Да заживееш с някого, без да си го познавал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да заживееш с някого, без да си го познавал
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1196 пъти
Здравейте!
Искам да уточня, че не съм поредната тинейджърка с любовна драма.
Но се чувствам точно с 15 г по-малка, като хлапачка от ученическите години.
Скоро навършвам 30 г. Имам брак или по-скоро имах..
Преди да се запозная с бъдещия ми съпруг, дълго време пишех по Скайп с едно момче. Въпреки че ме приличаше адски много, така и не се навих на лична среща.
После се запознах с М., сватба, деца, работа.. Завъртя ме животът на 360 гр. С въпросното момче от Интернет не бяхме общували повече от 4 г.
Бракът ми започна да се пропуква. Осъзнах, че М. вече не ме желае и отдавна е намерил моя "заместничка".
Бях отчаяна, съсипана, объркана. Озовах се с две деца и разбито семейство. И в този момент С. ми поиска приятелство във Фейсбук.
Комуникацията между нас вървеше страхотно. С. директно, без дори да сме се виждали, настоя да се преместя у тях. Бил искал и чакал жена като мен и щял да направи и невъзможното, за да бъдем щастливи.
Разсъждавам трезво. Не хукнах към дома му. Струва ми се нелогично да искаш някого, да *умираш* за някого, който познаваш от 5 снимки и 10 изречения.
И все пак Светът е голям и има всякакви случаи.
Любопитно ми е да разбера мнението на напълно непознати хора.
Бихте ли заживели с някого, без да сте го познавали преди?
Нима е възможно да заобичаш една снимка до такава степен, че да замъгли съзнанието ти?
Нима е възможно да обичаш, без да си виждал Човека от среща?

Благодаря за отделеното време.

К. Д

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9359f11c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей К. Аз ще ти разкажа за една подобна ситуация, може да ти даде перспектива за нещата. Преди няколко месеца се запознах с жена, която е доста сексапилна, бяхме излизали няколко пъти, но бяхме доста различни, и решихме да не се опитваме да правим връзка. Минаха няколко месеца, аз бях забравил за нея, и изведнъж тя ми писа. При това сърцето ми се разтуптя, същата вечер започнахме да си пишем, сетих се за нейния сексапил и изведнъж реших да й предложа, ако иска да дойде при мен за няколко дена. Освен за външния й вид си мислех и за това, че може да е интересно да сме заедно известно време - да ходим насам-натам, да прекарваме време заедно... Тя каза, че ще помисли, на другия ден си писахме пак и тя ми каза, че е навита. Деня след това обаче главата ми се охлади и се замислих, че това е много прибързано и не трябва така, без дори да сме се видели след толкова месеци (а и преди бяхме открили доста несъвместимости в това да сме заедно). Така че й предложих нека първо да излезем на обяд или вечеря, да се видим, да поговорим и тогава да преценим. Е, излязохме и говорихме, и осъзнахме и за двамата, че наистина сме различни и че няма смисъл да правим това.
Такава беше моята преценка, всеки е различен, но се надявам да откриеш правилните отговори за себе си. Поздрави!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a69ed07a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, защото в твоя случай може да е психически нестабилен. Нека да бъдем честни- такива изказвания ги казват или свалячите, или лудите мъже. Нормалните ще искат да те опознаят, да се виждате, да имате връзка. Пък и не се знае отсреща кой реално стой и какви намерения има.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 88bb5cac16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А какъв е проблема да се видите и опознаете и тогава да решиш? Просто срещи,разговори и връзка за начало. Прескачаш няколко етапа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4901cc9eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не, първо трябва да опознаеш човека-дали е комарджия, а премълчава това, дали има деца, а премълчава това, дали се дрогира, а премълчава това, дали злоупотребява с алкохол, а премълчава това, крие ли си телефона, лъже ли кой го търси-причини и примери има още много, но това са основните според мен, тъй като те са най-често обсъжданите тук в сайта! Просто той трябва да си открие картите и не, никога секс на първа среща! Да мине време, да се опознаете, да разбереш навиците му, има ли домашен любимец, какво работи-неща от общ характер! Защото повечето дами, заслепени от любовта и бързат да започнат връзка, без да са опознали партньора си, което им струва много време и нерви! Просто не бързай, пък за преместване-може би някой друг път, но не веднага! Няма да сбъркаш!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b25f91f31a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съветът ми е да мислиш трезво. Едно е на снимка и по чат, друго е във всекидневието. Пък и вече не си сама, имаш деца и отговорности. Аз лично (нямам семейство) не бих се навила толкова бързо. Не се заричам, ама все пак, искам да опозная до нялалва степен човека, преди да живея с него. После не искам неприятни изненади и ядове. Пък имам и доста силен характер тъй че и той трябва да ме опознае и спокойно да прецени дали ще си паснем. Естествено, че животът непрекъснато сервира изненади, току виж утре направя точно обратното, но все пак си мисля че не е разумно. Сега си още наранена и разочарована от брака си. Нормално е да имаш нужда от внимание, разбиране и любов. Но не избързвай. Най-малкото, трябват ви срещи на живо. Пък и децата имат нужда от стабилност, такива промени не им влияят никак добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e2437cdd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се, че не бих заживяла с човек, когото дори не съм виждала. Това е нелепо, ти имаш само представа за него, изградена от виртуалното общуване. Той може да има много дразнещи навици, може изобщо да не е този, за който се представя, може много неща.
А какво му пречи да се срещате известно време като нормалните хора, да имате връзка на живо и да прецените дали сте един за дург? Какво го кара да скача директно на съжителство?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 641f214357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря за отговорите!
И за мен лично е доста прибързано такова решение.
От моя страна няма проблем да се видим, да се опознаем.
Но тъй като живее доста далеч (около 400 км), настоява аз да му отида на гости за поне седмица с част от багажа.
После ще ми помогне за останалите вещи.
За него срещите са само загуба на време. Философията му е ако искаш да опознаеш някого, най - сигурно е като заживеете
Фактът, че.е на 40 г., с над 10. провалени връзки, най - дългата от които е била едва 1. година (по негово мнение), ме кара да се замисля дали и на живо е толкова умен, забавен, интелигентен..
Или може би доста умело се прикрива.

Авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8e006333ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Доста наивен въпрос и начин на мислене. Нерядко се случва да се окаже, че не познаваш човек с който живееш отгодини и изведнъж се оказва, че е крил от теб съществени специфики за характера си, проблемите си, желанията си. Ти на какво точно се надяваш, не знам. За мен това е равносилно да си играеш на тото когато на карта е живота. Не само твоя но и този на децата ти.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 584040a683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това да градиш образ на човек, който не познаваш и да си мислиш, че ще е такъв в реалния свят е болестно състояние.

Аз дори не бих продължил да говоря с човек, който ми предложи нещо подобно. Наивно, инфантилно и безумно.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a69ed07a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, от така описаната ситуация, човека има проблеми.Това трябва доста да ти сигнализира за това какъв е. Никой нормален човек няма да ти предложи веднага съжителство, защото както ти не го познаваш, той не познава и теб. За него също е риск и никой нормален няма да с лека ръка да го направи.
Не бъди наивна, не сглупявай, че после да не се чудиш откъде ти е дошло.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2a64041fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Цялата работа ми намирисва на сериозни проблеми, авторке. Интуицията ми направо крещи да прекратиш незабавно кореспонденцията с този тип. Ти самата виждаш нещо "нелогично", нали? А ако нещо е прекалено хубаво, за да е истина, значи не е. Да, по света има всякави щастливи случаи, но те са изключението, а не правилото. Правилото е онова, върху което се базира статистиката (в това число и криминалната! )
Преди години заради една такава кореспонденция с последствия без малко да вляза в затвора. Засякохме се из някакви форуми с един екземпляр, представящ се за човек от моя професионален бранш. След две-три седмици виртуални разговори новият ми познайник ми предложи работа. Срещнахме се и първото ми впечатление беше добро - напълно нормален на вид човек. Това, което ме постави нащрек обаче, беше амбизиозността на идеите му, граничеща с абсурда, и готовността му да повери толкова сериозен проект на някой, с когото не е работил досега. Заплатата, която ми предложи, беше космическа за нашите стандарти, офертата включваше и 10% от печалбата. Звучеше направо невероятно (каквото се и оказа), но и аз като теб си казвах: "Нали стават и чудеса".
Тези хора са отлични манипулатори. Не зная как ме обработи моят човек, но още на следващия ден аз подадох в работата си, където имах 14-годишен стаж, предизвестие за напускане. Така започна великата одисея, от която и мен, и всички колеги, които лично аз привлякох към "проекта", още ни втриса. Нашият "работодател" в крайна сметка се оказа бивш заторник с куп висящи дела за измами, а ние наивниците се натресохме в качеството си на един вид рекламни лица на новата му грандиозна престъпна схема. Не ми се влиза в подробности, но от момента, в който до съзнанието ни взе да достига истината за онова, в което сме се замесили, започнаха заплахите за физическа разправа, ако се отдръпнем и прецакаме замисленото от мошеника. До този момент личните ни данни без наше знание вече бяха вкарани в регистрациите на фиктивни фирми и бяхме сложили подписите си под още куп незаконни машинации, смятайки, че подписваме трудови договори. Отървахме се сравнително леко, защото събрахме смелост да сигнализираме полицията, която отдавна причакваше стария си клиент да сгафи отново и да се явим като свидетели в съда. Но стресът и съсипаната ни професионална репутация останаха. Години трябваха, докато историята започне да се забравя. И всички ни питаха: "Абе, стари кучета сте, бре! Как се вързахте на толкова евтин номер? " Ами как, как... нали "Светът е голям и има всякакви случаи", както казваш ти, авторке.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker