Мога ли да бъда щастлив въпреки това - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мога ли да бъда щастлив въпреки това
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1435 пъти
Всеки казва, че щастието е състояние на духа и не (трябва) зависи от външни фактори, но никой не ми даде смислен отговор на въпроса КАК се постига.

Всеки казва клишета като "бъди благодарен", "не го мисли", но как, като не ми идва отвътре и като все за това мисля, без да имам контрол?

Имах мечта, работих за нея години, направих всичко възможно, но не се сбъдна. Вече е късно да се сбъдне, така че приех, че никога няма да се случи. Но проблемът е, че аз не съм щастлив така. За мен беше важно и сакровено да успея. Как мога да стана щастлив въпреки това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: b67de6b2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намери нео друго. Това е истината. Много хора ти казват, че "трябва да оставиш нещата в миналото и да продължиш", но те рядко могат да си представят, колко е важно, да успяваме, такива като мени теб, които вярваме в постигането на целите си.
Можеш, да се српавиш, само ако намериш други неща в живота. Нещо друго, което те влече. Да, съвременните прихолози но говорят за всестранно развити хора, множество интереси и глупости, но те често пишат, за да се харесат на жени и млади момичета. Те не ни разбират. Ние живеем, за да постигнем целите си. Дали ще е кариера на сцената, дали ще е да сглобим яхта и да обиколимм света, да имаме най-хубавите семейства, да спечелим медал от маратон, да станем религиозни личности, да променим света, или просто да съберираме Pokemon карти - живеем за цел.

Та за нас, това е спасението - постави си нови цели. Търси нови преживявания. Да, трудно е, но ще загубиш само ако се предадеш. Нека това бъде една от целите ти - никгоа не се предавай! Това е нещо, което винаги можеш да гониш, но никога да не постигнеш, не и докато си жив и въпреки това, да имаш прогрес в него. Но внимавай! Някой неща, са далеч по-незадоволителни в дългосрочен план от други. И се пази от алкохол и наркотици. Лесно се пада там, ако си изгубил пътя си.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b91c007714
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можем да бъдем щастливи в материалния свят. Най доброто което можем да постигнем е да сме задоволени.

Щастливи са монасите по манастирите. Но те нямат мечти, които да постигат. Напротив. Отказали да се от мечтите си в името на нещо по висше, Исус, Буда... каквото е там. Спокойствието на ума ти ще ти даде щастие. Научи се да медитираш. Почни да се молиш. Упражнявай си вярата.

И помни, че живота е един голям майтап.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4fae05575e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Понякога това, което не ни се случва, е по-добрия вариант, нищо, че ти не мислиш така. Нищо не е случайно, така е трябвало да стане. Намери си друга цел, но никога не бива да мислиш за резултата, наслаждавай се на момента. Не можеш да контролираш всичко, не е и нужно. Но мислите си- би могъл. Например- ти имаш избор- да бъдеш в добро настроение или да бъдеш в лошо настроение? Кое избираш?
Същото е и с щастието. То изобщо няма връзка с твоите мечти. Ако има, значи не става въпрос за щастие. Та щастието е решение. Твое лично решение, за теб самия. Решаваш да си добър човек, примерно. Бъди! Това е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b67de6b2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много пораженческо го подкарахте, бе колеги?
Добре, че живеете в тези спокойни времена, когато може да оцелява и най-кекавото човече ...

Не ги слушай, такива хора, моля те авторе! Те са слабохарактерни хипари, котио само знаят да се оплакват и да не постигат нищо в живота си, а после да се самозалъгват с модерни и дребни философии и религии, как не им трбявало, да са щастливи, как нищо нямало значение и прочие. Страната ни е на това положение, защото мнозинството хора яроснто вярват в пасивния нихилизъм, който също така обичат, да пръскат като зараза, че да не им се наруши нежния душевен покой...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5ba889bfb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами представи си, че си сбъднеш мечтата и отивайки да събереш плодовете на победата си, те блъска кола? Или се заразяваш от болест, която те инвалидизира? Или нещо друго?
Колкото и тъпо да звучи, помисли си, че може да е за добро. Помисли наистина върху това, което имаш и можеш да имаш, а не върху това, което нямаш

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ef8ca7ee55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако не можеш да живееш както искаш - живей както можеш...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8ec950d410
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Щастието не е крайна спирка, то е начин за пътуване. Амбицията за постигане на нещо си носи най-често разочарование. Най-много сълзи са проляти по сбъднати мечти.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b67de6b2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 7

Това личен опит ли е или го прочете в някое женско списание?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 465454d76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Виж, животът е шарен, понякога успяваш, друг път не. Знам колко е болезнено и трудно да се откажеш от мечта, за която си работил дълго и упорито, но няма как, просто го приемаш и продължаваш напред. А най-добрият начин да се справиш с разочарованието, е да си намериш нова мечта и нова цел за която да се бориш. Няма смисъл да страдаш безкрайно за нещо, което е ясно, че вече няма как да получиш. Така, че помисли какво ново искаш да постигнеш и действай и дано този път ти се получат нещата. Както някой веднъж беше казал "Желанието е това, което ни прави живи"!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c2c09e460f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пречките идват за да измерят колко желаеш нещо за да бъдеш и щастлив

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d455801bfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз мога да кажа, че когато мечтаех сбъдвай всичките си мечти, но за съжаления не съм мечтала за правилните неща за мен. След всяка сбъдната мечта имах нещастия и разочарования. Затова вече не мечтая, а живея ден за ден. Може и това да е грешно, но се чувствам малко по-добре. Остави се на течението и ти понякога имаме нужда и от това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker