Приоритети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приоритети
преди: 4 години, 1 месец, прочетена 806 пъти
Здравейте, Мъж на 33 години съм. Учител ( престижна професия за мен, която си харесвам, но която не ми носи и 1000 лева месечен доход). Семеен, все още без деца. Така се случи, че по стечение на обстоятелствата наследих един добър наследствен капитал и реших да го инвестирам в жилище ( две малки боксониери ) вече имам едно лично собствено, пак наследство, в което живея чисто и спретнато, но не е лукс и има нужда от подобрения. Както и да е направихме сделката, жилищата са супер за отдаване под наем. Никога не съм се интересувал от хорско мнение, но започнаха едни коментири около мен от типа..."Взе едни пари и вместо да си направи ремонта у Вас за теб и жена ти, правиш ремонти на жилища в които няма ти да живееш.... ", " за кво са ти тия апартаменти, като си имаш твое, нито банка плащаш, кво си се впрегнал да ставаш наемодател...." и прочие...." караш кола, която ти е набор и я дондуркаш 10 години имаше пари, не си купи нищо ..." Не знам защо да се дразня на такива коментари... Просто идват от хора, които смятах за близки приятели и биха ме подкрепили. Вече почнах да се разубеждавам и за приятелската си среда и дали тези хора около мен си заслужават усилията от моя страна. Никога не съм бил стистнат, колкото и пари да съм изкарвал съм се опитвал и да помагам ако мога на хората около мен. Сега реших да опитам да се обезпеча поне малко финансово с нещо сигурно освен заплатата и почнаха да ме нападат за щяло и нещяло и едва ли не да се чувствам виновен, че съм похарчил една сума пари без да имам "моралното право"....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 1 месец
hash: c78231f4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелите, освен да те подкрепят, имат и тежката задача да ти кажат истината за това, което мислят в очите, дори и да не ти хареса и да те забили. Защото, реално ако приятелите не ти го кажат, то кой? Помисли и над тяхната гледна точка, може и да са прави.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: eb0ff4abc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста вероятно е да завиждат и да ги е яд, затова така смело се изказват колко си сбъркал и какво трябвало, според тях, да направиш. Ако си беше взел кола/направил ремонт, щяха да измислят нещо друго. Опитват да се самоуспокоят, като те изкарват теб глупав и неразбиращ, а те много умни и знаещи. Така филтрират завистта, че не са им паднали на тях тези пари.
Освен капитал си получил и чудесен урок що за стока сме хората. Трудно е, но винаги е по-добре да знаеш с какви субекти си имаш работа. Ако все пак много държиш на тях, не им обяснявай какво, къде и как харчиш, това си е лично твоя работа. Имай си и едно на ум.

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: b9e1fcc3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не ги слушай, това са хора, които и капка не разбират от финансиране, точно след две години вземане на наем от тези жилища и ремонта във вас ще си си направил и нова кола ще си си купил, така че добро вложение. Може би момента не е точен предвид цената на жилищата в момента, но това е една на 90% сигурна инвестиция. Много хора като приятелите ти, получават голямо наследство или джакпот от лотарията и продължават да са бедни, продължавай да инвестираш и ще видиш, че всичко се отплаща. Единствено и само мога да ти ръкопляскам, продължавай в същия дух и горе главата, не се разколебавай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 4c40157aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе , ще ти кажа нещо , което ще разбереш, учител си(колега). Когато на човек му падне духа , се превръща в скот. Без духовните хора мислят твърде материално и се вкопчват в малкото което имат сега. Те не мислят с перспектива. Не могат да инвестират , тъй като ги е страх да загубят това което имат. Както казва Джак Ма: най трудно е да мотивираш бедняка, той е предубеден..Затова ти казват тия съвети ,защото те така биха направили. Биха си купили БМВ, което ще остарее след 3 години , но те ще го карат още 20. Друг е въпроса, че само ще стои пред блока и ще навърта 5000км на година.
Биха си обзавели апартамента и след 10години мебелите и мазилката да са окапали. И в двата случая няма да имат, ни пари за бензин , нито пари за нови мебели след време.
Масово хората в БГ са така ...или поне това което остана от тях..

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bbe2541aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чудесно си си вложил парите. Инвестицията в недвижим имот е може би най-сигурното нещо за хора, които нямат някакви специални бизнес умения и идеи.
Чрез тази инвестиция си си увеличил двойно реалния разполагаем доход. Това е много по-добре от държане на пари на влог, или покупка с тях на автомобил, който след година ще струва наполовина. Осигурил си си нещо като резервен "пенсионен фонд". Сега можеш много по-лесно да събереш пари и за ремонт и за нова кола.
Автомобилът сам по себе си е чист разход, а не инвестиция, който при това много бързо се обезценява... т. е е вид лукс. Покупката му следва да не е емоционално "изхвърляне", а добре обмислен разход. Същото важи и за ремонти, екскурзии и т. н.
Много хора живеят на принципа "един път се живее" и "кеф цена няма" и харчат всичко, което имат. Явно и твоите приятели са такива и се опитват да ти кажат да живееш като тях. Но се замисли, че не твоите приятели ти плащат сметките и ти сипват горивото в колата, за да ти правят сметка. Всеки сам преценява какво да прави с парите си.
Съветът ми е да се замислиш да ипотекираш едната или двете гарсониери и да си купиш още една или две, които също да даваш под наем. Наемът ще ти покрива вноските към банката и след 20-25 години ще си напред с 3-4 апартамента. Тази схема може да се мултиплицира многократно и след не много време да се окажеш собственик на завидно количество недвижима собственост, което да ти носи доход, многократно надхвърлящ учителската ти заплата. Всичко зависи от склонноста ти да рискуваш и от желанието да се знимаваш с наематели. Имай предвид, че наемите имат тенденцията да растат с времето, а не да намаляват, защото доходите на хората постепенно нарастват т. е вероятноста да загубиш от инвестицията ти е минимална.
Аз самият, от около 10 години практикувам тази схема, защото съм се убедил, че за собствен бизнес не ставам. Чистата ми заплата е 3700 лева и имам 3 малки апартамента в София (различни от този, в който живея), които давам под наем. Общо, те ми носят още 1700 лв. на месец. В банката внасям 1100лв всеки месец, за да изплащам 2 от апартаментите. Единият вече съм го изплатил. Замислям се и за покупка на 4-ти апартамент... ще видим.
Замисли се и ти... схемата работи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker