Почти не умрях от боя за коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Почти не умрях от боя за коса
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 12797 пъти
Привет на всички! Аз съм блондинка от около 2 години. Светлият рус цвят е моята запазена марка и не бих се разделила тази си визия за нищо на света. Случи ми се миналия месец, бях в салона за изсветляване на корените (с блондор/супра/обезцветител, както и да го наричате) както всеки месец.
От години си ходя там и никога не съм имала проблем.

На 20тата минута започнах силно да почервенявам цялата и ме сърбеше навсякъде по лицето и тялото. Започна да ми се подува областта около сливиците, дишането ми се затрудни, направо се задушавах. От там веднага в болницата на инжекции и силни противоалергични.
Обясниха ми че се е получил алергичен шок от обезцветителя. Никога не ми се беше случвало преди и било възможно да е инцидентно, но да внимавам.

Този месец реших да повторя процедурата с корените, само че с продукт на др. фирма. Направиха ми тест за непоносимост-нищо. Но пак се повтори същата история и пак в болницата. Колкото и да ми е неприятно все пак здравето е най-важно и ще ми се наложи да се направя брюнетка при всички случаи.

Мили дами, случвало ли ви се е подобно нещо, защо се получава и как сте се справили? Възможно ли е да има алтернатива алергията да се излекува и пак да си поддържам русото. Може ли е да съм отключила алергия не само към блондора, но и към всякакви химикали за третиране на косата? Изобщо ако някой се е сблъсквал с този проблем нека сподели как е постъпил.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2e56cd4f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Почти не умрях от боя за коса“

заглавието доказва, че си истинска блондинка - почти не умрях значи, че си умряла в крайна сметка! Много грешно формолирано от жив човек.
Правилно би било „почти умрях“ - значи почти съм умряла, но не съм умряла все пак. (защото само почти съм умряла, т.е. жива съм)

По същество - аз съм блондинка по избор. Никога не съм ползвала блондори и обезцветители и сама съм се правила винаги, не се доверявам на салоните, защото те с цел в момента да постигнат добри резултати използват доста агресивни продукти.
Препоръчвам ти боя за коса на Loreal.
Но вече е късно, защото си брюнетка.
Направи една пауза от година-две, нека твоята си коса пак поникне естествена, после можеш сама да се правиш.
Иначе алергия се лекува, много трудно, но се лекува. Отиди при алерголог

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 8e2d8f094e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ето ти линк към сайт, който може да ти е полезен: http://www.alergii.com/
Срещни се с добър алерголог. Той ще ти препоръча какъв тест за алергени да си направиш. Имай предвид, че алергия може да се развие/ отключи към вещество, което организмът е понасял добре преди време. Бих те посъветвала да не си правиш екперименти с обезцветители за коса.
Аз имах подобен случай миналото лято - обаче с лекарство. На определени интервали вземах антибиотик, който повлияваше добре дадени възпалителни процеси - поне при мен. Винаги ми го е предписвал лекар. Никога не бях имала проблеми преди. Както писах, миналото лято се наложи да се лекувам, пих си антибиотика като добро момиче и вечерта получих силен алергичен шок с обрив и подуване на езика. Полежах седмица в "Пирогов", натъпкаха ме с кортикостероиди, на два пъти, докато бях в болницата, се изривах остатъчно - т.е., сериозна работа :)). След това просто внимавам. Разбрах, че алергията може да се прояви внезапно към нещо, което смяташ за безобидно - само защото си го ползвал. Освен това една тежка алергия може да провокира и други. При мен това се оказа кафе от машина.
Затова не упорствай с боядисването, преди консултация с алерголог. Приеми фактите и толкоз.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: e207b67f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Здравей! Аз също съм блондинка и до сега не съм имала такъв проблем. Незнам ти с какъв обезцветител се изсветляващ, но ще ти кажа моя, от който никога не ме е сърбяло, нито съм почервенявала... Обезцветителят е на Voila (професионален, италиански продукт, струва 11 лв. ), а оксидантът е Vitality (също професионален, струва 1. 50 лв. ). Аз си ги купувам от магазин ''Коса и стил'', но би трябвало да ги има и в другите, които зареждат професионални продукти. На една тубичка обезцветител вървят 3 тубички оксидант, т. е. излиза 15. 50 лв. , което никак не е скъпо, защото това количество е достатъчно да се боядисаш 4 пъти, самата тубичка си е разграфена на 4 части. Ако искаш пробвай, дано всичко е наред и ще се радвам ако съм била полезна.
Успех! И да споделиш какво си решила. :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f4be57cc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря на всички за коментарите. Номер 1 ако обичаш пиши по темата, тук проблемът не е заглавието. Боите на Лореал са хубави, но при мен те не могат да ме изсветлят (фабрично съм почти черна). Може би бих пробвала все пак ако не проявя алергия към боя както към обезцветител, не е късно защото все още съм руса, не съм се потъмнявала (явно не си ме разбрала). След като за 2 път пробвах с блонд на др. фирма предполагам, че не е от марката, а непоносимост към самия продукт. Най-добре наистина да се консултирам с алерголог, той ще ми каже каква ми е алтернативата и ако е опасно да се изрусявам повече ще приема фактите.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2e56cd4f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   писах по темата, но просто ме иритира заглавието, защото си мислих за умрели хора.

сигурно си алергична към амоняка, знам ли - в такъв случай и към боя ще си.

Не знам, аз съм светло кестенява и по принцип избрах русото като близко до естествения си цвят. Ти казваш, че ти е станало като запазена марка, предполагам, че все пак ти върви.
Друг съвет от мен е да повториш по-добре боята, отколкото да се обезцветяваш.
Мислила ли си за руси кичури, особено, след като вече си се боядисала в естествения си цвят (черно, тъмно кестеняво? ).

Направи пауза. Нека алергологът ти направи тестове и обсъди с теб възможно лечение. има и доста ефикасни бои без амоняк, но трябва първо да знаеш към коя съставка си алергична. Отиди с опаковка от боята, към която си алергична при лекаря.
Успех

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f4be57cc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Но аз не съм се боядисала вече в естествения си цвят. Все още съм платинено руса и идеята ми е ако е възможно по някакъв начин да запазя този си цвят. Както и да е. Ще пиша какво е станало след алерголога.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c16019516e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Към Номер 1 - и на теб ти личи, че си блондинка - пише се "формулирано".
Не искам да се заяждам но преди да обиждаш, погледни себе си.
Аз нямам претинции, че съм перфектна в граматиката. може и аз да греша някъде...

Съжалявам но няма какво да кажа по темата. Явно авторката трябва да стане брюнетка.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c16019516e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   А! ето, че и аз се изложих - "претенции " - не претинции :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker