Как бихте постъпили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как бихте постъпили?
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 1649 пъти
Ако ви предложат жилище с реална квадратура от 150 кв + гараж в най-хубавият квартал на града с изцяло южно изложение за без пари, но с молба да помагате на старини, бихте ли приели? Как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: f23473d134
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не бих приела. Ако някой има желание да ти остави жилище нека ти го дари, а не да поставя такива условия. Но аз съм млад човек, и просто няма как да се ангажирам да прекарам следващите 20-30 години като болногледачка на стар човек, вместо да си гледам бъдещото семейство и деца и себе си. Ако бях пенсионерка на 50 можеше и да се замисля.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: fe56e11dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е най добрата оферта, стига старците да не са някои капризи, които могат да те побъркат. Уточнете с договор, в какво се заключава помощ на стари години. Явно са богати щом имат такава собственост, и вероятно имат добра пенсия. Ако грижите са да им почиствате, осигурявате храна, да ги водите по болници и др. подобни, бих приел, но има капризи, които все мрънкат и охкат и все се оплакват, че не се грижите достатъчно за тях, с такива не бих се занимавал. Направете добър договор първо при адвокат, опишете точно какво искат и какви ще бъдат задълженията ви, иначе старците могат да се оплачат и да развалят договора. При всяко пазаруване вземайте берлежка, и най малкият разход документирайте писмено, иначе никой няма да ви признае грижите, най вече в съда, ако се стигне до там. Водете го покупко-продажба срещу доизглеждане, и имота веднага да стане ваш, да получите нотариален акт и да разполагате с него както намерите за добре. Ако се наложи, да можете да ги настаните в гарсониера и да имате възможност да наемате други хора да ги гледат и да се грижат за тях, като вие плащате на тези хора.. Но това трябва да се опише в договора, иначе рискувате да ви излъжат, особено ако имат наследници, които сега не искат да се грижат за тях!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 350c2005b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   И аз това предложение чакам, ама няма.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5d16d4749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Такъв договор лесно може да се развали от наследници, дори и далечни. Достатъчно е да докажат, че старците са били прекалено възрастни, психически лабилни, може дори да се опитат да докажат, че сте ги принудили. Има много такива случаи.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b8f9cdc8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Вече съм го гледал и преживял това. Да се грижиш за възрастен е все едно да се грижиш за няколко деца едновременно. И стигнах до гениалната идея, че е по-добре да съм длъжник на банките или да работя в чужбина, отколкото да прислугвам на старите, които нямат угодия.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 9dae15f098
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Подкрепям 5 и 4. Номер 1, а от какъв зор, някой трябва да ти дарява имота си, без никакви условия, защото си им страшно симпатична, може би, или?... Хайде, ти кажи, че нещо не се сещам?!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 18aab7a2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм студентка трети курс Право и отскоро успях да си намеря и работа по специалността на половин работен ден в кантора и искам да ти кажа, че коментар номер 4 е абсолютно прав. И преди да запиша право го видях това с очите си. Такива като теб накрая остават с пръст в уста. Не се занимавай.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 36c51cce92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Зависи. Едно мое познато семейство по подобен начин гледа възрастен човек. Но човека е деен - на крака е, излиза често и т.н. и грижите се свеждат основно да му помагат в по-тежката домакинска работа и да му правят компания по празниците. От една страна - ако възрастните са свестни и разбрани хора - офертата звучи добре. Но от друга страна трябва да се има предвид, че с годините хората се променят и може да се окаже, че си вързан 10 или повече години да гледаш човек с деменция на легло. Така че всичко си е въпрос на късмет. Аз лично не бих си го причинил това. И както по-горе казаха - ако се съгласиш на офертата - задължително преди това при адвокат. За да не се окаже, че ти се грижиш, а после се появява някой 10-ти братовчед с претенции за жилището.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5d16d4749f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   8, никога никой не може да предвиди дали ще се появи 10-ти братовчед или не. Но ако говорим за самотни, възрастни хора - че ще се появи, ще се появи. Но след смъртта.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 730ba8fd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много зависи от възрастните и от теб. Едно е да са разбрани, друго е да са мрънкалници. Зависи и ти в какво положение си. Защото това означава до голяма степен да си заебеш семейство и работа. Ако се наложи тези хора да се гледат примерно 20 г., ти какво ще ядеш, след като няма да можеш да работиш, ако няма кой да те издържа?

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 646ec34dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Aз лично - никога. Но хора всякакви.

Имах комшийка едно време, така започна да се грижи за една старица в блока и женицата почина доста бързо след това.
Апартаментът беше огледален на нейния от другия вход и си направи преход, и сега има 7 стаен апартамент с два входа.
За нея си е заслужавало.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 560cb26fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Въпросът е поставен доста общо. Много зависи от редица фактори - на каква възраст и в какво състояние е бабата / дядото, има ли преки наследници и какво точно очаква като помощ. По принцип това е много добра оферта, но може да съдържа доста подводни камъни.
Със сигурност трябва адвокат да направи сделката, иначе може да се окажеш с пръст в устата. Аз лично бих се съгласила, ако не планирам местене в чужбина или друг град в скоро време. Докато е на крака, бих помагала с пазаруване, водене на лекар, след това по-скоро бих плащала на някого да го върши.
Да, нещата могат да се влошат, има хора, които са на легло с години, но има и такива, които умират както си ходят (баща ми например). Така че всеки си преценява може ли да поеме риска.
Не казваш нищо ти на колко години си, трябва ли ти наистина апартаментът (то е ясно, че на никого не е излишен), но притиснат ли си за пари, това ще ти помогне ли много в бъдеще или на децата ти... На каква възраст са децата ти (ако имаш такива), колко грижи изискват... Както и същото за дядото / бабата...
Без важни подробности няма как да се даде конкретен отговор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: c69b9a81ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не бих си го причинил и за 300кв с два гаража. м23

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ccc2c15e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз знам една подобна история на майка ми. Преди е била на квартира при възрастен човек, без деца особняк. Дал на майка ми стая за смешен наем в апартамента си, но не след дълго претърпял инсулт и станал трудноподвижен. Майка ми на добра воля сърце не и дало просто да го остави и се заела да се грижи за него колкото може. Въпреки че стареца не се съгласявал, не искал да бъде в тежест на никого. Купувала му храна и др неща, готвела, перяла и чистела. Стария сам съомявал да се обслужва и къпе, макар и трудно и бавно. Така няколко години след което получил втори инсулт, който го приковал напълно на легло. Майка ми дори била готова да напусне работа само и само да се грижи но стареца не позволил. Една нощ изгълтал всичките си хапчета и на сутринта майка ми го открива студен. Погребала го, разправя че била единствения човек на погребението му. След няколко дни с нея се свързал адвокат и и казал че стареца и е завещал апартамента и крупна за времето си сума в банката. Майка ми все си мислела че някой ще дойде да си ги поиска, но никой не дошъл. Спрямо тази история тя винаги ме е учила да бъда добър човек, без да искам нищо в замяна и в крайна сметка, рано или късно доброто ще ти се върне само, но само ако не си поискал нищо срещу него и си го направил от чиста сърдечна доброта.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b8f9cdc8bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Ха така, точно на място. Моя опит:
Имам малък бизнес в града и възрастна далечна роднина на легло. Със сина и сме се виждали само няколко пъти, отношения в годините почти никакви не сме подържали. Двете и внучки учат в близък до нашия град. Обещах на сина и, че доколкото мога ще помагам на майка му, без да искам нищо в замяна-просто от добра воля и самарянско състрадание. Инсталираха се телефоните, дадоха се наставленията и инструкциите, минаха обученията, всеки си хвана пътя И СЕ ЗАПОЧНА.
Дзъррр, причерня ми, моля те ела. Отивам аз, а тя станала, гледа телевизия и ми казва, че черна точка минала пред очите и и причерняло. Изплашен обаждам се на 112, те идват и го отнасям аз, защото на старата нищо и нямало. междувременно склада ми е затворен, защото повечето време работя сам в него и губя клиенти, а конкуренцията не спи.
След няколко часа ново позвъняване-някой блъска вратата, за да я обере. Отивам аз, а то комшийските деца отървали топката и са ударили вратата. Което е странно, защото бях инструктиран, че тя не чува почти.
Така и така съм отишъл и напазарувах, почистих, ремонтирах това-онова, докато тя си гледаше "Малката булка". Пак губя клиенти и отклонявам поръчки, защото съм ангажиран с нея. Жена ми ми звъни защо не съм отишъл на родителската среща, а аз бях наистина забравил.
Вечерта се прибирам и телефонния тероризъм продължава с пълна пара. Този път не вдигнах, вследствие на което тя се обадила на сина си, че не и обръщам и грам внимание. Сина и ми звъни и започват наставления в стил "Дзен будизъм". След разговора се оказа, че ще се мъча много в ада.
Късно вечерта нова депеша-вятъра блъснал крилото на прозореца и счупил стъклото, защото тя проветрявала при наличието на буря. И си срязала пръста. Отивам и я превързвам, а тя иска доктори-хирурзи, защото аз разбира се съм некомпетентен. Връщам се късно, жена ми се цупи и всичко се уталожва.
На следващия ден отивам за стока и.... се започва. След всяко невдигане на телефона неизменно сина и ме наставлява като източен гуру. И така няколко адски седмици, в които стоически издържах с цената на неимоверни физически и финансови усилия-загуби.
В един прекрасен ден старата не звънна нито веднъж. Помислих, че е умряла и отивам веднага да видя какво става. И.... о, чудо, тя е станала, шета из тях, готви си, почиства и ми се смее ехидно. Така и не разбрах какво става. След няколко дни идва сина и ми носи едно малко пъпешче-в знак на благодарност за положените грижи. И добави, че е можело и да е по-голямо, ако не се било налагало той да ми звъни.
Изхвърлих го от склада като краставо коте от месарница и до там бяхме. През цялото време внучките не ме отмениха нито веднъж, все пак те нали кариера и бъдеще градят, имат и лично-сициален живот.
Ето ви пример как искаш да помогнеш безвъзмездно заради човещината, а го отнасяш като куцо пиле дъждовен червей.
И още нещо важно-повечето възрастни си заслужават орисията на старини. Това, което са сеели цял живот на старини дава плод и избуява с пълна сила. Алчни злобни хора несътворили нищо стойностно в живота си завършват сами, озлобени с грозна гротескна маска на лицето и зли сиещи очи. Всеки заслужава участа си на старини, повярвайте ми. Да, зная, че звучи грозно, но истината винаги звучи така. Нещата, които галят ушенцето са винаги лъжи.
Та хора, бъдете хора на младини и не очаквайте плодове тогава. Те ще дойдат тогава, когато са ви най-нужни.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 4ba3ce16f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не е за без пари,но това ще го осъзнаеш след време. ;)
Никой току така не би си дал жилището ,освен ако не са наивни хорица с цел "гледане" от чужди хора.
За това стават и измамите ,много наивни старци дават апартаменти и къщи на уж "гледачи" ,като подпишат автоматично отиват на улицата или в старчески дом.
Има и умни възрастни,които уж ще ти препишат имущество и така може да откараш с години гледане ,а после да се появят наследниците и хоп - йок къща или апартамент.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 560cb26fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   15, ти просто не си поставил здравословните граници в отношенията с тези хора. Може би от неопитност не си различил истинска нужда от скука и търсене на внимание. Не оправдавам бабата, но старите хора често са такива - оплакват се неспирно, драматизират и търсят внимание, защото няма какво друго да правят. Родната ми майка е от години в това положение и ако тичах за всяко оплакване, досега да съм се гръмнала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker