Виновна ли съм, че нямам кола или книжка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Виновна ли съм, че нямам кола или книжка?
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1472 пъти
Не съм от хората, които обожават колите. Не знам защо, обаче в моя край да нямаш кола или книжка е кошмар. В големите градове може и да не е така, но тук, в малкия град, нещата стоят различно. Толкова те унижават, че нямам думи. Постоянно чувам “Защо нямаш книжка“, “Как така нямаш книжка? “, а отговора е, че нямах нужда и достатъчно средства. Не всеки има богат баща, съпруг, брат, сестра или работа в чужбина. А пък за тези, които се хвалят с колите на баща си въобще нямам думи, така се хвалят сякаш те са създали света. Правят се на големи, а пък нищо не са за мен. В социалните мрежи съм добавила и чужденци, качват свои снимки, с приятели, роднини и т. н. Пък нашите, свои снимки нямат повечето, обаче снимката на колата - качена първа. 18 годишни изкарват книжка и вече са голямата работа, сякаш са взели диплома от Харвард.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3b0f5084dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки със своите мечти! Дали си виновна, не не си. Аз съм обратното на теб, винаги съм си мечтала да имам книжка и собствена кола. И го постигнах преди малко повече от година. Скъсах си задника от работа, платих си книжката, а след това си купих кола с лични мои пари, не от тати и мама. Изцяло сама си я и поддръжам. Произхождам от сравнително бедно семейство и от рано се научих когато ми трябват пари да си ги изкарвам сама. И да супер съм горда от постигнатото, защото мога да се похваля че съм осъществила една от мечтите си. И да във фейса ще откриеш повече снимки на колата ми (въпреки че е най-обикновена хонда, не голфче или бмв) отколкото мои и ако ме срещнеш на улицата сигурно ще ме намразиш защото съм на 23 години и се хваля единствено с колата си - единственото изцяло мое материално нещо, което притежавам. Зад една наглед обикновена кола се крие една мечта, желание, много труд и упоритост. Не всички обаче имат такива интереси, ти например като не харесваш колите сигурно има други неща, които те влекат повече, работи по тях и гледай да ги постигнеш. Тогава ще усетиш тръпката. И да права си и аз мразя хората, които се праскат с колите, купени им от родителите им, но не си го слагам при сърце.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bb8c092b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така е в България...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6c5c250937
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Щото на българина постиженията в живота му се измерват с колата.

БеЕнВе 316-ка, ейнджъл айс, брат ме.

А в по-малките населеми места е още по-зле, защото там времето е спряло и има развитие клонящо към нула.

Та, те затова така ти говорят. Той Ганьо друго си не знае.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0c389fb98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   То затова има израз "тоя кара еди каква си кола", защото в повечето случаи не е негова, а на баща му.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 460c12fca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз имам и книжка и кола.Имам хубав подреден дом.Беше ми мечта.Но нямам приятели, нямам семейство, нямам социялна среда.Психически и физически едвам кретам.Бих предпочел завинаги да се лиша от книжката и колата, само и само да съм в добро психическо здраве, да имам едно семейство , което да ме цени, и прилична работа.Това е най-важното в на човек живота.Материялното е нищо.Дано съм те успокоил.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 080eb41e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не мисля, че трябва да търсиш вина или отговорност. ПРосто разбер, че няой хора ще търсят какво ли не, само и само, за да ти кажат, че си "по-зле" от тях. И ще са доволни, че са били над някого. Защо мислиш, че Бай Ганьо е толкова популярен образ? Той е събрал всичко негативно в себе си и дори най-върлият селски простак, ще намери нещо, от което да се отврати и да си каже - "Е па не съм поне кат това ... за разлика от други хора". Всяка нация си има Бай Ганьовци, поради същата причина.
Хората си хранят егото. Често го правят за чужда сметка и не им пка, че нараняват нечии чувства, дори са готови, да спорят, че не е проблем, но ако тяхното его е засегнато може да станеш свидетел на откровени брутализми.

Така че - не се ядосвай. Такива са.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3f4692db80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-лошото е да се чувстваш виновна. Недей!
Да имаш или нямаш книжка трябва да е твой избор, а не натиск от средата и културата.
Аз пък съм мъж, един път ме скъсаха на листовки и 4 пъти на кормуване. Дори курса го карах сигурно повече от 6 месеца, защото явно нищо не вдявах.
След време бях купил една бричка с която катастрофирах два пъти.
Всички които са се возили при мен, най-добронамерено са ми казвали, че просто не ме бива в шофирането. Последната катастрофа беше тежка и колата отиде за скрап.
Все тая, отдавна вече живея в голям западен град, в който кола не ти трябва. Всички се возим с метро, влак или колело, защото ни излиза по-евтино.
Който му се кара, да кара. Който иска да изкарва пари с това и да става професионален шофьор, нека става. Но и аз не го разбирам това със снимките на колите. Особено тая мода със старите БМВ-та.
Не виждам смисъл да купуваш кола за 50 бона, а още да живееш в някаква стара панелка при родителите си, пълна скръб.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 553d3ee742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Напълно те разбирам. Аз имам книжка и от време на време карам колата на баща си, но като цяло не съм зарибен на тема коли. В същото време всеки втори в града си е купил някво двадесет годишно бмв и по цял или го снима или пуска лайф как го кара, докато слуша радио...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5c7692d85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Много неуверено стъпваш. И аз не съм имал кола от години, няма и да имам. Обичам да гледам как банковата сметка расте, а не да зяпам колко ми струва горивото. А тези, които имат колата като цел, те нека си берат грижите.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d7d2f90d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До №1
Аз, за такива като вас не казвам нищо, браво на вас, вие сте се трудили, за да го получите, а и това ви е страстта. Обаче аз съм виждала как отношенията на хората се променя заради една кола. Ти си имаш кола, обаче със сигурност не се опитваш да свалиш, да унижаваш, да обидиш някого нали?

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5dfc2dba15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не можеш ли да се снимаш до някой баровски джиб и си го покажи като твой, щом това ти е мъката?

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 05083a4dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Никой не те кара да си активен шофьор. В малкото населено място е ок с колело. Но книжка е добре да имаш, това е част от живота и е удобство, а не парадиране с 25 годишно Бмв с разход 15 на сто.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5815b2fbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И аз съм като теб, авторке! На 36 съм вече, но кола едва ли ще ми трябва някога! Има влакове, градски автобуси и тролеи, а и не си представям ако пътувам за София или някой по-близък град, да се скъсам от каране часове наред! Ами ако ми се додреме-купето във влака е налице-купувам си билет и нямам грижа за друго, мога да си изляза в коридора, да снимам нещо навън, да си пусна музика, да поговоря с хората, докато колата няма как да ти предостави тези така ценни моменти-превръщаш се в робот, който трябва постоянно да следи знаците, кой е отзад, особено при лошо време да внимаваш много със скоростта-е, всичко това не мога да правя, затова нямам и книжка! С една дума-предпочитам друг да ме вози, нали си плащам! Това е моята максима и си я следвам, а който не иска-негова си работа! Не съм на принципа-щом съседа има кола, хайде и аз като него-не гледам в чуждата паница!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bd681fbfd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ела в София, стани ми жена, ще заделя пари да ти платя курсовете, после и кола ще имаш. На 22 съм, не пия и не пуша, не се дрогирам, не играя хазарт. И не, не си виновна, не се обвинявай.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3b0f5084dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 10, да унижавам хората не ми е изобщо присъщо! И не съм от онези, които си взимат колата просто защото така трябва. Пътувам всеки ден с нея било по работа, а в почивните дни ходя из други градове. Сега тази година ми се очертава да кандидатствам за висше в друг град, доста по далече от моя и колата ще ми е просто удобство да мога да ходя и да се прибирам когато си поискам. Разбирам обаче и хората, които не се нуждаят от кола, не ги влече и това е. Живеем в съвремен свят, кеф ти автобус, влак или дори такси ако искаш да идеш някъде без да сядаш зад волана и да се натоварваш. За мен шофирането не е натоварване, а точно обратното, сядам зад волана и се откъсвам от проблемите и ежедневието, карам внимателно, не съм от онези, които гледат веднага да се научат как да направят първия си дрифт с първата кола или да поднасят по кръстовищата щом падне първия сняг. Не целя да обиждам никого и далеч не принизявам хората, които нямат кола и не искат. Аз съм единствената от приятелите си с кола, така че ;) То затова ме ползват като такси, но това вече е друга тема.

От номер 1.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 550424c2cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Според мен ти си имаш някви комплекси? Какво като нямаш това си е изцяло твое решение когато искаш ще имаш, когато не искаш не. Какво значение има града? Братовчедка ми си изкара курса в София и си кара без проблем, взе си го от първия път сега е активен шофьор там, ние живеем в малък град, аз пък съм от малък град имах огромно желание да си изкарам книжка и го направих, но това си е мои избор.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e65470bbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Мисля, че трябва да имаш книжка.В нашия век колата е удобство, спестяване на време,начин да си изкарваш прехраната дори.Не става дума за фукария, а за обикновенна нужда.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d6e8ca2d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз също съм момиче и да ти кажа честно, не си заслужава да имаш книжка чааак толкова. Аз преди 2 години изкарах и от тогава не съм се чаквала зад волана. Нашите нямат кола и просто няма какво да карам. Питали са ме дали искам да ми купят кола, но не мога да ги карам да ми купуват такова нещо. Отделно шофьорският курс може да ти донесе изключително голям стрес ако не те бива в шофирането. В малкия град е така, я тези които обикновено ся "шофьорчета" с коли на тати са пълни лекета. Този тип интелектуално изостанали индивиди са и големи комплексари и няма с какво друго да ся похвалят, често и ти се подиграват че нямаш коля.
По-добре не взимай книжка, а вложи тези пари в нещо по-полезно като образование, някякъв курс или каквота ти е на сърце

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: bfd729cb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   В България в много градове не е нужна кола. Разстоянията са малки. На мен ми е хубаво да се разхождам пеша.
Ако си във Сащ без кола няма, как да живееш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker