Мисля, че заради пропускането на казармата, не мога да намеря какво искам да бъда в живота. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100943)
 Любов и изневяра (23930)
 Секс и интимност (11785)
 Тинейджърски (20541)
 Семейство (5100)
 Здраве (8099)
 Спорт и красота (4230)
 На работното място (2317)
 Образование (6222)
 В чужбина (1344)
 Наркотици и алкохол (963)
 Измислени истории (743)
 Проза, литература (1531)
 Други (13991)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Мисля, че заради пропускането на казармата, не мога да намеря какво искам да бъда в живота.
преди: 11 месеца, 16 дни, прочетена 986 пъти
Здравейте,

аз съм един от последните набори, които бяха включени в списъка на задължителната казарма. Пратиха ми първото повиквателно, прегледи и др. Дотам, без второто повиквателно. Като бях малък всички ми казваха, леле ако знаеш какво е в казармата, ще те разпукат, други ми казваха, че годините в казармата са им били най-хубавите години. Моето мнение преди да дойде времето ми за казарма беше, че искам да ходя, при положение, че е задължителната, не по желание, и че ако не ме привикат ще ми е се тая, няма да се ядосвам. Както казах, останах си с повиквателно 1.
Приемам се за изключително прецизен, умеещ, дори като дете, и че това нещо в казармата в тежки изпитания, лични или не, ще ми помогне да покажа кой съм, не само на другите, но и на мен.
В момента се чувствам, всякаш търся постоянно нещото, в което да се докажа, защото знам кой съм, но никога не го намирам, и че ако бях минал през казармата, щеше да ми е останало нещо като спомен, което показва аз какво съм всъщност и какви са възможностите ми.
Имам чувство, че обикалям, лутам се и си губя времето, защото няма нищо, което ми е било задължително или което ми харесва да правя, че да мога наистина да разбера кой съм и как реагирам в ситуации. Все го чувствам, че всичко около мен е по-нисшо от казармата, и като отида да правя даденото нещо, все накрая не ми харесва, срещам непрецизни хора, хора, които не знам как са попаднали там, хора, които си мисля, че биха били наказвани в казармата, не заради просто не спазване на правилана или защото си решил да направиш нещо интересно или забранено, а защото се вижда, че тези хора искат да минат по тъч линията и да заобиколят дисциплината. Когато повечето хора около мен се окажат такива, аз не ги искам да са част от моя живот, да ме учат да приемам по-малкия себе си, вместо да се развивам.
Чувствам се като изгубен.

Мерси това беше моята история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 0ca54f2b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   По тъч линията минават и много хора, които са минали през казармата (на такава възраст са), явно не е имала такъв ефект, какъвто ти се иска. Ако това ти е болката, има доброволна служба.
А друга алтернатива ти е да се запишеш на някакъв спорт, може би бойно изкуство ще е най подходящо за теб. Това е моят съвет.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 09a655a0a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Казармата те учи да преодоляваш трудности и препятствия в живота.Поглеждаш назад и виждаш с какво си се справил там и си казваш,че може и сега в реалността да се справиш.И най-често се справяш.А и не е лошо да знаеш как се борави с един красавец 5.65 или 7.62.Кой знае може пък някога да ти потрябва.Няма напразно знание и умение.
А в липсата на житейска цел и посока едва ли ти е виновна казармата,по-скоро това е твой личен проблем,породен от други неща.Щом си от последните набори получили повиквателна май доста дълго още се луташ,не мислиш ли?

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: a39323f956
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   В голяма грешка си, защо се луташ около минало и възможности в миналото?
Приеми, че е свършило и гледай само напред. Щом си от последните набори си около 32-34г. Не си малък и трябва да си установил в какво те бива и какво искаш от живота.
Не си блъскай главата с вариации, защото не знаеш къде си щял да бъдеш разпределен, с какви хора да попаднеш и какви функции да изпълняваш.
Гледай си живота днес и сега.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 6009d0c1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   След казармата, само щеше да се чувстваш по същия начин. Другаде са ти проблемите. Говори с психолог и не се притеснявай :)

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 298ba2302f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Казармата освен на простотия и скатаване, нямаше на какво друго да те научи. Но пък можеше да се сдобиеш с хепатит, друга болест или пък някой недъг. В казармата има два вида хора - изверги и жертви. Така че просто се радвай.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: b8d46e3c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   А аз мисля, че казармата няма абсолютно никакво отношение относно това, че не знаеш кой си и какво искаш. Като толкова ти е на сърце, защо не пробва да станеш военен, примерно? Още не е късно да опиташ.
Предполагам терзанията ти са свързани с това, че нямаш професия и образование, не си единствен, ако вярваме на споделящите тук. Помисли в какво би бил добър, провери как да придобиеш знания и умения, и действай! Сигурно си малко над 30-годишен, закъснял си малко, така, че не губи време, а действай! Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 48abc89c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Ами като ти е толкова голям проблем, че не си влязъл в казарма, защо не го направиш сега? Иначе да смяташ, че всички други дейности, различни от служенето в казармата са по-нисши ми се струва меко казано налудничаво. Има толкова по-отговорни и прецизни професии, че не е истина, като например хирург, пилот и много други, при които са необходими много повече умения, прецизност и знания от колкото това да служиш в казарма!?
Причината да разсъждаваш така според мен е собствената ти ниска самооценка и нуждата да се доказваш пред другите, за да получаваш одобрението им. Може и да греша, но моля те излез от филма, че това да служиш в казарма ще осмисли живота ти.

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 90784bd802
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Ти май забравяш, че всичките от описаните от тебе хора са минавали през казармата. А това да мислиш, че казармата е щяла да ти покаже какви са възможностите ти е пълен абсурд. В казармата се деградира момче, става се с повредено възпитание и с психични изкривявания които могат да не оправят десетилетия след това. И за да си дадеш сметка колко абсурдно е схващането ти, само се огледай наоколо и виж страните в които няма принудителна казарма какви са на света като развитие, икономика, култура, ценности и нормалност на населението и ги сравни със страните в които вкарват хората принудително в казармата като в затвор. Казармата е най-голямата простотия на света. Характерна е предимно за диктатурите, комунистите и мюсюлманските страни. Ако НАТО беше личност бих му стиснал ръката и прегърнал. Влезе с танковете в България и я освободи от постсъветският принудителен режим затварящ насилствено младите хора в тия лагери, изрита злобните комунистически офицери от там, които обичаха да мачкат младежите вкарани принудително при тях. Изрита и смрадливите им Уазки носещи спомена на тази епоха, сложи бронираните Хамъри и каза "със свинщината на която бяхте свикнали, до тук".

 
  ...
преди: 11 месеца, 15 дни
hash: 6ccd78e7c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   Не се чувствай загубен, в казармата нямаше да добиеш кой знае какви добродетели, но щеше да си с по деформирана психика, което днес щеше да ти е от полза. Под деформирана имам впредвид, че ще бъдеш по непокиз, по лесно щеше да възприемаш предизвикателствата, по улегнал, но пък щеше да загубиш ценно време от младините си. Това за извращенията са митове, само глезените софиянци хленчеха, ако стар войник ги пратеше на лафката за цигари или ако ги накарат да донесат вода. Някои пресилват нещата, защото искат да се правят на герои, измислят си разни случки. Служих в бойно поделение, нечовешки извращения не е имало, но простотия колкото искаш. Наистина в казармата се възмъжава, лигавенето изчезва и ставаш по уравновесен. Само глезените мамини синчета роптаеха, но на калените мъжкарчета ни беше интересно, забавно си я изкарахме. Имахме софиянци, които ги беше страх от тъмното и наряда го изкарваха близо до караулното, страх ги беше да минат по полосата на поста. А като стари войници се правеха пред новобранците на голямата работа, това е гадното в казармата -лицемерието.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 794f481cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   Не е от казармата, брат. В днешно време много хора не знаем кои сме точно и на къде отиваме. Аз съм на 30 и още се чувствам така. Светът ли се изврати или ние не сме добре? !

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 0eed21396a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

11.   Много се заблуждаваш, че казармата или по-скоро липсата й те е провалила, или те изкарала извън релсите.
Доста хора, които са служили в казармата също се лутат, също са недисциплинирани, неумеещи, без цел в живота, лутащи се от работа на работа.
Човек винаги обича да вижда вината в друг, а не в себе си.
-Не ми върви в живота, явно защото не съм бил в казарма.
-Не ми върви с жените, всички жени са к*рви.
-Нямам пари, всичко в тая държава е мафия.
.... Сещаш се на къде бия.
Ако сам не си наложиш самодисциплина, никой не може да ти я наложи. Ще служиш 6 месеца, но след това пак ще се разпуснеш.
Давам пример със себе си. Бях с наднормено тегло, започнах да ставам с 1 час по-рано за да тренирам. Оправих си храненето и всичко се променя.
Бях спрял с четенето на книги и си наложих всеки ден да чета по 1-2 часа. Така на седмица прочитам по една книга.
Не знам добре английски, през уикендите уча по малко.
Това е, самодисциплина и изграждане на навици, а не съм ходил в казарма.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 2c72a9f669
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

12.   Няма проблем, отиваш и служиш. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: afa274da33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

13.   @5 глупости. Не знам в коя казарма си бил, но 60% от наборите ми бяха пичове. Верно имаше изверги, имаше и жертви но не бяха толкова много.
И да, мен казармата ме научи на много повече от скатаванеби мислене на простотии. Бях парашутист в Пловдив и учебния ни център беше 6 месеца тактики из Родопите, стрелби със снайпери и рпг-та и бягане по общо 50 км на седмица. Гордеех се че съм там. За другите поделения не мога да кажа много, не съм, не знам
Авторе, спокойно можеш да се вкараш във филми. Подобно на тия от казармата, стига да искаш
Запиши се на Еър софт. Направи Ком-Емине. хвани се на работа като чистач И/или охрана. Обикаляй България пеша в дъжда и снега... не е същото, но ще е доста подобно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: ac83463dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

14.   Ти не каза на колко си години. А защо мислиш че казармата е причината за да не знаеш какво искаш да бъдеш в живота. Аз бях на 14 г. и вече знаех какво искам да бъда. Исках да стана строителен техник, да строя апартаменти, хотели, въобще големи строителни обекти. И си предствях, че един ден като остарея и мина покрай някой голям хотел, каквито има по черноморието, ще кажа на себе си, а може и на мои приятели, че този хотел аз съм го строил. Живота ми така протече, че трябваше доста по-късно да започна да уча в строителен техникум и то задочно. Когато се явявахме на семестриални изпити аз бях изключително добър, да не кажа отличен от скромност. В нашия клас бяхме 50/50 момчета и момичета. Имахме една учителка която казвала на момичетата че виждала само един който ще стане истински техник и им посочвала мен. Аз толкова много исках да стана строителен техник, но за жалост трябваше да напусна Б-я преди да завърша техникума. А относно казармата за мен това бяха две загубени години. Да учи те малко на дисциплина, но иначе загубени години. Но ако ти си на 20 и няколко години и не знаеш какво искаш от живота това говори лошо за теб.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: ac83463dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

15.   Ти не каза на колко си години. А защо мислиш че казармата е причината за да не знаеш какво искаш да бъдеш в живота. Аз бях на 14 г. и вече знаех какво искам да бъда. Исках да стана строителен техник, да строя апартаменти, хотели, въобще големи строителни обекти. И си предствях, че един ден като остарея и мина покрай някой голям хотел, каквито има по черноморието, ще кажа на себе си, а може и на мои приятели, че този хотел аз съм го строил. Живота ми така протече, че трябваше доста по-късно да започна да уча в строителен техникум и то задочно. Когато се явявахме на семестриални изпити аз бях изключително добър, да не кажа отличен от скромност. В нашия клас бяхме 50/50 момчета и момичета. Имахме една учителка която казвала на момичетата че виждала само един който ще стане истински техник и им посочвала мен. Аз толкова много исках да стана строителен техник, но за жалост трябваше да напусна Б-я преди да завърша техникума. А относно казармата за мен това бяха две загубени години. Да учи те малко на дисциплина, но иначе загубени години. Но ако ти си на 20 и няколко години и не знаеш какво искаш от живота това говори лошо за теб.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 5e40f3484a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

16.   Мисля, че много надценяваш казармата и армията като цяло.
Аз съм завършил военно училище и може да се каже, че имам някакъв опит с военните и военщината. От собствен опит мога да ти кажа, че петте години в училището, плюс 4-те след това служба като офицер, не са ми дали абсолютно нищо, освен простотия, научаване на номера как да се имитиира дейност и как да се нагаждаш към системата, за да си запазиш службицата и евентуално да бъдеш повишен.
Романтиката, с която ти асоцираш казармата е донякъде свързана с това, че мизерията и простотията в армията, с която се сблъсква един млад човек, току що излязъл от уютното семейно гнездо, е толкова фрапираща, че му остава като еталон за "преодолени трудности" и "каляване на характер" за цял живот. Именно тези трудности сплотяват хората и създават дълговечните приятелства, за които всички сме чували безкрайни истории, основно на маса в присъствието на жени и спиртни напитки. Липсата на особени житейски предизвикателства, свързани с първично оцеляване, в днешните времена е това, което създава усещането, че едно време мъжете са били повече мъже, че казармата ги е калявала и т. н. Реално за много мъже, казармата е "най-интересното" нещо, което им се е случвало в живота.... което за мен е много тъжно като факт.
Аз лично се изградих като характер, не благодарение на престоя си в армията, а въпреки него. След като напуснах военните се оказа, че имам напълно грешни представи за живота и за това как да се оправям в него. След няколко тежки години и положени целенасочени усилия да си променя мисленето, мога да кажа, че изключително много се радвам, че повече нямам нищо общо с армията.
Понеже виждам, че си човек, който има нужда от себедоказване и насърчение, ще ти кажа само едно - армията не е твоето място. Там себедоказването и прецизната, добре свършена работа е последното нещо, което се оценява. По-скоро се цени умението да се нагаждаш към вишестоящите, снишаването и имитирането на дейност с цел оставане "на служба" до пенсия.
Съветът ми е - доказвай се в реалния живот чрез рабоатата си. Намери това, което ти харесва и давай всичко от себе си, за да си най-добрия в него. Стреми се да си все по-добър и да си вдъхновение за хората около теб. Това е нещото, което ще ти донесе удовлетворение и признание.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: de6c8f7d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

17.   Ще отговоря на въпроса ти какво си без да се занимаваш с казарма: ти си човек от мъжки пол /не четох внимателно, но предполагам заради темата за казармата/, който твърде много премисля нещата и е склонен да анализира излишно нещата. Вярваш сляпо на другите и пропускаш факта, че за някои хора най-хубавите години в казармата са като най-хубавите години в училище, т. е. тормозят зайците и се чувстват значими. Ако си от тази група, да, изпуснал си шанс да съсипваш онези с лабилна психика и да се чувстваш велик, признавам го! Но с това умение да анализираш прекалено вероятно казармата щеше да те доведе до самоубийство - такива хора не издържат на стреса там, защото вместо да приемат, че част от хората са изроди, те търсят вината си за случващото се и съответно я "намират". А никой не е виновен, че не го влече да подтиска останалите, нито сме длъжни да имаме такива фетиши.

Ако обобщя: и с, и без казарма, ти си такъв, какъвто си. Приеми се и не мечтай за чудодейната казарма, защото тя не прави чудеса. Това, което би получил от нея, можеш и сам да си го набавиш при нужната самодисциплина и с определено желание. Иначе и 100 казарми няма да те променят. Това не ти е някой да налива с черпак качества в теб или да ти поставя цели - или ги имаш, или можеш да ги развиеш, или ги нямаш и няма да ги имаш. Четвърти вариант няма! :Д

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 1470da4a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

18.   Има разнопосочни мнения. И аз се чувствам често като теб и аз бях от последните, които имаха честта и удоволствието да не ги извикат. Честно, толкова съм неорганизиран, че ми се ще да бях отишъл, с надеждата, че това би ме променило. Също, смятам, че едни елементарни знания трябва всеки мъж да има, че и жена ако има желание. Случват се какви ли не ситуации в живота, това, че сега живеем супер, мирно ни е и всякакви подобни, не значи, че след години няма да се случат военни конфликти и ние няма да имаме нужда от знания. За това много хора не се замислят. Разбира се, против съм безцелната казарма 2 години, където ти дават всевъзможни глупости и те подлагат на унижения. Но това да ти изградят режим и навици, да те натренират и да те обучат на някои важни неща за оцеляването, примерно, би било супер. Но както и да е, пропуснали сме я. Повечето хора казват, че не сме изпуснали много, може би е така :)

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: d38b64d3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

19.   Към 5.
Не мисля, че човека те пита "дали да ходя в казармата" или " да ме е страх ли от казармата". Да се радва викаш... Как така го съдиш без да го познаваш, аман, и приемаш, че той е щял да е жертвата? Май ти си бил жертва и не искаш други да успяват повече от теб, че ще те е страх и от тях.

 
  ...
преди: 11 месеца, 10 дни
hash: d38b64d3e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

20.   към 6.

Както казах, тва не ми е мечта, да ходя в казармата.
Имам знания, имам и 2 висшета, развивам се както по същата насока с висшетата, така си изкарвам прехраната, както и в много други насоки, за кеф. Сега като знаеш това може би по друг начин би отговорил. Хем искам да си остана здравословно скромен като в живота, хем искам да съм абсолютно честен с това да споделя как точно се чувствам и затова написах "Приемам се за изключително прецизен, умеещ".

към 7. Не си разбрал/а. Не казвам, че "всички други дейности, различни от служенето в казармата са по-нисши ". Може би ако извадим моето изречение от контекстна би се разбрало така, но не това имам предвид. Може и да не съм се изказал добре. Всякаш в казармата ти "удрят шамар" през лицето, и научаваш нещо от това, а аз всякаш срещам неща, които постоянно си държат ръката готова да ми удари точно този шамар, но само ми замахват и не ме удрят, и ме мъчи, не научавам това нещо само стоя в готовност, вместо 1 път да ме прасне през лицето и готово.

Няма да пиша на всеки какво мисля за отговора му.
Мерси на всички за коментарите, доста са все ще има нещо, което е трябвало да чуя.

След като прочетох повечето коментари, мисля че онзи шамар за който говорех е нещо като избавяне от някакъв страх, както каза 9. "Под деформирана имам впредвид, че ще бъдеш по непокиз, по лесно щеше да възприемаш предизвикателствата, по улегнал" може би очаквам хората дори и по-нависоко да са по-хора, вместо това да го приемам като предизвикателство и едва ли не да ги дисциплинирам ако не се държат с мен така както ми харесва.
Към часта от изречението към 9. "но пък щеше да загубиш ценно време от младините си", може и да не е от казармата, но мисля, че този шамар ми трябва, и нямаше да е загуба ако го бях научил. Вие ми помагате да разбирам, някои неща. Мерси.

11. Не съм от хората, които търсят причината извън мен, затова и пиша тук, да намеря и да го поправя. Това относно казармата, не казвам, че тя ми е виновна, а че мисля, че щеше да поправи нещо в мен, което не съм поправил до ден днешен. Мисля, че с ваша помощ разбирам какво е то! (това е последното, което написах, но го вмъкнах тук)

16. : "преодолени трудности" и "каляване на характер" за цял живот.
Липсата на особени житейски предизвикателства, свързани с първично оцеляване, в днешните времена е това, което създава усещането, че едно време мъжете са били повече мъже, че казармата ги е калявала и т. н.
"Съветът ми е - доказвай се в реалния живот чрез рабоатата си. Намери това, което ти харесва и давай всичко от себе си, за да си най-добрия в него. Стреми се да си все по-добър и да си вдъхновение за хората около теб. Това е нещото, което ще ти донесе удовлетворение и признание. " - Мерси

17. "умение да анализираш прекалено" не съм от онези да гаврят другите и да се "храня" от това, не. Но не съм и от крайните, които клонят към самоубийство, по-скоро посредата. Имам характер, но ако не е нещо крайно, че да ме отпуши не правя стъпката. Което мисля, че е проблема, да чакам крайно. Ако мога пак да спомена този "шамар", до който стигнах като заключение, мисля, че точно той в такива ситуации би ми помогнал. Като че ли не се нервирам достатъчно, че да направя дадено нещо, а чакам да стане нещо като крайност че да покажа кой съм. (грубо обяснение към теб с твоя пример, защото ми се е случвало, вместо да му покажа характер още от началото на оня който би ме тормозил за да спре да ме тормози, чакам по-дълго време и накрая се отпушвам.. разбираш ли, а ако не дойде по-крайния момент, всякаш ми липсва нещо, което мисля че бих го научил в казармата, за да още от първите заченачи на нещо, което не харесвам да го отбича и да си знае. Това нещо трябва да го науча от някъде. Сега разбирам, че това е нещото, което мисля, че бих научил в казармата. )

Мерси на всички, мисля, че след прочитането на коментарите си направих някои изводи, и съм по-близко до целта.

От автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker