Защото понякога се ограничава свободата на словото в българсиките форуми за споделяне на анонимни истории? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защото понякога се ограничава свободата на словото в българсиките форуми за споделяне на анонимни истории?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1372 пъти
Като публикувам някоя тема във даден форум се старая, да я публикувам в точния раздел, да е добре написана и да не нарушавам правилата на дадения форум. Колкото и да се старая в сайтове, като Бгмама няколко пъти ми блокират профилите и то без да нарушавам с нищо правилата и ми трият темата. Идеята на този вид сайтове е хората да си споделят, да пишат и да си помагат. Така и не мога да разбера, защо се ограничава свободата на словото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4acf81e511
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много просто защо-защото темата ти е интересна, актуална, написана на точното място, защото е граматически добре написана в стилово и граматическо отношение. Защото демонстрираш интелект, позиция, мисъл-качества, отсъсващи при повечето системни оператори, а за аудиторията читатели.... да не говорим. Ти не поощряваш неграмотността, разврата, ти си опортюнист на целите и намеренията-как искаш да ти публикуват темата?
Съчини измислена история с камара правописни грешки и неандертало-крьоманьонски интелект и ще ти я публикуват на видно, челно място, а под нея ще се изтаковат маса подобни индивиди с аналогична програма и мисъл-действие.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d57e18e7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   В бг мама веднъж ми наложиха блокаж завинаги, само защото си позволих да защитя аргументирано един специалист в дадена област, който беше оплют във форума. Писах писмо, в което описвах, че спазих всички правила на форума им и че не е справедливо на безпочвени нападки да не се дава право на аргументирана защита. Не получих отговор. Имах право да разгледам сайта и без да ползвам регистрацията си. Стигнах до извода, че там виреят нискокултурни, с афинитет към клюките, изключително надути и фокусирани върху плюенето по всеки и всичко жени. Жени, част от които майки, възпитаващи деца. Този сайт ще нарека позор и моля модераторите да одобрят коментара ми, плод на свобода на словото. Пишещите в бг мама се имат за някаква институция, а истината е, че са като кокошки на клюкарска седянка от най-низък тип. Там се нападат новите потребители и блокирането въобще не зависи от това дали спазваш правилата на сайта, а от това на къде се е килнала шапката на някой модератор с манталитета на тетките, пишещи вътре.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 20dd60bd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   2, идеята на този сайт е да се клюкари, а не да се аргументираш.

Аз пък онзи ден, четох статия в днес.бг за 5-те поредни изтеглени числа от тотото и в коментарите стана въпрос за нападжийката, ударила шестица от тотото преди време. И аз само обясних, че я познавам и че срещу нея се е водеше разследване (което вече е прекратено), понеже се съмняваха, че е купила печелившия фиш от свой съселянин (което е обществена тайна в селото). И ме баннаха само за това. Това беше единствения коментар, който бях писал от години.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d57e18e7b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, разбирам аргумента ти, но не се съгласявам, че идеята на сайта бг мама е да се клюкари. Идеята я правят хората, които имат регистрация и пишат в този сайт. И те я превърнаха в клюкарник, плювалник, вместо в място за обмяна на опит, мнения, теми. Четох там доста теми и извън въпросната, интересуваха ме бременност, майчинство, съвети за специалисти, за лекари. Еми във всяка тема се появява някой новорегистрирал се, който е много злобно и масово нападнат от по-рано регистрирали се потребители и то доста пъти безпочвено. Почват да обвиняват, че специално си направил регистрация, за да изкаже мнение и едни локуми, в които някакви жени избиват доста комплекси, тракайки по клавиатурата. Тук в сподели например не наблюдавам тази практика, въпреки разногласията в доста отношения на пишещите.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 20dd60bd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, аслъ. Аз нещо по-различно ли казах?

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2659bad63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Обяснението е много просто. Целта на всички тези сайтове е трафикът, който им обезпечава постъпления от реклама. Съдържателните теми, добре аргументираните отговори и смислената дискусия, придържаща се към добрия тон - не генерират трафик, защото време да се ровят из подобни сайтове имат в болшинството случаи хора без работа, без задълбочени интереси, с една дума - аутсайдери, които се отегчават да мислят. Следователно, за да бъдат осигурени техните посещения, трябва да им се говори на разбираем език и за неща, които ги вълнуват.
Това лично мен не ме възмущава, разбирам политиката на сайтовете със свободен достъп. Дразни ме (може би защото цял живот работя като редактор) това, че се поставят условия, с които потребителите трябва да съобразят текстовете си, а след това тези условия не се спазват. Обидно е някак след като 10 пъти си прочел свой пост, преди да го изпратиш, за евентуално допусната пунктуационна грешки или пък непремерена дума, отговорът след него да е пълен с ненормирана лексика, каквато хората и в кръчмите се въздържат да използват. Това се допуска от редактора и от никой друг! В краткосрочен план работи - потребителите се карат помежду си, отчита се трафик, идват реклами. Но в дългосрочен план медията обеднява откъм идеи, губи качествената и съответно платежоспособната аудитория, което се отчита от рекламодателя и той губи интерес. Накрая това, което остава, е аудитория от простаци и нула постъпления. Това, за жалост, съм го виждала в не една и две медии, сайтовете за свободен обмен на мнения не са изключение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 707ae81e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   всичко е цензура, неудобните навсякъде ги блокират, това е 21 век фашизма е тук и сега

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2b0aeeaf47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До 6

"Съдържателните теми, добре аргументираните отговори и смислената дискусия, придържаща се към добрия тон - не генерират трафик, защото време да се ровят из подобни сайтове имат в болшинството случаи хора без работа, без задълбочени интереси, с една дума - аутсайдери, които се отегчават да мислят. Следователно, за да бъдат осигурени техните посещения, трябва да им се говори на разбираем език и за неща, които ги вълнуват.

Не съм съгласен с това, защото сайтове като stackoverflow, stackexchange, quora и yahooanswers генерират огромен трафик, но подобни изпълнения от рода на "мноо си проста ма, туй и децята гу знаят, за ко на занимааш", е нещо, което няма да видиш често. Сайтове като reddit са в топа на alexa-та, успяха именно, защото малко или много бяха модерирани и не просто някаква виртуална зала, където всеки коментиращ е боксова круша за случайни тролове. (Не, че не поръдлжава да се случва, ама не е като едно време). В тези сайтове можеш да срещнеш много задълбочени дискусии, обяснения и прочие. Дори reddit, който не е толкова здраво модериран, се радва на огромна попилярност.
Отделно скапаните сайтове не разчитат толкова на много уникални посетители, а на завръщащи се такива. Едно е да имаш 80 000 посетителя на ден, които проверяват по 2.8 страници и да прекарват средно по 3.8 минути, друго е, да имаш 20 000 посетителя, но 1000-2000 от тях, да зареждат по 200-300 страници, защото са пристрастени към този сайт и интригите, като дърт комарджия към ролетка. Генерира повече трафик за пред adwords-а, или какъвто им е модела на монитезация, но изисква по-малко реклама, по-малко усилие, и по-малко сървърни такси. Един мой авер ми сподели, че нарочно има слабо модериране, особено в "жълтите" сайтове. Ако някой напсува някой друг, заплаши го или нещо подобно, няма проблем, защото реално е един анонимен, комуникиращ с друг анонимен. Дори глупости от рода на "провокиране към насили", "омразна реч", минават. Освен ако не е сериозна проява - примерно някой набира членова за неонацистка организация или продажба на наркотици, то просот мненията се оставят за няколко часа, след което пикантните се трия, като ако се намеси нямкоя институция се казва, че сайта си е свършил работата, но няма ресурсите, да го прави на момента. Така хем троловете сити, хем сайта прави пари без усилие.
Общо взето, някой сайтове са като долнопробни бардаци - разврат и пиене за тези, които го търсят.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e994227f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   2 е прав/а, БГ мама е пълен с глупави и злобни хора. Въобще не се занимавай с тях, аз винаги слагам мамата в блок в хост файла.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker