Когато полицията не си върши работата има саморазправи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Когато полицията не си върши работата има саморазправи
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2092 пъти
Искам да изразя възмущението си от нехайството на Ill РПУ Варна, които просто не си вършат работата.
Случаят е следният. Родителите ми живеят в кооперация в кв. Трошево. Дворът на кооперацията е техен също, защото тя е построена на тяхна земя и баща ми си спира там колата. Но, някакви груби селяндури, майка с двама сина на 20-и неколко години купуват жилището на партерния етаж и започват да се разпореждат с двора. Казват на баща ми да си разкара колата, обиждат него и майка ми и дори в присъствието на полицай от lll РПУ Варна ги заплашват с побой и убийство. Реакция никаква, само съвет, подайте жалба. След жалбата, резултати никакви.
Миналата седмица ситуацията съвсем ескалира. В 16:30, посред бял ден двамата чукундури започват зверски да блъскат по вратата на родителите ми и да крещят, че ще убият баща ми, защото кучето им умряло от това, че той го бил отровил. Той, разбира се, представа няма дори, че песът им умрял. Докато дойде полицията, тези двамата тиквеници слизат долу и натрошават колата на баща ми. А, после просто изчезват някъде. Полицията идва и пак просто казват, ами подайте жалба. Това прави идиотите още по-нагли и те просто се подиграват като ехидно крещят извикайте полиция, нищо няма да ви помогнат. А, вчера, когато се прибира баща ми е бил нападнат от единия нерез и лицето му е подуто. Шефът на Ill РПУ казал на сестра ми, е, добре, аз какво да направя?! Представяте ли си? И това ми било полиция. А, после защо хората не вярват на институциите и емигрират.
Сега, въпреки всичко, ще действаме по легален път. Днес със сестра ми ще говорим с прокурор и адвокат, а баща ми ще си направи медицинско. Но, искам да заявя публично, че ако тези изроди направят каквото и да е срещу семейството ни, било то дори само вербална заплаха, ще има саморазправа! Щом полицията не си върши работата, както е в Третия свят, ще има частно правораздаване както в Третия свят и просто тези двамата дебили ще бъдат зверски пребити. Това не може да продължи така! Вие какво мислите, това нормално ли е да се случва?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: d126ccc76b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Следващия вторник ще звънна в предаването "В ефир сте" по Радио Варна и ще споделя сигнала!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f04dacc0a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещастници на държавна хранилка са полицай те

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 89ea5d6ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами като чета това, което е казал шефа на районното, бих му казал да си мята оставката и да ходи да копае картофи. Другото, което ще направя е да ги издебна или един по един, или когато са двама и да им разкатая фамилията с още няколко приятелчета. Щом са достатъчно корави да нападат един човек, значи са тоталните селяци.

Гаро

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cb6742f256
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Съчувствам ви от все сърце, защото и ние имаме подобна ситуация и 5г. не се управихме с тях и накрая и те извикаха полиция срещу нас и ни обвиниха в това, което те правят и дойде един тъп агресивен полицай, който ме направи на гъс.
Какво да ти кажа. Пускай жалби и не спирай. Рано или късно ще подействат или поне ще се знае за случаят ако се случи нещо по-страшно. Само упоритост срещу наглите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85e0ec374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Браво! Няма да се давате! Аз съм твърди ЗА, такива да биват публично обявявани, за да можем ние, нормалните хира, да ги изключим ит обществото и да го накажем!!!

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b89afcc465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В същата ситуация съм. Не мога да.се справя със съседите и съм се примирила. Така или иначе смятам да емигрирам на запад. Полицията не си върши работата и при нас. Ние сме в София.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c57869bfee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Подайте сигнал в полицията и прокуратурата. Потърсете как да се оплачете в МВР от РПУ-то

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4e48c77cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Да, вижте се с адвокат, а жалбите в районното, или в прокуратурата ги подавате? При мен имаше развитие, едва след като отидох с адвоката в прокуратурата.
Бях наемател на търговски обект, с 10 годишен договор. На 6тата, наемодателят ми дойде и ми каза до седмица да се изнеса, че имал по-добро предложение. Казах му, че имаме договор, според който имам 6 месечно предизвестие, всичко плащам като поп и няма основание за предсрочно прекратяване. Бизнес не се мести ей така, трябва да намеря нов обект, да му извадя разрешителни, да подготвя клиентите си, да пренеса стоката и т.н. Затворя ли за месеци, трябва да започна всичко отначало. Никакво разбиране. Започна се тормоз. Сутрин, обед и вечер -още ли си тук, ма? Говорих с адвокат, каза да не мърдам от там, с правото съм си, да чакам писмено предизвестие. Вместо предизвестие, на следващия ден отивам да си отворя магазина и гледам, хазяинът ми изнася стоката на тротоара. Разбил вратата и изнася стока за 17000лв. Извиках полиция, казаха му, че няма право и нищо друго не направиха. Да съм си опишела стоката и да пусна жалба. Викам и няма ли да го спрете? Не можели да го спрат. В цялата тая ситуация - аз съм бременна с тумбак и тия глупаци ми викат да се прибера да си почивам... А магазинът ми, а стоката ми, а разбитата ми врата, а документите, парите и фискалното ми устройство? Мълчанието на агнетата. Тръгнаха да си ходят, а хазяинът продължава с изнасянето и си ги заобикаля с кашоните. Викам, а сте си тръгнали, а съм вдигнала целия град и всяка медия в тая страна във въздуха. Ще ме оставите бременна да се саморазправям, така лии? Да видиш как после прибираха кашоните обратно. Като чуят, медията ще ви свърши работата настръхват. Пак говорих с адвокат, сложих камера и пуснах СОТ по негов съвет. Хазяинът направи още няколко опита в мое присъствие да изнася нещата ми, че и стола под мен. Аз вече в 8 месец стоя седнала и той дърпа стола под мен... Натисках паник бутона, идваха батките и той се махаше с подвита опашка. Една вечер идва нашият в 2 през нощта, гледам го на камерата. Оглежда се, като някой мишок. И решава, че ще спре тока за да влезе незабелязан. Да, ама не. И СОТ-ът, и камерата работят с батерия. Тоя път вече спа в районното, замерил и полицай с химикалка. А, аз качих целия филм във фб. Оглеждането, спирането на тока и най вече безценната физиономия, когато алармата се включва и батките излизат от пресечката. Още като спряло захранването са тръгнали, евала им. Полицията на малкия пръст не може да им стъпи.
Осъдих го за пропуснати ползи, средната ми месечна печалба за целия срок на предизвестието и го направих за смях. Всичките ми съседни обекти споделиха видеото ми, потресени от случващото се. Кварталът е апетитен и хазяите се държат като мородери. Аха, да ти потръгне и почват увеличения на наемите и заплахи. Много хора бяха солидарни към ситуацията ми. Скоро докладваха видеото и го свалиха, но махалата го видя що за стока е. А, той представителна личност, разбираш ли... Бил строителен надзор в общината, някога си. После сам си го дозаби, като облепи цялата фасада с тапети. На къща паметник на културата... 7 хиледарки глоба, плюс ремонт за да се върне къщата в оригиналния й вид. За този му резил писаха и във вестниците, даваха и по сутрешните блокове. Обектът стой празен, в ремонт вече 2 години. Не знам защо, сигурно не му одобряват проекта за реставрация. Земи, сега това по-добро предложение...
Та има справедливост, изскача от някъде.
Съветът ми е същият-адвокат, прокуратура, СОТ, камери и потърсете съдействие от медиите.
П.С. За камерите трябва да сложите и предупредителни табели. А, ако им качвате резилите, не трябва да им пишете имената, да не ви съдят за уронване на престижа, или злоупотреба с лични данни.
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 01eec24a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В подобна ситуация заритах комшията и отидох му пуснах веднага жалба, после и той и какво да направят полицията жалба срещу жалба и вече ме заобикаля и се успокои като си отнесе пердаха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4db648811e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Най ми е смешно, като кажат "ние какво да направим". Ти ли ме питаш какво да правим? Ти ли си полицая или аз? Не трябва ли аз да питам теб какво вие ще направите? Ако не можете нищо да направите, за какво изобщо е тази полиция? Ей така да има ли? Дайте поне да я разтурим, та поне да не плащаме данъци.

На мен ми откраднаха телефона. Ходих няколко пъти и все нямаше никой, защото в 17 без нещо вече всички са си тръгнали, а моето работно време е до 16:30. Трябваше да си пусна един ден отпуск, за да мога изобщо да се видя с тях. Врата беше заключена. Звънях 5 мин на звънеца, докато някой благоволи да ми отвори с видима досада, изписаната на физиономията. То било дребна кражба, нямало смисъл, те как да го намерели, да съм проверял в заложните къщи, закона бил такъв, че не можело да търсят по IMEI. Е, добре, ти за какво си сложен там? Само да философстваш как нищо не може ли? И на края - оф, добре, напиши една жалба, щом толкоз искаш, ама от сега ти казвам, не се надявай много. Ебах ти полицията аз. В коя нормална държава ще сигнализираш за открадната вещ и ще ти кажат "няма смисъл, а и той закона не позволява да търсим крадеца и открадната вещ"?

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a200b5b8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти какво очакваш от тях ??? Сестра ми беше застрахована за стотици хиляди евра и "уж' починала от рак, а в съда казват, че всичко си е легално !
Ами да, колега - НЯМА правосъдие !!! Няма и да има, докато си мълчим !

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3df5037c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   AK47

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fa69936683
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Във Варна поне няма джигити, които да притесняват и застрашават живота не на един човек, а на цял град. В Русе като дойде лятото се почват едни форсирания и гонки с МПС-та без гърнета, с бясна скорост по булевардите. Като това се прави и късно през нощта и децибелите събуждат половината град всяка нощ. Звукът е толкова силен че се включват алармите на колите отдалеко. И това е от няколко години. Не съм видял патрулка досега да застане там. Щом полицията нехае за нарушители, които засягат цял град, какво остава за индивидуални случаи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85e0ec374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 11

Отношението им е било смотано, това е така. НО, проблемът е, че законт наистина е много глупав. Следенето по IMEI се смятало за СРС, следователно изисква прокурорска заповед, която ще се издаде, само ако има започнало разследване за тежко престъпление. Отделно операторите не ти дават тази локация, защото не се знае, дали е твой телефона (може да си го продал или подарил). Ако се окаже, че е бил на друг човек, то последстивята ще са сериозни. А и операторите "нямат техническата възможност да извършват подобни дейтвия". Отделно, масове не се тъсят телефони, защото винаги се получава едно и също - отнема седмици, докато се издири предполагаемият извършител, завежда се дело, наема му се служебен адвокат, често завършва в полза на обвиняемия (трудно е, да докажеш, че са ти откраднали телефон, когато другата страна твърди, че го е намерила на земята и трима братовчеди се водят свидетели). Разходите са в хиляди левове, като най-доброто, на което може да се надяваш е, устройството ти да не е било повредено.

Сега, вариант номер 2 е гадния вариант, в който ще изхачиш много пвоече пара, но може сериозно да навредиш на този, който ти е откраднал телефона. Трябва ти желаещ да върши таквиа неща адвокат. Ще подадеш жалба, че е имало заплаха за убийство, а после, добър адвокат винаги може да извърти нещата, че е имало опити за кражба на самоличност, а тези неща, може да вкарат някого за 3-4 години, да си поседи и да си помисли дорбе, дали си е залужавало, но работата е, че не ти мърдат 10-15 000 лева с рушвета за съдията :/

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6a05af3071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, т.е. излиза, че всеки може да си краде телефони безнаказано.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e34ecda0a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Обърни се към медиити, пълен абсурд саво тогава се задействат.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 24b85cb7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До 16

Така. Ако някой директо не го е видял, как ти го отмъква, ако не е заснето на камера, много трудно. Може и да си мислиш за "find my iphone" и подобни, ама iPhone-те, най-често заминават за части (за батерията, дисплея и камерата, на новите, може да се изкарат стотина лева), а андроидите просто ги ресетват, ако могат. Иначе, ако са достатъчно тъпи, да го ползват и да ти излиза ъде му е локацията, може да отидеш с това при полицията, да им кажиш, че са те заплашвали и да отидеш с тях. Ако се опъват, попитай ги, какво ще "коства", да отидат. Попинцип за 100 лева, някое момче, все ще се навие, да ти свърши работа!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 50c095b89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз живея доста близо. Ако искаш може да се съберем и да ги пребием. То не че има закон, а едно пребиване не е голяма работа, стига да няма опасност за живота.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: daf400edb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Защо не хвърлите нещо тежко върху тях от високо? Винаги можете да се оправдаете с нещастен случай, най-много условна ще получите, тук престъпниците се обгрижват и поощряват, а нормалните кротки хора биват угнетявани на държавно ниво.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 02abb97111
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   С келешлъци не се решават проблеми. Щом си имате медицинско, завеждате дело за побой, трябва и свидетели да потвърдят, че нараняванията по баща ти са от двамата братя, иначе само с медицинското няма да стане. А да си мислите, че земята около кооперацията е на баща ти, не, не е. Той е отстъпил двора си да построят кооперацията(вероятно строителят му е заплатил за двора, най вече с апартамент в кооперацията) и земята става съсобственост на всички живущи в кооперацията. Ако има построени 20 апартамента, към всеки апартамент принадлежи и 1/20 от двора. Баща ти неправилно се е заял и последствията са видни.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 85e0ec374a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До 21

Не съм толков сигурен, за "келешлъците". Прекалено много пъти ми се е случвало, да стана свидетел на това, кактози начин работи, докато другия е просто ... абе в България живеем, нямам смисъл да ти разказвам....

А иначе за земята - Ако е бил заменена цялата, то тогава ще си пише в договорите за покупко продажба. Ни не е изкллючено, да са взели само частта, върху която е построена сградата. Така че, невъзможно е, да кажем със сигурност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a78919ab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Полицията е силна само срещу безащитни протестиращи и когато трябва да се отмъкне печеливш фиш от някоя старица както това се случва в момента.Няма такъв срам.А и когато трябва да се защити местния цигански гуру и полтическа отрепка.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3cdb1ed4be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   22, няма случай, земата около една кооперация да е собственост само на един човек, другите живущи да прелитат ли? Повечето кооперации са строени върху отстъпен терен, а строителят обезпечава с апартамент/ти. Недей да усукваш, ако това, ако онова. Бащата първи се е келешил, като си мисли, че дворът е негов(бил е някога), и сега може да прави каквото си иска с него. Не, не може, даже вече и около държавните блокове земята се разпределя на живущите в блока, и на това основание общините налагат глоби ако това пространство е замърсето. В случаят, бащата ли почиства двора около кооперацията или само ползи иска? А келешлъците нали си спомняте как завършват, и във Враца един келеш искаше да се саморазправя с двама братя, с боксове им налиташе, но взе, че умря от келешлъка си. Ето това на №19 си е чист келешлък, ама накрая страха си казва думата, перчи се, ама може и да го отнесе. Такива келеши са най гадни, без да искаш те вкарват в бела!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 9cee20eee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Благодаря на всички за подкрепата.
24, много странно коментираш без да познаваш в детайли ситуацията. Аз съм авторката на темата. Всъщност, баща ми получи две паркоместа в бившия си двор от строителя, а партерния етаж е предвиден за офиси, не за жилища, на партерния етаж няма и тераси. Имах предвид, че заради това, че дворът беше негов, строителите компенсираха баща ми с тези места. А, тези дървари са купили офиса, но го ползват за жилище и решават сами, че щом нямат тераса и паркоместата са близо до входната им врата ще си ги ползват както им е кеф, за барбекю, за да си спират колите, а баща ми трябвало да си намери друго място за колата си. Така започна конфликта и сега се задълбочи понеже нашите живеят постоянно вече там. Така че не разбирам за какви келешлъци от страна на баща ми говориш, когато всичко започна точно с келешлъците и грубостта на двама идиоти, които разчитат на нехайството на полицията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker