Насилието в градския транспорт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Насилието в градския транспорт
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 870 пъти
Здравейте!
Говорим за конвенции срещу насилието над жени, кампании се правят за превенция на домашното насилие и други безсмислени неща, а ето ви случка от реалния ежедневен живот от днес.
Пътувам с градския транспорт в София, защото така ми е по-бързо придвижването до работя отколкото с кола. Отивам днес на спирката на автобуса - нека всички да го знаят: 204, с номер на колата 3157. Та виждам го, че е на спирката, хората още се качват, затичвам се ии... тоя ми тръшва вратите точно под носа. Обаче не тръгва и аз отивам и му стоя пред първата врата, моля го да отвори. Две минути се гледаме на кръв и двамата и накрая тоя отваря. Аз му благодаря, защото съм любезна и съм си преглътнала вече яда, а тоя почва да ми чете конско, че “автобуса е за чакащи, а не да тичащи”, че заради мен си изпускал графика и следващия път “ще си седиш отвънка”. Тогава вече се ядосах истински и му отговорих, че ако трябва ще се обадя лично да обясня защо си изпуска графика и дали е било заради мен пък точно. И естествено се скарахме и веднага се разграчиха вкупом още една “дама” и още двама “господа”, всеки от тях на средна възраст между 55-70 год. Да кажа тук, че аз съм на почти 40, но изглеждам по-млада и често това провокира съответно неуважително отношение към мен не в един и два случая - хората съдят по външния вид и си мислят, че си имат работя с някаква тинейджърка.... И после се сърдят като “си намерят майстора”, ама каквото почукало, такова се обадило, нали?
Та да се върна на случката. Стана скандалът, ей така, от нищото, но аз не съм от тези, дето ще останат дръжни на някого и “господина” на 60+ побесня, започна да плаши, че ще ме бие, а другият “господин” и той приглася: дава примерче, човекът, как, цитирам “дъщиря ми като беше малка и като и зашлевих един, и като се залепи на стената, повече не се обади” (? !!! ) Отговорих им и на двамата, че ако ще се заплашваме, може да стане много лошо - за тях и още по-лошо, ако пък посмеят да ме ударят. Пак повтарям - единият е на 60+, а другият на 55+ - тоест, предполяга се, улегнали хора, а се държат като някакви неуравновесени момчета и при това аз съм срещу тях сама жена!! Уникално! И мноого показателно, не мислите ли? И не, не се уплаших. Даже ми стана смешно, когато тоя, по-младия ми заяви как не съм си била пила хапчетата. И двамата тръгнаха да слизат след като две спирки се бяхме разправяли (и след като шофьорът отдавна беше престанал да се обажда, аз също нямах намерение да се обменям повече реплики с него и всичко щеше да е приключило, ако тия двамата не се бяха намесили, без цялото нещо да се отнась въобще за тях, ама както и да е). И на слизане по-дъртия пак ми вика, че ще ме удари и наистина посегна, защото вече беше дошъл по-близо до мен - до тогава се разправяхме от разстояние. Та посегна, човекът и му викам “и посягаш, а? ” и му хванах ръката. Ето това явно не го очакваше, издивя съвсем, каза ми, цитирам пак “лайно такова” и после стандартното “да ти е*а майката” и слезе заедно с другия от автобуса. (!!! ) И те така. Аз си продължих пътуването - по-нататък съвсем мирно и безпроблемно и още не мога да се начудя тия хора кога не само изпростяха, но и превъртяха масово до такава степен. Вече буквално не можеш да направиш една крачка през входната врата навън и веднага ще се намери някой, който да те увлече в конфликт. Че и да иска да те бие направо. Непознат мъж, на години и помъдрял уж, сигурно има и внуци - този иска да ме бие мене, непозната много по-млада от него жена и то след като се е намесил сам в конфликт, който изобщо не го засяга! Ей това ни е обществото, България, столицата София, 21 век! И каквито и конвенции и закони да приемем, каквито и кампании да провеждаме, тоя манталитет няма оправия. Не знам вие какво ще коментирате, аз вече се обърках. И дори не ме е страх, не ми е и смешно. Жал ми е за тоя пропадащ все повече народ....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 008fb1619e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съчувствам ти и напълно те разбирам. Голяма част от българите сме с подобен манталитет, което е и причината да сме на това дередже. Лично в моя случай аз избрах да емигрирам именно за да не обрека себе си и семейството си на живот сред подобни хора. Моят съвет в подобни ситуации е да дадеш личен пример на поведение и маниери, което разбира се е трудно, когато човек е екзалтиран.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 700ccfbc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Попаднала си на няколко дърти лайнара, голяма работа. Българчето няма особено развит интелект и си мисли, че не можеш да го пречукаш наистина. На твое място: посегне ли, лютив спрей директно в очите, електрошок в гръкляна. Държиш тока няколко секунди, барем умре от сърдечен удар дъртачето. Едно животно по-малко, прас голям.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 79e2772011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, постарах се да бъда максимално културна от своя страна, въпреки ситуацията. И май точно това ги подразни още повече. ;)
Номер 2, ами той като ми посегна и аз му отговорих както разказах и без лютив спрей - и то това се оказа напълно достатъчно. Ти да видиш колко малко им трябвало на такива, всъщност!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c97aab1229
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди 30години нямаше такива неща. Сами си направете сметката.
Положението е много по-зле отколкото си мислят повечето, защото върху българина се упражнява контрол над ума! Освен това общественото мнение управлява, а то пък е диктувано от медиите.

Вземате криминалните хроники по телевизията за нещо любопитно? Пристрастени сте да гледате насилие и да ви е страх един от друг?
Точно така. Продължавайте да гледате телевизия, да четете вестници и да следите новинарските сайтове. Тя България ще се оправи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker