Австралия изгоря ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Австралия изгоря ...
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1485 пъти
Гледах пожарите в новините, после в ютуб и се разплаках. Горките хора над 20 загинали в пожари, а за дивите животни ми е най мъчно защото те не могат да избягат и кой да ги спаси.. Милоини животни са мъртви. Уникални за света и Австралия вече са на ръба на изчезването. Средата им е изпепелена, живи са изгорели милиони коали, различни видове кенгури, вомбати, птици и всичко от уникалната австралийска природа. Рекордна суша, силни ветрево, безсилни хора, пълен шок и ужас. А лошото е че няма надежда и най-лошото предстои. Нямам думи, много ми е мъчно. А на света не му пука, всеки си живее безцелно, ония САЩ палят война с Иран, тука язовирите пресъхват но никой не е виновен и само лъжат, пълна мизерия е цялата планета, да хвърлят ядрените бомби и да свършва тоя загубен свят вече, ужасна агония на една цивилизация, иначе ходят на Марс, а един огън не могат да измислят как да потушат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4e070cd900
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не може да победи природата!Но тя има уникалната способност да се възстановява.За жалост ще отнеме много години и особено заради човешка намеса тя никога няма да се върне в изходното си състояние.Въпрос на време е най-развитата цивилизация на Земята да унищожи безвъзвратно събствения си дом.За щастие ние няма да сме преки свидетели.Бъдете живи и здрави, другото Господ си знае как да го нареди :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2c46667a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Срещу природните сили няма как да се бориш,колкото и да напредва науката те са по-могъщи от нас.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5456395c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така сме ние хората. Всеки има някаква вина за това, което се случва по света. Много се отделихме от природата и сега, когато тя бавно изчезва ще започнем да осъзнаваме, че без нея не може и е трябвало да се грижим за нея. Както се казва, мислим за нещо след като го изгубим. Няма да свърши скоро света, ще има още много да страдаме и да се мъчим. Аз също плаках. За животните,не за хората.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4943070f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само стой и гледай. Истинското шоу тепърва предстои и нямам търпение да видя лицата на онези милиони самозабаравили се орица които си мислят, че са специални а реално не са нищо повече от завършени егоисти, неспособни да видят нещата отвъд личният им кеф, когато се изправят пред "стената от огън" която неизменно ще ги застигне...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d1dcc7d5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ам че тъй то...

Ти да не мислиш, че през историята на Земята тези моменти не ги е имало? И то не един и два пъти, а хиляди (за няколкото милиарда години).
Само че тогава не е имало толкова хора да ги гледат и да жалят, и толкова камери, с които да ги снимат...

Някой в съседна тема беше писал за смъртта - че му подсказвала, че неговият живот е една прашинка на фона на вечността. Ами така е. И какво от това? Винаги е било така и сигурно още дълго време така ще бъде. Същото и с вомбатите и кенгуруто...

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: eb6a11e707
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ние сме НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ НА ПЛАНЕТАТА и нищо не е случайно, тя си ни отмъщава. Правете добро.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ba62da9a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам още по-добра идея. Да си включи Цукърбърг супер A.I.-то и да ни превзема вече и да ни вкара в правия път. (като източник на енергия за машините - богове)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b4745baca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз се чудя как не могат да ги изгасят, богата държава е, но явно нямат достатъчно хеликоптери и техника, не са подготвени за такова нещо. Водата им е в недостиг, но може да се ползва тази от океана. Ще осоли яко почвата, но то така или иначе това, което гори, е вече унищожено, но поне да се спре разпространението.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5ca9173c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Всяка година в България от студ умират десетки хора, живеем в кочина, за сериозна работа на лекар не можеш да отидеш, ако нямаш заделени едни 5 хил. лева минимум... а ти плачеш за коали!!!

И най-неприятното е, че плачеш за нещо, което реално НЕ СЕ СЛУЧВА. Работил съм в новинарска агенция и ти гарантирам, че това, което гледаш по новините е 95% измислица. Видя ли ги "милионите" трупове на "горките" животинчета? Милиони може да са, ако броим и насекомите.

Съветът ми е - съжали хората ОКОЛО ТЕБ, опитай се да им помогнеш. Едва след това се притеснявай за животини, които никога не си виждала, намират се на десетки хиляди километри и по всяка вероятност никога не са съществували.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 416f6a4d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   9 всеки живот е ценен, независимо дали е коала или муха, защото ако изчезне само един вид дребни насекоми животеца ти е обречен! В България ситуацията обществото си я търпи, какво ви пречи всички да се организирате и да се вдигнете на жестоки протести като в Гърция преди години - аз ще ти кажа какво, егоизмът и чувството на алчност и желание всеки да бъде сам за себе си. 95% от информацията по медиите е грешна, защото тежестта на ситуацията се крие и прикрива умело за да не става обществен смут. За да могат такива като теб да спят спокойно, знаейки че своите са добре па за другите, какво ли ти пука!? Ето това дами и господа е завършена форма на жесток съвременен егоизъм!

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 3d1c496ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хич не ги съжалявам, защото по Дискавъри ги гледам как безжалостно ровят австралийската земя да търсят самородно злато. Ровят с булдозери като прасета, след тях остава пустош, хич не мислят за земята която не е тяхна, а на местните аборигени(унищожени от "цивилизованите" западняци). Същото ще стане и със САЩ и Канада, и там с алчността си унищожават земята на индианците. Господ вижда всичко и всеки си плаща за дяволъка!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a1470b80db
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   "Аз също плаках. За животните,не за хората."

Това е, защото си * психопат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 23b92b5ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 9:

Горещо се надявам да си прав... И аз си мисля че все имат инстинкти горките животинки и няма да чакат преди да избягат..

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b4745baca7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 9, ти на колко бездомника осигури подслон и отопление, намери работа или даде пари? Не ми пробутвай теорията "умирам от жал за хората, а за животните не ми пука, колкото и да се мъчат". Такава комбинация от личностни качества просто не съществува, ако не беше тъжно, този тип коментари щяха да са смешни. Темата е по конкретен проблем, не е за това кой трябва да ни е най-важния проблем, с който да се занимаваме ежедневно в България. Аз съм сигурна, че щом един човек е загрижен за това, ще е загрижен и за България. А България е на тоя хал точно защото е пълно с нихилисти, на които не им пука за това, не им пука за онова и накрая не им пука и за нашето общество и резултата е това, което си написал, макар и нямащи нищо общо с темата.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 56fef05ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Най-тъпо е като почнете да пишете как хората били най-лошото нещо, сполетявало планетата. А работата е, че планетата ни е направила. Ние сме плод на природата, на тази природа, която възвеличавате. Хората всъщност са единственият вид, който може да придаде смисъл на съществуването и да осигури оцеляването на живота отвъд рамките на планетата. Много ясно, че ще ходим до Марс. Какво искате, след няколко стотин години като ни бухне огромен астероид и измести планетата от орбита и температурите се качат с 50 градуса и ако не сме подсигурени на друга планета хората и целият живот просто изчезват все едно никога не ни е имало, като динозаврите, ама даже по-зле. Ама вие това искате, нали... Искате смърт за интелекта, за развитието. Споко, дори да не ни бухне астероид, Слънцето увеличава яркостта си с 10% на всеки милиард години, и след половин милиард години средната температура ще е такава, че водата само ще се изпарява и няма да може да се формират океани. След още 5 милиарда години Слънцето ще се превърне в червен гигант и ще погълне всички планети до Марс... Абе какво да кажа.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e94883f919
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Както номер 1 каза: Никой не може да победи прородата.
Тогава, отиваме към следващия въпрос.
Какво глобално затопляне? Какви са тия опити да не замърсяваме природата, понеже вредим и довеждаме до глобално затопляне?
Един вид, голямата картинка която рекламират е че заедно, ще оправим климата. Ще го подобрим, нормализираме и ще спрем или ограничим глобалното затопляне (което не съществува).
Пълни глупости.
Просто планетата е в такъв период.
Как мислите народите са се преселявали от един континент към друг?
Някога (преди хиляди години) климата е бил много по-топъл и Гренландия и северния полюс не са били сняг и ледове. Русия и Щатите много малко ги дели, почти свързани са. Преди са били наистина едно цяло - Азия и Северна Америка. И така по суша хората са се преселили От Азия към Северна Америка - От Северна Америка към Южна Америка.
От Европа и Азия към Африка.
От Азия към Малайзия, Сингапур, Индонезия, Папуа Нова Гвинея и към Австралия.
Просто някога е имало такъв период че е имало повече суша и хората са могли да преминат или по суша или пък е имало много малко водно пространство между континентите и са могли да преплуват с кораби.
Това е.
Тогава явно не са говорили за Глобално затопляне и "ние сме виновни за глобалното затопляне".
Не можеш да спреш гората да се разлиства. :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 093d370499
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Има един интересен научнопопулярен филм - " Земята от космоса " / има го в нета /. Там се обяснява как природните явления в целия свят са свързани и колкото парадоксално да звучи - пожарите и те са част от природния цикъл. Кофти е разбира се, ч е има жертви. Ама как мислиш, преди стотици години кой ти е гасил подобни пожари. предполагам -никой
Лошото е също, ч е заради алчността, или глупостта на хората, някои от тях биват умишлено причинявани - и в Австралия, и в Амазония

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 18cd1ce75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   16, планетата ни е направила, че и ни е осигурила достатъчно ресурси, че ако не съществуваше алчността, можеше да живеем "като хора" на нея, а останалите видове - както могат. Да, ама не. Тук вече коментарите за "лошите хора" са си съвсем уместни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 0e52709a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Вие мислете какво става в България, Австралия има кой да я мисли. Тука разни откровени нещастници крадат пари и забогатяват на наш гръб и на никой не му пука. Номер 9 абсолютно прав. По-страшно е че нямаш пари да се лекуваш ако се наложи да отидеш на лекар

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 2ecdfe1bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да се смеят още на Грета Тунберг. Изменението на климата си е факт

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: adf87cf33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Те от лакомия за пари, отричаха че глобалното затопляне причинено от замърсяването съществува. Австрлия е най-големия износител на въглища в света - най-лесния начин да правят пари - копаеш и продаваш - лесно.
Сега природата се обърна и ги захапа за задника.

Леле мале, какво се случи... Помощ.... Помагайте, ние няма повече да правим така!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 970f3fa346
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Ами изгоря защото сигурно и там има като българските закони-жестоки санкции за това че си отишъл да си насечеш дърва от гората. В България Пирин също изгоря половината преди няколко години. Още помня злобата на българите в коментари под статии показващи как някой отсякъл дърва от гората. Масово искаха горските да ги разстрелват такива. Всичко се връща. Да вървят да санкционират пожара сега дето изпепели дървесни площи които не могат ги изсякоха хората за сто години. Даже не се знае дали ще изникнат нови понеже почвата сигурно е повредена от пожарът, докато ако не бяха отнемали свободата на хората да секат от гората, дърветата се само възстановяват. Аман от тъпи закони и дребнави хора. Природата им го показва чак.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ff05c7bdaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   И на мен ми е мъчно. Истинско бедствие! Но за съжаление, това е част от природата. Според мен коментарите за "лошите хора"въобще не са уместни, понеже в Австралия случващото се не зависи от хората. Аномалиите и бедствията просто се случват и не всичко е по вина на хората. И не винаги можем да се справим със случващото се. Ако настане Апокалипсис, не мисля че парите и докторите ще могат да ни помогнат.
Всички други злини са преодолими, освен природните или войните, даващи жертви, макар вторите да са по вина на онова ужасно същество, наречено "човек".
Освен че ми е мъчно, също така и ме е страх. Стихиите са по-силни от нас и винаги може да ни сполетят.
Ето за това и се радвам, че съм си в България. Всички оплювате политиката, икономиката и образователна система, но не си давате сметка с какви чудесни природни дадености разполагаме. Не сме като японците, които постоянно ги грози някое цунами, изригване на вулкан, земетресение, нито сме като в щатите, където може да те помете някое турнадо. Каква полза от парите и уменията, ако природата "не е в настроение" по време на твоето съществуване?

И от война се страхувам, и от "лошите хора" се страхувам, абе светът си е опасно място и въпреки това, се страхувам от края му.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: adf87cf33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До №6
Защо мислиш че Ной не е вземал никакви хора в "Ноевия ковчег", а само животни? !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 5ca9173c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Аз съм №9 - Хубаво, темата била за проблем в Австралия, не за България. Аз пак повтарям - проблем в Австралия НЯМА. По новините ги засилиха тези пожари, за да има за какво да мисли плебса.

А глупостите как "всеки живот е ценен" ги говорете на Далай Лама. Аз продължавам да трепя хлебарки, комари, мухи и много други вредители. И за да докажа, че и в Австралия на никой не му пука сериозно за "горките" животни - https://www. bbc. com/news/newsbeat-51032145

Австралийците за пореден път решават да изтрепят хиляди камили. Със снайперисти, не с пожари. Хайде се, ревете и за тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker