Задължения към частен съдебен изпълнител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Задължения към частен съдебен изпълнител
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 10034 пъти
Здравейте! Много ви се моля, ако може някой да ми помогне със съвет какво да правим.
Майка има задължения по кредит и осигуровки, не може да си намери работа и я осъдиха, а вече и съдебен изпълнител иска да идва описва имущество. Аз само работя, а майка получава за сестра ми помощи, понеже е болна и е инвалид.

Много съм притеснена, как да докажа, че мебелите са си мои, преди 2 години си купувах и легло, и гардероб, и други неща. Нямахме нищо, защото баща ми почина и остави само неприятности след себе си. Живеем ха ведомствено жилище, нямаме нищо друго освен вещите в къщи, не знам какво да правя. Полудяла съм от нерви.

Работех като ненормална, за да купя някои неща за дома. Но все от магазини втора употреба, нямам никакви документи. Събирала съм години наред книги, касети, сувенири, какво ли не, сега ще ми ги вземат ли. По принцип, ние сме като две семейства у дома, майка със сестра ми са си в тяхната стая. Моля ви какво да правя, полудявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: d72d586343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Май наистина няма как да докажеш, че вещите са твои, освен ако не са с гаранция на твое име. Това, което ми хрумва е, че може да изнесеш по-скъпите за теб неща на друго място, всичко, което можеш го махни от там. Майка ти за какво е ползвала кредита? По принцип трябва да вземат първо това, за което е ползван кредита, ако е някаква вещ.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0b1a4fc0e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   по принцип лични вещи няма как да ти вземат. Не взимат и мебели и уреди от първа необходимост.
Телевизора, компютъра, стерио-уредба и т. н. ще бъдат описани.
Не могат да ти вземат гардероба и леглото втора употреба, както и доход до социалния минимум, дрехите, изобщо всичко от първа необходимост.
Колко е задължението на майка ти?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2b9a8cc6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На кого е дадено жилището-ако е на трите, то тогава и ти имаш "дял" в него и е достатъчно само да кажеш пред изпълнителя, че е един кое си е твое.

Ако е само на майка ти, то тогава наистина трябва да се доказва с документи че не е нейно еди кое си, но доколкото виждам, ти нямаш нищо ценно- съдебния изпълнител няма да вземе нищо, само ще го опише, евентуално да го продаде на търг- но кой ще ги купи тези мебели на търг- не вярвам някой да ги купи... така че се успокой на 1-во време.

И наистина, ако имаш нещо ценно, го махни, з-то те имат право да идват само един път, и след като минат, след това вече няма от какво да се притесняваш

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d1758fe1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега ще ти кажа какво знам аз на теория като юрист. На практика не знам как е, значи по принцип има вариант тя да поиска от съдебния изпълнител да си разрочи задължението, примерно внася някаква сума и останалите на вноски, това е със сигурност, ако има такава възможност нека говори.
За мебелите и описванията, по закон не ти трябва да доказваш, че са твои, а по принцип се описват неща, които са доказано или предполагаемо на задълженото лице. На практика не знам как става, но на теория ако ти ги вземат и наисина са твои може да обжалваш действията му.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f6550f5710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Майка ги взе да започне работа в магазин, имаше и фирма, но човекът с когото започна я обра за два дни, тя живееше с него на съпружески начала, майка всичко изтегли на нейно име. Сега той замина незнам къде, а остави само проблеми тук. на всичкото отгоре, се регистрирал на нашият адрес, та ходихме да го отписване, че и за него започнаха да идват призовки.
Заттова са ни и проблемите у дома, аз анма, че майка е била наивна и няма вина в случая, защото той наистина я обра, изнесе всичката стока, и от старата ни къща всичко обра, абе всичко.
Аз се опитах да помогна, и помагам, макар, че на моменти много ми дотежава, но какво да правя Днес говорих с една адвокатка, тя пък ме съветва да направя клетвена декларация, че аз съм си купила нещата и нотариално заверена. И пак, нямам вяра, дали няма да ме излъжат и само излишно пари за адвокат. Страхувам се да изнеса нещата, ако ме види някой съсед и после ме хванат?

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2b9a8cc6cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това пък да не те види някой съсед, въобще да не те притеснява.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c15065a70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Леле, номер 4, колко... хм, юридически издържана е теорията, която като юрист не знаеш дали се прилага и на практика... чак ме хваща страх!

Мило момиче, много исках да ти пиша, но наистина не знаех какво да те посъветвам. Днес попитах колежка от правния отдел на фирмата, в която работя и тя ми каза това, което ти е казала адвокатката, скоято си се срещнала + това, което пише номер 2.
Успех ти желая и много кураж!!

Фей

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 8bdf5acd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Слушай сега, хората с много задължения се изпоразведоха -/фиктивно/, прехвърлиха си къщи, коли и фирми на приятели и роднини. Познавам хора, които висят тук-там с по над 500 хил. лв и няма какво да им вземат, а живеят в палати и си ходят по почивки в чужбина.
А на такива като вас ще вземат и ризата от гърба без да им мигне окото. Така че, изнасяй и крий всичко ценно без да ти мигне окото. Можеш да го направиш нощем и никой няма да разбере.
Кураж и действай бързо и смело!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 74f775dcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хахах Фей ли си Мей ли си не знам каква си :) Ако беше мако по-образована хм, как да кажа и компетентна щеше да знаеш, че ние юристите и в частност адвокатите си специализираме в дадена област на правото, а другите не ги практикуваме и имаме само т. нар. теоретични познания. Същото е мила като да отидеш на кардиолог и да го питаш за болежите си в кръста, той ще помни това -онова, но няма да може да те излекува и ще те насочи към специалиста. Та аз съм адвокат в областа на наказателносто право, с изпълнителното производство не се сблъсквам и казвам това, което трябва да е по закон. Но обикновено практиката е малко изродена така да се изразя и е възможно да вземат дори и нейните вещи, независимо, че нямат доказателства. А това, което пишеш ти се отнася за един списък на министерски съвет относно несеквестеруемото имущество, но то се различава от питанката на авторката, която е всъщност Е ли е възожно да опишат и евентуално изземат вещи, които не са собственост на майка й, но се намират в нейно владение след като авторката няма документи за собственост. Та по принцип вещи се описват и взимат само, когато има доказателство за собственост и предположение за такава на базата на владението. Та така...
И другия път, ако отидеш при адвокат и ти каже, че от всичко разбира, тогава трябва да те е страх. Но виждам, че си далеко от тази област, от тези неща, пък и имаш проблеми с майчинството, кар тестовете и мъжа ти, който милия никак не се справя и не ти помага, така че ще простя това, че не си се поинтересувала преди да пишеш как стоят нещата в юридическата гилдия
Успех ти желая и повече любов в сърцето ти
А към авторката, ако ти вземат вещите обжалвай действията на съдебния изпълниел

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 00ef129c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Драги адвокате,

Погледни си първия пост, ако обичаш!
Преброй си грешките и тогава коментирай майчинството ми. Аз никога не съм изразявала претенции, че разбирам от право и съм го написала и на авторката. Но съм чела доста писма от юристи, от доста сфери на правото, които се разбира моментално, че са писани от такива. За образованието ми не се коси, то си е мое и не те засяга :). За сърцето ми също не се притеснявай - препълнено е с любов!

Хубав ден ти желая!

Фей-Мей

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 74f775dcc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Фей-Мей, отделих ти достатъчно внимание и смятам да приключвам. Драга госпожо, не Вие ще сте съдник на познанията и уменията ми, а съдебната зала, клиента и не на последно място, хонорара в края на всеки месец.
А колкото до майчинството Ви, то последното надълго и нашироко бе обсъдено и изкоментирано именно от самата вас, ерго моите коментари са просто обобщение на вашата сърцераздирателна история. Та дотук с вниманието, където другаде трудно ще получите.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fdb0488967
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здравейте искам да попитам авторката какво се случи с нея какво точно и описа ЧСИ и какво взеха

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 58d2031672
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   аз всичко изнесох от вкъщи, заради заем който немога да плащам редовно. lзеха ми колата с която ходя на работа, егати скапаната работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker