Масово затъпяване! Култ към идиотщината! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Масово затъпяване! Култ към идиотщината!
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2347 пъти
Темата която от доста време ме мъчи, честно казано е масовото затъпяване в България и въобще по света. В началото си мислих че така ми се струва, може би някъде преувеличавах, защото все пак в обикновения ми живот около себе си наблюдавах нормални, адекватни хора, но колкото повече анализирах ставаше все по- очевидно, че общите тенденции са такива, че произхожда стремително затъпяване на населението, при това изпростяването възниква по най- очевидният начин, точно под носа ни. При това по шаблон, по начин който аз наблюдавах още като тинейджър през 90-те в САЩ. Вземете например речта на средностатистическият американски гражданин, питайте който и да е познат бил в щатите и ще ви каже как с перфектният си английски не разбира нищо. Там отдавна английският е мъртъв, там царстват нецензурните фрази, разбирасе зависи от региона или класата на самият американец, но аз говоря за средностатистическият. Вие докато ги наблюдавате може да ви се създаде впечатлението че наблюдавате на умствено изостанали хора. Извинете ме но това е така. Аз защо си заминах от там? За да дойда тука където се случва абсолютно същото. Та всичките тези предавания, песни чалгаджийски, всичката тази царяща простотия. Да вярно ние все още не сме стигнали тяхното ниво (в отрицателен смисъл), но сме почти там. Вземете например тестовата система. Тя е била създадена в Португалия за умствено изостанали деца. След това я внедряват в САЩ и след това явно и в България, за да сме прогресивни. Но това не е добре. В западна Европа няма подобно нещо. Ще ви помоля да правите разлика между западна Европа и САЩ, защото има коренна разлика в нивото и начина на живот. Връщам се на темата... ако погледнете модерната култура и я сравните с от преди 20- 30 години с някакви архивни кадри, просто ще видите разликата, само колко сме деградирали за отрицателно време.
Мен не ме интересуват успехите в икономиката, кога сме щели да приемаме еврото или други подобни балами приказки, на фона на стремителното затъпяване.
И аз понякога просто си задавам въпроса, а може би тези които са на рулят, тези които ни управляват може би не разбират че има и по- дълбоки процеси от тези самолети за милиарди...
а друг път понякога ми се струва, че те прекрасно разбират това... честно казано именно това осъзнах преди време. Сега ще ви разкрия една тайна, което отдавна не е тайна за мислещите хора. Самата система е такава, така е построена, има елити, има и стадо дебили, а тези на върхушката са крайно заинтересовани да поддържат неграмотността у народа, защото неграмотен народ не може да бъде свободен. Добре, замислете се, умен човек би ли употребявал Макдоналдс или тази кока кола. Нещо което ме впечатлява всеки път като съм в Америка. Гледаш как американскте граждани влизат в амеикански супермаркет и започват да пълнят количката с "хляб", със "сок", с "месо", чудиш се как може да са с такова наднормено тегло всички те... след това излизаш и започваш да гледаш билбордове с реклами как да отслабнеш. Абсолютен цинизъм. И хората се въртят до безкрай. Кажете на умен човек да харчи по хиляда лева на година за цигари, за да си докара рак на белият дроб. Цинизъм.
В америка всички са позитивни, всички са с пластмасови усмивки. Харесва ми тука, това че ти казват в очите какво мислят за теб. Там през океана всеки трети е в депресия. А нима тук не са ще ме попитате. Да естествено и ние сме ударили ново дъно... никой не ни е виновен, американци, евреи, глупости... никой на нищо не ни е накарал ние сами се подлагаме на това.
Днес човек се продава за дъвки и дънки, както преди 300 години Винету продава Манхатан за гердани и стъкалца.
Най- ценният ресурс не е нефтът или златото, а глупавият човек.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 402f25e522
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че това което казваш, е вярно.

Много неудобни теми повдигаш :) Гледам, си разумно момче, затова ще ти предложа да си направиш един малък експеримент дори и в този сайт - обърни внимание на посещаемостта на отделните теми в отделните секции и ще разбереш средностатистичексия ползвател на този сайт от какво се вълнува най много. След това си направи изводите сам.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cfb997b3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За някои неща съм съгласен, за други не съвсем.
Глупави и първосигнални хора, които се манипулират лесно и са към стадото има винаги и винаги ще има.
Просто в 21-ви век главно такива хора се показват по медиите, просто защото са по-скандални и "интересни" а телевизията си прави рейтингите именно с такива хора.
Преди един век, че дори и до преди 30-40 години, когато този тип медии не са били още навлезли, хората просто не са знаели, че светът е пълен с идиоти. Но това не значи, че тези идиоти не съществуват.
Давам пример.
Един приятел ми прати сканирани документи от родната милиция от 86-та година, ако не се лъжа.
Та тази година например са станали 20 убийства, 8 изнасилвания и тн. регистрирани случая.
Естествено, за тези случаи не е било съобщавано по тогавашното БНТ.
Та, факта, че населението не знае за тези неща, не значи, че те не са се осъществили.
Говориш за цигари и алкохол. Ами и преди години се пушеше доста.
Дядо ми всичките си пари за цигари и алкохол ги е давал на времето. А е живял в затънтено село без телевизор и без масови медии.
В момента масовото население има по-голям избор от към вредни хранителни стоки, видове цигари и алкохол.
Заради това на времето нашите баби и дядовци уж са били по-здрави, просто защото са нямали този голям избор от стоки. Но ако са го имали, 100 процента и те са щели да консумират макдоналдс и тн. боклуци.
Казваш, че населението масово затъпявало. Но дай да се върнем с 200-300 години назад. Тогава масово хората са били неграмотни. Тогава дори и грамотните са можели да четат само Библията и като цяло разпространението на книги и информация е било доста по-трудно.
Сега в белите държави сигурно 99 на 100 са грамотни, могат да четат и пишат, а само преди 100 години процентът сигурно е бил доста нисък.
В този глобален и сложен свят не може да се даде еднозначен отговор, процесите са твърде всеобхватни за да сме категорични.
Имаш глупави хора, но имаш и хора, които строят космически совалки.
Винаги умните хора са били по-нисък процент в сравнение с глупавите.
Заради това имаме един Вазов, един Макиавели, един Леонардо и тн.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6fd3477b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Аз също съм на мнение, че хората са декларирали. Например какви са възрастните германци, елегантни, добре облечени, децата, внуците им приличат на нищо с татуировки, раздърпани. Отношението им, начина на говорене, обноски огромна разлика.
Езика също много се е променил, обърни внимание в България масово се говори на ти, навсякъде.
Но това е, света се променя. Факт е, че някакви инфлуенсъри са милионери от клипчета за игри, грим,. Спортисти, разни актьори имат богатство, което е в пъти повече от хора градили някакъв бизнес печелили и инвестирали.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 64c0dbd884
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никога не съм била в САЩ, но не знам защо точно през '90-те и от преди тях американските филми бяха много стойностни. А след 2000 година някъде започнаха да стават от тъпи по-тъпи и точно прозираше тази деградация на американците. Не знам доколко телевизионните продукции са отразявали живота и манталитета на американците, но аз съдейки само по тях, в САЩ си е било хубаво до към 2000 и след това - по-зле и все по-зле.
Интересно ми е, ти като живял там как си видял нещата. Иначе американците не страдат от депресия повече, а просто не смятат за срамно да говорят по въпроса, с други думи, много повече хора си признават, ходят да се лекуват и т.н. Тук, в Бг почти всеки е в депресия, защото направо си ни е национален спорт да бълваме негативизъм, направо да издигаме в култ само негативното. Така сме възпитавани...

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a5fb671899
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   " Вземете например речта на средностатистическият американски гражданин, питайте който и да е познат бил в щатите и ще ви каже как с перфектният си английски не разбира нищо. "

Това просто не е вярно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2108d7e474
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Гледай Idiocracy, за да се посмееш :) Иначе си прав, но такава е целта на управляващата прослойка в Западната полусфера в момента. От нас зависи дали ще приемем лесен, но безсмислен живот или ще изберем смислен живот. Според мен, развитието и подобрението на човека във всяко отношение трябва да е в основата на живота. Това обаче е свързано и със страдание, включително съзнателно и самоналожено такова, а културата в момента дава възможност за живот почти без страдание.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fa3cdad964
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не смятам, че има целенасочена програма за затъпяване. По-скоро си мисля, че то просто се случва, а управляващите не могат или не искат да се справят с него. Могат да се дадат примери, където образователната система е добра и се случва точно обратното. Не вярвам в конспирации, но хората са масово тъпи, да. И в корена на всичко стои образователната система. Хората искат по-големи заплати, а никой не иска по-добра образователна система. Реално няма как да се случи първото, без второто. При едно тъпо население и да му дадеш пари файда няма. Там е корена на всичко. Реформи, реформи и пак реформи, докато започне да работи. Докато не започнат нашите деца да се представят добре в научните състезания. В момента въпреки, че отвреме на време изкача някоя новина, че българин спечелил турнир по математика или др наука, истината е че това се случва изключително рядко. Там е корена, за това трябва да се протестира, за това трябва да се правят реформи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a1e1a07da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Работата е там, че както парите, така и сивото вещество не е пропорционално разпределено. Именно разтворената "ножица" между глупави и умни показва, колко са напред вторите, или изостанали първите/в зависимост от коя страна го гледаш/. Ако нямаше толкова умни хора, като отправна точка за сравнение, никога не би забелязал, че има и толкова глупави. Тенденцията е разликата да става все по-очевидна и съответно масата да изглежда все по-простовата. Лошото в случая е, че за разлика от парите, които могат да бъдат преразпределени, за веществото в черепната кутия няма такава възможност.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a6ac670493
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Определено има подобна тенденция.
До някъде вярвам, че в Теорията на конспирацията има някаква доза истина и световните господари са решили да си направят човечество от полуидиоти, живеещи в обединен свят без държави и имащи за цел само и единствено да консумират и да увеличават богатствата на управниците.... точно като във филма Матрицата.
От друга страна вярвам, че хората сме създадени да се борим с трудности и да се развиваме чрез тях.
В последните 70 години животът става все по-лесен и безметежен. Средностатистическият човек в Европа и Северна Америка не страда от войни, глад, сериозни бедствия и това го прави "полузаспал" и търсещ все по-извратени удоволствия като секс, прекаляване с храна, наркотици, занемаряване на личностното развитие, защото "И така съм си добре и оцелявам", гледане на тъпи филми. Както са казали древните римляни - "Мързелът ражда порока". За мен периодите на мир и икономическо благоденствие винаги са били съпътствани от морална деградация, затъпяване и обезличаване на хората. Това в историята винаги е водело до някаква мащабна криза, революция или цивилизационен катаклизъм, който е сривал империите. Със сигурност това ще е и нашата съдба... въпрос на време е. Природата не търпи самодоволство и крайно разточителство, на което сме се отдали сега.
За мен сегашният бурен разцвет на човешката популация се дължи почти само и единствено на евтината енергия, която добиваме от петрола, и която ни позволява да произвеждаме евтина храна и да се придвижваме, и да превим безброй предмети за бита. Преди това поне 1500 години хората са били около един милиард. Това няма как да продължи вечно - да разчитаме на един изчерпаем ресурс, без да имаме реален алтернативен заместител.... т. е нямаме "План Б". Така, че следете цените на петрола - следващата огромна криза ще започне, когато той тръгне да се изчерпва. Тогава хората пак ще станат около милиард и рязко ще "поумнеят", защото тъпаците ще измрат като мухи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: f0f15979f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Автора:

Разликата в САЩ и тук относно депресията е че там нямат причина да са в депресия. Там повечето хора попадат в подобно положение след като доктора им е предписал амфетамини или някой друг наркотик. Ние тука се сблъскваме ежедневно с в пъти повече несправедливост. Въпреки че в САЩ наистина не е приказка.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 24a3f63b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Затъпяването е западният модел. Трагедията при нас е, че ние си го искаме този модел и трепем с бухалката малкото останали нормални неща.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 8eb7f99b1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Идиотщината е средство на властта, а най-голяма е в България, защото сме колония. За да ни управляват земите трябва местното население да е тъпо и слабо и да се контролира и самоунищожава без проблем. Това е като в арабските страни.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d1ca951c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Всичко е много консуматорско вече. Хората не обичат да задълбават в нещата. Защото това си изисква съответното хабене на енергия. А според мен мозъците на младите са заети с целия поток от информация в соц мрежите и от там с този начин на мислене няма как да се развие кой знае колко.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 420d874ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не си прав авторе.
Не, не това поколение е измислило нецензурните фрази, просто сега простите хора имат повече свободно време и пари за "изява", едно време дядовците им са копали на полето или са пасяли овцете и са ползвали същите нецензурни фрази, но е нямало много хора, които да ги чуят там, сега ги гледаш на клипове в нета и си в шок.
Реалността е такава че около 2-3%от родените здрави деца са Умни /гении/, това го чух от интервю на Теодосий Теодосиев, учителя по физика, които има над 40-годишен педагогически стаж. Той твърди че в България процентът родени умни е малко по висок и достига 5-6%, бг гена е такъв.
Колкото до другите 97%, те са разделени на средно и ниско вродено интелигентни, като дори и най тъпите могат да се научат да четът и пишат с малко усилие разбира се.
Следващото което дава въздействие на поколението е възпитанието у дома. Няма как учителите да поливат семена, които не са посадени. А през последните 30г родителите в бг бяха притиснати от икономически фактори, борейки се за прехрана по над 12ч на ден, или заминавайки в чужбина, изоставиха децата да израстват на самотек. Какво искаш от поколението родени 2000г примерно, заплатите на родителите в бг 200лв, цената на една квартира 150лв, цената на олио, захар, памперси, сухо мляко за бебета, бебешки пюрета и др на същите цени като днес, провери има статии от тогава, ако не вярваш. След проверката се замисли как са оцелявали младите семейства с малки деца на квартира и имали ли са емоционалните сили да възпитават качествено децата. Аз като знам тези факти и като се огледам, мисля че родителите са се справили доста добре на база условията.
Моите поздравления и подкрепа за №3

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7491f2a32c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   " Вземете например речта на средностатистическият американски гражданин, питайте който и да е познат бил в щатите и ще ви каже как с перфектният си английски не разбира нищо. "

Някои хора имат перфектен английски в сферата в която работят. Не разбирането на американците се получава от това, че хората са учили основно книжовен английски език в някоя бг езикова школа. След, като живеят известно време в Сащ тези българи свикват с езика и почват да разбират, изключение правят част от българите живеещи в бг общности.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 64488b5887
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Евала, авторе, по-добре не можеше да бъде казано! От години със съпруга ми си мислим точно същото, но засъжаление поради горе казаното, не намираме хора мислещи като нас. Евала!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: dd0948e4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторе не тебе какво не ти харесва, че в американският език думичката "лайно" присъства във всяко второ изречение? Аз даже бих се радвал в България някой политик да излезе на трибуната в парламента и да каже на останалите "Не давам и лайно за мнението ви". Нещо което е напълно нормално в американският език. В българският просто няма думи които толкова точно да попадат в десятката по отношение на това което човек иска да изрази. На български може да кажеш, че не ти пука, не даваш и пукната пара, обаче това да не даваш и лайно за някого или нещо, просто кърти. В Българският език може да изсипеш един куп обидни думи към някоя нагла, интригантна, лека блондинка която ти създава проблеми във връзката и пак да не успееш да уцелиш в десятката. Докато в американският език целият смисъл се изпълва с две думи - "Dysfunctional cunt". Език в който няма обръщението Вие, и думичката лайно често се използва за да замества безброй куп неща е много забавен даже. Гарантирам ти че всеки българин би искал да има свободата да влезе в парламента и да каже на всички там, че не дава и лайно за тях, без никой да се възмути от изказа му.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b47d324890
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Но. 5, напротив вярно е. В Англия, особено в Лондон черните говорят на брутален жаргон, на който дори англичаните не им разбират нищо. Най лошото е, че белите (млади) масово им подражават. Често може да се види едно бяло момче с изсулени гащи, насред 5 маймуни, напушени като дъски. Ама видиш ли дъските са вървежни.
Кефят се на черните, защото черните ебат. А белите се увъртат около жените като кучета около купичката на котката. А жените пък харесват приматите... ето ви го уравнението. Има и други теми такива тук- защо бели жени се срещат с черни, а обратното не се случва.

Да, факт. Управляващите, особено в Щатите използват черните за натрапване на примитивна култура. Всичко започна от РАП и рнб културата. Вече почти всички певцинот световна слава са черни. Издигат в култ престъпници и разбойници. И не, това не е извинение за това че са ги поробвали. Черните, дори и в САЩ никога не са били нещо по различно от роби. Лошото е че сега и Европейците сме поробени.

За мен честно тази музика е доста по-долна и от нашата чалга. Така че, да. Автора е прав. В България не е така все още, но сме някъде там.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5a7d4bbe1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Как да го кажа мекичко след прочитане на текста ти? За човек, който не слага запетаите, главните букви или пълния член правилно, ти наистина не си в позиция да коментираш чуждите езикови способности.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 75b72af66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Тази "мода" тръгна от американците преди години. Вероятно повечето си спомнят наглото изстъпление: "Proud to be stupid!". Демек - "Обществото ми е уредило толкова лесен и подреден живот, че аз нямам нужда изобщо да се пъна и да се развивам! А вие, другите националности, по-умни ли сте от мен, след като живеете зле?"

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3dc86e671b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторе, не дочетох поста, но схванах тезата. Не го дочетох, защото първата ми мисъл беше, че, за да си позволиш претенции към езиковата култура на някой, би трябвало ти самият да имаш такава. Извини ме за откровеността, но ти боравиш с родния си български език именно по начина, който критикуваш при използването на английския език от американците. Всичко това би било ОК (не всички са филолози, макар че пунктуацията и синтаксисът, пълният и краткият член и т. н. се учат в средното училище), ако ти не правеше анализ на лингвистичните умения на други народи. Споменаваш, че през тийнейджърските си години си бил в САЩ, което донякъде те оправдава за повърхностното владеене на българския, но поне се въздържай от обобщения точно по тази тема.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fc50c9e4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Автора:
Извинявам се за всички граматични или правописни грешки, също така и за пунктуационните. Истината е че просто исках да кажа някои неща, беше късно вечер и на бързо ги написах.

Призовавам и други хора да качват такива теми. Като общество трябва да се обсъждат тези неща.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bdfe3d5b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   20,

Ти май на мангалите подражаваш. Пиши грамотно щом претендираш за интелект.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: dd0948e4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Аз не съм бил в САЩ но не мога да повярвам, че там може да има по-голяма простащина от тук. Бил съм тук в казарма, бил съм студент. Видял съм какво представлява българската младеж, не живея в измислен свят за нея. Ударението е върху чалга, марихуана, тъпизъм и комплекси. Яд ме е че и аз носех комплексите и ебането (тук вече ме разврати порното и ценностите в 8-мата миля с Еминем) и ме е яд как не се намери някой тогава да ми опре пистолет в главата и да ми обясни как стоят нещата, отколкото да извърша всичките тия глупости-разврат и с омъжени и тем подобни глупости. Ама уви, в САЩ оръжието е свободно придобивано и там всеки може да обясни на всеки нещата както трябва, и затова всеки мисли 2 пъти там, а не като тук всеки да си вее байракът и да прави свинщините без да му пука. Ах как ми се искаше някой да ми беше опрял пистолета в главата, вместо да направя всички тези неща. Сега грехът ме преследва и все гадости ми се случват, в нищо не ми върви. Не мога да повярвам, че в САЩ има простотия, поне не такава като тук. Там има железни закони. Видя какво си случи с нашето боксьорче само за една целувка. И за много по-дребни неща си търсят правата хората без никакъв проблем. Американците не са нито пасивни, нито атеисти за разлика от българите, затова и държавата им е велика. Повечето българи даже изпадат в недоумение като видят какво пише горе в средата на доларът. Българите в основната си част смятат вярата за измислица и глупост за наивни. Къде ще се мерят нашите с тях. Мисля че просто не си видял българската простащина. Ако искаш да видиш българското дъно бих ти препоръчал да изгледаш колкото може повече епизоди на "Съдебен спор с Жоро Игнатов". Вярно, че в повечето случаи нещата са с цигани, но положението е плашещо. Ето заради това което видиш там мнозина избягаха от България. А ти казваш, че от САЩ идвала простотията тук. Нищо подобно. Тук е в пъти по-дълбока и токсична и от най-скапаното негърско наркоманско гангстерско гето там. А това кой яде в Макдоналдс и пие кола да е критерии за опростачване ми се вижда меко казано абсурдно. Тръмп бяга от Белият Дом и ходи да яде в Макдонладс. А той е умен и от елита, така че това няма как де е вярно, че само опростачен човек може да ходи там. Българските закусвални често фалирват защото нямат културата на работа в Макдоналдс. Българинът най-малкото не се сеща, че не може да борави едновременно с банкноти и храна и, че това отблъсква хората. Нещо, което го няма в Макдоналдс. За каква култура говорим тук изобщо, като даже когато зависи собственият им бизнес от нея, пак я няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5d5da8010a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Знаеш ли, върху каквото си фокусираш вниманието - такова виждаш. Ако избереш да виждаш негативното и лошото - ще виждаш такова. Избери да виждаш интелигентните хора в обществото, в интернет и по света.

Обръщай внимание повече на тези неща. Няма много смисъл да се ядосваш за неща извън твоя контрол, а едва ли можеш да накараш голям мащаб от хора да поумнее (ако можеш, бих се радвал и ти го пожелавам искрено) но все пак най-доброто нещо, което можеш да направиш е ТИ да не си глупав и да даваш добър пример.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: eb1aa6ce48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   26, относно Америка наистина живееш в измислен свят! В голяма заблуда си. Простотията е повсеместна и не зависи от местонахождението. Казвам го от опит в чужбина, в една скандинавска държава, от общуване с много националности.
Всичко тръгва от семейната среда и от личния избор на всеки- да се образова, усъвършенства и да живее осъзнато.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7243fc7ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Цялата идиотщина, пумия и посредственост, която ни залива идва от така любеният "Запад". Тази дума "Запад" имам чувството, че вече се използва в българския речник като някакъв синоним на бленувано място, неизпълнена мечта, величие. А реалността е точно обратната и фактите го доказват. Всичко, което в момента ни съсипва - джънк фууда, социалните мрежи, дискотеките, наркотиците, модерните оръжия, фармацевтичната и кино индустрията - ВСИЧКО е западно. А после ходете и ги величайте колко са напред и колко са велики. Толкова ли не можете да осъзнаете, че всички пороци, които ни заливат - като се започне от порното, бързите храни, наркотиците и се стигне до абортите и джендърството са ЗАПАДНИ модели и тенденции. Толкова ли лесно попивате всичко като някакви гъби на пролет??? Да не би тука да сме си измислили нарткотиците? Да не би тука да сме измислили джънк фууда? Всичко ни заля от "цивилизования" и "развит" Запад и за съжаление сме на път да се превърнем по-скоро в стадо добитък, отколкото да останем хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7243fc7ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Всички прекалено много говорим и прекалено малко действаме. Проблемите ги виждаме какви са, анализирали сме ги и сме ги разбрали. Но само с мислене и говорене не става. Уж всички знаем какви са проблемите и като ги изговорим на следващия ден пак се връщаме в комфортната си зона - социалните мрежи, джънкфууда, глупавите предавания. От мен ако зависи ще забраня половината тъпотии, реклами и простащини, които циркулират по телевизията и в интернет. Но не зависи от мен. Примерно за себе си съм решил полека да ограничавам социалните мрежи, безсмисленото харчене за глупости, глупавите предавания. Разбира се, това е трудно, защото хората сме създания търсещи комфорт, но знам че стъпка по стъпка човек може да промени много неща. А вие какво сте решили да промените за себе си???

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7243fc7ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Най-парадоксалното и ироничното в случая е, че най-силната икономически държава, която се бие в гърдите да води света напред накрая ще се срути от собствената си тъпотия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a197f1aa67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Сега съм си поставила следната цел като съм в този сайт: дори и когато виждам явни глупости, първо да чета целия коментар (нали, като е дългичък) и чак тогава да му хакам гласуване, а не примерно на половината или още в началото.

Та, 26, макар че коментарът ти ми се струва леко прекалено емоционален наи-общо казано, смисъл повече базиран на емоционалния ти опит, а и споделяш неща, които в тази тема изобщо не ни интересуват и не им е място, отчитам, че казваш някои наистина верни неща - това, че повечето българи наистина са много пасивни и обезверени. Също и това, че немалко български бизнеси фалират точно заради ниската си култура на работа.
Затова и няма да те гласувам никак.

Иначе за Тръмп, ами той можа да има акции в макдоналдс и затова да ходи да демонстрира присъствие там from time to time, че народа да си казва: 'ето Тръмп не е тъп и е от елита, щом той яде там, значи там е добро място да ядем и ние'. И да, може би макдоналдс наистина е по-добро място от някои български закуствални, но си остава място с тотално нездравословна храна. Място, в което се хранят определено заблудени хора.

Не знам дали глупавият човек е точно най-ценният ресурс, но определено без този ресурс икономическият (ни) свят би бил съвсем различен.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 78e96ac66b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Като чета коментарите, стигам до заключението, че наистина народа изпростява. Все със САЩ се сравняват, все там търсят образеца за щастие. Колкото и да са режисирани, филмите показват и действителни кадри от истинската америка. Аз редовно гледам Дискавъри и други подобни канали, и от там си вадя заключения за живота в САЩ и Англия. За техническият прогрес спор няма, но да ми казва някой, че и хората живущи там са на световно ниво, това е голяма заблуда. Там има огромни квартали, обособени като нашите цигански гета, които са пълни с примитивни хора, каквито тук даже и в нашите гета няма да видите. Там индустрията е превърнала хората в биороботи, и то временно, защото скоро и биоробите няма да им трябва, всичко ще се прави от истински роботи с изкуствен интелект. Какво развитие може да има човек, който цял ден стои на поточната линия и прави едно и също нещо? Даже и да взема много пари, неговият живот преминава като на кино, гледа и нищо за душата не остава. Жалкото е това, че и тук искат това да ни натрапят. А българите бяха печени във всичко, имахме по добра образователна система от тази на запада. Работил съм с много чужденци дошли да монтират машини правени от техни заводи, горките живи да ги оплачеш. Програмирани са като роботи, всяко действие е по точна процедура и ако само един момент се промени от тази процедура, те блокираха и се виждаха в чудо как да излязат от трудната ситуация. В това отношение българите са много находчиви, винаги намират начит да се спасят във всяко положение, затова и лесно се приспособяват когато отидат да работят на Запад!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a6ac670493
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена. "

- Чингиз Хан

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker