Хората се отдръпват без причина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората се отдръпват без причина
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1357 пъти
Здравейте. Жена на 25 години съм и хората около мен от години се отдръпват без причина. Единственият човек който е до мен е годеникът ми. Общителна съм, не съм надута, не искам пари на хората, не съм нагла, не ги обиждам, не говоря зад гърба, пазя тайни, обичам да давам съвети, да се забавлявам, сериозна съм в работата си, не съм грозна, не съм двулична. Просто не намирам отговорът защо хората бързо стават студени към мен. Това се случва с всички. Първо преди 5 години се бях запознала с едно момче, супер усмихнато, излизахме веднъж, държеше се мило, после му писах 2 пъти да се видим, само сийн, после го засичах и го поздравявах и той ме гледаше лошо и до ден днешен е така. После излязох веднъж с едно момиче и обща приятелка ме пита с кого съм на кафе и аз казах с една приятелка и после въпросното момиче се е засегнало, че съм казала приятелка, а не позната, защото не ми била приятелка и сега и тя ме гледа лошо. Най-добрата ми приятелка с която бяхме като сестри 2 години изведнъж ме блокира и по телефона ме напсува и никакво обяснение. Другата ми най-добра приятелка бяхме все заедно и от нищото почна да ме обижда във фейсбук и да ме заплашва. Изобщо не разбирам какво се случва. Засичам хора с които сме били в добри отношения, но не ме поздравяват като ги поздравя. Същото важи и за съучениците ми, състудентите ми. Не съм досадна, не пиша постоянно, не съм пък и да не се интересувам от тях. Не спамя, качвам снимка веднъж месечно. Не мога за разбера защо рязко спират да говорят с мен. Аз съм супер добронамерена към всички. Приятелят ми също не го разбира, защото смята, че имам уникален характер и съм красива и, че може да се разчита на мен. Колко пъти съм имала възможност да го прецакам за нещо, но никога не съм, защото не съм такъв човек. Не съм пък и прекалено добра, не давам да ме обиждат, а ако съм с приятелка и някой я обиди, веднага скачам за нея. Не съм страхлива. Честно, объркана съм. Не знам как хората могат да изброят поне 10 приятеля, а аз мога да кажа само приятеля си. Причината те да не ми говорят не е той, защото те правеха това още преди да съм с него. Дори има известни личности с които съм си писала и те знаят коя съм и съм се държала много добре с тях в чата и на живо виждам, че ме разпознават, но ме гледат лошо все едно ще ме убиват. Вече спрях да поздравявам, спрях да пиша, спрях да търся хората, защото явно няма смисъл. В работата пък всеки си гледа него си, там изобщо не става дума за приятели. Просто забелязах тенценция как ме махат от приятели хора на които нищо не съм им направила. Нямам лоша слава, не съм измамила някой, не съм крала. Обичам да се забавлявам, да излизам, да комуникирам, но няма с кой освен с годеникът ми и това до някаква степен ме кара да се замисля кое не ми е наред, кое толкова ги отблъсква?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 812ef053e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ако е 1 човек, то се случва, ако са двама - вече си отвори очите широко, но ако са трима , то причината е в теб. Сама знеш какво дразни хората, но не искаш да го признаеш за себе си

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: de62a30375
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Още до средата на текста разбрах, че си досадна и обсебваща. Очевидно обичаш да се натрапваш и да задушаваш останалите, а това си е кофти. За да избягват присъствието ти има причина. Посъветвай се с психолог. Според мен имаш поведенчески проблем, който всички освен теб виждат от километри.

Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 17121c83d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да не си критична и/или завистлива? Лично аз такива не понасям.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 09a04e4685
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Принципно такова нещо като "женска дружба" няма. при вас нещата са толкова емоционални , че трудно можете да се търпите повече от седмица де да беше само при тебе такам
Виж наистина ще се учудя ако не можеш да задържаш мъже- приятели около себе си. Освен ако приятелите мъже пък са само някакви свалячи които са се надявали да спят с тебе. Всички останали биха те търпяли най малкото , а и не виждам да си крива и проста по начина , който пишеш.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: ebc3892583
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От София ли си? Тук хората просто са си такива - темерути и ненормални. Придошлите също са предимно от този тип.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: f99d6a672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изобщо не знам причината и точно заради това се чудя.
Към номер 1 от авторката

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 00991c20cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не може да нямаш никакви подозрения. Като цяло звучиш малко като обсебващ човек, като че ли, имаш очакването, че всички хора трябва да те харесват. Не знам какъв е поводът да пишеш на известни личности, но ми прозвуча странно. Освен ако не е по работа. Ако искаш да похвалиш творчеството им, то това се прави чрез публични коментари. Да им пишеш лично съобщение, за мен означава да държиш да получиш отговор. Това означава да изискваш внимание, и когато те срещнат някъде, може би се притесняват, че пак ще изискаш внимание, а моментът не е подходящ. Особено, ако ги гледаш с един, такъв очакващ поглед.
Аз не съм известна личност, но ми се случва някой да иска да похвали дейността ми, естествено радвам се и благодаря на човека. Но понякога той продължава да ми пише разни неща, да се опитва да завърже разговор, а аз съм заета и отклонявам вежливо. После започва да ми пише за всеки празник и аз пак някак си се чувствам длъжна, щом човекът е мил да му отговорям, въпреки че реално не ми се комуникира, наистина нямам време и енергия за това. После, когато видя този човек на живо, дали на разходка, дали на събитие, мен направо ме е страх да го погледна, защото е възможно пак да изиска много внимание от мен. Да ми отнеме много време, да не схване намек, ако това ми стане неприятно и най-лошото да ме принуди да бъда груба. Каквото не съм и не желая да бъда. И се опитвам да се правя, че не съм го видяла, докато той буквално не застане пред мен, неразбиращ, че това не е подходящото време и място. Тогава хвърлям такъв поглед - не си и помисляй в момента да ме заговаряш.
Човекът може да е много готин и добър, но от самото начало изисква. Ако харесва това, което правя наистина, е по-адекватно да ме похвали публично за да подпомогне дейността ми. А не, да изисква личното ми време и внимание.
Може би и ти обръщаш твърде много внимание на хората около себе си и те се притесняват, че не могат да ти отвърнат със същото и вместо постоянно да те нараняват, предпочитат да спрат комуникацията.
Другото, което ми направи впечатление, е че не си намерила никаква, дори мъничка причина в себе си. Няма даже едно, може би съм малко по-емоционална. А ти си доста емоционална. На много хора им е трудно да общуват с емоционални хора, защото те обикновено са по-обидчиви, чувствителни и малко, като че трябва да ходиш по терлички около тях. А това доста уморява, да мериш всяка дума.
Не знам, разсъждавам си. Сега ще видим как ще реагираш на критика и ще стане по-ясно.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4a366569ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   5, темерутчето си ти. Нормалните не ругаят без причина.

Авторке, нещо не ми се връзва съчинението ти. Красива, умна, общителна, мила, застъпваща се, какво ли още не. Не виждам реална причина хората тенденциозно да те малтретират. Да не живееш сред гоблини и джуджета, че да ти завиждат на всичко? Нещо пропускаш в описанието. Ако приемем, че не преувеличаваш и наистина отведнъж почват да те псуват, да ти се зъбят... кофти. Нещо правиш и не казваш какво е. Саркастичен тон, постоянно посочване на грешки, хмм?

Няма начин всички да са криви, ти права. Така че или попитай приятеля кои части от "уникалния" ти характер (дума, често ползвана да прикрие недъзи) се нуждаят от ъглошлайф, или спри да търсиш приятели в психодиспансера.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f99d6a672e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Време е за отговори на вашите въпроси. Реших да ви отговоря поради факта, че номер 7 желае да види как понасям критика.

Към 2- Кое пък ми е обсебващото и досадно? Обоснови се. Аз реално изобщо не общувам с хората. В месинджър имам чат само с приятеля си, колегите и тук таме някой от преди 2 месеца като честитих Коледа. Изобщо даже не пиша. Честно казано пиша само по празници да честитя и толкова. А отностно психолог, аз съм ходила, но беше преди години и беше по друга тема. Тогава бях отчаяна, че ако не успея в работата си и не успея да се докажа, няма да имам нужните доходи, за да живея както живея сега, но се справих, преодолях проблемите и сега работя това което искам. Изобщо не са били забелязвани поведенчески проблеми.

към 3- Критична не съм. Определено. Приемам хората каквито са бедни, богати, гейове, лесбийки, наркомани, свестни. Никога не съм казала на някой защо си такъв, защо не си еди какъв си, защо не носиш еди какви си дрехи. Даже ме беше питало едно момче как приемам хората каквито са. А за завист, също не. Аз съм доволна от живота си освен от това, че хората се отдръпват смисъл харесвам външния си вид, приятеля си, работата си. Няма за кое да завиждам. Напротив, ако някой си купи къща за 1 милион му казвам еваалаа работил си, изкарал си, направил си хубава къща, а не да злобея.

към 4-Имах много приятели мъже, смисъл движех се само мъжки кръг. Излизах си, не сме имали нищо сексуално. Имах няколко най-добри приятели мъже, но годеникът ми ревнуваше, защото те не го харесваха и ме караха да го зарежа и той ми каза, че трябва да избирам и аз си избрах него. А за жени, имах приятелки, но ме зарязаха както казах вече. Пък го има женското в мен, да излизаме по кафета, по молове, да си говорим. Не съм интроверт.

към 5-Да, от София съм, кореняк софиянка, но не ме бърка кой от къде е.

към 7- Не съм обсебвщата, както казах аз дори не пиша на никой, нито звъня. Ако им пиша редовно ставам обсебваща. Ако не им пиша, тогава съм била незаинтересована, не съм ги била търсила. И то няма златна среда. Иначе имаш право за това, че искам всички хора да ме харесват. Не искам комплименти, а просто да ми казват едно здрасти като ме видя. Нищо повече. Просто да не ме хейтват. Отностно известните личности, да пиша им лични съобщения, че харесвам творчеството им и после се опитвам да завържа разговор, защото смятам, че те могат да имат и обикновени приятели. Защо трябва само известни с известни? Едно момиче, което е известно, непрестанно излиза само с фенове, даже ги кани у тях, пускат се на лайв, а аз като й пиша и искам и с мен да излиза, тя ме игнорира и не знам защо. И аз спрях да пиша. Вече не пиша на известни. Иначе на обикновените хора не обръщам внимание чак толкова, смисъл че ако имам време и някой каже да се видим, излизаме, но ако нямам време, не излизаме. Не се натягам. Отностно емоциите, тук имаш голямо право. Не нося на майтап, сърдя се лесно, емоционална съм доста и наистина около мен се ходи по тънък лед. Обаче аз пък не показвам, че съм наранена смисъл казват ми нещо което не ми харесва, но се правя, че нищо няма и си го изживявам вътрешно. Само на годеникът ми казвам, че даденото нещо ме е засегнало. Обаче пък ако някой прекали с бъзиците с мене накрая се ядосвам и му се развиквам и спирам да го търся. То бива, бива, ама и аз имам чувства, обаче си права за тънкия лед. Може би ще се опитам да стана аз известна, за да мога до общувам с известните. Явно друга опция няма. И не, не държа да имам известни приятели. Може и да са си нормални хора. Даже предпочитам нормалните, но пък познавам доста хора които ходят по партита с известните и не са известни и се чудех защо да не мога и аз да се забавлявам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 199fe1c25a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много си подробна, моме. И аз съм така, а на хората не им пука реално за теб и за живота ти, дори на "приятелите". Та така :)
Иначе съм убеден, че нещата, които пишеш, повечето са така, както си казала и ги чувстваш така.
Не изключвам и някой "доброжелател" да пуска разни слухове и да те е наклеветил пред другите. А другите, понеже не може да питат директно(да, това е ужасно, право в очите), предпочитат да те избягват. Няма за какво да съжаляваш, явно не си им била важна, на "най-добрите" ти приятели. И така нататък. Бъди жива и здрава!

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 00991c20cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Номер 7. Проявяваш класически симптоми на емоционална зависимост. Можеш да прочетеш какво означава това в Гугъл, избери да прочетеш за състоянието от сайт на психолог, а не от тези женските сайтове. Когато научиш повече ще разбереш, че нещата, може и да се коренят в отношението на някой от родителите ти. Ако е така, може би сама трудно ще работиш над себе си и е по-добре да те насочи психолог.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ebc3892583
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, аз говорих за хората около нея, не за нея. Но и ти доказваш, че Балканите са пулни с отровни хора - неразбрал скача без да пита да обижда! Ми кофти са повечето хора в големите градове, и аз съм от София, не че нещо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker