Домашен любимец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Домашен любимец
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 801 пъти
Здравейте! Извинявам се, че пиша тук, но може някой от вас да е запознат с този проблем. Имам кученце- пинчер на около 9 месеца, сладко, игриво и много си го обичкам. За жалост обаче доста му падат косъмчетата и са навсякъде, по дрехи, мебели и тн. Наши роднини имат същата порода, но нямат този проблем. Водих малкото момиченце на ветеринар и ми каьаха, че няма проблеми с козината, инфекции и други заболявания. Някои хора казват, че след 1 годинка ще спре да пада, че все още е бебе. Да кажа също и че яде, и гранулки и от време на време от нашата храна. Много си я обичкам, но на родителите ми и честно казано, на мен доста ми идва да чистя космички от абсолютно всичко всеки път. И нашите обмислят да я подарят, ако продължава така, аз не искам. Моля, ако някой е по запознат и минал през същото да сподели, как да постъпя, какво мога да направя за това животинче да остане при мен. Благодаря!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5c8cc6d4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам дали е, защото е бебе, но приятелят ми има пинчер на 9 години, ние от 1 година живеем заедно и винаги му купуваме от най-скъпата храна за малки кучета, която излиза около 20 лв килограма, на роял канин. Ами те са като при хората, който се поддържа, не му личат годините, има доста хубав и лъскав косъм, никой не вярва, че е старо куче вече.
ж21

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4f0b7ebef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да бяхте написали, че много я обичкате поне три пъти за щастие, "космички"

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4721893213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще чистиш ти за да не ти я вземат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f5e4a2dd2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да имаш куче, както вече си разбрала, е не голяма, а много голяма отговорност, именно поради причините, които споделяш. Няма домашен любимец, пуснат свободно из къщи, който да не ръси косми, да не се изпуска понякога, да не прави бели, да не боледува и т. н. Също така имай предвид, че няма две еднакви кучета. Две кучета от една и съща порода може и да изглеждат еднакво, но да имат тотално различни характери и нужда от грижи за козината. На едното може да не капе хич, другото може да пълни с косми навсякъде. Щом е здраво и лекарите не намират проблем, значи просто животното се е случило такова.

Единственият начин е да вземете лепяща лента и да си минавате дрехите по няколко пъти на ден. Освен това ти, като стопанка, започваш да чистиш навсякъде поне по два пъти, сутрин и вечер. Мокри кърпи по масата и секциите, моп по плочките, прахосмукачка по паркета, тупане на покривките, по които се катери животното.

Изолирайте го от кухнята и спалните помещения, ако е възможно. Кученцето е дребно и ако се разхожда редовно и за достатъчно дълго време навън, няма нужда да снове из целия дом. Стига му да се разхожда из коридора и дневната, както и да има някакви играчки, с които да се занимава.

Можеш също така да вземеш една мека четка от магазините за един лев и по време на разходките навън да си я носиш в торбичка, за да минаваш добре кучето с активни движения по гърба и корема.

Все пак не е зле да потърсите и второ мнение от друг ветеринар. Ако и той се изкаже добре за здравословното състояние на кучето, имаш два избора. Или ще чистиш всеки ден като за празник, без да се оплакваш много-много, или подарете кучето на сериозни хора, които знаят цената на това да имаш животно вкъщи и са готови да я платят.

Ако избереш първото, отсега трябва да знаеш, че ще трябва да си начертаеш спешно нов дневен график, така че да ти остава време и за другите ангажименти, освен за чистенето. Подготви се психически, че ще чистиш старателно поне по един час всеки ден, може повече, може малко по-малко, зависи от големината на дома, помещенията, мебелировката и т. н. Половин час сутрин, половин час вечер (това е минимум). Ако можеш да махнеш някакви ненужни неща, които пречат и само събират косми по себе си, махни ги. Въобще, ангажирай се активно с това да си улесниш чистенето максимално с подходящата лопатка, лепяща лента, препарат (ако е необходим) и т. н.

Първо кучето трябва да е добре изчесано навън, за да паднат вътре възможно най-малко косми, и второ, работа вкъщи. Без оплакване, без мрънкане, само здрава работа в името на това да имаш животно.

Разбирам родителите ти. Домът трябва да е чист, независимо дали има куче или не. Ако има куче, пак може да е чисто, просто се искат много повече усилия. Навивай аларма по-рано, ако трябва. Направи си дневен график с часови диапазон, в който да чистиш. Ти ще прецениш. Важното е да не натоварваш родителите си с грижите и хигиената на твоето куче. Това, че то живее с вас, е достатъчна отстъпка от тяхна страна. Като стопанка си длъжна да осигуряваш нормален живот не само на него, но и спокойствие в това отношение на останалите живущи.

Аз също имам куче. И моето куче пуска косми и създава проблеми, но никога не съм ангажирала друг с него. Разходки, ветеринар, болести, скъпо лечение, инати... Кучето ми е на седем години, повярвай ми, видяла съм всичко. Никой никога не разбра, че това куче пуска косми или се е изпикало някъде. Прала съм килими посред нощ и съм ги сушила в моята стая, за да не притеснявам семейството си да ми помага или да се отвращава от миризма и т. н. Когато е болно, аз намирам пари за лекар, аз го водя (налагало ми се е да я транспортирам с влак в ужасна жега до другия край на града нееднократно), аз гладувам после тия пари. За пред хората кучето ми е супер гледано, доволно, чисто, хранено с добра храна. Какво правя, как чистя, това си е моя работа като стопанка.

Желая ти успех. Дано всичко си го наредиш по най-добър начин и да бъдете щастливи всички вкъщи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker