на живота. А и в големите градове е пълно с хора. Знам, че ще е трудно. Квартира, работа и т. н. но искам да направя тази голяма крачка в живота си. Да напусна нашите, дори да гладувам отначало - трябва да порастна. Кой ще се грижи за семейството ми един ден, не трябва и не мога да разчитам на никого.
Дайте ми съвети правилно ли разсъждавам и практични такива за живот в гр. София например. Работа, квартири, квартали и всичко друго нищичко не знам, а и няма кой да ми подаде ръка.

Свършил ли е животът ми? Твърде стар ли съм вече? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2da347cac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По начинът ти на писане и изразяване си личи, че си интелигентен човек и според мен можеш много добре да си подредиш живота отсега-нататък. Аз съм на 31 и спрямо теб разликата ми е единствено, че имам стабилна работа от 6 години вече. Нито жена, нито семейство, нито апартамент. Но не смятам, че е свършил живота или нещо такова. Напротив - правя си планове за това как да си подредя и останалото.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e90e05ac84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не свършва, но се напъни да имаш добра работа и доходи. Защото после кофти.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5967f2161b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ти препоръчвам София, това е град който ще те смачка. 500лв.не са достатъчни за живот в София, особено самостоятелен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8a0e666844
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Разбира се, че не свършва, а започва нов етап! До сега си бил малък, сега е време да пораснеш и да станеш самостоятелен. Не е лесно, но не и невъзможно. Като начало си потърси работа. В София с 500 лв нямаш шанс. Така, че намери си работа в родния град и спести пари и тогава прави планове за София. С 2или 3 хил, вече можеш да дойдеш и да си наемеш квартира и да живееш месец или два докато си намериш работа. Така, че прави нещата постепенно. Придобий трудови навици, събери пари, натрупай стаж и тогава скачай в дълбокото. Иначе ще мизерстващ и накрая ще се върнеш при вашите, това е още по-унизително! Планирай нещата, а не действай импулсивно.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 51a35bd519
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имаш нужда от професия. Намери твоята професия и пред теб ще се разкрие цял нов свят.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a715f5609d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Какво е общото на годините, с това дали някой е заухар и не е направил нищо с живота си?

Реално 24 е половината от същинския живот и 1/3 от целия. Има предостатъчно време за всичко. Дори и да си цигане.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 66c1efc4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не, разбира се, на 25 свършва. Всички по-стари са зомбита и вампири.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a690fbe12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Серозно ли си на 24 и връстниците ти вече са семейни? Та на мен не ми остана време :(

Нямам опит но все пак ще си кажа мнението. Аз съм на 17, следователно съм още ученик. Аз осъзнах че трябва да се изнася, нали ще ходя да следвам след година- две и ще го използвам като повод. Осъзнах че и аз съм доста разглезен. Общо взето започвай самостоятелен живот. Не ходи в казарма че ще изгубиш още една година от живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1bfed468f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, на 24 и половина свършва. Изкъпи се, лягай, и чакай края. А, и се наяж хубавичко, за да не си заминеш гладен. Ако и това не те мързи, де.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4fe6d967fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като цяло не разсъждаваш правилно. Върни се там където си прекъснал нишката. Първо се образовай. Не знам дали ще може, предполагам, че ще може на тези години. Все пак не на всички хора родителите им не ги пускат на училище като малки и е по-важно за тях децата им да се занимават с глупости през това време, има такива които примерно имат заболяване тогава и после се оправят. Не може да няма някаква опция за изкарване на образование за възрастни. Завърши нещо свързано с компютри или в езикова гимназия. После гледай и за висше пак същото. Карай задочно за да не плащаш за квартири. Няколко години са това. Отговорностите в живота въобще не започват от там където ти си мислиш. Те започват от това първо да си дава сметка човек може ли да изхранва деца и да им дава възпитание и образование преди да ги създава. Нещо което животните дори си правят сметката. Нещо което е пропуснато при тебе. И като гледам ти също си се засилил да го пропуснеш. А това дори не е минимумът от отговорностите в живота. После трябва да осъзнаеш, че не трябва да правиш на другите това което не искаш те да ти правят на теб. Лъжата, измамата, наглостта, безотговорността, кражбата водят в най-добрият случай до необратимото ти отритване от хората. Казвам в най-добрият случай. Ще те усетят преди да си разбрал какво става. Няма да те вземат и на работа никъде от там нататък. Разбираш ли така не се оцелява и пробива? Това е причината ромите да сте на това диридже. Това е грешният път. Съветвам те също да ходиш на църква в неделя сутрин и да слушаш проповедите. Ще те научат на много ценни неща. Изборът е твой. Но ако си мислиш че нещата някак си ще се вместят по твоят си досегашен начин, после да не съм чул мрънкане. Нито от тебе, нито от които и да е роми.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9894b163fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Ти си много млад човек и съм сигурна, че си много интелигентно и умно момче, личи си по начина на писане, без значение от етноса ти. Моя колежка създаде семейство на 39 (!!! ) години. Роди на 39. В никъв случай не те насърчавам да ставаш баща на 40-50 години, ами просто за пример, че живота те първа е пред теб. Изгради собствен характер и възгледи, не се влияй от родителите ти и какво те ти казват. Започни на чисто, премести се, почни в някоя кухня първоначално например, вярно ше те пръскат, но има начини за развитие на повечето места в кухнята, особено в София, тука е пълно с китайци, чернокожи, индийци и т. н. на никой не му дреме, че си ром. Стига да имаш желание за работа, да не се скатаваш всичко ще се получи. Успех и горе главата! На 24 си, не на 44.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bbe4655170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Темата не е писана от циганин. Явно има интелигентни хора, които измислят подобни теми(в което няма нищо лошо), и с това помагат много на младите. Цигани само с едно дете няма да се намерят, личи си, че автора е образован и с интелигентно мислене, а темата е поучителна, така трябва да се постъпи, ако иска да прогресира в живота!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5b950f3787
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   За самостоятелен живот се искат умения, от там и пари. Останалото си е зависимост от всякъде. Зависимост от конткретна работа, наематодатели, дори съквартиранти, от гледна точка, че един не особено рентабилен човек е малко вероятно да бъде сам в нормална квартира.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ea1d70dabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Купи ми едно цвете

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker