След 89-та - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96222)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22620)
 Секс и интимност (11197)
 Тинейджърски (20152)
 Семейство (4802)
 Здраве (7762)
 Спорт и красота (4047)
 На работното място (2135)
 Образование (5872)
 В чужбина (1289)
 Наркотици и алкохол (924)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1491)
 Други (13024)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

След 89-та
преди: 4 месеца, 17 дни, прочетена 797 пъти
Имам въпрос и той е: Защо и как така се случи много от агентите на ДС да се захванат със силовите групировки и по какъв начин полицията пазеше всички-от ВИС до СИК? Бих искал да бъде публикувана темата, защото съм сигурен, че не само аз се интересувам от това и искам да знам как и защо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 15 дни
hash: a81ab6695e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Интересен въпрос, по който може да се напише не книга, а цяла библиотека. Но, на кратко, просто БКП заедно с ДС бяха архитектите на т.нар. преход. Раздадоха си по едни куфарчета с долари, разпределиха си цялата икономика в страната и започнаха да си играят на демокрация. Агентите на ДС имаха контактите и необходимата информация как могат да правят бързо пари и затова се захванаха с групировките. Вече не само не беше престижно да работиш в ДС след 1989, а ги дискредитираха, навсякъде говореха колко са лощи ДС-арите, започнаха съкращения, уволнения или пък оставаш да работиш за жълти стотинки. А, не е ли по-добре да се влееш в някоя групировка и да започнеш да правиш бързи пари, ако нямаш особени морални скрупули? Връзките ти с полицията остават и можеш да се възползваш от тях. Или пък си представи пенсиониран или съкратен ДС-ар или червена барета на 35-45 години. Мислиш, че ще иска такъв човек да живее на една мижава пенсия или да бъде обикновен охранител на паркинг?

 
  ...
преди: 4 месеца, 15 дни
hash: af9f3902f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Чак пък много от тях, преувеличаваш. Какво имаш предвид и под "пазеха" ами хем имаше плащания към полицията, хем притисканите не се оплакваха, защото реално се отчитаха на групировките за тъмния си бизнес.
Все едно някой да се оплаче че краде и групировките му вземат 50% от откраднатото?
Въпроса ти изглежда меко казано глупаво, все едно да питаш днес, по какъв начин полицията пази хората, които пушат цигари без бандерол? Ами хем има плащания към отделни полицаи, хем нито продавачите, нито пушачите пишат жалби в полиция!!!

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 19c11652d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   След 89, които не влязоха в политиката, станаха охранители. Борисов също е бил от СИК. Сега като падне от политиката, пак ще стане охранител, такива хора друго не могат да правят, за тях и политиката е бизнес.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: 008ffdfa19
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Така наречената промяна в България си я режисираха комунистите и просто трансформираха властта си в икономическа, като не загубиха и политическата. Неслучайно, във всички партии е пълно с бивши доносници, техните деца и внуци. У нас свободен пазар и конкуренция има само на книга. Реално няма нищо подобно, защото всичко е разпределено и всичко се решава чрез взаимни договорки. Страната умишлено се държи бедна и бе превърната в депо за нискоквалифициран, евтин труд. Никъде в ЕС няма средни заплати от по 400-500 евро. Толкова е минималната заплата в Румъния! Квалифицирани кадри не се търсят. Търсят се роби за 400 евро заплата. На бившите комунисти реално квалифицирани кадри не са им нужни, защото всичко се решава задкулисно и паят е разпределен. За какво им е да плащат високи заплати, след като така или иначе вече са си предначертали пътя. Разбира се, във всяка компания има по няколко или повече от т. нар. "техни хора", които заемат високите постове проформа и получават наистина високи заплати. За сметка на това са 90% абсолютно некадърни. Лично съм виждал как деца и внуци на партийни секретари, партизани и т.н. стават директно управители без образование, опит и каквато и да било квалификация. Виждал съм търговски директори, които не могат да си пуснат компютъра, но пък взимат заплати от по 10 хил. лева. Финансови директори, които не са виждали финансов отчет, производствени, които не знаят какво произвеждат и т.н. Комунистите никога не са сдавали властта у нас, не се заблуждавайте!

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 50c41e61d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто агентите на ДС си имаха информация от кухнята, така да се каже.
Разпределиха си куфарчетата с парите, знаеха кое, как и защо функционира.
Като се разровиш малко из досиетата, ще видиш, че 2/3 от хората в парламента са с ДС минало, или поне техните бащи са били с такова.
Дори и хората на по-долните етажи, отговарящи за разни бизнеси, пране на пари и подобни, имат пряка или косвена взаимовръзка с БКП, ДС, ОФ и тн. Дори дядото на Пеевски е бил някакъв си там глашатай на еди-кое си отделение.
Тези неща не са случайни.
Просто комунистите усещайки края си преразпределиха парите, ограбиха народа и си създадоха бизнесите.
Заради това до ден днешен ми става много смешно, като чуя някой дърт комуняга да обвинява ЕС за бедността си, като именно комунистите са го крали толкова много години.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 379eeca531
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Защото именно ДС беше изпълнител на така наречения преход.
Самото название преход го измислиха, за да оправдаят внезапният срив на държавата.
Но реално погледнато ДС са само изпълнители, а поръчители бяха кървавите марксисти.
Защо беше стартирана перестройката? За да може вечерта когато БКП падне, на сутринта вече да има нови пълноценни силови групировки, новите репресивни апарати.
А за да поиска народа перестройка и гласност беше умишлено докаран до онова цинично състояние, да няма най- обикновени стоки по магазините, това беше не само проблем на икономиката, а умишлено създадена продоволствена криза.
Предполагам има хора които не са ме разбрали, за това ще поясня.
До 87 има строг ред, контрол над абсолютно всичко, особено в СССР. След като перестройката официално стартира, всичко се посипва. Имам предвид че реално в онзи момент рязко потичат реки от наркотици, оръжия, нелегален алкохол.... всичко това води до създаването на престъпни организации още през социализма (! ) за да може когато системата се смени на "демократична" вече всичко да е приключило, ако ме разбирате :)
Защо мисилите забраниха алкохола в СССР? За да развият нелегалният бизнес. Ал Капоне как мислиш забогатява? По същият начин след сухият закон в САЩ преди голямата депресия. Трябва да се води борба с алкохола, но на концептуално ниво, иначе резултатите са противоположни, а има хора във властта които много добре го знаят това.
Мисля че ме разбрахте. Реално погледнато никакви книги не е нужно да се пишат по този въпрос, камоли библиотеки. Всичко е много просто и очевидно.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 04e90ace93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   До 2

Как ти я роди главата та глупост?
Такса имаше за всички, а оплакването, в най-добрия случай водеше до това, някой от уличните мишоци да изяде два-три шамара в мазето на МВР, а после да ти пращат "по-страшните".
А пазенето - ами първо беше, да пазят мутрите от хората. Идва некъф 1 и 55 "бурчье" в баничаницата и викиа "да 20% иначе ..." а ти му показваш, че точилката е по-здрава от главата му. След 4 часа идва полицията, отвеждат те, а в ареста, "бурчьету" с 20 метра марля на главата, заедно с шефа на МВР ти обеснява, че трябва да си плащаш, а ако се повтори, ще те съдят за опит за убийство. После ти удрят 2-3 шамара и те пращат да си ходиш. ЕЙ ТОВА БЕШЕ НАЙ-ГРОЗНОТО!

 
  ...
преди: 4 месеца, 13 дни
hash: 3aba5b9619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Чета коментарите и се убеждавам, че някои без да са информирани леят глупости, на които сомо те си вярват. По телевизиите вече няколко човека обясниха, как точно се проведе приватизацията, безспорно беше пладнешки обир на държавата. Това, че Иван Костов раздаде на безценица народно имущиство за 30 милиарда всички го знаем, но главната кражба стана невидима за народа, тя се извърши от бившите външнотърговски дружества. Гущеров добре разкри схемата. Не са раздавани червени куфарчета, защото те си бяха в ръцете на тогавашните властимащи. Достатъчно е било да имаш адресите на външнотърговските партньори и да заиграеш с тях. Докато преди 89 година те са се отчитали на ЦК на БКП, то след 89 вече никой не им води контрол и пред никого вече не се отчитат, тогава започва голямото лапане от кацата с мед. Тези външнотърговски дружества се превърнаха в части от държавата, всеки в своята област, едни с оръжия, други с дългове и т.н.. Сега Гешев щял да разследва, какво ще открие, ще види само кокошкарите от приватизацията, но истинските грабители на държавата няма да открие, те са без следи, а минаха и през политиката. Гарга на гарга око не вади! Ще видим само кокошкарите, но ние си ги знаем кои са те - дребните олигарси, но истинските крадци никога няма да научим, за тях ще научат бъдещите поколения!

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: d64ac1846c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Само през периода от 1945г. до 1989г. българина успя да си поеме въздух и да разбере, какво е да се живее в сигурност и спокойствие, какво е да се живее без страх че ще си загуби работата, жилището си, да е сигурен че той и семейството му никога няма да стоят гладни и никога няма да са голи и боси. След това в 1989г. в България нахлу това изродче "демокрацията" и навря българите в ямата с лайната, също както преди 1945г.. Те отново разбраха какво е да си безработен, децата им да стоят гладни, голи и боси, да загубят покрива над главата си и като нямат пари за лекар и зъболекар да се превиват и вият като кучета от болки, защото при "демокрацията", за разлика от Социализма, за лекари и зъболекари се плаща, и то през носа. Какво е пенсионерите да стоят гладни и да не могат да си позволят да си купят лекарства и да носят кърпени стари дрехи и скъсани, пробити обувки. Какво е да гледаш редовно по новините, как българи от отчаяние се самозапалват! Такава мизерия и цигания през Социализма я нямаше!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: ad792a9ed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   9, така е. Само че този страх се замени от този да не те изтипоса някой доносник, че да изгниеш после в Белене.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 04e90ace93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   " По телевизиите вече няколко човека обясниха, как точно се проведе приватизацията, безспорно беше пладнешки обир на държавата."

На частните телевизи, де са собственост на същите?

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: b4f33da8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Някои хора не можаха да разберат, че такова животно "комунисти " нема. Не е имало и никога няма да има. Те са едни и същи хора и сега. Сега "демократи" ли ги наричате? Колкото преди имаше комунизъм, толкова и сега има демокрация. Скоро ще има Марксизъм, защото съм убеден, че англичаните ще признаят че комуниститв са разбрали Маркс погрешно. Ей ти ся нео-марксисти на хоризонта. Нещо ново под слънцето?

Говорите така сякаш нещо се е променило и от '89 насам и тия изроди са нови и вършат нови неща.... Ми не, и преди крадяха, и сега го правят. Разликата е, че преди крадяха от субсидиите от Русия. Сега крадат от ЕС. Преди Руснаците си затваряха очите, което сега ни излиза скъпо. Сега ЕС и САЩ го наричат корупция и пак ни излиза през носа. Щото ЦРУ и МВФ ги сложи тия "новото поколение изроди" (стил- тиквата и пеевски) да крадат парите, които самите те им дават, за да може народа да задлъжнява.

Колкото до ДС, аз незнам защо но. 5 каза че се "усетили" накъде отиват нещата. Те просто ПРЕДИЗВИКАХА нещата. Те са инициаторите. После само се прекръстиха.

Не знам защо слагате 1чки на но. 8. Човека много добре го обясни. Българина чул, недочул все си вади мнение от новините, които медиите на изродите му спускат отгоре. Критично мислене се иска тука. Всяка информация трябва да се поставя под съмнение, особено ако идва от високите етажи, значи има за цел точно обратното.
Например това с куфарчетата дойде откъде? Ами по бТВ даже съм гледал репортажи. Бенатова ще ми се прави на журналист, като интервюира Виктор Вълков... хахха смях в залата. Седем години го била дебнела. И какво каза той? Нищо. Изсмя се на целия български народ, ПУБЛИЧНО!

До автора. Да приятелю. Палежа на парламента беше умишлен. Досиетата на ДС бяха изгорени. ДС беше на преден фон на новините, са да има хората кого да плюят и да винят. Вързаха се даже бай Тошо да плюят. Тоя селянин дето не можеше да чете бил виновен... хахаха. Мавзолея беше съборен. Банките обрани. Всичко това се случи по сценарий, който обикновения българин не може да разбере и още се вързва да ходи по стачки на дребно. Една по една. Нарича се дезинформация и разни "инфлуенсъри" (шшшш, глей само ква модерна думичка, а? ) дърпат дядо Митьо от село, с автобуси да ходи пред парламента да вика и да се гневи... и до ден днешен.

Както вика Пламен Пасков: Единственото решение е да се въоръжаваме. Не с търпение обаче. Стига толкова.
Само 30 човека са. Със 100хиляди лакеи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker