Наистина ли немците презират Хитлер и нацизма? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наистина ли немците презират Хитлер и нацизма?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1511 пъти
Пиша тази тема, не защото познавам немци, обичащи или мразещи нацистите, но, моля, читателите от лични наблюдения да напишат, дали наистина немците чак толкова ненавиждат Хитлер. Да, знам, че той е виновен за доста неща, вкл. и разделянето на Германия на две, но пък и изобщо не вярвам на тия евтини клишета ''немските поддръжници на нео-нацистката идея се броят на пръсти''.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: c40a1ff681
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е закон, за нациски знаци и лозунги съседът ми беше няколко месеца в затвора, а вчера гледах по тв някакъв полицай как снимал някакъв дегизирал се, като Хитлер и сега сигурно ще бъде освободен от работа. В Германия никой не дълбае и философства, новините са супер кратки и до сега тази тема някой да я дискутира е по-скоро рядкост.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cb7bd71fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо в БГ новините са по 1 час, като разтягат локуми и пълнят програмата с глупости да ни разсейват от това че една Тиква ни е цар?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8e3c43fe6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Няма как да знаем, понеже те избягват тази тема с всички възможни усилия, на които са способни. В Германия не се говори за Хитлер, не се говори за нацизма, не се изразява мнение по нищо свързано с това. Не само в Германия, но в повечето страни се смята за недопустимо да се говори открито за политически убеждения, расизъм и други подобни. Накратко, номер 1 надали лъже, напълно е възможно заради един лозунг да се озовеш в затвора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3d041e5289
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Да, комплекс им е. И сам виждаш, как прибират бг мангалите и всякакви други мангали и ги търпят. Пусни си някой репортаж за бг цигани в германия и виж какви проблеми създават, а германците им дават пари за да живеят. Мангалите са им се качили на главите, но германците търпят за да не излезе, че са расисти. Познавам германци, не можеш да ги убедиш, че мангала е мангал, за тях всички са равни. А очевидно не са равни всички, нито по образование, нито по хигиена, нито по възпитание. Оплаках се на една близка, германка, беше преди години, че съм пътувала в автобус от българия за германия пълен с цигани, смардеше отвратително. Да не говорим, че тези хора се хранеха на земята, мръсни дрехи, некъпани, сядат на седалките, после трябва аз да пътувам в тая мизерия. Е не можах да я убедя, за нея всички хора са хора и всички ако не се къпят миришат. Аз точно това й обяснявам, че нямат хигиена, но ми се отговаря, че и те са хора. Е така мангалите ги превзеха.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 06639947e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Независимо противници или не на идеологията, хората публично обикновено ще кажат че са против идеята. Друг е въпроса вътрешните убеждения какви са.

Имай в предвид че нацизма е идиология във всяка държава и не е конкретно ориентирана само във Германия. Популизма и национализма олицетворяват именно разединението, привидно на много места.

Антисемитизма продължава да съществува по цял свят.

Никой немец почти не би похвалил нацизма. Толкова много хора са умрели по него време и мирни хора, съпротива срещу Хитлер, и самите немци и те следвали заповедите му или прекланящи се пред идеята и вижданията му.

Омразата обединява до едно време. После разделя по не хубав начин.

Германия има застаряващо население със средна възраст на популяцията бидейки половината от 46 години нагоре, другата половина надолу. Това че има 40 милиона души на 46 години показва че населението остарява поради ниска раждаемост. Това води и отваряне към миграция за да се поддържа системата. Много мъже са умрели по време на войната в миналото. Белега в украйна се вижда и да ден днешен със средно 3 жени падащи се на всеки мъж. Там да умре стара мома жена не би било изненада.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 748148c881
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Със сигурност много германци го мразят, защото заради войната, в която ги въвлича, има много тежки последствия за тях. Още преди това много етнически германци също са репресирани, понеже са били идеологически врагове на нацистите и се озовават в концлагерите.

Иначе немците, с които аз съм говорил, съжаляват че съпротивата не е успяла да го ликвидира по-рано

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8238ebf54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да го мразят Хитлер все тая, вкарал ги е във война, направил е мизерии.
Въпроса е друг, че веднага след това им промиха мозъците и забраниха всичко, в което има и най-малка доза расизъм.
Това е смешното, аз съм убеден, че по-голямата част от германците не искат емигранти от 3-тия свят, но няма какво да направят, защото веднага ще бъдат обявени за расисти, а едва ли не това там е най-жестоката обида.
За това и се правят на толкова толерантни.
Колкото и да тъприш, разни мангусти и маймуни да ти се качват по главата и да ти точат държавата, накрая чашата прелива и всеки би искал да бъдат екстрадирани.
Разберете, че тия лайна, нямат интегриране!
Ще си живеят с техните закостенели виждания и така учат и поколенията.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8b059d63cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Белега в украйна се вижда и да ден днешен със средно 3 жени падащи се на всеки мъж. Там да умре стара мома жена не би било изненада."

86.5 мъже на всеки 100 жени е по-скоро 2.6 мъже на всеки 3 жени.
Работата е, че поради една или друга причина, мъжете живеят средно с почти 10 години по-малко от жените. Не казвам, че не е имало сериозни последици от ВСВ, но все пак, тя свърши перди 75 години и просто изнасяш грешни факти, поне към "ден днешен".

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b231a038cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не зная дали немците мразят Хитлер, но две години работих на Слънчев бряг и се изненадах колко германци имаха за ринг тон на мобилните си телефони речи на Хитлер. На няколко пъти са ме питали от къде могат да си купят порцеланови чаши с образа на Хитлер и с преупени кръстове и SS.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d461831d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Живея в Германия и съм омъжена за немец. Като цяло темата за Хитлер е табу и досега не съм чула някой да обсъжда открито нацизма. Забелязала съм, че на немците тази част от историята им е голям комплекс, защото светът ги мрази заради нея, и сега се опитват да изкупят вината си като приемат и хрантутят всякакви цигани.
Понякога аз правя изказвания пред мъжа ми за нацизма и казвам, че циганите трябва да се правят на сапун. Той няма нищо против и мисля, че споделя мнението ми негласно. Понякога се шегувам и му отговарям с нацисткото "Jawohl, mein Führer" и той се забавлява. Беше учуден, че в България се рисуват толкова много свастики по стените на сградите, но не се е изказвал негативно за нацизма.
Така че според мен в личния си живот може много немци да са привърженици на някои нацистки практики дълбоко в себе си, но никога няма да го признаят публично. Но все пак на голяма част от хората напливът на мангали вече им е дошъл догуша и е въпрос на време нещата да ескалират.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6008dc2704
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нашите са в Германия и майка ми ми е споделяла, че е усещала у някои немци негласни симпатии към Хитлер, но това не изначава, че задължително са нацисти, расисти и мразят всички други. Просто ги гъделичка мисълта, че макар и за кратко са владели цяла Европа до Москва, там са били най-големите мозъци тогава иса произвеждали най-внушителната военна техника.

Баща ми пък ми каза, че много немци си колекционират нацистки символи, примерно мотори от ВСВ, униформи, пистолети и т.н. И не можеш гък да му кажеш, защото примерно дядо му участвал във ВСВ или дори е загинал и това е останало като семейна реликва. Има дори и хора, които се занимават с изработка на реплики или реставриране на нацистки униформи, коли, оръжия и т.н. и стрували много сериозни суми, ако се реставрират качествено.

И да, наистина са толерантни, не е само преструвки. Това, че симпатизират на Хитлер, не е задължително да означава, че са неонацисти, може да се тълкува и като култ към историята, наследството, това, че техни дядовци са участвали и са жертвали живота си и т.н.

Но иначе темата за Хитлер е табу и срам и най-добрия начин да обидиш немец е да му намекнеш за Хитлер. В Испания един немец и англичанин се скарали за нещо, това са пенсионери живеещи там и англичанина вместо да се кара с него, само му направил знака за нацистки поздрав и с другата ръка сложил два пръста на горната си устна, за да имитира муската на Хитлер и немеца толкова побеснял, че направо издивял. Това е кръвна обида за един немец, особено от англичанин.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4964c4c67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Хитлеризма и демокрацията са едно и също нещо, просто името е ново, при Хитлер е имало газови камери, а сега има здравна, социална и всякви системи, който убиват бавно но сигурно милиони хора, даже сега смъртта е бавна, мъчителна и демократично красива и невинна

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker