Какво мислите за Жан Виденов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за Жан Виденов
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1808 пъти
Въпроса ми тук е към читателите на форума, на възраст над 35 години, преживели Виденовата зима.
Моля другите да се въздържат от коментар, най чистосърдечно моля! Без значение какво са чували или какво смятат, без реален жизнен опит от тогавашното време..

По конкретно искам да ви питам. Смятате ли наистина, че възможно да е бил света вода ненапита и просто е бил в гнездото сред змиите, които са го използвали( визирам интервюто му с Кеворкян ). Наскоро се натъкнах на това интервю и ми стана интересно, че всъщност всичко, което казва има логически смисъл и освен това е обяснено интелигентно ( въпреки че ужасно добре си примерваше думите ). Несравнимо е с интервютата на Тиквата например, в които той блести от селяния, подлизурство, нагадничество и клишираност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: f844cf2b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм била тогава на 6 г. , но ми беше преподавател два семестъра. За мен е много интелигентен и добър като преподавател. Има чувство за хумор, скромен и възпитан човек. Спомням си, че имаше евтина кола. Не парадираше с власт или пари.


Бивша студентка

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: df8507c060
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Въпреки че ужасно добре си примерваше думите" това не е ли в следствие на това че човек е умен?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c28bff67b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Един от свестните ни политици.
Наивник от една страна, но кой да предполага, че у нас демокрацията ще нахлуе с възможно най-подмолните си методи.

Инфлацията беше предизвикана изкуствено, складовете бяха пълни, а магазините празни, за да се предизвика вълна на недоволство и успяха.

Времена, в които наглеци от така наречените демокрации с демократичните си ботуши наложиха на България да унищожи всичко ценностно, включително
хората си.

Понеже темата е актуална за язовирите, направете една справка, колко язовира са построени преди 1989 и при положение, че бяхме 9 милиона, а сега нямаме 7 милиона народ, представяте ли си реално какво правят с водата ни в действителност.

Казват, Ротшилд сам е заявил, че по техен план България трябва да не е на картата до 2050 година.
Оптимист съм и зная, че България ще я има, въпреки продажните копелета днес от цвят всякакъв.
А Виденов първо нямаше поддръжници, всички вярваха на американците и западняците, каквото кажат, се изпълняваше.
Резултатът е пълна разруха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1f63a39176
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Единственият премиер, след 89-та, който се опита да работи честно, съвестно, независимо и с мисъл за бъдещето на държавата (опитва предсрочно да погаси високо лихвен външен дълг) и помним какъв майдан му спретнаха...

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bceec3e51b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От автора до но.2 . Може би е заради това, че има какво да крие и трябва да е внимателен какво говори. Още повече след 23 години мълчание . И най вече , че Кеворкян е всеизвестен с това че е агент на ДС.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 51a107e762
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Прецакаха го.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fd0b5eff9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Да смятам! През 1997г навърших 21 и съответно загубих всичките спестявания на дядовците ми, внесени в детски влог на мое име с право на теглене след навършване на 21г възраст. Дядовците ми бяха събрали 23 хил лева за моето бъдеще, шест години преди виденовата зима тези пари имаха стойността на апартамент плюс нов автомобил, когато обаче имах възможност да ги тегля те имаха стойността на 6-7 сандвича.
Както и да е, късмета ми бил такъв, ако се бях родил 7г по рано щях да започна живота си по лесно с собствено жилище и нов автомобил.
Моето мнение е, че човека, който е поставен най отгоре на пирамидата, точно като при гимнастиката, е най дребния с най малка власт и с най малка отговорност. Един човек на върха, нито има възможност да изслуша реално всички, нито има възможност да прочете всичко, затова е информиран от своите сътрудници, на кое точно да обърне внимание, от което се получава една силна зависимост, налага му се да им се доверява. Информацията му се предлага представена "прецедена" през погледа, желанията и целите на "помощниците му".
Смятам че и с "тиквата" така стои въпроса. До него достига само информацията, която подчинените му са му поднесли и то по техния начин. Отделно реалността днес в България изисква премиер, който да говори с останалия в България народ на неговия език, а той повярвай над 95% е "лош материал". И аз съм една брънка от лошия материал, щом съм тук. Всеки, който бе добре възпитан и образован отдавна напусна кораба, спасявайки личността си, осигурявайки си по добър живот някъде в чужбина. Мога да допусна, че има 5% не лош материал останал в България, макар като се огледам, да не го забелязвам, което говори за мен, че все още не съм станал пълен песимист. Има разбира се и такива, които са останали с цел да доят овцете, макар и да са останали само болнави овце в държавата те все още пускат мляко. И мисля че точно доячите са онези около премиера, които евентуално са собствениеци и на медиите, техен е избора до коя информация да го допуснат и за коя да му замъглят погледа, да му замажат очите дето се вика.
И решение на въпроса с управлението на държавата няма. Който и да поставиш за премиер ще действа на същия принцип, той пак няма да има възможност да изслуша всички. В еврпейските държави нещата стоят по същия начин с разликата, че във всяка западно европейска държава все още има достатъчен ресурс, затова достига и повечко /достатъчно/ за хората от по ниска класа. А и не забравяйте до преди 45г половината планета е била колонии на западно европейските държави, все още им действа инерция от ресурсната инджекция, която са получили от там.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: abe57b0d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   " Несравнимо е с интервютата на Тиквата например" това показва какъв е смисълът за написването на тази тема, слага се фон на който се поставя образа на "тиквата"(всички знаем кой е той. Няма място за сравнение, единият-Жан е интелигентен и образован, но глупаво използван навремето заради младостта му, а вторият е тъпа мутра, завзела властта с хитростта на селянин, който се е хранил със свинска мас и пръжки, какво сравнение може да се прави?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: ec9626804c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   1, смее ли да не е по-нисък от тревата. Този човек е съсипал каквото е могъл и даже е учудващо, че му е позволено да преподава и като цяло да остане в страната. При такива кардинални съсипващи гафове, то му се налага да е кротък.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 1312e359f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Под 35 съм, но ще коментирам.

"без реален жизнен опит от тогавашното време.."
Виденовата зима се случва през периода 1996-1997 г. Тогава е трябвало да кажеш хората НАД 42 години, а не над 35. Нещо доста си се объркал.
А ако самият ти си под 42 също е редно да не си позволяваш разсъждения по тази тема, според твоята лична логика!

Очакваш хората да са коректни към теб, но за да стане това първо ТИ трябва да се научиш да си такъв.

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 010603976d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Жан Виденов като човек или като премиер?
Всеки премиер ще е ОК, ако икономиката на страната е ОК. А тя не беше конкурентна. Всичко, което беше налично, се съсипа след разпада на СИВ /няма износ/, разсипването на ТКЗС-та-няма селска продукция и т. н, няма суровини и материали от чужбина.
Всички виждаме, че Виденов не се е облагодетествал лично от властта, както направиха абсолютно всички. дори и тези, които не могат да говорят български. Виждаме, че не драпа към властта, не се мести като пръднал от служба на служба, също както правят някои 30 години.
И един въпрос от мен -къде е СДС, след като беше посрещнат като месия от населението?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 9ad5132a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тиквата е добър политик. Добър политик е този, който успява да остане на власт. Жан Виденов не беше добър политик. Още повече не беше разбрал, че в България си на власт само по благоволение на САЩ и донякъде на Германия. Опита да играе самостоятелно и му скроиха шапката. Не бива да забравяте, че ние загубихме и последната война - Студената. Затова няма как някой да се задържи начело, без да обслужва интересите на победителите САЩ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d00df6ad53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   За мен тoй е умен чoвек, кoйтo през живoта си не е oткраднал дoри карфица и кoйтo не е взел и стoтинка пoд масата. Унижаван и oплюван oт всички и предаден oт сoбствените си партийни другари. Не заслужаваше пoдoбнo oтнoшение.
Каква ирoния - управлениетo на един честен и пoчтен пoлитик напълнo съсипа страната.
Нима наистина е неoбхoдимo пoлитиците да са психoпати катo Кoстoв, Станишев и Бoрисoв, или лъжци катo Царя, за да се задържат на власт?

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: fe5b182365
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Аз бях на 24 г. Беше ужасно. Излизаш сутринта с 200 лв и на обяд вече се оказва че с тези пари можеш да си купиш само едно кафе и то без захар, защото всяко пакетче захар струваше допълнително. А ти си мислел и някакъв сандвич да си вземеш... Мизерия страшна, даваха ни заплатите всяка седмица, за да изпреварят инфлацията, ама не ставаше. Дали Ж.В. лично беше виновен, дали тези около него (които между другото все още са си на власт) не знам. После дойде И.К., хиперинфлацията спря, нещата взеха да се подобряват.
И така. Лошото е, че тези, с които преживяхме онова време са я в чужбина, я забравили...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e495bbe420
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Показахме му какво мислим и го натирихме където му е мястото. Неслучайно не си показва очите.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a63b14814
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Жан Виденов се опита да запази България , но продажни политици като Луканов и запада го премахнаха, а след това Костов раздаде държавата ни и съсипа икономиката ни. След втората световна воина и френският президент Дегол докарва Франция да фалит , но сега Франция е ядрена сила.Ако беше останал на власт Виденов сега България можеше да има някаква икономика но народа реши да мизерува не година две а десетилетия.Виденов е единствения честен политик.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6e7268aa34
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   За мен лично е единственият що годе почтен човек на висш ръководен пост след 1989г. Едно единствено доказателство е, че все още живее в Пловдив в същият апартамент докато е премиер. Напусна и политиката. Цялата постановка беше дело на МВФ Световната банка и олигархията в България. При това подкрепени от САЩ и Русия едновременно. Четете бре хора. И преди всичко мислете

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 496bcf5ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Пълен идиот!Не,че Костов не е ама.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3d3e32ef38
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Изкупителна жертва, в един ужасен сценарий за заграбване на държавата и разпределение на пари и власт.

... Дете на прехода....

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4b580ee14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Не обичам социалистите, но смятам, че той беше от малкото почтени и умни политици, но за съжаление много наивен. А в политиката наивните не оцеляват дълго и ги слагат там, за да оберат негативите, докато умните зад него, си правят игрите, без да се набиват на очи и без да носят отговорност. Неслучайно сложиха на този пост точно него. В политиката за да се задържиш трябва да знаеш от кого зависиш и съответно чии интереси да обслужваш. Той искаше да обслужва интересите на народа, но от него зависи само на хартия. Това му е грешката - той не направи разликата между "хартия" и реалност.

Ако прочетете Макиавели или гледате клипа The Rules For Rulers в тубата ще ви станат ясни много неща и как всъщност работи политиката.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7b6c8c0f9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До но. 12
Мисля, че много добре знаеше, че България се управлява от еди какви си хора и на какво е длъжен. Може би просто се е надявал на неговите приятели от Москва, чиято помощ разбира се никога не е пристигнала, тъй като Русия е в същото блато(даже по-зле).

Колкото до Тиквата, какъв политик е той??? Та камо ли добър... моля ви... Тиквата скоро ще се доближи до Пол Пот дори....

Радвам се че доста от коментиралите се оказват трезвомислещи хора!

Автора

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 45b1d0cf71
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Долен комунистически изрод! Какво мога да мисля за този некадърен сухар, благодарение на койтo стипендията ми в гимназията падна под един долар?! Заради този идиот трябваше да ядем със сестра ми с месеци домашна лютеница, компот и хляб!!! Не се издържаше, затова и излязохме и ние на протестите като ученици. Били му спретнали майдан. Ами като не иска да му спретват майдани да не докарва хората до такава мизерия! Единственото положително е, че тогава окончателно си оформих план за бъдещето, реших, че трябва да емигрирам, стегнах се и като дойде Костов завърших след една година и изчезнах от България с добра стипендия. От тогава не живея в България. Този изрод прогони огромна част от нашето поколение по света.
Не го познавам като преподавател, съсед, баща, колега, гражданин и т.н., но като премиер беше кръгла нула, пълен некадърник.
А, това, че бил добър преподавател еди къде си или културен и приятен съсед, не означава, че не е бил пълна нула като премиер.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fe5b182365
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   До 23: Вие поне сте имали лютеница. Ние си бяхме изключили хладилника, за да не харчи ток, защото в него нямаше какво да приберем. 1 долар беше 3000 лева. Заплатата беше 7000 лева...Тези, които сипят суперлативи за Ж.В. не знам къде са живели.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d1a4c1495a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Жан Виденов подаде оставка при курс на долара около 500 лева. След него последва пълна анархия. Ако не скачахте толкова да го махате, може би доларът нямашуе да надхвърли 1000 лева. Между другото заплатите ги коригираха два пъти в месеца, а курс 3000 трая няколко дена. Моята заплата беше около 30 000 лева. Всъщност и ние помогнахме за увеличаване на инфлацията и фалиране на банките тъй като се ''юрнахме'' да си теглим парите от банките и да ги обръщаме във валута.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d4a55cd2a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   За № 24
Всички си бяхме изключили хладилниците.
Но за това няма вина Виденов.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ee337c00ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Единственият според мнозина, който не разграби държавата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker