Защо е толкова важно да имаш пари??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97851)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23032)
 Секс и интимност (11352)
 Тинейджърски (20293)
 Семейство (4907)
 Здраве (7888)
 Спорт и красота (4118)
 На работното място (2207)
 Образование (6025)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1511)
 Други (13367)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Защо е толкова важно да имаш пари???
преди: 9 месеца, 8 дни, прочетена 562 пъти
В съвременното общество, нямаш ли пари, не си човек. Защо всички се занимават с мен и ми натякват, че не работя, при условие, че съм безработна от 6 месеца и отчаяно си търся работа, но не знам защо не ме вземат. Въпросът е друг. Няма мъж, който да не иска пари от мен. Имам усещането, че някои момчета търсят само жени с пари. Това, че съм хубава, умна, с образование, пет езика, имам таланти, че съм добър човек, няма значение, както и факта, че за разлика от повечето си познати аз учех здраво, а нямах време да се забавлявам и да ходя по кръчми. На всичкото отгоре имам и тежко заболяване, за което познатите ми ЗНАЯТ, обаче и това не ги спира. Какво им става на българите? Или това е в цял свят? Егати бездушното, материалистично общество, в което живеем! Няма уважение, няма ценности, няма състрадание, всичко е фалш, показност, курвалък, жестокост и робство на системата и на скапания живот! Няма веселие, няма разкрепостеност. Всеки гледа да назидава другия, да го мачка, да го учи на акъл, да го критикува, а себе си не поглежда. Моите познати поработят чат-пат, ама аз нищо не им казвам. И както споменах, те си живяха живота, докато за мен нямаше такъв, нали?... И сега ходят по ексурзии, по незнам си какво, с парите на родителите си или на гаджетата си. Ами аз нямам богато гадже или татко, сори! И не съм връзкарка като доста хора, та да си намеря сносна работа. Освен това, хората с заболявания не ги търпят никъде, нали.
Но стига за това. Въпросът е в някои мъже. Защо, драги мъже от този сой - изобщо не обобщавам мъжете! - твърдите, че ние жените сме материалистки, когато от вас по-големи материалисти няма??? Ако едно момиче до вас не работи, правити чудо от това, или ако няма апартамент, или пари. Признайте си! Когато казвате - " Тя е меркантилна!" - вие всъщност искате да кажете: " Не ща да вадя пари, търся скромна, за да я мачкам, или такава с мангизи, да ме храни!". Нима Вие не сте? Нали харчите пари, ходите по магазини, карате скъпи коли? В крайна сметка, мъжът е длъжен да изкарва парите, а не жена му да го храни, нали? Това е нормалното.
Онзи ден говорих с едно момче. Заспорихме, и той ми каза: " Какъв е смисълът от всички книги, които си прочела? Това е без цел! Не вадиш пари от това. Когато започнеш да вадиш пари, тогава ми говори". Онемях. Незнам как не му изших шамар, от възпитание може би.
Вие какво смятате? И моля, без обиди, защото просто искам да знам какво се случва около мен, тъй като много дълго време бях в чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 4 дни
hash: b6bb392f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Миличка, разбирам те чудесно, аз съм с 3 езика и в момента работя на минималната заплата. Слушам ги същите приказки. Може би човека просто иска да те накара да се замислиш, че заслужаваш нещо повече. Аз се обидих на същите приказки, но има право и в тях. Не работиш 6 месеца, което не е нищо фатално. Сигурна ли си, че човека не е искал да се замислиш, че като човек с повече знания ти заслужаваш висока заплата?

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 0dbaf52baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Много хубаво ти го е казал твоя приятел. Ти си намерила комфортна зона в ученето и това ти пречи на кариерното ти развитие. Когато влезеш в една комфортна зона трудно ще я напуснеш за нещо несигурно.
Трябва ли да ти казвам че имам 12 годишен опит в ИТ индустрията, изведнъж идва едно пишлеме, чийто акъл вече като бръснач. Не само е способен, но и знае много. Моето място изстива какво да говорим за теб изобщо?

При нас идват на интервютата в 80% се случва следното:
- Какво сте работили за последните 4години?
- Ами нищо. Учих си висшето
- Съжаляваме да ви го кажем, но на нас ни трябват хора със стаж, а не хора със знания.

Приятелко, един средностатически ИТ специалист на ден чете х3 повече отколкото един средностатистически студент. Това е заради разликата, че той го прави под неимоверен стрес и няма място за разконецтрирване..
В 21и век "знанието" не е фактор. Фактор е колко добре може да работиш с информацията, която вече е в главата ти. Нарича се на английски "common sense", на български бих превел като "рационално мислене"
Другия фактор заради който не можеш да си намериш работа е, че най вероятно я подбираш. Чувстваш себе си за много специална и определни позиции са ти под достойнството. Забравяш обаче, че не си от позицията да определяш правилата на играта. Има жени ( дори в този форум), които са си преглътнали егото, почнали са в макдоналдс - кол центрове - тийм лидове- и накрая мениджъри на големи фирми. Но това се постига със отношение, а не с гордост.

Третото е, че просто звучиш като поредното wannabe. "Следвайте мечтите си, вие сте специални"... баси клишето. Ами не, не сте. Има 2000 кандидата, които завършват някакви образованийца, като от конвейер и после кандидатстват за позиция, за която се иска отговорност и критично мислене. Само като започнеш със самоопределенията "аз съм... " И си дотам. Имах една приятелка дето ей така "знаеше" 5 езика и не можеше да си поръча кафе, като бяхме на почивка.
Съвет : Научи се да казваш "мисля че съм способна да ви помогна... еди как си". И бъди уверена, че наистина можеш да помогнеш. Ако не си уверена в това, не кандидатствай изобщо. ХРте изобщо не са тъпи(добре де някои са, късмет с тях).

И спри да слагаш всички мъже в един кюп. Просто твоя баща сигурно е идиот, та ти сега и от идиоти се привличаш (по закона на Фройд)

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 4010da26a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Освен това, хората с заболявания не ги търпят никъде, нали."
Това ти изречение ме накара да пиша, най-вероятно си с ТЕЛК и си мислиш, че заради това не те наемат, а ти се иска да си напълно равна с останалите. Е вярно е хората с ТЕЛК имат ограничения при намиране на работа, доста по трудно е. Защото повечето работодатели не искат да се съобразяват с проблемите на работник, не им харесва и фактът, че трябва да търпят и заплащат повече дни отпуск и повече дни болничен, не им харесва и факта, че не могат да го уволнят, ако не си върши работата качествено.
А и един инвалид трябва да свикне с факта, че не е "валиден". Затова и държавата му дава нещо /пенсийка привилегии/, за разлика от на другите 'нормални хора" защото няма как да накара цялото общество да го приеме за равен. И с това че държавата дава на инвалида уравновесява хората да са равни.
Не е честно от страна на здравите, постоянно да чуват как инвалидите нямали равни права, при все че самите здрави нямат вина за болестта на инвалида, а и от техните данъци се плащат пенсии на инвалидите, се плащат лекарства и доста видове лечения, инвалидите са освободени от доста от данъците и синя зона не плащат.
Аз съм инвалид и съм благодарен на хората, гледам да не мрънкам, хората не са ми виновни за болестите ми.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 1c4715ce56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Въобще не толкова важно.
По-важно е да имаш акъл, в най-най-обширния смисъл на думата - за да не робуваш на клишета Колко са важни парите първо, и второ да намериш начин да живееш добре със или без пари, но наясно със себе си.... Това е цяла философия и парите в нея нямат грам значение. Те купуват вещи и нищо повече от това.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 9bb66919cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Твоят приятел отива в крайност, но в думите му има голяма доза истина. Добре, нека не е вадене на пари, нека го наречем реализация. Ако не можеш да измислиш къде и как да използваш това, което твърдиш, че знаеш и можеш (хубава, умна, с образование, пет езика, имам таланти...), то или не си толкова умна и образована, колкото твърдиш, или имаш други липси - не можеш да комуникираш, не можеш правилно да си определиш нивото и позициите, за които кандидатстваш, имаш прекалено високи изисквания и очаквания...
От толкова търсене, поне в 1 кол център да се беше хванала докато търсиш нещо по-добро, пак щеше да е по-добре, отколкото да се чудиш как така никой не те взема на работа при тая супер квалификация. Поне в биографията ти нямаше да има празно място, а щеше да си натрупала и опит и някакви трудови навици. Съветът ми е да си преосмислиш позицията (светът е много гадно място, никой не ме разбира, а аз съм супер е грешна позиция, която не води до нищо градивно), да снижиш малко критериите си и да се хванеш на работа малко под изискванията ти. Вече с известен опит може да се оглеждаш за нещо по-добро

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: f3c369bdc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм чувала същите приказки, и то от мъже ,които нита са ми на образованието, нито на интелекта. Особено, ако този човек твърди,че те харесва не би трябвало да говори това. Особено, ако не може да ти стъпи на образованието.
Знам три езика и съм учила и аз. Може да не съм постигнала кой знае какво,но поне съм се напънала да се изуча , да надградя, а не съм се оставила със средно да съм и да правя грешки на родния си език, както много на моите години. Първата ми работа не беше добре платена, нито втората или третата. Даже местата си бяха зле. Но сега намерих добре платена работа и ползвам езиците. И ти ще намериш, всяко начало е трудно. Започни на по-ниска позиция, дори и да е на кофти място. Завържи връзки, създай си контакти в сферата. Пробвай едно, друго, докато си намериш мястото. А на приказки не обръщай внимание, хората обичат да мачкат другите и да ги обезличават. Мъжете станаха също толкова материални като жените, сакън да не се минат с бедна жена.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 06f6b72f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   "В крайна сметка, мъжът е длъжен да изкарва парите" - Ти си меркантилна, но когато се обърне палачинката виждаш на практика как се чувстват мъжете, когато жени като теб ги гледат по-този начин. Това ти е урок от съдбата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker