Защо българите ходим на море в Гърция? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо българите ходим на море в Гърция?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 5488 пъти
Здравейте! Реших да споделя моето виждане по тази приятна тема и да чуя вашето. Мисля, че би се получило добра дискусия. Аз съм от този голям процент българи, които избират да почиват на гръцкото море. Винаги, когато имам свободно време и финанси отивам там. Случвало ми се е да запаля колата и да отида дори за ден, а понякога съм отсядал за седмица. За мен предимствата на гръцкото море са безспорни и ще изброя част от тях. Надявам се и вие да посочите отрицателни или положителни виждания по тази тема.
1. Гърция е по близо до София и Югозападна България.
2. Морето в Гърция е по спокойно, водата е по топла и приятна и плажовете са много по-спокойни.
3. Гърците са гостоприемни и умеят да печелят от нас като туристи.
4. Няма мутри, които те рекетират за паркинг, тоалетна, чадъри, шезлонзи и т.н. Общо взето това е и главната причина поради която обръщам гръб на нашето Черноморие. Омръзна ми глупави набити момчета с ниски чела да ми се правят на интересни, а парвенюта със скъпи джипове и силиконови гърди да се водят за нещо повече от нас по българските плажове.
5. В Гърция сезона е по дълъг и има много повече пространство. Дори и една разходка по дивия плаж без строежи е много по разтоварваща от нашите бетонирани плажове, където всеки един метър е зает от бизнесмени.
В заключение аз обичам България и продължавам да си ходя за 2-3 дни в годината просто така от носталгия и патриотизъм, но безспорно за мен и мисля си за много българи това са главните причини да изберат гръцкото море. За жалост останаха малко кътчета по нашето крайбрежие, в които да се почувстваш наистина в уединение с природата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 91

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Стига ми само това, че не повръщаш 2 седмици, понеже лайната се изливат на 100 м от плажа и че не ти се репчат и не те рекетират по плажове, заведения и хотели. А останалите предимства са бонус.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 78ad3786ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами май си казал всичко. Чиста природа, без бетон, любезен персонал, цени близки, ако не и по-ниски от тези по нашето море, няма мутри, няма фекалии, няма чалга, няма пияни туристи дошли само заради евтиния алкохол, които да практикуват балконинг, например, сезонът е по-дълъг, а и като си от София ти е по-близо. Та кажете ми поне една причина да се навра в Слънчака или в друг подобен на Люлин 10 панелен курорт? Аз не виждам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e380467199
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Лятото сте в гърция, а на нова година в македония и сърбия, хаха, сами не можете да се понасяте, бугари.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 59a5f08621
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото наистина е почивка. Сега ще наскачат патриотите да защитават родното, как да избираме българското и други такива. Но повечето даже не са били на море в Гърция или Турция, и живеят с някакви предразсъдаци.
Достатъчно е, че не ти искат безбожно високи цени за хотели, шезлонги, паркинги, чадъри, сянки, въздух и прочие. Плажът е чист и незастроен.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 995bb1dbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Хубаво авторе, ходи където си искаш, твоя си работа, но защо занимаваш нас с това?
Ние не можем да променим факта с разстоянието, нито количеството морски вълни, нито можем да променим градусите на водата, нито да направим сезона по дълъг. Колкото до мутрите, по морето повечето са софиянци, тях ги слага държавата, онези софиянци в министерския съвет, вземат кеш концесии от "мутрите"и съответно им дават права да си избиват парите от туристите.
Не забравяй и факта, че 10 милиона гърци имат 16 хил км плажна ивица, а 7 милиона българи имат 200 км!
Аз съм от Бургас, не се занимавам с туризъм, но знам и мога да ти обясня някой факти, главно научени от медиите. Бургаския плаж е разделен на три части, само северен плаж концесията му е 700 хил лв годишно, и отделно трябва и да прави вложения и почистване да организира и да плаща, съответно концесионера /софиянец от столичния квартал "Левски"/ има право да отдаде части от плажа на заведения, около 10 на брой, които му плащат средно по 350-400лв на кв/м ползван пясък на година, другото трябва да избие от шезлонги и евентуален наем от водни атракциони, че и печалба да си направи нали все пак е фирма и трябва да печели, няма как да работят на минус за общото благо. Та затова те рекетират за шезлонг, чадър и тоалетна. Защото парите за твоето ползване на бургаски плаж държавата вече си ги е взела.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9a8b1113fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Аз ходя на Италия или Испания, Гърция не ми харесва толкова. Има плюсове, да. Не надуват цените като за последно. Но и Китен тука ми харесва - все още не са го прецакали.

Джен

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5

А защо смяташ, че туриста трябва да го интересува причините? Ако ми се репчат и не ми предоставят нужните услуги качествено, аз длъжен ли съм да го спонсорирам, защото той видите ли плащал концесия? Въобще не е моя работа кой прибирал парите и защо водата била лайняна. За нормално отношение колко са платили на държавата? И него ли трябва да избиват?

Като има кой да ми предложи нормално отношение на същите цени, защо да съм благотворителна организация?

Ако на шефа ми не му оттърва да работи с мен, няма да му пука кой ми е виновен, че работата не е свършена, а просто ще си избере друг служител.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 995bb1dbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   №7 не си длъжен, не ходи! Някой да те кара насила да ходиш? Просто поясних че мутрите по нашето черноморие са Софиянци като авторката. И повечето от парите ги прибира държавата за да плаща нужните си разходи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f722dae1fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   първо---> на море в Гърция ходят основно от южна България, на софиянци даже им построиха магистрала. На тях даже и до Бургас и направиха но там е по- скъпо и много по- некачествено.

второ---> гръцките плажове и море са в пъти по- чисти.

трето---> въпреки че е в чужбина, е по- евтино.

четвърто---> по- топло е

Аз съм от североизточна България и въпреки че в Гърция е по- хубаво съм бил само два пъти там, всички останали пъти на Черно море. Може би защото пътищата до София са много зле, а трафикът лятото е ужасен (много румънци), а пътят дълъг.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, хубаво, ама аз пояснявам, че туриста не е виновен за простотията на мутрите и държавата и не е длъжен да толерира това безобразие.

А за концесията на доброто отоншение не каза колко иска държавата или то си е от ганьовщината концесионерите?

И да, повярвах ти, че не са мутри. Той Пешо от Люлин с 1000 лв заплата вади по 700 бона всяка година ей така да си наеме едно плажче в Бургас за едно лято да пробва дали ще потръгне.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f79648e3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 7, кво заначи софиянци? Митьо очите, Бойко Борисов, фандъкова или Мая Манолова къде са родени или Софиянци имаш пред вид живеещи и работещи в София?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0e32693d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Защото до там повечето българи могат да си позволят да отидат.
Също и е близо до южната ни граница и хората живеещи наблизо могат и с кола да отидат без да дават пари за самолетни билети. Хората живеещи надалеч от границата не могат с кола и те не винаги избират Гърция при условие, че може да отидат където си поискат със самолет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9153c8c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От Автора мъж съм.
Интересна дискусия се получи и предполагах, че ще наскачат хората от морето. Нека да запазим добрия тон. По горе са ти обяснили, че туриста не се интересува от това колко прибират мутрите софиянци, варненци и т.н. Всички сме българи не е нужно да се делим на градове. Безхаберната държавна политика погуби нашето море и мен ме боли от това. Обърнаха го на бизнес искат ако може да си плащаме и за въздуха дето ви дишаме по морето. Няма как да се случи това. Туристите винаги имат право на избор. Яд ме е на това, че законите в страната не са достатъчно строги и не се спазват от всички. Гърция далеч не е най дисциплинираната държава, но по отношение на стопанисване на плажове никой не си и прави сметка да пренебрегва закона. Бай Пешо от Люлин или Дружба не е по велик от буквата на закона в Гърция и това. Най големия проблем на нашето иначе красиво Черноморие е беззаконието.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a90d828010
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ходим в Гърция, защото ни изгониха от нашето море . По същия начин ни гонят да работим и в други държави.

*Иначе за плажовете и морето, че са най добрите в Европа - факт.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62c9e920e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Вече не припарвам на родното бетономорие-преди 2 г. децата ми хванаха ешерихия коли, то не бяха мъки, повръщане, .. не искам да си спомням. На всичкото отгоре ни бяха дошли приятелско семейство от Русия-те пък хванаха някакви кожни обриви плюс ешерихия коли като бонус. А ги бяхме поканили на чисто море да им покажем красотите-умряхме си от срам. В Гърция си имаме вече наша хазяйка, на която сме и редовни клиенти, само трябва да се обадим отрано и точно. За обслужване, качество на услугите, храна, отношение няма смисъл да говорим. Хората учат това нещо години и нямат мутри за собственици.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f89ef2670d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Софиянците, за разлика от някой хора на морето, работим целогодишно, а не по 3 месеца в годината. И за малкото време, в което ни пускат отпуска за море, искаме да не плащаме 50 лева за някакъв си чадър, без консумация в някакво заведение на плажа (пример Варна) и да минаваме покрай камиони, източващи лайна в най-натовареното време на плажа. Че българите сме прости, прости сме - една приятелка миналата година бременна първите месеци не смееше да влезе във водата, защото там къпеха няколко огромни песа. Пример.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e9343cd2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Защото няма мутрафони и чалга!
Храната е хубава, а не най-евтината възможна с всички ментета в нея...
Плажовете са големи и си сам на плажа, а не са натъпкани 90% с мутренски чадъри, под които никой не седи... Освен това рускините да си слагат кърпите върху твоята, а децата им да те засипват постоянно с пясък...

Още аргументи искаш ли?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bcedf70bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   И аз съм от Бургас.
Не мога да разбера защо се казва че в Гърция няма мутри, последната рубрика която четох е точно че мафията в Гърция е силна и седи зад финансовите шашми преди години, може би са опазили плажа ?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 20541c544c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Аз не бях ходила близо 10 години на нашето черноморие и миналата година решихме да отидем в четиризвезден хотел. Ето какво преживяхме:
Държаха се все едно сме с соца. Управителката не разбра какъв е проблемът със стаята ни, а именно миризма на мухъл, било нормално все пак стаята се ползва само през лятото. Петна навсякъде, хладилника лепне от мръсотия. Ужасно. Излизам от стаята си и във външният коридор прескачам 2 големи улични кучета да да мина. В бара времето е спряло, ретро атмосфера, кафе машината от онези оранжевите големи от преди поне 30 години. Обслужващ персонал рускоговорящ и роми, които си говорят на ромски. Следобяд опашка от деца чакащи за палачинки, дори не можах да ги опитам. В ресторанта, познай какво е яденето, сосове. Няма етикети, какво е яденето с какво месо е. Редовно нямаше чисти чинии. Един ден един видимо простоват нашенец се развика: Ей кажи на готвача да вади месото, че ако вляза. Да се смееш ли да плачеш ли. Чадъри на плажа малко, един от нас отива в 7:30 да запази чадър, закусваме поетапно. Тоалетните в ресторанта, хотела потресаващо мръсни, няма тоалетна хартия. Дори не искам да се сещам. И после разни кампании, нашето море, не е демоде. Природата е прекрасна, морето също, но с този тип "бизнесмени", всичко е съсипано. Това не е туризъм и почивка. Не е нормално това, което видяхме а именно ритащи бизнесмени, скандали за едно ходене до тоалетна. И нека да не се убеждаваме, че е евтино и затова. Дори и да евтино, компромиси с хигиена и отношение не могат да правят.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2ee42db7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Бившата агентура на ДС, техните деца и внуци, съсипаха и продължават да съсипват всичко в България. Черноморието е само един пример. Лично аз, приключих с нашите морски курорти през 2018г. Отидох за няколко дни в Синеморец, като платих за апартамент 110 лева в средата на Юни, което се води все още не толкова силен сезон. До тук добре, но когато влязох в стаята стана интересно. Всичко вонеше на мухъл толкова силно, че не се стоеше. Вечер въпреки, че навсякъде беше отворено, не можеше да се спи от миризма. Отделно всичко беше в пясък, мебелите бяха захабени и мръсни, навсякъде лепнеше от мръсотия и т.н. За капак на всичко по стените беше избивала влага и имаше огромни петна, които просто някой беше замазвал с боя. Уникална грозотия! Ние просто не можем да печелим от туризъм. Всъщност, от нищо не можем да печелим, защото не ни се работи, а гледаме винаги да преметнем и да излъжем човека насреща. Алчни сме и искаме да забогатеем за 2 месеца.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 337462846a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Мотото в един хотел в който работих преди години беше- Цена качество.
Така е и с повечето неща в битовия живот.
Гледаш оферти за морето, гледаш си бюджета, гледаш отзивите, плащаш и заминаваш. Толкова е просто.
Когато на БГ черноморието нещата куцат, а за същите пари (или за малко повече или по-малко) някой ми предлага по-добра оферта- по добро обслужване, кетъринг, хотел и тн. много ясно, че ще избера второто.
Все пак съм отишал на почивка и искам най-доброто за мен, спрямо това което съм платил.
Ако приемем, че черноморието (хотели, плаж, обслужване) е един продукт, то той явно не отговаря на качеството си, щом хората не искат да го консумират. По тая логика разни хотелиерчета и мутро-бизнесменчета да не ми реват по ТВ-то всяко лято що нямали клиентела, ами малко да се замислят защо нямат такава. Като ти е некачествен продукта, кой ще ти го купува ;) .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2bfd1bef44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   На лайноморието трябва на мен да ми платят да отида.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 7e6c3d3887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   В Гърция са по-добри условията и за сходни цени получаваш повече.
Там хотелската стая предлага неща като кухненска мивка, котлон, посуда, термокана, тостер, каферка и т.н., тук няма нищо от споменатото.
Там в населеното място обикновено има къде да се паркира културно и комфортно, паркинга към хотела също беше безплатен. В България свободното паркиране е мъка, няма места, шофьорите паркират един върху друг. За паркинг към хотела ми искаха по 20 лева на ден(не на нощувка), така че за 6 нощувки платих 140 лева (повече от парите за бензина), за да ми стои колата в една ливада.
Плажовете в Гърция са по-просторни, няма навалица като тука, спокойно е.
Храната там е супер, едни прости пържени картофи на плажа бяха прясно изпържени, топли и не горчаха от стара мазнина, нещо което на българско пла%

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 91f520e99d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Брей всички ходите нанякъде. Само аз не можах да си го позволя. От къде тези пари и за лятото, и за зимата в чужбини по луксозни хотели. Че и как толкова отпуски ви дават не знам.
Еми значи наистина положението на България е добро. Нищо му няма на народа, пътува и хорца пред парламента играе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f45fe54606
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз ходя на море навсякъде, но с България много внимавам. През 2019 бях във Франция, Испания, Гърция и 3 дни в Созопол. Созопол става стария град, плаж Каваци също става, ако не е в пиковите седмици. А, бях и във Варна, на Златни пясъци, там е трагедия, соц, толкова соц на едно място трудно ще намериш другаде. Пътя София-Варна кошмар. Обслужването почти винаги е трагедия, едно елементарно добър ден не казват, а очакват бакшиши. По хотелите същата трагедия. Храната на закуска в хотела беше най-долната, сирене и млечни продукти имитация, сокове тип степчета, салами, аз такава храна не ям, а тогава и пари дадох за тези боклуци. Тротоарите зле, тревните площи обрасли със сухи тръни, кой знае явно никога не косени.
Хора от най-ниската прослойка посещават бг морето, не само разбира се, но основно.
Предимство не мога да се сетя. Морето ни е много хубаво, страхотни плажове, но е съсипано за съжаление, пренаселено и презастроено.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5b6104e690
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Аз имаХ малък бизнес на черноморието и много отдавна искам ви кажа че не става с три месеца работа без мизерия зимата и лишения лятото. Всички наеми, такси, задължителни охранителни фирми, корупция, постоянни проверки за щяло и не щяло и нуждата от реинвестиции правят бизнес средата невъзможна и всичко се поглъща и продължава да се експлоатира от по големите докато рухне и накрая изниква нов огромен бетонен хотел. Ако някой си мисли че лъжа нека се хване да прави бизнес и да сподели на края на сезона колко борчове има защото печалба без схема няма как да има.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62c9e920e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Ще ви разкажа нещо, от което още ми се насълзяват очите като си го спомня. Бяхме нови клиенти на една къща за гости във Фанари, Гърция. На сбогуване дребната съсухрена бабичка Ефросина ни подари малко бурканче смокиново сладко и ни даде да засадим маслиново дръвче. Каза, че това ще е нашето дръвче, за което да се грижим, когато отидем там. Едва ли има смисъл да казвам, че вече няколко години всяко лято се грижим за него. Че така се печелят клиенти де, с блага дума и евтин жест. То и името и е такова, Ефросинос доколкото успях да науча там е нещо като "лъчезарен, мил".
Иначе нямам нищо против алчните български бабички с очи на езически жрици по нашето "море" де.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1c8cf5c511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Причината е в манталитета на "бизнесмените", който се изразява в хитруване, шмекерии и далавераджийство. Манталитета нещата да се правят с надхитряне, измама и по-втория начин, тоест да се "надцака" клиента. Не е само при хотелиерството а и в много други области. Такъв бизнес модел е самоунищожителен. В днешно време успешния бизнес модел е да се предлага високо качество на ниски цени чрез оптимизация на разходите така, че клиента да е доволен от продукта и услугата. Голяма част от нашите "бизнесмени" не разбират това, те имат една нагласа, че ще примамят клиента с уж ниски цени, но после ще се окаже, че са високи, ще му предложат фалшив продукт, ще го "надцакат" и измамят по-някакъв начин и че ще бъдат накрая по-големите хитреци и андрешковци, които няма да се минат а ще измамят другия в най-добрите традиции на Хитър Петър и подобни. Както казах това води до самоунищожение на бизнеса. В един добър бизнес няма място за измами и неетично поведение, няма място за нагласи тип хитреене, не-плащане на достойни заплати, корупция, заобикаляне на закона, не-плащане на данъци, измамване на клиента и подобни. В съвременния бизнес модел се гледа да се спечели клиента като му се предложи услуга качество-цена, който е най-добрата а не най-лошата, като му се реши проблем а не му се създава такъв. Това е общо взето.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 93408f4a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Не знам за Гърция, но ще ти кажа, чащо аз отбягвам курорите в България:

- Ужасно храна. Това е минималното усилие, коеот даже понякога не ситга, да не се натровиш. Да не говорим за вкусна и хубава храна.

- Обслужването е ... почти несъществуващо. Лиспа на обноски, липса на обучение, на такт, на разбиране и подобни. Имам чувството, че е някой селски простак, издърпан от поляната, на който му се разваля рахата всеки път, когато трбява да отлепи очи от телефона, докато е на работа.

- Забавления - Това не е 1920-а. Красива гледка и легло не стигат. За съжаление, в родните курорти има само казина, простащина и проституция.

Сега, предполагам, че за всичко това си има много разумно обясниени, много причини и проблеми, но това не са моите проблеми. Решете си ги и тогава, ще ходя на море в България.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62c9e920e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   А забелязахте ли как по Прокрустовски държавата реши да напълни хотелите? Като натовари финансово къщите за гости, за да ги фалира и да не правят конкуренция на хотелите. Така че ще имаме пак празни хотели и никакви къщи за гости като резултат. Е глей шоу, нема такава държава!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6003b38016
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   добре че не сме на три морета, че мутрите щяха да осерат и трите.

няма как да си любител на природата и да ходиш на Кафяво море да се плицикаш в изпражнения и урина, да не виждаш зеленина, да те тормозят мутри на претъпкания с платени чадъри плаж, да си в някаква безумна тълпа от хора, за които дори няма място, където да се разхождат.

това морско осиране се случи с дейното участие на политическите отрепки от няколко политически партии!

боклуците от ГЕРБ дойдоха с обещание да върнат справедливостта от станишевите заменки, но се оказаха същите долни боклуци както предните, по-предните и така нататък.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2de2462da5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Ами то българите ако знаеха гръцкият масово не на море щяха да ходят там ами направо щяха да се евакуират там. Ама гъркът ги знае какви са и внимава с Вулгарикус. Само позицията на Вулгарикус по отношение на диктаторът Реджеб и потърсилите във Вулгария убежище турци, сравнена с тази на Гърция е като визитна картичка с размерите на плакат кой колко струва. Ние за черноморието ни сме тръгнали да се къхарим.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6c35bd8ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   От Бургас съм, но лятото бях на почивка в Гърция. Ако всичките ни плажове бяха като в Кара Дере (девствени, непокътнати, красиви), положението щеше да е различно. За съжаление, мнозинството от българските плажове са една голяма обществена тоалетна. Надути цени, много народ, парчета стъкло в морето, утайки от цигари по пясъка... В Гърция е по-изгодно, по-поддържано и хората са по-приветливи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4ea86c2d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Мразя че трябва да плащам паркинг по морето. Отделно има места където ти искат пари да влезеш до плажа. После и за чадър трябва :D Смешното е че ти дават касов бон. Не разбирам. Плажа и местата са на Бог, а не на някой палячо там да ме мами

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62c9e920e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Защото от Гърция можеш да прибереш накрая шишенцата с течен сапун от баните, докато в българските хотели такива няма.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 93408f4a3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   "Плажа и местата са на Бог, а не на някой палячо там да ме мами"

Ето един кратък урок - Нещата са на този, който може да си ги вземе и пази.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 62c9e920e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Чета темата и си мисля нещо. Какво би станало, съвсем хипотетично, ако българските мутри започнат да експлоатират гръцките природни дадености и построеното и направеното от гърците. Ей така, гърците подаряват всичко на нашите яки момчета, казват им да продължат започнатото от гърците и нашите да продължат туристическия бизнес в Гърция. Просто им го подаряват ей така, без пари, чисто хипотетично.
Какво ли ще се получи според вас?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6c19a7277b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   От 36 до 42

Е как какво? Ами първо гръцките полицаи и военни ще си скъсат пагоните от срам за допусната крещяща корупция и провалена държава. Там да си политик военен или полицай означава мъж на честта. После народът ще се вдигне на бунт и ще линчува Вулгарикус-Проваликус, както е готов да линчува значително по-силният турчин който се мъчи да си прокрадва наглостта в Гърция. Нещо за което Вулгарикус избягва да говори защото му идва в много и изпада в комплекс и шок. Вулгарикус там не може да вирее.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 66c9c20564
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   От автора. До 42. Това дори хипотетично е трудно да се случи, но да кажем, че се получи. Ами общо взето гърците са хора, които имат известни порядки, но определено ще се нагледат на разголени жени, наркотици и побоища и стрелби за разделение на територия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 60b71cb2a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   На номер 40 дали ще му е приятно някой пред входа му да вземе мястото и да сложи такса левче за преминаване?

Същото е. Не може и нямаш право да ограничаваш достъпа до морето и плажа като искаш такса вход тия добре ли са

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 995bb1dbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   42 Чисто хипотетично, нищо по Гръцкото море няма да се промени кой знае колко. Защото там няма да намерят работници за малко пари, които въпреки че се съгласяват да работят не са доволни от надниците и работят некачествено.
Имах приятелка българка преди доста години беше човешки ресурси за балканите на Кауфланд, когато българките бяха съгласни да работят на 500лв заплата за тази фирма и подписваха представените им договори на такава ставка. Нея я пратиха да отваря магазин в Гърция, тя разказа как в Гръцки малък град нямало работнички съгласни на под 800 евро да работят в магазина и се наложило на чистачките да плащат 800евро, а на касиерките 1000 евро.
Всико това води до извода, че българите имат проблем с оценката на труда си, хем са закъсали и се съгласяват на каквото им се предложи, хем ги е срам да си поискат по големи заплати, хем след като подпишат на ниски заплати не си дават зор, защото заплащането им се струва малко. А гъркините си знаят цената и казват ще си дам зор и ще работя но за еди си колко пари, точка. Научени са хората че не работодателя, а те сами продават труда си на дадения работодател, а той за колко ще продава техния труд си е негова работа.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4d01964b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Номер 5, софиянци в Министерски съвет почти няма.
Номер 6, дето ходи "на" Италия или Испания.. ясно..
На въпроса на автора, след 8г. почивки само в Гърция и една грешка по-миналата година в Китен:
1. В Китен ни искаха 5лв. на ден за да ни дадат дистанционното от климатика
2. В Китен ни изключиха бойлера последния ден и когато се прибрахме от плажа да си вземем душ преди тръгване се къпахме със студена вода..
Мисля, че за Гърция всичко по-горе е казано..

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a1da0c8f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Аз бях от тези, които се чудеха какво толкова харесват хората на гръцкото море, докато не се прежалих и не отидох там. Сега не искам и да чуя за нашето море. Морето им е много по-спокойно, почти няма вълни, чисто, а плажовете- спокойни и ненаселени. Обслужването е на много по - високо ниво и като цяло там нямам усещането постоянно, че съм прецакана. Това лято почивах и в България- еми не ми хареса, постоянно духаше вятър, вълни, чадъра и шезлонгите с пари, а свободната зона малка и натикана на най-гадното място. Паркинга с пари, а хотелът, в който бяхме отседнали имаше доста забележки. Не ми се ходи просто вече на БГ морето, това е.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2ea5c0d90e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Скоро бях в Гърция,Солун и бях потресен от мръсотията, хаоса и грозните сгради! Жп гарата е най-лошата която съм виждал, уникална мизерия! Не знам какво я хвалят Гърция но ние в момента сме много по-подредена и чиста държава! Там става адска мизерия! Просто българина винаги целува чуждия г...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Работя в Спешно и лятото е пълно със завърнали се туристи от българското лай.. ааа... такова де... черноморие с всевъзможни бактерии, понеже за няколко поколения българската държава не успя една пречиствателна станция да изгради като хората и разбира се всичките ла... пардон екскременти трябва да се изливат почти на главите на плажуващите.

А за обслужването ми е направило впечаттление, че ако някой се обърне към с теб с "господине", придружено с изцъклени очи, значи ще следва здраво каране и назидтелен тон в комбинация с унизително отношение, а то се случва доста често с и без повод - обикновено без.

Странно, но в чужбина нито веднъж не ми се е скарал някой, дори и в Турция, която много българи смятат за едва ли не изостанала ориенталска страна. Обаче там навсякъде ме посрещат като нормален човек, служителите са спертнати, чисти и културни. Като погледна морето виждам пясъка на дъното, дори по-навътре на дълбокото, вместо сиво-кафява мътилка.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Та ако ще почивам 1 седмица и още 2 цялото семейство ще серем сюргюн и повръщамеблатна вода и ще дам още половин почивка пари за антибиотици за четирима, да ти е... и почивката. И всичко това в комбинация с онова странно и неприятно усещане, че си прецакан.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

55.   Ще ви разкажа подробно за моя момент, в който разбрах, че повече никога няма да стъпя на български курорт.

Преди кръстникът ми вика "абе не се занимавай с глупости, един път да отидеш в чужбина, няма да искаш да чуеш за почивка в България". Врънка ме няколко години и на края викам айде да отидем да видим, па какво толкова ѝ има на тая чужбина, че всички там цъфват. Викам какво пък толкова да е по-различно от България.

Шокиращата разлика се усети още в рамките на излитане и кацане. Отивам на летището в София и минавам скенер. Митничарят ме гледа, все едно е върховен шеф на Слънчевата система. Със строг и пренебрежителен глас ми вика "обувките...". И аз се чудя какво за обувките. И той ми показва някакви калцуни. С почти каране ми вика "калцуни...". Викам какво за калцуните. Аз трябваше от по една дума да разбера какво аджеба искаше да каже.

Аз понеже не бях летял няколко години и не знам, че има нови изисквания, че трябва да си събуеш обувките, да ги сложиш на лентата, да си обуеш калцуни върху чорапите и чак тогава да минеш през скенера. Аз калцуни обувам само като влизам в детската градина върху обувките, като взимам малката. Ама ние сме от провинцията от град под 200 000 и не ги знаем тези работи и не летим всеки месец. И всичко това г-н Митинчар ми го обяснява на дълго и на широко с цели 2 (две) думи "обувки" и "калцуни". Аз стоя и гледам недоумяващо. Викам, трябва да си сложа калцуни върху обувките ли, какво? Понеже така правим в провинциалната детска градина.

Последвалата реакция ме изуми. С изключително висок тон, явно целящ да ме унижи каза "Господинеееее, вие за пръв път ли ще летите със самолет?!!!". В гласа му се долови явна подиграва, че съм някакъв едва ли не абориген, сякаш съм длъжен да летя през ден. Всички на опашката се обърнаха, а аз изпитай онова чувство на срам и унижение, макар да знам, че той е виновен, понеже ако беше обяснил с 5 думи вместо с 2 и беше казал като нормален и възпитан човек "моля сложете обувките на ленатата и си обуйте калцуни", щяхме да спестим целия цирк.

Както и да е, но цирка не приключва тук. Минавам си аз скенера и след мен е жена ми. Аз унижението го преглътнах, но исках да го спестя на жена ми. И за всеки случай ѝ казах тихичко да си събуе обувките. Последвалата реакция беше отново унизителна, но този път колективна от трима митничари едновременно. За момент и тримата ме погледнаха със толкова смразяващ поглед, че се запитах "О, Боже, сега пък какво толкова лошо направих". След това единия митничар се доближи и почти си залепи лицето до моето, след което с още по-силен глас и изпъкнли вени на шията ми изкрещя в лицето "Господинееееееее" - това е кодовата дума за последващо хокане. "Ние решаваме кой да си събува обувки и кой не, ясно ли ви е?!!!". След което лицето му със заплащителната физиономия няколко секунди продължи да стои пред моето и да ме гледа вторачено явно в очакване аз да проумея колко голяма отрепка и Тарзан съм. А аз просто исках да спестя унижението и на жена ми.

Както и да е. Качваме се на самолета вече с убедеността, че сме най-долните отрепки на планетата, ограничени неграмотници, невиждали самолет през живота си. Кацаме на летище Анталия и с треперещи тела се запътваме към проверките с очакване да последва поредния назидателен разговор колко големи утайки сме цялото семейство.

И в момента, в който застанахме там, ме удари поредния шок като с мокър пшарцал през лицето. Турският митничар ни се усмихна, видя, че сме от България и най-нромално и дружелюбно ни каза "О, комшии! На почивка ли сте тук? Добре дошли и приятна почивка". Беше толкова лъчезарен и естествен, че ми се оправи настроението само от излъчването, което имаше. Как е възможно митничар да е лъчезарен? В моето съзнание митничар е нарицателно за арогантен и подозрителен тумбаклия, изпълнен с нереално чувство за превъзходство и търсещ под вола теле, за да изкопчи 20 евро кирия, че да пести за кичозна и грандоманска вила с басейн в близкото село. Викам си, "я, тук нещо не е наред, явно тези ми готвят някаква секира". Нещо гнило има тук, не е нормално да са толкова любезни.

Отивам в хотела, те ме посрещнаха, сякаш виждаха перзидента. Ама как сте, ама заповядайте, ама имате ли нужда от нещо. Аз чак се чувствам неудобно. После където ме видят - имате ли нужда от нещо, добре ли се чувствате, някаква забележка да имате, желаете ли нещо?

След още 2-3 дни си станахме направо приятели с персонала, а и с останалите туристи. Интересуваха се от България, водеха с нас напълно непринудени разговори, дори имаше една казахстанка сред персонала, беше сгодена за едното от момчетата. Щяха да се женят, разменихме си фейсбуците. Това момче толкова ме хареса, че всяка вечер ме черпеше с наргиле. Чак жената ми вика, че това не е нормално и гаранция са сложили някакви наркотици да ме упоят и ограбят. Просто не вярвахме, че е възможно нормално отношение, за нас това не беше даденост.

Никога не са ни казали защо пускаме климатик, защо това, защо онова. Дори камериерката сама ни пускаше климатика да се охлади, докато ни няма ид а се приберем на хладно. Плажа беше безплатен. Градските автобуси бяха с климатик, вътре чистичко, отнасят се към теб с уважение. Улиците чисти, без една дупка. Природата красива - с бананови дървета, касис, палми мандарини по улиците. Фитнес площадките дори не бяха изпочупени. В морето на всеки 4-500 метра се влива ручейче от планината с бистра вода и образува едни красиви форми на пясъка, където се влива. Ама чисто, поддържано, красиво.

Отиваш на круиз за 60 лв - 4 часа за трима с включен обяд. В Русе бях дал толкова за 1 час без обяд и нямаше и какво да видя и като за капак цакат на яки цени за всичко, което си поръчаш. Там плувахме в открито море, минавахме покрай скалите, ама чисто, екзотично, красиво, видяхме пещери, хранихме риби, като минавахме покрай скалите, скачаха специално наети гмуркачи, правиха фигури, шоу, имаше и парти с пяна на кораба, всичко беше измислено до най-малкия детайл.

Ходихме на аквапарк - ама огромен, пързалки, рафтинг, басейс с вълни, изкуствени плажове, каквото ти душа сака. И всичко за някакви смешни пари.

Като влезеш в някой магазин, веднага те канят, черпят те чай, кафе, дават ти опиташ от баклавите, локумите, без да питаш, дори те насилват. Тук кой търговец ще ти даде да му опитваш локумите? И дори не те гледат злобно, като не купиш нищо.

Храната в хотела направо адски вкусна и не е кремвирши. Когато и да отидеш в бара, ядене, пиене, алокохол, шезлонг, каквото искаш и никой гък не ти казва. Всяка вечер анимация за деца, отделно за възрастни с акробати, с бели денс, с хора, каквото искаш. И никой не ти иска стотинка за нищо.

Магазините вечер не ги заключват и цяла нощ стоката си стои пред тях изложена, няма охрана, няма нищо. Ако беше в тук дали някой ще си остави стоката така?

Ходихме и в планината, има ресторанти направо в самата река, масите на колоните. Гледаш надолу, планинско ручейче, ама бистро, бистро, виждаш рибките как плуват. И цените смешни. Отношението супер и атмосферата супер.

Последния ден самолета ни закъсня и трябваше да тръгнем от хотела чак вечерта. А нали знаете, че до 12 трябва да напуснеш. И казахстанката (толкова мило момиче) каза "няма проблем отидете на плаж и като се върнете, си влезте в стаята, изкъпете се, багажа ще ви пазим тук, няма никакъв проблем". Тук кой хотелиер ще го направи това? Никой.

И като си тръгвахме, направо ни се плачеше, толкова близки бяхме станали всички. Една баба германка беше в хотела за 32-ра поредна година, толкова и харесало. Запознахме с поляци, немци, руснаци, казахстанци, всички толкова любезни и добри. И тогава разбрах, че ние не сме гадни долни неграмотни провинциалисти, а сме нормални хора, можем да изпитаме нормални емоции, да общуваме нормално въпреки различните култури и езици. Разбрахме, че всички сме хора и можем да бъдем добри едни с други. И, ооо, чудо, не сме повръщали и не сме имали диария. Няма го неприятното чувство, че си преебан, а напротив - едно топло и приятно чувство, та чак не ти се връща.

После се връщам на шибаното софийско летище и гледам, пак старите надменни и злобни физиономии, пак всеки голям го вади, пак всеки гледа да те унижи, всеки намусен, нацупен, света му крив. Отново шок, разликата брутално фрапираща. Само на час път със самолет виждаш два толкова различни свята, че чак е плашещо странно. Замислих се какво изобщо правя в тази кочина и как съм търпял 30 и кусур години това отношение и тази сива и тягостна мрачност.

И как мислите? Кръстникът ми беше ли прав? Дали ще искам да почивам повече в България? Познайте от 3 пъти.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: f9153c8c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

56.   До 55 от Автора.
Много добре си го написал приятелю. Винаги съм си мислил, че хората, които отиват в Турция преувеличават и хиперболизират почивката си там. Но ти си го описал толкова добре. Българите сме едни много мрачни и много злобни хора. Може би и за това като ходим и гледаме по другите държави се чудим и си мислим ония луди ли са да се усмихват така. Ами не не са луди. Просто знаят да печелят пари. Предпочитам лицемерни усмивки от искрени назидания като съм на почивка. Но Ганьо е такъв и знаеш ли изобщо ама изобщо не ми дреме, че не си оставям парите в страната. Обичам България, но право да си го кажем голяма част от населението ни са кофти хора... Поздрави и като отида в Турция и аз бих споделил впечатления.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 995bb1dbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

57.   55 Забрави да споменеш колко струваше цялото удоволствие и транспорт. Аз примерно на Анталия не съм ходила, защото няма промоции за сама жена, най евтиното което ми предложиха през 2019г за Анталия беше 840 евро за 7 дни, само за семейства с деца било на далавера.
Но пък в Истанбул ми взеха 45евро за разходка с корабче с вечеря, на която тъй като не пия алкохол си поисках едно кафе след храната и ми отказаха. Платих за цялата екскурзия плюс 50% за да съм сама в стая с 3 легла в хотела. Направи ми впечатление как възрастни семейства от нашите, крадяха храна от закуската, защото само закуска беше включена в ексурзия от три дни и персонала им проверяваха чантите вадеха разни кравайчета и питки размахваха ги и викаха "но пакет".

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8891aac39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   56, и ироничното е, че аз докато си купувах вода и вкусни сладоледи за стотинки, по новините в нета четях за поредните случаи на лайноморието как ги изнудвали с такса "разен стол", 60 лв за жезлонг и вода за 15 лв. И тогава направо се смеех на абдалите от лайноморието.

57, 2150 лв за трима с вкл. самолет, трансфер, храна, плаж, жезлонги, басейни, анимация, ядене, пиене, интернет и каквото се сетиш, освен за джобни, не съм давал. Това в 4 звезден хотел.

 
  ...

1-50 от 91
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker