Новото строителство - в тотално отчаяние съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Новото строителство - в тотално отчаяние съм
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1767 пъти
Здравейте,

вече ми се повръща от прехваленото ново строителство. На всеки оглед, който правя (само сгради строени след 2017 съм гледал досега) имам чувството, че мечтата ми за собствен дом се отдалечава повече и повече. Защо?
Ами имам чувството, че архитектите, проектирали тези сгради, са били на някакви сериозни наркотици. Е няма толкова некадърно направени разпределения. Една нормална четириъгълна стая не видях досега. Всичко е направено по абсурден начин. Кажете ми - толкова ли е трудно да се проектира един правоъгълник с 3-4 преграждащи стени, да се отделят хол, 2 стаи и баня? Толкова много ли искам? Защо са на един тристаен апартамент 2 бани, а същевременно двете спални да са толкова миниатюрни? Защо са тези безумни и ненужни скосявания, стаи с трапецовидна форма и пр.? Прозорци-капандури по тавана, плачещи да прокапят след 2-3 години макс? Терасите - или ненужно големи, по големи от спалните, или едни миниатюрни 2-квадратови кутийки? Защо, защо? А фалшивите квадратури? От жилище 120 квадрата по нот. акт жилищната площ излиза към 70 квадрата - 20 квадрата общи части, 20 стени, 10 тераса. Реално трябва да купиш 200 квадрата, за да имаш 100 светла площ.
Цените - абсурдни. Тези 120 квадрата ти ги дават да кажем по 1200 Евро, а като ги сметнеш в реалните квадрати (80), излизат по 1800 Евро. Не съм зависим от кредити, имам заделена сериозна сума, но как да си дам парите за такива боклуци, кажете ми? Склонен съм да се примиря с цените - пазарът е такъв в момента, но искам качество. А такова няма.

Продължавам да живея под наем и това е. Парите да ги яде инфлацията. Май е по-добре така, отколкото да ги дам на тези некадърни мошеници, наречени инвеститори...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: c34a8dcd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм гледал ново строителство едно време. Ами какво да ти кажа - не съм архитект, ама то с просто око се вижда, че няма една права линия. Не знам строителите пияни ли, друсани ли какви са били, ама нямаше. А за практичността да не говорим. Едни спални с размери от сорта 2 на 2. Та какво да сложиш в тая спалня? Легло ли? Шкаф ли? Гардероб ли? И по-големия въпрос - после как ще отваряш врата, за да влезеш и дори и да влезе къде точно ще стъпваш? Може би си представят нещата така - отваряш врата и директно лягаш на леглото, няма да стоиш прав или да вървиш? Даже дрехите трябва да си ги събличаш в другата стая. Ама иначе цените американски. И на какво отгоре?

Не че нещо, ама в нета съм гледал каравани, които са в пъти по-практични.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 44ae63182c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ние скоро не сме гледали ново строителство, но имаме познати, които са се оплаквали, а и ми прави впечатление, че много от съвременните неща като дрехи, музика и други неща нищо не става. Явно и за строителството важи.
Няма ли вариант да си купиш нещо по- старо, но пък по- качествено направено? Ако нещо не ти харесва, винаги може да направиш ремонт или някаква промяна.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ac9cf8c725
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Така е защото архитектите и строителите искат да изкарат много пари, а не на теб да ти е добре и да имаш нормален дом. Гледат да набутат максимални много апартаменти на дадена площ както вероятно правят и хиляди други врътки. Аз по обяви съм виждал апартамент от 23 квадрата с общи части, апартамент с триъгълна стая, апартамент със 80% северно изложение... Интересното е ,че маса народ купуват тия боклуци, че даже и ги изплащат по 20-30 години. Не знам... явно българина обича да му е гадно и докато си е в къщи.

Иначе има и хубави апартаменти НС но цените им са 500 000 лева

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f8fda5eeb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Който търси намира. И за тези пари ще си купиш къща с двор. Поглидни и този вариант. Примерно ако е София в Герман. Близко, има градски транспорт.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 67a01ee8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И така се купуват. Защо им е да си дават зор или да обявяват реално квадратурата, като и така може. Важното е, че има банани и американски бази.

А защо, мамка му, щом имаш толкова кинти накуп, не си купиш къща?

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: caef1e2fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом имаш пари и не зависиш от кредити, се насочи към покупка на жилище в чужбина, във Скандинавските страни примерно. Ще ти излезе само една идея по-скъпо, а качеството е на светлинни години. Не знам кой обезумял още си купува тези комунистически коптори в България... И аз съм ходила на огледи и във старо и в ново строителство. Новото в България е по-зле от комунистическото, а то е мега зле.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f655f7aced
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   абе 2 бани в тристаен апартамент са си много добро нещо, както сме 4-членно семейство. Иначе не ми се мисли как щяхме да се изчакваме. За другото съм съгласна, отвън сградите изглеждат добре, но вътре жилищата не са функционални.
Макар че като се замисля, апартаментът на майка ми е старо строителство в тухлена кооперация, но пак не е особено функционален - голям коридор, преходни спалня и хол, кухня, в която едва се завърташ...

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f9acd5acd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Защо са на един тристаен апартамент 2 бани, а същевременно двете спални да са толкова миниатюрни - ами според мен идеята тук е, че някой ще го купи като инвестиция да го дава под наем на студенти или други млади хора.
Иначе и аз мисля, че новото строителство е ужасно като цяло, не само като разпределние.
Купи си имот в някое спокойно село та като се пенсионираш да има къде да отидеш на чист въздух и спокойствие.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 072909d40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Истинският кошмар ще започне след като заживееш в тях. Чува се всичко, стените са много тънки. Спестено е от всичко. Защо не се насочиш към старото строителство в центъра? Таваните са високи, стаите а големи, стените са по 40 см дебелина. Вече може да де намерят и ремонтирани сгради.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 5ad4180b2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Естествено, че е по-добре да има две бани. Ако ти се налага да се чакаш на опашка пред едната баня със другите обитатели на апартамента за да се изкъпеш или да си свършиш естествените нужди, ще ти дреме колко са големи спалните....

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 238ab8e582
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 7

Проблем е, само ако всички стават в абсолютно едно и също време. Ама при нас беше - бащата става в 6:30, буди нас, майака ставаше към 7, но по-скоро, за да е с нас. Бащата беше навън към 7:15, да си хване транспорта (караха ги до работа), а ние към 7:30 заминавахме, освен ако нямаше много лошо време или не беше нещот от рода на -10 градуса - тогава такто ни караше с колата и отиваше на работа с нея. Майка излизаше в 8:20, защото работата и беше на 3 минути пеша. Когато имахме ваканции, идваше в обедните почивки, за да хапенм заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 021758edbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Купих апартамент ново строителство на зелено (все още не е готов) и да, ужасно е. Преди да избера настоящия, видях всякакви тъпизми - успоредни спални, холове с площ 30 кв.м. и форма на полутрапец-полууспоредник, спални с площ 10 лв.м. и най-смешното апартаменти без коридори - отваряш вратата и директно в хола. Чудя се какви некадърници ги проектират и кой им плаща за това. Апартамента, който избрах също е без коридор, 2 тераси (общо 8 кв.м.), 27 кв.м. салон плюс кухненски бокс 5 кв.м., като естествено няма стена между бокса и хола, спалня 11 кв.м., а изложението север-запад. Е, поне стаите са четириъгълни. Защо въпреки всичко платих? Ами трябва ми собствен дом, квартира не ме устройва, хем е скъпо, хем през половината време съм в чужбина, така че да платя хиледи лева само за да ми останат вещите в квартирата, не ме устройва. А достатъчно пари за къща нямах, иначе в къща е НАЙ-ДОБРЕ.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c036a3b487
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз не съм особено голяма фенка на новото строителство. На 23 години съм, жена. Реших да си закупя собствено жилище с кредит разбирасе, то на днешно време рядко някой има 100 000 евро кеш да извади. Разглеждах какво се предлага. Новото строителство на мен също не ми допада. На мен не ми хареса лично, че от входната врата направо влизаш в помещение което е хол с диван и кухненска част. Аз съм си привърженичка на коридора. Не приемам това обувките, якетата, чантите, да седят в хола и като готвя да се осмърдяват на манджи. Не ми се вижда етично. Също така сега зимата с ботуши като влизаме става ужас, кал, сняг. Друго си е минеш коридора с мокър парцал и хайде, но ако е в хола и джапаш ще е свинщина. Иначе тристаен с две бани ми допада, защото като имаш деца особено лятото е хубаво да може да се къпете едновременно, а не да се изчаквате, за да излезете, губи се време. За малките спални се съгласявам с теб, аз мога да имам малък хол и малка кухня, но в спалните искам да се ширя. Моят съвет е да се обърнеш към старото строителство около 1980 година. Наскоро намерих едно много хубаво попадение. Беше хол с кухня общо, баня, коридор, голяма спалня и малка спалня-детска. Добре беше като за семейство с едно дете на първи план, но пък аз държа на голяма баня, защото съм свикнала да имам вана и душ кабина, а в тази баня имаше място само за едното и се отказах. Обаче ако теб това не те бърка е супер идея. Съгласна съм с другите хора да потърсиш къща ако имаш кола и не те бърка къде ще си щом търсиш пространство. Виждала съм около София къщи на два надземни и един подземен етаж за 150 000 евро и се шириш бая.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: d3bb406772
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Да спомена първо, не съм строител, да не ми наскачате. Аз също съм в процес на закупуване на ново жилище на зелено и съм се сблъскал с много от проблемите на авторката.
Първо за квадратурата
Винаги се е смятала по този начин, просто по обявите за стари жилища казват цената за реалната площ. Общите части също трябва да бъдат построени, също имат кофраж, арматура, бетон, подова настилка, парапети на стълбищата и така нататък. По един или друг начин трябва да влязат в крайната цена на жилището, дали като завишаване цената на квадрат реална площ или като допълнение. Същото е и за външните зидове, квадратурата на сграда се смята по външните зидове, така се изчисляват такси, разходи и така нататък, за това и от там се смята квадратурата на апартамента по тях.
Второ, за разположението, наистина съм се нагледал на безумия. Примерно тераси с ширина по 80 см, на която един сушилник не може да се изкара, става само да излезеш да изпушиш една цигара. Е аз като не пуша за какво ми е. За това избрахме апартамент с голяма панорамна тераса. Другото, архитекта се съобразява с даденостите на терена, възможностите за застрояване, броя жилища и безброй други изисквания. Като се добави, че трябва максимално да се използва площта на сградата като жилищна, от там идват всякакви безумия. Като например апартамент под формата на тунел, какъвто гледахме също. Мисля, че беше 12 или 14 метра дълъг, естествена светлина няма как да достигне до средата коридора, където са банята и тоалетната.
За последните две също едното се води килер, не знам по какви изисквания, но масово ги правят с две. Като съвет, търси жилище на по-голям терен, а не примерно на терен с тясно лице към улицата. Когато терена е достатъчно голям, архитектите имат възможност да направят по-добро разпределение на сградата и съответно да няма подобни извращения на описаните.
За цените, цените се определят от пазара. Като има кой да ги даде, има и кой да ги иска. Всички искате да си купите жилище в най-хубавия квартал, в София или Пловдив, и после мрънкате, че цената е висока. В Каспичан например може да си купите цяла къща за 20% от цената на тристаен апартамент в София. Ама никой не отива в Каспичан, нали? Винаги трябва някакъв компромис, лична аз обаче наистина не разбирам защо толкова хора се тъпчат да купуват апартаменти в разни презастроени квартали в София, като има далече по-добри градове за живеене в България, като например Пловдив, Варна, Бургас и др. Но все пак си е въпрос на личен избор. Също много хора избират да си купят къща с двор в близко село, което излиза от 30-до 50% по евтино от тристаен апартамент в София или Пловдив. Пак е въпрос на личен избор.
За качеството на новото строителство може да се изпише много, но пак е до инвеститор и фирма строител. Все пак може да се намери и нещо свястно. За мен си е добра инвестиция, не виждам смисъл много да живееш цял живот под наем и във всеки един момент да могат да те изхвърлят.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 1ea69ff1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Разпределението е най, най-малкият проблем, честно. Изпълнението и материалите са под всякаква критика. Купих и аз на зелено, уж много изгодно. Забавиха се, но построиха сградата. Заведох баща ми, че разбира от строителство и той се хвана за главата. Даже намери хартиен чувал от мазилка между етажите със срок на годност 2007. Както му обяснявах "тук ще сложа това, тука онова" ме сепна с "тука, абсолютно нищо няма да слагаш. Продаваме го." Скъса ми се сърцето, толкова го чаках и не ми се продаваше, обаче баща ми, където пипнеше се ронеше, плочките на пода дори се пукаха под краката ни, хора. И това лятото. Баща ми каза, че си залага главата, че зимата тоя апартамент ще стане аквариум. От юни, до септември колко е валяло не знам-от всякъде протече. И отвън, и отгоре от банята на комшиите. Пълна трагедия. Та, ремонтирахме новия апартамент за да го продадем. Добре, че има агенции, че не знам как щях да погледна в очите бъдещите купувачи. После купих в стар военен блок, монолит май се казва строителството и нямам грижи.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 64b8af5149
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

17.   Ами и строителството ни е като жените. Отвън го гледаш красиво, лъскаво, ама само да му гледаш фасадата и само докато е напудрена. Да не ми се обиждат жените, има и свестни, ама те няма да се разпознаят в коментара ми.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: b19ced871b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   То и строителството ни като и мъжете ни, обули панталони, лъснали се. , А при поглед отблизо виждаш колко са дефектни.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: cc5df56b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Нормално строителство в България имаше преди комунизмът. Жилищните сгради строени тогава приличат на тези в Германия. Комунизмът прекъсна връзката и настрои масово България с курниците наречени панелки. А след комунизмът населението е повредено и това се проявява и в строителството. Няма и кадри. Но иначе архитектите ни се тупат в гърдите и се мислят за велики. Жалка картинка сме. Архитектите ни някой ако ги заведе в Ню Йорк сигурно ще си хвърлят дипломите на боклука и ще имигрират в Индия от срам. Ако разбира се го има това чувство в тях де, защото в българинът то често липсва, поради повредата от комунизмът. Всичката ни е такава.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 64b8af5149
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   19, с този си коментар си признаваш, че се разпознаваш в коментара ми, след като аз изрично споменах към кого е насочен.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 853ecd4798
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Хора, вярвате или не, но преди 10 години си купих 80 квадрата тристаен апартамент в Гърция - на остров Крит за 90 000 евро! На 50 метра от брега на морето буквално, от терасата си го виждам! Досега ми е избил парите от наем! Не знам в България кой и защо купува на тия цени...

 
  ...

...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: c34a8dcd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   24, вярвам ти, тогава беше гръцката дългова криза и продаваха на безценица. Уорън Бъфет го е казал - купувайте, когато всички плачат, продавайте, когато всички се смеят. В момента всички се радват и са в еуфория и си мислят, че цените вечно ще растат, както беше 2007 г.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker