Да срещнеш любовта в Сливен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да срещнеш любовта в Сливен?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1770 пъти
Хора.. млад човек съм на 28 и не мога да срещна едно свястно момиче в този град. Къде според вас трябва да ходя за да се запозная с някое момиче? Изобщо има ли такова място? На дискотеки не ходя. Ходя в планините и срещам там отвреме на време, но все се оказват обвързани или омъжени. Иска ми се да остана да живея в този град, но ми се струва невъзможно. Приятелите ми ги няма. Хората по улиците са станали някакви озлобени..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6ecade5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трудна работа да срещнеш свястно момиче в Сливен, пич.
Аз съм сливналия и до 18 годишнината си живях в града.
После трябваше да се преместя защото бях студент, животът ме грабна, от години съм в чужбина.
Приятелката ми е от друг град.
В Сливен стъпвам само веднъж годишно за по една седмица, колкото да се видя с родителите си.
За една седмица такава депресия ме хваща в тоя град, че нямам думи.
Не знам защо искаш да оставаш в Сливен, мазохист ли си (не се обиждай).
Почти всичките ми приятели и съученици от детството са я в София, Пловди, Търново или в чужбина като мен.
Лятото като се прибрах видях само един мой бивш съученик.
Ами пича изглеждаше доста посърнал, пушещ цигара и хванал кенче бира. Питах го какво става, как е и тн.
Работил за 500лв. още живееше при родителите си, ходи само по парковете да пие и пуши, ходи с някакви 18-20 годишни момичета и общо взето си пропилява безцелно живота. Пък като се сетя колко свестен и умен беше... жалко.
В Сливен все още има разни селски бекове, черни БМВ-та, назобани-татуирани мутри и тъмнокожи идиоти.
Бягай от тая джунгла, наречена град докато е време.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7c6028cbac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   А Ако е на 10 км. от Сливен? Не се ограничавай. Има свестни жени. Запише се на организирани походи, има и в чужбина дори. Там се събират хора, като теб.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4c4b55e495
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Това ли е решението, което всички вземате? Да бягате и да се спасявате по единично?
Ако 10 човека бяха останали в града положението щеше да е малко по-добре. Ако 10000 човека бяха останали щеше да е доста по-добре.
Сами си оставяме държавата, защото не само, че всеки мисли за себе си, ами и навива другите да го правят. Иронията е, че на никой не му пука за другите, но въпреки това всички следват някакъв масов модел на поведение.

Авторе, на Но. 1 не му пука дали си добре. Ако му пукаше щеше от тук да намери начин да се видите, та следващия път, като се прибере да пиете по бира. Още по добре, да те сватоса с някоя приятелка на гаджето му. Не! Той просто ти казва какво той би направил.

Хора! Разберете, че от НАС, всички НАС зависи!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9cfd2b6398
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ахахаха, номер 3 става за представление в цирка! Най са ми смешни хора, които сватосват, вечно е с някой “сакат”. Не ги слушай, авторе, номер 1 е прав, напускай града и страната докато е време, няма вече спасение!
Ж21

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: acee077995
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В същото положение съм, като теб. На 29 и от 2 години си мислех да се махна от този скапан град. И най-накрая го направих. Повярвай ми този град няма бъдеще. Само пенсионери, цигани и идиоти. Там няма никакво развитие, работа се намира само с връзки, а не всеки има такива.Не знам има ли смисъл да се коментират жените. Мечтите им са да бъдат проститутки. Всички мои приятели избягаха от Сливен, остана само един. Отиди в някой по-голям град, да смениш малко средата. Да се запознаеш с по-интелигентни хора. След 10 години в Сливен ще останат, само от квартал Надежда.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c3f1b16bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Е, и? Сливен е прекрасен град! В момента уча в Пловдив и ме е налегнала една депресия, всички тук са като роботи, забили глави в телефона, гледащи високомерно и надуто... Ако в Сливен има развитие няма да се замисля дори за друг град! И да, номер 3 е напълно прав.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 21a67cfc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 20 и също от Сливен. Моя съвет е да не се занимаваш и да си гледаш своя интерес. Просто вече в такъв свят живеем, че "всеки си гледа своя интерес". И тук е момента някой парцал да каже "ами кой интерес да гледам твоя ли?". И ето от тук идва злобата на хората.
Не казвам, че не трябва да си гледат своя интерес ами просто да не го карат толкова егоистично. Жените били наранени това онова... Пълни глупости човек. Жените в днешно време просто си чешат егото с мъжете, използват някакви секс играчки да се самозадоволяват, обръщат резбите и това е. Не сме им били на социалното положение, трябвало е да имаме толкова последователи в инстаграм като тях, трябвало е по рано да и пишеш, трябвало е да не избързваш толкова... Направо нямам думи човек какви жени има...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: abe601adc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Подкрепям 6. И аз живея в Пловдив и определено хората са много студени, като мумии вървят по улиците. Все се случва така, че хората, с които си ставам по-близък не са от Пловдив. Така че успокой се, не само в Сливен хората са се озлобили, явно си е масово навсякъде така. С малко късмет все пак човек среща и по-свестни хора. Не спирай да си разширяваш кръга от познати и няма как да не се появи и твоето момиче.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4c4b55e495
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Номер 4, ако в Сливен живота вреше и кипеше, беше пълно с млади хора и имаше 10 пълни дискотеки, както до преди 20ина години И АКО в чужбина като алтернатива трябваше да се буташ с разни мангали от близкия изток и да работиш като чистачка.... ти кое би избрала? Щеше да се прибереш в Сливен и нямаше да се замислиш дори нали?
На готово всеки знае. Като паразити сте. Не се борите за вашето благополучие, не искате да го създавате, не искате да сте част общото- народа.
И накрая даже сте ми смешни като на чист български език, във български сайт почнете да оплювате България и хората, които за разлика от вас се ОПИТВАТ.

Има два типа хора, такива които се опитват да спасят кораба и да го поправят докато потъва и такива, които бягат и се спасяват по единично, крещейки колко са тъпи тия които го поправят, вместо да им подадат ръка. Вторите са национали предатели, защото докато са на борда дори саботират кораба още повече да потъва и настройват другите да бягат като тях. Не че те самите бягат, просто им е кеф да гледат чуждото нещастие.

Колкото до "сватосването "... вие днешните момичета толкова не се понасяате една друга, че как така ще запознаеш приятелката си с някого... та нали тя ще е по-щастлива от теб, така.... Мда, аз си отивам в цирка, ти стягай куфарите за чужбина, пък дано там ти е по-добре от Сливен.

Но 3

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fec4b88f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мадам Бовари не беше ли от Сливен?

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7ee7839256
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До 9

Не че нещо, ама какво означава, да "спасищ кораба" в нашата ситуация. Искам конкретни примери. Защото и аз си го мислех същото, но след време започнах да си мисля, че ... не знам какво означава това. Какви стъпки и действия се предприемат тогава и изобо правят ли се, а ако се правят, защо не дава резултат?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cce6ee0c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е заради града. В София е 100 пъти по-зле. Тука са най-големите боклуци, че и с най-голямото самочувствие. Содом и Гомор е в София. Не е от града и да се преместиш свясна няма да намериш туко така повярвай ми. Навсякъде в България жената е боклук, а в София и другите по-големи градове са най-големите боклуци, защото цялата мърша си мисли, че като не може да се оправи в малкия град малкия град е виновен, а не, че те са молоумни наркоманчета.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6ecade5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До Номер 3.
Айде стига с това насаждане на вина у отделния човек, моля те.
Това че някой е в чужбина, не значи, че няма да се върне в България.
Това че някой е избрал да живее в друг град от родното си място, не го прави предател.
Аз като съм от 5 години в чужбина, какво... Мислиш, че до живот ще остана там ли. Даже голяма част от парите си ще ги инвестирам в България, защото ще си купувам жилище в България, ще плащам на български майстори за основен ремонт, ще купя мебели от България за да си обзаведа апартамента. Схващаш ли.
Като съм се родил в един град, трябва да векувам в него ли, какво.
Ами ако съседният град ми харесва повече и искам да живея в него, трябва виновен ли да се чувствам.
Аз не работя ли, не плащам ли данъци, не се ли развивам, не уча ли децата си, само ти ли се бориш в тоя живот.
Лесно е да обвиняваш някой случаен човек чрез своят си изкривен псевдо-патриотизъм. Защо не обвиняваш системата и политиците, които изгониха народа.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 58840d8e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 3, дай конкретни примери за това как "спасяваш кораба" ти лично. Защото, ако просто работиш и си плащаш данъците, ти не го спасяваш, а напротив - наливаш допълнително вода в него. Наистина всичко зависи от нас, но българина е незаинтересован. Той предпочита да си стои вкъщи и да си псува. Главната му цел е да се докопа до някоя "далаверка" или да го уредят някъде с връзки. Не му се учи, не му се работи, не му се развива. Затова мнозинството от онези, които искат да направят нещо се изнасят. За какво да стоят тук? Да робуват някъде за 800 лева и да имат за началник някой неграмотен парашутист, който без никакъв труд да получава 4-5 повече! Ми, прави са си хората, че се махат. Не е само Сливен така. Всички областни градове са в това положение - ниски доходи, обезлюдяване и всичко произтичащо от това.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 951bb26649
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До но. 13
Не обвинявам теб, че си в чужбина. Изобщо не търся вина в никой за нищо. Просто се опитвам
1. Да бъда позитивен
2. Да мисля за доброто на другите
3. Да съм оптимист.

Разбираш ли целите две изречения на но. 4 НЕ са израз на нито едно от горните 3, точно обратно. Това я прави национален предател. Не знам дали осъзнавате, но нейното мислене е по опасно и токсично дори от нашите политици. Или ще кажеш, бг политиците са виновни да се изказва тя тука така?
Единственото, което ми тежи в БГ е негативизма на хората и в отговор на но. 11 пак ще повторя, че да "спасиш кораба" значи да мислиш позитивно и да говориш позитивно. До говориш с уважение и толерантност. Когато имаш нужда от помощ да питаш, а когато ти я искат да я дадеш.
А не да ръсиш негативизъм, защото така е модерно сега и трупаш социален статус. Другите ти казват "евала" че си много умен, като казваш на другите да бягат. Модерно решение (спуснато отгоре) В резултат хоратае наистина избягаха. Родителите даже си изгониха децата.... "отиди маме, тука нищо хубаво не остана, гледай ти да си добре".

А навремето имахме хора като Ботев и Левски, дето живота са си давали "да ни е добре".

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d73d9b06b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Автора съм.. номер 13 Трудно е да се обясни на човек, който не е запознат с науките история и философия, колко е важно мястото на което си роден и какво е значението му в живота. Наистина много малко хора си дават сметка колко важни са тези две науки. Така че номер 3, не се чуди защо някои хора не те разбират. Просто го нямат изградено в себе си това мислене, което историята изгражда. Точно защото го нямат изградено е причината хората да са небладарни. Неблагодарни към предците си. Темата е много дълбока и не мисля да навлизам. За съжаление номер 1 е прав . Сливен е едно ужасно място в момента с престъпници, наркомани и цигани. Навсякъде цари пълна деградация и няма с кой да проведеш един интелигентен разговор. Прав е, че съм мазохист, но си го обичам тоя град и няма да го изоставя. Скоро ще стана учител в него и ще възпитавам поколенията. Това е моята мисия. Затова ще живея и ще умра.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6ecade5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторе, аз съм Н1 и Н13.
Малко ги извърташ нещата използвайки патериците на историята и философията. Както и да е.
Емиграция е имало винаги. На повечето хора дядовците и бабите им са емигрирали от селата към градовете. С индустриализацията, доста хора са се преселвали, търсейки по-добри доходи, възможности за работа и тн.
Ся' баща ми като е роден в друг град, а е срещнал майка ми в Сливен и е заживял там, предател ли е. А когато пра-дядо му пък е бил роден в не знам си кое село и е странствал, и той ли е предател, човек с липса на корен, неблагодарен към предците си и тн.
Малко с тоя странно изкривен псевдо-патриотизъм... както и да е. Късмет ти пожелавам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 108d13f3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз пък се усмихвам, когато някой ме нарече Национален предател. Жена съм. Аз живея за себе си. Искам да създам свое семейство и да живеем добре. Ще обичам само тях и ще живея само за тях. За сега живея в България нямам достатъчно пари за да отида в началото в чужбина. Искам да срещна някъде Истинската любов и да живеем където можем и където ни е добре. Където ще се целунем сутринта и ще отидем добре на работа. Няма да се мразим и да завиждаме на другите. Това кой какъв живот си създаде изобщо не зависи от другите. На хора с много пари нито им завиждам, нито ги харесвам. Това са хора на които съм видяла какво са си купили. Не ги познавам и нямам нищо общо с тях. Ще ви кажа и друго. Не изглеждай богат, бъди богат. Аз искам да мога да живея добрв, а не хората да виждат колко пари имам ако имам много. Последното нещо, което ме интетесува в този живот са многото пари. А първото и може би единственото, което трябва да ме интересува е Истинската любов и семейството. Ако хората не разберат това по-добре светът да изчезне. Защото този акъл за парите и завистта не е само на българите. И в другите държави го има.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d73d9b06b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, не ги извъртам, просто смятам, че всяко поведение си има своите фундаментални корени. Относно емиграцията, не смятам, че е предателство. Предателство е да забравиш за родното място и да спре да ти пука за него. Според мен родното място, по важност е след родителите ти, защото там си израстнал. И да го забравиш и отречеш е все едно да забравиш майка си и баща си. Хората изграждаме връзка с мястото, в което живеем, водата, която пием, въздуха. Аз също съм живял в чужбина много време. Обиколил съм половината свят, но никъде не видях такава красота. Лично на мен чужбина ми помогна да осъзная и да погледна отгоре на България и проблемите в нея. Когато видиш как в Германия старите хора на по 90 години си живеят живота и са пълни с пари, нямат никакви проблеми, събират си се с приятели и се радват на дните си и когато се сетиш, че в същото време в българия пенсионерите мизерстват и са тотално изтормозени от хиляди проблеми.. Няма ли да ти трепне? Живота в чужбина ми помогна да осъзная какъв ни е проблема и за мен просто няма друг вариант да изживея живота си, освен да го направя в полза на родината ми. Жалкото е, че тези мои думи ще прозвучат пампозни, а всъщност са най-обикновени. Във всички успели държави тези мисли са си най-нормални. И повечето хора мислят така. И затова са успели държави. Всеки човек има дълг към тази земя, още от раждането си в нея.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c88d488d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Изобщо няма да чета коментарите, но ще кажа на автора, че надежда има винаги. Имам приятелка, която твърдо е решила да се засели в Сливен, иначе сме от СтЗ. Постоянно ходи там, на квартири, по приятели, сега каза, че иска да си купи жилище там и да се установи. Дискотеки не я вълнуват, много е запалена по природата. Надявам се да срещне подходящ човек.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker