Според вас има ли Бог? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Според вас има ли Бог?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 2466 пъти
Не искам да предизвикам някакъв спор в коментарите. Питам от любопитство. Аз не съм християнка. Но вярвам, че има Бог. На 17 години съм, момиче. Просто не ми са нужни причини, усещам го... Бог съществува. Не може светът (буквално целият свят) да се е създал ей така от нищото... Но имам един въпрос, който малкооо не разбирам. Бог съществува и го знам. Но кой е създал Бог. Не може да е съществувал винаги. Мен ме е създала мама. Мама е създадена от баба и така нататък... Но Бог... В Интернет пише, че той вечно е съществувал. Как така. Нали е нямало нищо, никакъв живот, нито слънце, небе, нищо. Е как него го е имало... Е искам да чуя вашите отговори, давайте...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3271732a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бог съществува, всичко около нас във Вселената е сила и енергия наречена от нас Господ!
А да проумеем същността на тази твърде висша сила чрез нашите мозъци, които са с твърде ограничен капацитет е невъзможно. Все едно да обясниш на мравката същността на висшата математика или физиката, които реално съществуват, но мозъкът на мравката няма капацитет да ги осмисли и разбере, тя просто живее според техните закони.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dca878b80b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Християните Го наричат Господ, мюсюлманите Аллах. И не бива да сме разединени заради това. Бог е един и ние трябва да се единни.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 231ed395bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Не може да е съществувал винаги"

Може, защото той не е започнал да съществува в някой момент. Просто на онзи свят няма време. Времето е физическа величина. И това вече е експериментално доказано. Прочети за Теорията на относителността на Айнщайн. Има и много добри филми и е нагледно обяснено.

Няма едно универсално време - на Луната тече по-бързо, защото гравитацията е по-слаба. Ако се движиш по-бързо, ше се забави. АКо се движиш със скоростта на светлината или до черна дупка, времето спира напълно.

Създаването на нещо предполага наличие на време. Демек то до един момент не е съществувало, в един момент се е появило, това предполага време, а в нефизическия свят време няма. Дори и във физическия свят времето е относително и не тече еднакво и универсално навсякъде и при всякакви условия. По-скоро има безброй много времена, които си текат независимо едно от друго, но в зависимост от орпеделени фактори.

С две думи Бог съшествува в някакво безвремие и никога не се е появявал, нито ще изчезне. Той просто си съществува. На човешкия ум му е трудно да схване тази концепция, защото му е необходима последователност и подреденост, каквито дава представата за време. Той трудно може да схване понятия като безкрайност и просто съществуване без създаване, защото той по навик пак се опитва да ги вкара в рамката на последователността. Но всъщност нещата не са последователни, а съществуват едновременно в този момент, който е единствен.

Иначе Бог има, но не е това, което пише в Библията. Бог е просто това, което Е, т.е. съществува. Древните китайци му казват Дао. Т.е. просто всичко, което е. То е неуловимо. В момента, в който искаш да го разбереш, уловиш, докоснеш, то вече не е същото, защото е пречупено през твоето съзнание.

Неслучайно "Дао дъ дзин" започва с думите:

Име, което може да се нозове, не е вечното име.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3be08c482d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На тези фундаментални въпроси дори и учените нямат отговор,така че за сега живей така все едно има Бог.Ще имаш по-успешен живот отколкото смятайки,че няма.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5d0b398594
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз си го обяснявам по този начин - Бог съществува в друго измерение, а ние пък защото сме хора, нашите мозъци не могат да си представят нещо подобно. По- логично е винаги да е съществувал, тъй като например ако нещо друго е създало Бог, то тогава трябва това "нещо" също да е създадено от друго "нещо" и така това няма край.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: dfc721ed18
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Бог няма.Просто от древността хората имат нужда от нещо да запълва това,което не разбират.След това са се появили религиите,чрез които са се управлявали разнородни етноси.Най-големите учени,които светът познава като Айнщайн и Нютон са били атеисти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8e28bd6343
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Е нали е Бог, вечност, не е нужно някой да го създава. Замисли се.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ace6e379b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не знам дали има бог, но знам кой го е създал. Мога да ти отговоря веднага.
Хората са създали бог. Чети Конфуций и ще разбереш какво имам предвид... :) Ще ти дам лека преднина - потърси следното: "Продавачът на идоли не се кланя на боговете"... Ще се изненадаш защо.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4e72ad50e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 1 и 2 прави сте напълно. Номер 4, малко е трудно да повярвам, че отгоре на небето има някой, който е съществувал ВИНАГИ. Нали е нямало нищо, небе, земя, слънце, него го е имало. Логиката ми се губи доста. Благодаря на висчки коментари, прави сте напълно. Обръщам се само към номер 8...значи според теб е много лесно ЧОВЕК да повярва, че някой е съществувал винаги... Ами ти вярвай, нямам нищо против. Всеки вярва в това, което иска. Аз вярвам в бог, вярвам в неговото дело. Но това, че е съществувал винаги - няма как да проумея...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 32da9b1ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бог или богиня. Там е работата, че човекът му е турил това име и дори го е кръстил в мъжки род. Тоест мъжа го е измислил. Та.. Отвъд човешките представи смятам, че както и да го/я наричаме. Всичко, което е. Заедно с хората, земята, небето, времето е едно цяло. И да.. Вярвам, че има нещо и вярвам, че това нещо е самата гениалност, много много над човешката. Така че, колкото и да е умен един човек, той не може да има и микроскопична част от гениалността на това велико същество. Следователно, той-човекът не би могъл да разбере замисъла му. Хората са ограничени същества. Дори най-големите мъдретци не биха могли за цял живот да го разберат. Но пък според мен човек трябва да го търси и през цялото време да осъзнава колко е малък в сравнение с него

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 40906825a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодерение на Бог съществуваш, а питаш има ли Бог. Все едно да учиш в училище и да питаш дали това училище има директор или да работиш някъде и да питаш дали има шеф, все едно не познаваш шефа си и никога не си го виждал.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: eed6ae9888
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Има Бог, просто не този Бог, за който пише в Библията. Не мога да проумея как може да има хора, които наистина вярват, че Бог е говорил с разни семитски племена и само и единствено с тях. Само на евреите им е дал специална земя, на никого друг не е дал земя, само на тях им е пратил "спасител" (Исус), който те не са приели и така нататък. Също така Бог им бил казал да се обрязват, забранил им е определени храни, на мюсюлманите на жените им е казал да носят бурки и така нататък. Всичко това са измислици. Това са човешки правила и легенди, които хората приписват на Бог, защото имат изгода да го направят - например така сплотяват племето.

Ти самата отваряш интересна тема за това кое е първото. Аз смятам, че самата Вселена с всичката енергия вътре, със законите на класическата физика, както и със законите на квантовия свят - това е Бог и това е вечно и безкрайно. Няма нужда да има Бог, който да е създал Вселената. Самата Вселена е Бог. Ние всички сме част от системата на Бог, ние сме проявления на Бог и ние всички сме божествени - от най-малкия атом, най-простото ДНК, през всички добри и лоши бактерии, животни, всички добри хора, всички лоши хора, всичкото това многообразие - всичко това е просто Бог. Време-пространството е следствие от определени закономерности в квантовия свят и нашата интерпретация. Наскоро гледах лекция на Donald Hoffman за книгата му - The Case Against Reality. Не знам дали я има на български още, защото излезе преди няколко месеца, но той е доктор по когнитивни науки и неговите изследвания показват, че еволюцията крие от нас истинската същност на реалността, защото не ни е нужно да я знаем. Както например чрез зрението си виждаме само определени дължини на вълните на светлината (например не виждаме инфрачервения спектър на диода в дистанционното за телевизора, който може да видите с камерата на телефона например), по същия начин изключително много информация за Вселената е скрита от сетивата ни. Той стига до извода, че самото време-пространство е просто "интерфейс" на Вселената, както например компютърът ни има интерфейс (десктопа на Уиндоус да речем), но самата логика се случва на съвсем друго място - някъде в чиповете. Като преместиш иконка на файла в кошчето на десктопа всичко изглежда лесно и елеемнтарно, но всъщност това е еквивалентно на множество чипове, транзистори и диоди (и други елементи), които се задвижват отзад. На мен тази теория ми харесва, защото съм имал "сблъсък" с неща като предсказателни сънища (мисля, че доста хора имат) - сънувам нещо и след месец го преживявеам по точно същия начин, по който съм го сънувал. Вероятно мозъците ни и/или съзнанията ни (ако са отделни неща, още не е доказано) са квантово приплетени (както може да се постигне с квантовите частици) с цялата Вселена и съответно можем да "изчислим" с квантовият ни компютър (който е или мозъкът ни и/или самото съзнание) какво ще се случи след месец.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2cbeba2a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не. Хората сме го измислили, за да ни е по-леко. После някои по-хитри са яхнали идеята и са натрупали богатство и власт чрез религиите. Овците им вярват и им снасят.

Но. Всяко движение, всяка енергия (мисли, чувства, всякакви вибрации) пораждат промени в пространството около нас. В този смисъл мога да се съглася, че има превес на доброто или злото и от нас също зависи какво ни заобикаля. Освен това има повече от 3-4 измерения и не изключвам нашето прехвърляне някъде там. Пак може би в зависимост какво друго се случва в нашето измерение. В този смисъл е добре да сме благочестиви и търпеливи един към друг, да сеем добрина. Най-малкото в този живот да ни стане малко по-добре.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 55e35ef6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   10, "Нали е нямало нищо, небе, земя, слънце, него го е имало. Логиката ми се губи доста"

ми то няма логика и да е нямало Бог някога. Как така се е пръкнал от нищо? Кой го е създал него? Кой е създал създателя на Бог? А създателя на създателя на Бог?

А и как си представяш да няма нищо. Нито материя, нито енергия, нито пространство, нищо?

Като се замислиш в никоя теория няма логика? Точно там е проблема, че логиката не е човешка. Просто защото там нещата не работят като във физическия свят. Небето, земята са физически и те съществуват по законите на физиката, но не и Бог. Ето ти го наричаш "някой". Ти се опитваш да го вкараш в някакви физически рамки, но той не е обект или субект.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 2cbeba2a3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   N7, Нютон не е бил атеист: "Този свят, който ние познаваме, с цялото му разнообразие от форми и движения без никакво съмнение е сътворен от абсолютната и свободна воля на Бог, който господства над всичко" (Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, 1713).

Айнщайн не е бил особено религиозен, но е отхвърлял определението "атеист" за себе си. Смятал е темата за твърде комплексна за ограничените ни възприятия. "Бог не хвърля зарове", чувал ли си го, той го е казал (за квантовата механика, която по негово време е била абсолютно фантастична и неипремлива). Както и: "Вярвам в Бога на Спиноза, който се разкрива в закономерната хармония на битието, а не в Бог, който се занимава със съдби и действия." Подробно и интересно е описано в първите есета в книгата му On Cosmic Religion and Other Opinions and Aphorisms

Което нито потвърждава, нито отхвърля по някакъв начин съществуването на Бог. По принцип разделям твоето мнение по този въпрос.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a63fc0f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз лично вярвам, че има, да.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5a60cfc98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Бог е създаден от неговата майка, наречена Вселена! Никой никога няма да разбере как е създадена Вселената. Едни смятат, че е от нищото, други от взрив на Нищото, трети от черна дупка, все фантазии. От такива фантазии се измислят и религиите. В миналото хората са били много невежи, един гръм от небето и ето ти Господа, той пуска светкавиците и всички са треперели. Днес вече знаем как се зараждат мълниите, умните знаят, че не са от"Бога". Навремето един бял човек с пушка в ръка се е смятал за Бог сред първобитно племе в джунглата. Така европейците създават САЩ, направили са се на богове сред индианците, днес нас правят на индианци, затова ни третират по същата технология. Ако има Бог и ако всичко вижда, няма да позволи мутри да се разпореждат със света и със живота ни! "Бог" е за глупаците, с когото по лесно се манипулират от хитреците!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4f319b5d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Но кой е създал Бог." - В създаването се включва времето, например, преди 10 години тази къща я нямаше, а вече я има - създадена е.

На въпроса кой е създал Бог... отговора е, че винаги го е имал, не е било нужно да бъде създаван, от себе си или от който и да било друг, защото той е създал времето. Тоест, Бог е над времето и няма преди и след за него, това е вечността, Любовта и всичко, което съществува... виж в истина бг има много полезни работи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8e28bd6343
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   За мен най-голямата грешка са тия Ню ейдж движения, които пропагандират, че човек сам е Бог и с мисълта си може да ръководи много неща. Не казвам, че на 100 процента вярвам в Библията, макар че обичам да я чета. Вярвам в това, че има Бог, както и че има скрито знание за всемира, достъпно само за определен брой хора. Вярвам в това, че религията е използвана грешно за един елит и избиване на масите, историята го доказва. Лов на вещици, инквизиция. Бог има. Според мен. Умишлено сме заблуждавани, за да не действаме по неговите закони. Скрита информация има. Изопачена също, включително и за Библията говоря. 100 на 100. В Библията от Стария до Новия завет има взаимноизключващи се правила, или както щеш го наричай. Най-елементарният пример е "око за око, зъб за зъб", а на друго място, че е редно да се подаде и другата буза за шамар.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 32da9b1ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   14, религиите не са измислени за натрупване на пари и власт. Те са измислени за да създадат ред, сред една езическа анархия, в която всеки си прави каквото иска и си го е оправдавал чрез религията. Искали да създадат нещо, което да обединява всички, докато различните вярвания са ги разделяли. И са свършили своята работа, на времето. Религията е полезна за обществото, затова е и създадена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fc75a09837
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Бог е съществувал, съществува и сега и ще съществува завинаги. Аз съм християнка и последните няколко години Бог лично ми показа, че съществува и аз нямам никакво съмнение в това .

Но има въпроси, на които човешкият мозък не може да си отговори. Например този въпрос, който ти задаваш. Няма отговор и на въпроса преди колко време се е появил Бог, как така светът винаги е съществувал и така нататък. Аз лично съм сядала и съм се замисляла, правила съм си някакви теории, но просто никой не може да ти каже каква със сигурност е цялата история. Както ти казах, човешкият мозък не е толкова велик и не може да си обясни много неща.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ea5bb4ee20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Символ на вярата
Православната християнска вяра е изложена накратко в Символа на вярата. Той е съставен от св. отци и учители на Църквата на Първия и Втория вселенски събори, които са станали през IV век. Вселенски събор се нарича събрание на църковните пастири и учители по възможност от целия християнски свят.

1. Вярвам в един Бог Отец, Вседържител, Творец на небето и на земята, на всичко видимо и невидимо.

2. И в един Господ Иисус Христос, Сина Божи, Единородния, Който е роден от Отца преди всички векове: Светлина от Светлина, Бог истинен от Бог истинен, роден, несътворен, единосъщен с Отца, и чрез Когото всичко е станало;

3. Който заради нас човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Дух Светий и Дева Мария, и стана човек;

4. и бе разпнат за нас при Понтия Пилата, и страда, и бе погребан;

5. и възкръсна в третия ден, според Писанията;

6. и се възнесе на небесата, и седи отдясно на Отца;

7. и пак ще дойде със слава да съди живи и мъртви и царството Му не ще има край.

8. И в Светия Дух, Господа, Животворящия, Който от Отца изхожда, Комуто се покланяме и Го славим наравно с Отца и Сина, и Който е говорил чрез пророците.

9. В една, света, съборна и апостолска Църква.

10. Изповядвам едно кръщение за опрощаване на греховете.

11. Чакам възкресение на мъртвите

12. и живот в бъдещия век! Амин.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e19caa7a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Ние имаме само пет чувства, но сме уверени че няма Бог.
Земните разуми са разделени един между друг посредством интелектуални възможности. Това води до интелектуална ерархия в която човекът е най- високо разположен сред земните същества.
За мухата е невъзможно да осъзнае какво е това нещо което все я гони с парцала. Защото ние сме крайно усложнени. Между нас и мухата има цяла пропаст физиологически фактори. Ако следваме пътя на логиката би трябвало и над нас да има висш разум, контактуващ с нас посредством жизнените обстоятелства. Бог това е нарицателно за висш разум. Тоест има много "богове". Не е нужно да вярваш в Бог, а да му се доверяваш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f909da13b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Преди да мина на мнението си искам да кажа, че не убеждавам никого в нищо и се надявам, че тук няма да се съдим по вярванията си.

Според мен всеки човек трябва да вярва в нещо, каквото и да е то. Аз вярвам в душата и вярвам, че има нещо по-голямо от нас. Според библията Господ е светлина, аз го разбирам като чиста енергия и вярвам в тази енергия, в божествената частица, във вселената, в християнските светии, в голяма част от традициите.
Айнщайн е вярвал, че религията и науката трябва да вървят ръка за ръка и съм много съгласна с това. Вярвам, че религията е просто определение за сили, които все още не сме разбрали и доказали научно. Някъде там има обяснение за всичко и се надявам да доживея да го чуя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1b04a9c182
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Обаче е объркващо. Попринцип имам мега голямо въображение, мога да си представя всичко ама наистина всичко. Обаче тук историята с Бог ми идва някак в повече... Не съм способна да го разбера това или пък го разбирам, но ме е страх от истината, че Бог е съществувал ВИНАГИ...

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 87bcd67999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Здравей авторке, поздравявам те за вярата ти! Наистина се учудих колко много от пишещите вярват. Господ не е създаден, а е Създател. Всичко е под Неговата власт и под Неговата воля. Както на небето така и на земята. Той е всичко и е навсякъде. Не може да бъде видян, но може да бъде почувстван. Както ти си написала "просто Го усещам, знам Го" - довери се на това чувство. Остави се то да те води. Не търси излишни доказателства. Предоставям ти цитат от Библията, който се надявам да ти отговори на въпроса:

"Откровение 22:13:
Аз съм Алфата и Омегата, Първият и Последният, Началото и Краят"

Аз също съм сигурен и знам, че Господ има. Много хора могат да кажат "той пък откъде знае, може да греши, нищо не е ясно, никой не Го е видял още" и десетки такива аргументи, които се използват да се оспори вярата. Но конкретно в моя живот(не казвам, че при всеки е така) обстоятелствата се стекоха по такъв начин, че ми доказаха съществуването Му.

Всичко е предопределено и се знае предварително. Знае се кой човек с каква съдба е, знае се земята колко дълго ще продължи да съществува, знае се и слънцето кога ще спре да свети. Но не се знае от нас. Господ е единствената причина самите хора още да не сме се самозатрили като вид или да не ни е треснала някоя комета примерно ако всичко беше случайно. Няма такова нещо като "Големия взрив" и че всичко се е случило ей така и планетата е годна за живот и я населяваме по силата на случайността. Самите физични закони са достатъчно доказателство за наличието на Създател.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 87bcd67999
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   В Библията си пише всичко. Проблемът с повечето религии е, че с времето се изопачават, започват да се използват с политически цели или за добиване на власт и богатство и не остават това, което са били при създаването си. Римокатолическата църква е стигнала дотам, че е започнала да продава индулгенции(документи - листчета с хартия), чрез които срещу заплащане са опрощавали "греховете на хората"!

Въпреки това, почти всички религии приемат наличието на Върховен Господ, както и наличието на Страшен Съд. Както знаем древните гърци са имали Зевс, при викингите се говори за "Рагнарок"(Страшен съд) и така нататък. Историите се повтарят, просто религиите и обичаите се разминават или изменят с времето. Така или иначе този свят си остава място на борба между доброто и злото, вярата и неверието, светлината и мрака, заблудата и истината. Нищо няма да стане напълно ясно преди Страшния съд. Много малко хора, да не казвам, че почти няма са напълни добри и праведни. Повечето си имаме своите недостатъци и лоши дела на сметката си, така че не е като да сме невинни. Важното е да се вярва и да се върши и добро, защото както виждаме злото много често надделява. Както около нас така и в самите нас - в душите ни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 02c4530633
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   За тези които не знаят Година идва от латинското Gott или God = Бог. В Русия примерно ще кажат 2020 год , а в България 2020 година.
На Нова Година празнуваме, ВНИМАНИЕ, обрязването на Иисус Христос (!) Както знаете той е бил евреин, а те биват обрязвани на осмият ден включително, тоест 25 декември е Рождество Христово (тогава се ражда) 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 декември срещу 1 януари е така нареченото духовно извисяване (обрязване) според еврейската традиция.
Според славянският календар новата година се посреща лятото, от там идва руската дума за година = лет или българският вариант лето.
Прочете една глава от Чичовци на Вазов и ще видите използвана думата лето вместо година, примерно 1861 лето. В Чичовци умишлено се използват старизми, плюс това там всичко е автентично.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9b047f9182
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Който казва, че няма Бог да види себе си. Виж си ръцете и пръстите как са пригодени да ти служат като инструменти. Мозъка е нарочно защитен с череп. Гръдния кош също е с цел защита. Дупето пък нарочно е удебелено, за да можеш да седиш, а не да те ръби на кокал. Свивките на колената също са много интелигентно направени.
Вижте рибите, зебрите шарките им , леопарда електрическите змийорки то се вижда че Естет и Дизайнер ги е правил. Виж една катеричка или коте колко са сладки. Как може да си толкова тъп ще да смяташ че случайно са станали...
За мен Господ е Исус Христос.
Той казва Аз съм Пътят и Истината и Живота.
За Него се казва че Той е Началника на Живота. Щом възкресява хора значи логично че Той е Бог

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1ddba71259
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

36.   Религиите са манипулативни секти,създадени с цел да контролират обществото,стадото овце.Целта на религията,медиите,образователната система,като цяло големите риби,властите е да държат хората глупави,защото по този начин е по-лесно да се управляват.Някога хората не се можели да си обяснят дадени феномени и затова е било по-лесно просто да кажат,че небесно създание е създало всичко.В днешно време при наличието на толкова много информация и напредък на науката е повече от смешно някой да вярва в бог.Най-малкото човек ако има разум,логично мислене и може да прави причинно-следствени връзки,ще е наясно,че всичко това е просто фантастика и не е реално.Аз като войнствен атеист мога да твърдя,че имам доста информация относно различните религии и на какво учат те.Светът има нужда от повече здравомислещи атеисти,затова съветвам всички да прочетат книгата с вицове,наричана още библия.Тя е написана от обикновени хора-хомофоби,расисти.Не мога да изброя на колко много места библията си противоречи.Редактирана е много пъти.А да не говорим за всички глупости,писани в нея... Исус е ходил по водата,девица ражда дете,вселената е на 6000 години и т.н. Заради религиите е имало купища войни,ужасно много хора са починали.Тя промива мозъци и последиците са катастрофални.Тя е зараза,която е крайно време да изчезне от света.И моля ви,не ми казвайте,че хората имат морал и ценности,благодарение на нея и че атеистите сме лоши хора.Мисля се,че е много по-благородно да правиш добри дела безкористно,отколкото от страх,че бог ще те накаже или чакаш награда от него.Да не говорим,че библията е може би последната книга,която може да те научи на морал и ценности.Като цяло,ако си лош човек,това е защото ти липсват емпатия и възпитание,няма никакво значение дали си религиозен или си чел библията.Да не започна да развивам темата за духовниците педофили в католическите църкви.Да не започна да говоря за духовниците хомосексуалисти или онези "аскети",които в името на бог карат мерцедеси за сто хиляди.Тази манипулативна институция,църквата взима парите на наивните хора и на мен ми става жал да гледам всичко това.От малки на децата им се пълнят главите с религиозни догми,това е насилие!Замислете се,вие вярвате,че има бог,защото така са ви казали.Поне повечето хора са така.Ако вие като български граждани сега сте християни,то вярвайте ми,че ако бяхте родени на друга територия,нямаше да бъдете.Ако се бяхте родили в Саудитска Арабия,то най-вероятно щяхте да бъдете мюсюлмани.Хората трябва да бъдат преди всичко информирани и да имат собствено мнение и логично мислене,за да не бъдат водени за носа по този отвратителен начин.Бог че няма,няма.Но ако приемем все пак,че той съществува,то значи е ужасен и не обича най-малко сина си,какво остава за вас.Мили хора,кажете ми,на кой бог се молите?На този всеможъщ бог който може всичко,който създава нещастията и страданията,или този,който не прави нищо за да ги спре?За исляма също има много да се критикува.В корана пише как Мохамед се жени за 6 годишно момиче.На такива ценности ли трябва да учим децата?Нормално нещо ли са педофилията,сексизма,полигамията?А още по-нормално ли е да излизат моралните християни с плакати "бог мрази гейовете"?Хомофобия.Нормално ли е за вас това,че в корана пише как жената не трябва да има права и трябва да прави каквото мъжът иска,без значение нейното желание?В кой век живеем?Вижте науката колко се е развила за всички години и вижте религията.Науката е тази,която ни дърпа напред.Вместо да се молите отидете и приложете някакво действие,за да промените нещо.Мразя когато имам проблем и някой ми каже "Ще се моля на бог зя теб/да ти помогне".Това е най-лесният начин чрез молитва да се чувстваш и правиш на полезен,когато всъщност не правиш абсолютно нищо.Науката ти дава безброй доказателства и въпреки това ти казва да се съмняваш във всичко.Религията не ти дава нито едно доказателство и въпреки това ти забранява да се съмняваш в каквото и да било.Още ли мислите,че не е манипулация?Бог не съществува.Отворете си очите,крайно време е.Вместо да ходите в църквата да се молите да се случи нещо,отидете и направете нещо,положете действие и променете нещата.Вие сте отговорни за живота си,колкото и да не ви се иска,а не вашия измислен бог.Вие сте отговорни за съдбата си,всеки един от нас сам създава бъдещето си,то не е написано предварително.Спрете да бъдете необразовани конформисти,склонни към манипулации и ще живеете един по-добър живот.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f164216e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   33 точно защото година идва от английското GOD, затова на английски казват Year.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 231ed395bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Добре, хем приемаш, че Бог е създал всичко (вкл. и времето), хем приемаш, че той е започнал да съществува от някой момент. Значи или не е създал всичко, или е извън времето (съществувал е винаги и ще съществува безкрайно), понеже времето е създадено от самия него.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ab6f2804a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   бог не съществува. хората са създадени от извънземни,религията е привнесена от тях на нас и целта е контрол, религията е клетка за душата, а от друга гледна точка всеки човек е бог защото сам прави избори и така определя живота и т. н. всеки сам си избира и никой не ни е виновен . съдбата не е точно определена и всеки ден с всеки избор си я създаваме ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ace6e379b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   До 36 - прав/а си. Но религията не разчита на логика тоест наука. Никой вярващ не може да бъде убеден, че това в което вярва не е истинско. Много по-лесно е да оправдаеш глупостта си с "неведоми са пътищата господни". Който не е бил "богоугоден" ще гори в Ада при Луцифер, защото "бог" ни обича. Той е вселюбящ. Когато човек умре в болница лекарят го е убил, когато го спаси това е защото "бог" е помогнал. Но това не може да се промени. Хората искат да има нещо, защото ги е страх да няма нищо. Вярват, защото ги е страх от смъртта и защото така са научени. Не може просто така да умреш и да няма нищо. Не, трябва да има ангелчета, херувимчета и арфички. Ситуацията след смъртта е много проста - Вапцаров я е описал най-добре:

"Разстрел (или смърт за по-общо) и след разстрела червей.
Това е толкоз просто и логично."

Човечеството много ще се развие, когато религията изчезне и затова тя ще е вечна. Ако един вярващ осъзнае какво става в света и че той/тя сам контролира съдбата си то той/тя ще види отвъд капаците сложени му/ѝ от църквите. Ще види много по-далеч. Религията се налага като най-добрия и дългосрочен бизнес, затова "блажени са верующите", но свободни са неверующите. Аз например отдавна съм се примирил, че когато умра ще нахраня червейчетата. :) И те са живи същества, и те имат нужда от храна. Това ще бъде моето последно добро дело, освен ако не поникне дърво от ковчега ми.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: fc75a09837
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Номер 36, как можа да напишеш такива неща... Преди да напишеш нещо за Бог, вземи прочети внимателно Библията или поне недей да пишеш глупости. Изглежда не вярваш в Бог, но тогава как си създаден ТИ ? Или вярваш, че маймуните са еволюирали в хора? :D. Леле мале ! О, но да, науката е толкова развита, че може да обясни всичко, как можах да забравя ....

Имам още една забележка. Бог НЕ мрази гейовете. Изразявай се правилно, или ако не знаеш не го пиши. Въпреки, че съществуват гейове, лезбийки, бисексуални и така нататък, тези хора са творения на Бог и той не ги мрази, а напротив - той ги обича.

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: a83bb2b87e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   След смъртта покаяние няма, а само съд. И отиваш според делата и вярата си или в ада или в Рая. Ако не вярваш прочети го в Библията. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 4a63fc0f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Има огромна разлика между вяра и религия. Жалко е, че хората не я правят. Има и лоши представители на всяка религия, които създават лошо име на самото движение и от там на вярата в него, св дискредитира. За това е казано, че вярата е нещо съкровено и не трябва нито да се споделя, нито да се натрапва.
Самият Исус е казал, че не иска да се издигат храмове в негова чест или да се прави култ към неговата личност, защото това би нарушило идеята на неговото учение.
Това, че науката работи, не значи, че не съществува и нещо свръхестествено над нас. Това, че има лицемерни представители на всяка религия, не значи че вярата е нещо лошо.
Мартин Лутер (не Кинг) е бил католик, докато не е видял как папата злоупотребява с вярата на хората и за това е създал протестантството. По-късно е с него се злоупотребява.
Всички секти нарушават първата божия заповед, която гласи:

"Не си прави кумир! Не се кланяй пред идоли! "

Идолопоклонничеството е страшна дрога, понеже човек не се усеща как превръща собствената си вяра в порок. С нищо не бива да се прекалява!

За разлика от знанието, вярата няма нужда от оправдание или защита с факти, защото тя е въпрос на вътрешно чувство.
За разлика от религията, вярата не може да се изучава като по учебник и да се преподава, защото или я имаш, или я нямаш.
За разлика от традициите, вярата не се предава чрез възпитание, защото е много повече от възглед за живота.

Добродетелта може да се усвои без определена религия или догматичност, защото е интуитивно заложена в нас, както и злото.

Още Конфуций, който е живял преди христа, е проповядвал в своето учение принципите на добрия живот, които са същите като библейските.

Не е нужно да си чел Библията или да ходиш на църква, за да си добър човек. Достатъчно е просто да не крадеш, да не лъжеш, да не убив и да не правиш на другите онова, което не искаш на теб да не направят.
Най-важното-не натрапваш личната си вяра!


Доколкото знам има една единайста божия заповед, която едва ли случайно е била изтрита от Стария завет. Тя гласи:

"Уважавай всяка вяра и религия, дори когато е различна от твоята собствена! "

За съжаление много представители на различните религии не я спазват. По този начин не само, че се отклоняват от това, което наричан Прав път, но и създават лошо име на религията си.

За това, не се опитвайте насила да смените чуждата вяра! Това води до война и нежелани резултати!

Всеки има право да вярва (или да не вярва) в каквото си пожелае, но никой няма право да го вменява на другите.

П. П. Авторке, трябваше да се сетиш, че една такава тема винаги провокира конфликт. А да се води спор на верска или религиозна основа, винаги е абсолютно безсмислено.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 915f508ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Че съществува, съществува. Но не си го представяй като някакъв човечец със супер сили и дълга брада! Най-вероятно той е енергия. Учените ще ти кажат, че енергията не се губи - за това имаме съгласие макар те да не си падат по религията. Създаването на света е просто момента, в който енергията е довела до появата на планети, звезди, живот и т. н.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: dab190f548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Бог има,но той няма нищо общо с религиите ! Казвам" той ",но с условието,че Бог е безполово същество или по-точно някакъв космически разум,без плът и без чувства,в друго измерение. Човек колкото и да се напъва,не може да си отговори на фундаменталните въпроси-кой е Бог,от къде е произлязла материята,как е създаден живота и пр. ,защото човешкият ум е създаден да бъде ограничен. Ако си отговориш на тези въпроси,значи да разгадаеш Бог,което е абсурдно !Не се заблуждавайте с тези еврейски измислици,с библии и пр. глупости ,защото погледнато реално,това е богохулство,да се кланяш на един измислен от евреите бог,а да пренибрегваш истинския Бог,не че на него му пука за това ,но е глупаво !

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6ed259f41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Къде е тоя Бог бе, дето много от вас казват, че съществувал. Да си го начука отзад бог, защото такъв няма. Аз вярвам на науката, на нещо реално, не хвърча във облаците. Животът ми е черен като Ад, много люти мъки преживях, а къде беше Бог? Никой не ми помогна. Да ти еба и бога! Няма Бог, всичко е случайност, иска ви се да има Бог! Този свят е една жестока сатанинска дупка, това е. Рано или късно всеки ще умре, да питам аз тоя дето е умрял, има ли господ? Уви, никой не отговаря. Приемете суровата истина, набийте си го в акъла, че такова нещо като Бог няма. Има време пространство което се свързва с ума на човек и така те си взаимодействат помежду си чрез физически свойства които ще са нл непонятни за човека още дълги години. Така, че когато човек силно вярва в нещо то се случва, а не че Бог му е помогнал. Ако дойда и ти забия една брадва в главата Бог ще ти помогне ли да оживееш??? Ти даже няма да разбереш какво се случва. Ще си отидеш вярвайки в нещо дето не съществува или поне няма доказателства за това. Ехо... презимете се на Земята, знам че ви се иска да вярвате в нещо, но за съжаление живота така е устроил човека. Все едно да вярвам в дядо Коледа и да питам дядо Коледа съществува ли? Така, че Бог може да ми яде... да не казвам какво.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker