Майка ми е заложник в Германия. Как мога да помогна и с кого да се свържа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Майка ми е заложник в Германия. Как мога да помогна и с кого да се свържа
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1859 пъти
Здравейте.

Преди около 6 години майка ми се запозна с мъж онлайн, който работеше в Германия. Няколко месеца той я омайваше че ще й намери хубава работа, и тя се съгласи да отиде при него там, без да знае грам немски език. Първите години всичко бе наред, но с времето приятеля й стана много ревнив и агресивен. Няма да изпадам в пълни подробности, но с времето тя тотално искаше вече да се оттърве от него и да се прибере вкъщи, но нямаше как просто да се прибере, защото там й върви всичко.. Застраховката и още кой знае какви неща.. Веднъж се прибра, докато и върви всичко там, и искаха да и дадат огромна сума глоба, ако не се отпише, и тя бе принудена пак да отиде, но не знае езика, не може сама да се оправи, а мъжа до нея не й помага и категорично й забранява да се прибере. Един вид тя му е станала заложник. Знам даже се опитал и да й посегне няколко пъти, като я заплашвал че щял да я остави на улицата съвсем сама. Тя там никой не познава, той не й дава да се запознава с никой и няма как да се спаси от този затвор сама. Началото на Декември миналата година успяха да се приберат, като тя си отмъкна целия багаж, и повече не искаше да има нищо общо с този човек. Там успяла да се срещне със една колежка, и говори с нея ако може тя да й помогне да отиде в Германия да напусне работа. Съгласила се жената, но когато майка ми стигнала в Германия, тя я прецакала тотално. Какво да прави майка ми съвсем сама в Германия по тъмного, пак се свързала със този мъж и в момента живее при него, като той вече знае какво е направила тя, и няма да иска да я пусне да се върне въобще, като вече може да е станала ситуацията още по сложна. Та въпроса ми е как мога да помогна от България, как да се свържа със немската полиция или някой друг? Тя няма какво да направи, той не я остава дори за миг сама. Много съм притеснен

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 73630d0dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Свържи се с полиция, адвокат.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2664cff230
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То майка ти е толкова глупава, че не знам как да й помогнеш. Ако наистина е толкова зле, тя там нямаше да се върне. Нейна грешка. Никой не я е заключил и тема подобни - не е заложник. За няколко години все ще намери начин да си хване самолета. Но не иска. А оправданията са й просто оправдания.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 04400291fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Това са ПЪЛНИ глупости!!! Какви глоби:,
1. Ако работи подава заявление за напускане, дори и да не подаде те ще и изпратят по пощата.
2. Отписване от банката.
3. Отписване от здравната каса и взимане та Е 104 европейски формуляр за да си признае здравните осигуровки.
4. Отписване преди касата от общината по местоживеене.

Няма драма, има само незнание!!!

2 Шокира, пиши в нета Родени в България, трупата българи в Германия .
Отвори ютюб, какво да направя преди да си тръгна от Германия
и трети жокер справедлива мобилност офиси на КНСБ в Германия, които съдействат по въпроси свързани с имигрантите Германия на българи и те само на български език.

По голяма измишльотина за Германия не бях чела, после разказвате легенди и баба ми ми звъни как живеем в Германия и как трябвало да плащаме за прегледи и някой си хващал веднага самолета за България, като има нужда от доктор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 97d1264e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиваш там на място с преводач и ѝ оправяш нещата, толкова не е сложно. За 200-300 евро все някой сънародник ще цаниш, който е врял и кипял да ѝ оправи нещата. Плащаш 50 в началото и останалото при свършена работа. Намери в групите някого.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a371c444c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиди в полицията и им разкажи. Пиши писмо до министъра има много начини. Запали главата на всички. Пиши във фб, пиши на новините от бтв и нова, пиши на Карбовски. Давай не знам за какво пишеш тука. Отиди в посолството

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 12b3bb08bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Глоби т. е връщане на пари, ако получава социални помощи от джоб центъра на нейно име и не съобщи, че се връща в Бг. иначе ако се прибере в Б-я без да съобщи ще се наложи да върне парите, които ще се превеждат по сметката във времето и след заминаването за което не е съобщила. Редът е такъв отива в “Rathaus” в градът или ако е в село трябва да отиде в градът, чийто област се води селото в което примерно живее. Казва, че напуска Германия завинаги. и иска да се отпише от адресът на който е регистрирана. нещо такова е на немски : Ich verlasse Deutschland dauerhaft und möchte mich abmelden. После ако получава парична помощ отива в джоб център и съобщава същото, там обаче ще искат отказът и от помощи в писмен вид. Тук вече може да помоли да го напишат и тя да го подпечата. За банката не е задължително да прави нещо. Той мъжът и ще съобщи и ще блокират картата. Обикновенно се издават 2 дебитни карти с обща сметка. И това е хваща автобуса, самолетът и се прибира

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8c57de79cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Как така за 6г при положение, че и работи не знае език на мен това ми стана чудно? Как тогава работи? Все някоя дума щеше да знае. Не може някой да я хване за ръчичка и да я съпровожда. Хората от чудо се оправят в чужди страни без грам език за кратко време.
А въпросният мъж ако е толкова зле нямаше да я прибере обратно а да я остави сама в тъмницата. Прибирала се е няколно пъти и все ако е имала чааак такова желание можеше да се свърже с адвокат тук занимаващ се с международно право. Ако е заложник както пишеш въобще да не е имала тази възможност.
Както са писали по-горе процедурата не е сложна просто се отписва от банката, закрива си сметки и карти и това е. Никой не я задължава с нищо. Хората отиват и се прибират постоянно.
Ако тя сама не се поинтересува и помогне няма кой друг. Невежеството е голяма пречка :/ Извинявай ама майка ти сам сама си е виновна.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: be54d64af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Трудно ми е да повярвам, че има чак толкова невежи хора, но да приемем, че такива съществуват. Как така майка ти живее и работи 6 години в Германия и още не знае бъкел немски? Поне гугъл преводач не използва ли? Да подаде заявление за напускане по официалния ред и няма да има никакви глоби. Или ще кажеш, че и с шефа си не може да общува. Във фейсбук има групи на българите във всички по-големи градове - да си намери за своя регион и там да пише за съдействие. След като напусне работа, все ще намери пари за един автобусен или самолетен билет. Ако трябва ти отиди да я вземеш от там, Германия не е на края на света.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker