Проблеми с IP адрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблеми с IP адрес
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1426 пъти
Здравейте, момиче на 16 съм. Имам една молба към вас, ако може да ми разясните една ситуация. Наскоро си бях писала с моят приятел по WhatsApp, с който се запознахме по Интернет. Той е холандец по произход, но живя в София година. Та аз го попитах как през цялото време е бил сигурен, че човекът с който си е писал преди да се срещнем на живо съм била аз, а не някой 50 годишен мъж с фейк профил например. ( Ние се запознахме, чрез Фейсбук). И той тръгна да ми обяснява, че можел много бързо да разбере кой профил е фейк и кой не. Можел да разбере истинското име на даден човек, адресът му, даже банковата сметка. И ме попита "Не ми ли вярваш"? И аз съответно отговорих, че не му вярвам. Тогава той ми изпрати един линк, който ми изписа, че е подозрителен помислих, че е нещо свързано с YouTube, защото пишеше yoütu. be. И го попотах това YouTube ли е? И той ми отговори " Да това е видео, просто го отвори и прати скрийншот, аз естествено бях скептична, но той много настояваше. Обещаваше ми, че това не било нищо лошо просто Фейсбук страница (а първо каза, че било клип... ), много искал да ми покаже нещо. Както и да е цъкнах и автоматично се отвори моя профил във Фб, пратих му скрийншот и след няколко секунди той ми изпрати скрийншот с моя IP адрес. А това, наистина беше моя IP адрес, с местонахождението ми. Аз го попитах дали, щом ми е видял IP-то, може да ми види съобщенията в Месинджър например и той отговори, че можел, но не чрез този линк, този линк бил само за да ми докаже, че можел да проследи локацията ми. Пък и не искал да ми гледа съобщенията. Обаче, аз изпаднах в някаква параноя, че има достъп постоянно до телефона ми. Не знам какво да правя, той се дразни, че му нямам доврие. Та въпросът ми е, дали наистина чрез IP адрес можеш да видиш всички приложения на един човек, чатовете му и търсенията му в Гугъл например?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8c6f1ad33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много неща могат да се случат. По-добрия въпрос е - ти с кой акъл отваряш страници които са очевидно фалшиви. На всичкото отгоре твоя "приятел" те е излъгал че е ютуб. Спри да си доверяваш личната информация на разни хора, и още по-малко да отваряш глупави сайтове, че не само някой пишман хакер от холандия ще те хакне, ми току виж наистина станало нещо лошо.
Сега марш да си изчистиш телефона и да си смениш паролите. А междувременно може тактично да се разделиш с твоя "приятел", защото явно каквото доверие си му гласувала е било напразно. А с човек на който не можеш да се довериш - връзка йок.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 05661273bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Линка, който ти е пратил явно е бил негов и когато си го цъкнала той те е пренасочил към фб и се е записало IP-то ти. С IP може единствено да ти види локацията горе-долу. Няма как да ти хакне фб просто така, освен ако не е от топ 1% на хакерите по света. Единственият вариант е да ти даде друг линк, който без да разбереш да ти инсталира червей, чрез който да те следи. Или пък да ти даде линк към сайт който е едно към едно като facebook, но с някаква малка разлика в името, примерно facedook. Това е негов нагласен сайт, в който, като си въведеш паролата, тя вече става обща.
Общо взето ако посещаваш подозрителни линкове, или пък си имаш работа с хакер от елита, само тогава има защо да си параноична.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 6ab8d625a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, може. Но този човек определено те плаши, мисля, че това те привлича. Нали все си падаме по лоши момчета? Какво е правил в София?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: cc5f843940
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам какво точно ти е пратил, може да е линк които просто да ти записва ай-пито, може и да прави други рбаоти, няма как да знаем. Попринцип ип не е трудно да се намери, но само с него нищо кои знае какво не може да се направи. Но ако отваряш такива линкове за каквито говориш, напрактика можеш да позволиш да ти бърка навсякъде из профили, файлове, сметки.

Съвета ми за напред е да не отваряш такива съмнителни линкове, а за останалото не се бой. Всеки малко по-запознат с компютрите може да го намери, но освен да види града в които живееш (рядко може да се намери точна локация, трудно е) друго много стряскащо не може да направи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4e72280d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той сигурно ти е включил и камерата и микрофона и те е гледал гола.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 82c837f54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Казал ти е, че си глупачка, а ти си потвърдила, че си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 757e732414
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отговора е не.
Трябва да "заразиш" компютъра на човека за да можеш да почнеш да виждаш. Ако си отваряла и други линкове от него, може да ти е качил буба на компютъра и той вече да не е твой.
В момента с този линк той ти знае IP адреса, от него знае горе долу къде се намираш. Ако доставичка ти му даде информация, може да разбере къде точно се намираш.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: edbdaac816
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пълни глупости...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 8f337f869e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Абе нека аз ти кажа нещо за тия IP-Та. Ако мислиш, че ти е намерил IP-то, можеш да направиш 2 опции: Да смениш АйПи адреса си като се обадиш на интернет доставчика или да свалиш една програмка, която ти позволява да си сменяш АйПи адреса през определен период от време или ти ръчно да го сменяш. Казвам това, защото аз и един приятел я ползвахме, защото той играе една игра и го бяха БАН нали от там и си смени АйПи адреса и влезе пак в сървъра с друг адрес. Аз ползвах програмата RAT, с която можеш да изпържиш всеки вид компютър, защото ти позволява да влезеш в него където искаш, включително и фейсбук. Пича просто е ползвал Гугъл, където има хиляди сайтове за проверка на АйПи адрес и там изписва къде живееш и евентуално името на компютъра. Изкарал се е голям хакер, но не прави сметка, че може да отиде на съд за тия неща. Съобщенията в месинджър НЯМА как да ги види освен ако не ти разбие паролата. Другата опция е да е викнал някой, дето разбира малко повече от тия елементарни неща и да ти е казал, че той го е направил. Идиота си остава идиот, ако ще вари го, печи го, пак си е идиот. Казва ти го човек, който се е занимавал с компютърна техника и такива неща и знае за какво иде реч.

М23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a0df751949
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм авторката, благодаря много на коментиралите, особено на номер 9. Пак говорих на тази тема с холандеца,
той каза, че всичко е точно, обеща ми повече да не прави такива неща и да не се занимава с личната ми информация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker