Едва ли има по-изпаднал човек от мен! Искам да се самоубия! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Едва ли има по-изпаднал човек от мен! Искам да се самоубия!
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 2095 пъти
Здравейте! Имам нужда от съвет, защото наистина вървя надолу.

Ще започна с това, че съм мъж в началото на 30-те, живеещ в провинцията, който изглежда има страшно много проблеми със себе си - депресия, самота, гняв към всичко, липса на мотивация за развитие в работата и в личен план, склонност към злоупотреба с алкохол и лекарства, а в същото време в очите на околните изглеждам нормален, кротък и възпитан младеж. Никога не съм позволявал другите да виждат моите слабости, което понякога ме задушава още повече.

Нека започна по ред, от личния си живот. Живея с нашите, никога не съм живял самостоятелно. Нямам приятелка и никога не съм имал връзка. Това звучи плашещо за моята възраст, предполагам?! Секс си осигурявам, ползвайки услугите на проститутки - от тези на пътя. Сигурно ви звучи налудничаво, но обикновено стигаш дотук при подобен начин на живот - всички имаме нужди.

В последните две години дори загубих абсолютно всякакви надежди, че вече ще мога да имам връзка с нормално момиче и да създам семейство. Примирих се с това и започнах да мисля единствено и само за платени момичета. По едно време дори бях развил някаква зависимост от тях.
Вече не гледам на обикновените момичета като на сексуални обекти или жени, с които аз мога да имам някакви отношения. Платените жени за сметка на това ме привличат като магнит, което е една от първите индикации, че май съм ударил дъното.

Приятели също нямам - поне не извън работното място. Няма с кого да изляза дори за една бира. Личния ми телефон се използва като украшение, защото никой не ми звъни. Приятелите ми от ученическите ми години са се разбягали в ралични кътчета по света и София.

В работата: според всеобщото разбиране на хората около мен, работя относително добра работа, в която се изисква много бърз ум и познания. Длъжността ми е доста възлова. Заплатата, която получавам не е висока, но за града ни е около средната. Успял съм да си спестя прилична сума пари в банка. Карам прилична кола, позволявам си някои глезотии от време на време, но нямам възможност за собствено жилище.

Дотук това може да звучи добре, но истината е, че мразя работата си! Чувствам се вече изхабен и изнервен до краен предел заради многото задачи, които трябва да правя едновременно, повечето безсмислени. Работя в едно скапано министерство, където имаме проблем с безумните процедури на държавата и трудности с намирането на кадри с елементарни познания. Искам да си сменя работното място, но ми липсва визия за това какво искам да правя и най-вече къде - в родния град, в София или извън БГ.

Здравето ми не е ОК. Преди години се разболях от депресия с епизоди на силна тревожност. Ходил съм многократно на психиатър но лечението изглежда не е дало нужния резултат. Това някак си ми уби всички мечти и желания - стремеж към кариера, желание за излизане с приятели (които вече са емигрирали), желание да имам семейство и най-вече това да съм самостоятелен. Страх ме е да заживея сам и да започна да поемам отговорности. Горните неща направиха така, че започнах да пия повече и да взимам силни лекарства от групата на бензодиазепините. Те (алкохолът и лекарствата) са моя спасителен пояс поне за час два в мъчителните вечери. В последно време станах доста раздразнителен и безчувствен към проблемите на семейството ми, което го отдавам на продължителната употреба на лекарства. Единственото, което мисля е на къде да избягам или коя магистралка да из*укам.

Всеки ден започвам да мисля за самоубийство. Дори на няколко пъти бях планирал да сложа край на жалкото си съществуване, но все се случват някои неща с мои близки хора и това ме кара да се замисля, че немога да ги оставя просто ей така! Вярвам в Бог и се страхувам от това, което ще ми се случи след смъртта, защото самоубийството е грях във всяка една религия!

Искам на моменти да се преместя на друго място, примерно в София, да рестартирам живота си, но явно ми липсват топки за такава крачка. Чувствам се в безизходица - без перспективи за семейство, професионално неудовлетворен, без приятели, без хоби, без мечти....

Знам, че не съм достатъчно узрял за годините си. Знам, че съм поел по грешен път. Имам нужда от съвет. В последните месеци и дни започвам все повече да се обърквам и незнам по кой път да поема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 2 месеца
hash: 6210845949
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм така, но от София. Започни да преследваш мечтите си - моята е да стана певец и да се снимам в реклама.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 0fe165d0db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел, я се стегни!!! Все още си млад, относително здрав. Наистина в момента си се забатачил, но погледни от добрата страна - поне няма накъде по-лошо да става. Като за начало вместо с алкохол и платени жени, може да започнеш да си запълваш времето със спорт или някакво хоби. Казваш, че имаш спестени някакви пари - използвай ги за да смениш средата - потърси работа в друг, по-голям град (София не знам колко е удачен вариант, имайки предвид високите цени за живот там). Щом не ти харесва сегашното положение, не се примирявай с него - опитай пък каквото стане. И въобще не си мисли за самоубйство. Просто излез от проклетата зона на комфорт.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 64a06fe49c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Вярваш в Бог, а изпозлваш услугите на закъсали момичета, които 100 % са зависими и зарибени от сутенъорите с наркотици и безпаричие !!!
Какви хора сте в тези министерства отдавна знам ! ...
Продал си си душата на дявола и затова си в депресия !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 97dec2fe21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запиши се на фитнес.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2b690968b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имаш нужда от хоспитализация. Пристрастяването към бензодиазепините, съчетано с алкохол може да изпържи мозъка ти и скоро може да получих страхотна психоза, от която може и да не се измъкнеш или болест като шизофрения. Отиди доброволно в психиатрия и постъпи за месец там, първо се справяш със зависимостта от бензодиазепините, после крачка по крачка всичко ще се оправи. На теб и коментиращите ще кажа, че такава зависимост е сравнима с дрогиране с амфетамини в големи количества и ефекта върху мозъка е подобен. Сега автора и да иска не може трезво да разсъждава над проблемите си. Това е много коварна зависимост. Заеми се първо с нея.

 
  ...


...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 5eca92d519
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелю, признавам, че не съм стигал чак до твоето положение, но ще ти опиша как аз се предпазвам от дупките- депресията, липсата на интерес, меланхолията, злоупотребата с алкохол и тн.
Имах един период в който пих всеки ден. Като количество между 2 и 4 кенчета бира и известно количество уиски или ракия.
Един ден си казах, че трябва да намаля количеството и честотата.
Добре, днес няма да пия, на следващият ден- добре, щом издържах един ден, ще издържа и втори и трети.
Така започнах да пия само веднъж седмично. После само два пъти седмично, докато накрая започнах да пия само веднъж в месеца доста малко количество.
Алкохолът до голяма степен води до депресивни състояния. Може да те държи в някакво "готино състояние" за час-два, ама след това се чувстваш смазан и депресиран. Хормоналните стойности стават на бъркоч от прекалената консумация и така нито имаш желание за живот, нито нищо.
Когато спрях с алкохола, започнах да мисля по- концентрирано.
Така имах един екстра час в който можех да извършвам нещо полезно за себе си.
Започнах да чета книги. Поставих си за задача да чета всеки ден по 1 час. Така на седмица прочитам по една книга. Чета книги на всякаква тематика- философия, история, научна лирература, романи и подобни.
Така държа лошите мисли далеч от мен и се разсейвам с нечии други истории.
До тук добре, след това реших да ставам с един час по-рано за да мога да тренирам преди работа. Не съм от тия тролове с фитнес шегите дето спамят, но започнах да ходя на фитнес. Естествено, той не е задължителен. Можеш да го замениш с друг спорт или просто да си тренираш вкъщи- лицеви опори, клекове и тн.
Чрез физическата активност, тялото освобождава ендорфини и се чувстваш по-добре.
Третото нещо което си поставих като цел беше да си поставям малки цели, които да преодолявам.
Не съм чел "Майстора и Маргарита"- прочитам я.
Не мога да направя 20 лицеви опори на веднъж- чрез прогрес се опитвам да ги направя.
Искам да отслабна с 10кг. - Променям си хранителният режим и започвам да отслабвам.
Малките цели и осъществяването им ни дават цел в живота и ни карат да се чувстваме по-добре.
Другият ми съвет е да се сравняваш със себе си, а не с другите.
Често се сравнявах с другите- този е по-мускулест от мен, този има повече познания от мен и тн. неща, които ме натъжаваха.
Сега се сравнявам с предишното си аз.
- Добре, за месец прочетох 4 книги, за месец отслабнах с 3кг., за месец свърших повече полезна работа.
Това ме кара да се чувствам добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b54eddb2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Пак опити за измислени теми, нали си имате раздел, пишете си там, защо ангажирате нормалните хора? За психолог ли учиш?

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 1c1381f5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Първото нещо, което трябва да направиш е моментално да спреш прекаляването с алкохола и лекарствата - те ще те убият. Всеки мъж има нужда от време на време да се отпусне с алкохол, но системната злоупотреба ще те съсипе здравословно и психически. Освен това се научи да се храниш правилно и здравословно. Ако си дебел - отслабни.
Второто нещо е, да предприемеш стъпки да си намериш истинска приятелка - постави си го за цел и действай целенасочено в тази посока. Свали си Тиндер, направи си 2-3 прилични снимки и действай. Овършей твоя град и околностите... дори околните градове. Освен това може да се запишеш на народни танци или салса. Там е бъкано с жени, много от които са свободни и отворени за запознанства. Много важно - изнеси се от вашите или някак се отдели. Никоя жена няма да възприеме сериозно мъж, който на 30 живее с родителите си. Това е много важно.
Третото нещо - започни да спортуваш нещо, което ще напрегне и развие тялото ти - фитнес, бягане на дълги разтояния или колездене. Поставяш си някаква цел в конкретния спорт (например участието и завършването в маратон) и методично започваш да я преследваш. Това неимоверно ще издигне духа ти, ще залее тялото ти с ендорфини и ще се чувстваш окрилен от собствените си неподозирани възможности.
Четвърто - приятелите.... Не е нужно да имаш много приятели, а един, двама, с които да се чувстваш добре. Не трябва да чакаш някой да те потърси. "Харесай" си някой от социалния си кръг и започни га го каниш от време на време да излизате на по бира, да побягате, на фитнес, на риба... Не бъди настоятелен и натрапчив, ако видиш, че не става - ориентираш се към друг човек. Колкото повече "хобита" имаш, толкова повече социалният ти кръг от познати ще нараства и съответно ще нарастне и вероятноста да срещнеш истински приятели и "компания" със сходни разбирания.
Пето - работата - Никога не спирай да се развиваш. Ако не ти харесва тази работа, постави си за цел да я смениш. например изкарай курсове за програмист, плочкаджия или нещо, което те кефи и ще ти носи добър доход. Никога не е късно да започнеш от начало, стига да се самомотивираш. Ако сегашната ти работа в министерството ти е ОК, намери начин да се издигаш в нея - ако трябва влез в политиката :))) Чувал съм, че в държавната администрация това е начина за издигане :)
Като цяло, идеята е да се изправиш като истински мъж, да спреш да хленчиш и да "направиш нещо" стойностно с живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 7aa61f339d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си благодарен, че си жив и здрав и си вземал всичко за даденост. Разглезили са те като малък, сега ядеш попарата. Намери си предизвикателство. Бях като теб на 15. Записах се да скачам с парашут на летището в стз. Тогава ок имаше донаборни школи по парашутизъм, сега и летище няма, но как да е.
След първия скок ми светна. Всичко придоби смисъл. Стресирай се и почвай да търсиш адреналин и предизвикателства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cce83d9e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хората малко или много цял живот се чувстват объркани и не знаят кой път да поемат. Буквално цял живот. Тъкмо започваш нещо, минават години и осъзнаваш колко безмислено е било всичко. Знаеш ли какво, колкото и да нв ти се вярва, но животът сам по себе си няма смисъл.
Не казвам, че не си заслужава да живееш, а че няма смисъл, няма правила. Ти си изпаднал, защото се мислиш за такъв, но реално никъде не пише как трябва да се живее. Никъде не е казано, че да нямаш жена не е правилно, че да живееш с вашите съшо. Всичко е възпривто от обществтото, като някакви норми.
Аз единствено се чудя не си ли искал да имаш самостоятелност досега. Аз съм на 26, от 14 живея сам на квартира. И не мога да си представя как бихме се спогодили с нашите, ако трябва да делим един дом постоянно. Иначе те разбирам напълно, въпрвки че съм на 26 аз оттам се връщам както се казва. Минах през съштото. И осъзнах, че проблемите са е главата ми. Сега вече не ми пука от нишо и се наслаждавам каквото и да става. Ето имаш пари в банката. Защо не заминеш някъдев чужбина за малко. Да се откъснеш от всичко. Замини сам, изгуби се както се казва в някой чужд град и държава. Отиди до Париж до Лондон, ако имаш пари и на някое по екзотично място. Супер млад си, не знаеш след 10 години къде ше си.
Съветът ми е да си напишеш на един лист какво искаш да направиш до 1, 5 и 10 години.
Човек аз взимам 1000 лв заплата в София и всеки месец взимам заеми щото не ми стигат. Не си толкова зле, колкото си мислиш. Горе главата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: b4c0e8291a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Горе главата! Всеки има трудни периоди в живота си. На мене лично в такива моменти ми помага правенето на физкултура (сега му викат фитнес) и вярата в Бог, както и вярата в това, че нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 81b2b9d364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Първо повогни си сам и Господ да ти помогне. Тръгни на спорт, фитнес, народни тонзи и въоцще грепови занимания. Направи си екскурзия сам с група. Ходихме на организирана екскурзия из Европа и имаше едва жена, която беше планувала следващата до края на годината. Тамхщеш нещеш ще си говориш с някой, ще срещнеш много нови хора, ще видиш нови места. Еднодневната екскурзии са също супер преживяване за събота и неделя. Намери психолог и говори с него, освен от лекарства имаш нужда от разговори. Излез от вкъщи, намери си квартира, въобще промени нещо. Кайгоне за запознанства. Кога последно прочете една книга?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 2c5ee3d3ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   БРАТО ,ВИКАМ ТИ - ЗАТОВА ПИША С ГЛАВНИ.

ОТИВАЙ НА ФИТНЕС И ПОЧВАЙ ДА ПРАВИШ ЗДРАВИ УПРАЖНЕНИЯ.

Виж канала на Seth Feroce и видеата му за deadlifts & gummy bears.
Когато е бил в много трудна ситуация просто отивал във фитнеса и правел мъртва тяга ( 5-10-15 серии) , по 1 час кардио на steady pace и после навън по 2-3 спринта ,GOING ALL OUT!

Целта е да си reset-неш mentality-то. Отиди и изкарай звяра на показ! Викай , вдигай тежко ( с правилна форма , да не си счупиш гръбнака младичък) и постепенно научавай всекидневно нещо!

Научи английски ако не го знаеш , а ако го знаеш още по-добре!
Отиди студент в Англия , Ирландия или където и да е (в моя курс имам 40 годишни даже , И КАКВО?) никой не те съди.
Кандидатствай за зелена карта ако щеш.
По-добре си давай парите , за да обиколиш света , а не за проститутки!
Кой знае къде ще срещнеш THE ONE? Може да е в самолета до Лондон , на пътешествието до Япония , на плажа в Тайланд! В метрото в София , КОЙ ЗНАЕ!?!? ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЖЕНИ , КОИТО СА КАТО ТЕБ - САМОТНИ , МИСЛЕЙКИ , ЧЕ СА ЕДИНСТВЕНИ!

ЖИВЕЙ , ЧУВСТВАЙ , БЪДИ ГНЕВЕН , БЪДИ ЩАСТЛИВ, ЖИВОТЪТ Е ЕДИН!

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: ec6b578cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Знаеш ли ти си егоист, част от 95% инертна маса. Започвам коментара по този начин, защото искам да се замислиш за нещата мащабно. Без значение какво точно си преживял и ти се е случило трябва да мислиш поне малко извън себе си. На този свят се раждаме и умираме сами, но живеем сред хора. Докато сме на този свят е добре да мислим за живота като нещо хубаво, въпреки че ни се случват и лоши неща, доста често това, което ни се случва не е честно, но животът е такъв. Винаги може да стане по-зле. Просто се избави от страховете си и щом не ти харесва сегашното положение го промени. Не си дърво може да отидеш къде си поискаш. Знаеш ли ако започнеш да мислиш за добро и да правиш добро на хора, които го заслужават ще се почувстваш по-добре. Но само ако правиш безкосристно добро, без да очакваш нещо в замяна.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 42b0ab9d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От всичко, което прочетох установих едно просто нещо:
Животът ти крещи с всичка сила: "ПРОМЯНА"

А промяната започва в ума и нагласата ти. На първо място - знай, че не си сам. Има много хора, които преминават през супер тежки периоди и това е нещо нормално. Хубаво е, че си изасняваш ситуацията и виждаш кое е проблем.

Сега от теб просто се изисква да решиш, че искаш да започнеш да живееш! Започни с изграждане на добри навици и премахване на лошите. Чети книги, медитирай, спортувай, не консумирай боклуци. Реши какво искаш от живота, постави си ясни цели, които да можеш да проследиш и действай!

Това е тайната на излизането от кофти периоди - ДЕЙСТВИЕ. Не се застоявай в едно и също ежедневие и спри да бягаш от реалността, а и се отдай. Няма бърза мигновенна промяна, изиксват се ДИСЦИПЛИНА и ВОЛЯ. Ако се самосъжаляваш - нещата няма да се подобрят.

Намери нещо, което да те подтиква към действие и прави по-често нещата които обичаш. Щастието идва от прогреса, опитвай се да правиш всеки ден неща, които като се натрупат да имат голям позитивен ефект (полезни навици) Смей се, усмихвай се по-често (дори да не го чувстваш, усмихни се на себе си в огледалото - доказано е, че помага), слушай музика, разходи се в природата. Виж красотата на простите неща.

Може да ти звучи обидно, но ти сам си стигнал до този етап, благодарение на твойте действия (или бездействия). Просто реши един път за винаги да "Имаш топки" и ще видиш как нещата се случват. Силно ти препоръчвам тези 2 книги - "Монахът, който продаде своето Ферари" и "Силата на настоящето"! Действай спрямо вътрешния си глас (не този, който ти казва да се саморазрушаваш), ти най-добре знаеш какво трябва да сториш.

Горе главата

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: a111900561
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Животът е скапан! Знаеш ли колко хора в днешно време са самотни и нещастни! Това е съвременна епидемия! Нека поне това да ти е утехата- не си единственият нещастен, самотен неудачник... И аз съм зле. И съм на 30. Моят проблем е друг-в България се чувствам зле, хората не ми харесват и за това нямам и гадже, иска ми се да отида да живея в чужбина сред мъже и жени, които биха ми харесали (бисексуална съм) и да имам по-голям шанс за връзка, от колкото имам тук... Но съм същата като теб-страх ме е да поема риска и да направя някаква промяна... Значи такива като нас с теб поне можем да се успокояваме, че далеч не сме единствените самотници в този депресарски съвременен свят. Пълно е!
Имаме два варианта- или да се примирим, да си кажем майната му, и да си продължим по същият начин (ти с проститутките, а аз със алкохола, понеже и аз се утешавам с него) или да поемем риска, и да променим нещата. Факт е, че всяка промяна си носи опасностите... но това е положението. Това са двата варианта. Други няма. Недей се самоубивай. И аз мисля за това много често, но... все пак. Наистина не знаеш какво може да стане след това, ако го извършиш, пък и... рано или късно всички ще умрем. Нека тази мисъл да ти е утеха, за да не бързаш да се самоубиваш, а да изчакаш нещата да приключат от само себе си, щом живота толкова ти е дотегнал... Но не забравяй-не си единственият! Изборът е изцяло наш-да продължим така, или да се опитаме да променим живота си... И никой не може да ни съди за това кое от двете сме избрали. В крайна сметка всяко нещо си има и добрите и лошите страни.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: bf48548e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз съм в сходно положение, с изключение на това, че не ходя по проститутки. На 26 съм, мисля че е много трудно човек да се промени вече на една такава възраст, макар повечето да казват "още си млад" и т. н, просто някои неща не се променят. Аз също съм на антидепресанти и изпитвам тотална неудовлетвореност от живота, за самоубийство не съм мислил, но често съм се молил заспивайки вечер да не се събудя. Чувствам се все едно не съм за този свят, сякаш съм попаднал на грешното място, а може би това е Ада.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: dacc97aab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Естествено, излизат палячовците и тия с фитнесите и ти обясняват да се стегнеш. Абе, дрис**о, ти изпадал ли си в депресия някога? Да се стегне, разбравяш. Ти пък стани космонавт...
Авторе, ако след тия обиди по-горе ми публикуват коментара, все пак ще ти кажа от къде да започнеш. От алкохола и прекомерната му употреба. Спри го, карай на хапчета, докато не им дойде времето и на тях. Отиди при друг лекар, поискай друго мнение. Най-важно е здравето да си оправиш. От там нататък, пробвай да намериш момиче. Ако трябва ги заговаряй, какво ще изгубиш, нали си искал и искаш да се самоубиеш? Е, нищо няма да стане ако ти отказват. Пробвай да се сближиш с някоя, съвсем човешки. Може да ти придобие смисъл животът. Освен това имаш роднини и родители, не е малко да се грижиш за тях. Оправиш ли си здравето и социалните контакти и това да си намериш нормална жена, защото гледам, че искаш семейство, после работата ще я мислиш. Не ѝ се ядосвай, засега е само средство да изкараш пари. Действай, с теб сме!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 881f957848
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Преди 5 години изпаднах в тежка депресия (имаше си причини, емоционални травми). Бях на крачка от самоубийството, всичко бях планирала. Нямах никакво желание за живот, не виждах смисъл. Хронична болест, която ме тормозеше, с гаджето бяхме скъсали, не се занимавах с това, с което исках... Но не го направих. И не съжалявам. Преодолях депресията (костваше ми усилия, лекарства), взех да разнообразявам живота си и всичко тръгна по-добре. Щастливите моменти след този мрачен оериод, са безброй много. Промених се. Сега съм с по-силен характер, по-решителна и смела. Всичко се промени към по-добро.
Просто си се фокусирал върху негативното в живота ти. Сигурно като дете, не си се представял така на 30 години. Но е факт. Хубавото е, че можеш да го промениш. От теб зависи. За момент престани да мислиш за лошото в твоя живот, а се опитай да видиш хубавото.
Здрав си. Човек, здравето е нещо безценно. Щом си здрав, животът е в твои ръце, нямаш никакви ограничения поради болест.
Млад си. Остава ти много живот. На 30 си, има много още да научаваш от живота, да се усъвършенстваш. На 30 си в разцвета на силите си щом си здрав. Не си пропилявай времето, възползвай се от живота.
Имаш работа. С добро заплащане, казваш. Парите също са важни и поне не ти се налага да просиш, а сам си ги печелиш, та дори имаш спестени.
Човек, имаш ВСИЧКО за да почнеш да градиш щастие. Щастието не пада от небето, трябва да го потърсиш, да си го създадеш.
Остави временно настрана темата с приятелката. Мъж си, деца можеш да правиш цял живот. Заеми се със себе си.
Не ти харесва визията ти. Със сигурност може да я подобриш. Заеми се със спорт. Нещо, което да ти харесва. Практикувай го редовно, подготви си режим. Един мъж със спортна фигура, винаги ще бъде привлекателен. Да не говорим, че спорта е много полезен за здравето и подобрява настроението.
Не ти харесва работата. Потърси нещо, което да ти е приятно и да те мотивира. Рискувай! Който не рискува, не живее. Пък ако сгрешиш, то живота е за да греши човек. От грешките се научаваме. Пък и още си млад. Едно е да сбъркаш на 60, друго е да сбъркаш на 30.
Заеми се с някакво хоби. Може да е учене, свирене... Нещо което да те мотивира.
Помисли си за преместване в по-голям град.
По възможност, премести се в по-

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: cb776e4d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Брат иди в темата Бензодиазепини и как съсипаха живота ми тук в раздел Здраве е! Един Пич там разказва твоята история горе долу. Ще видиш че проблема не е от теб а от боклуците кои пиеш. Поздрави

 
  ...

...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: d3418bc8f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не знам до колко аз мога да ти дам съвет, защото съм значително по- млада от теб, но смятам, че много се самосъжаляваш! Премести се в друг град, не е нужно дори да е София, Пловдив или Варна/ Бургас, те също са си развити и хубави градове. Прави нови неща като цяло, когато си зает мислите ти не са насочени към негативни мисли. И това с момичетата не е вярно, има толкова свястни, жалко е че не са забелязвани. Ако до момента не си учил в университет, защо не се пробваш? Там със сигурност ще намериш приятели! Няма място за съмнения, действай, времето лети! А ти си все още млад и нищо не е загубено! Друга идея е, запиши се на курсове за чужд език, там пак ще срещаш хора. И спри с проститутките, по- добре на сухо отколкото при такива... кой знае какви болести могат да ти предадат. Всичко зависи от теб, от това как гледаш на света и какво можеш да му дадеш. Няма хапче, нито отрениран метод за справянето с депресията, ти сам си попаднал в нея и сам знаеш как да изплуваш. Добре знам какво е да си самотен, несигурен в себе си, но научих едно- депресията те избива на егоизъм, виждаш всичко само от твойта гледна точка и всички други са виновни за състоянието ти. Е, не е така! Ако погледнеш някое предаване като, , Бригада нов дом" толкова тъжни истории ще видиш и ще оцениш о малкото, което имаш. Защото винаги може и по- зле да е. Не знам какво повече да кажа, освен да се мотивираш няма как другояче. Бъди какъвто си и спри с тези страхове, не отлагай събитията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 2 месеца
hash: e06d1d59ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Самоубийството е егоизъм. Приключваш твоите мъки, за да ги предадеш на роднини и да ги травмираш. За тях ще започнат многото въпроси " С какво сгрешихме".
Според мен трябва да се преместиш в друг малък, но хубав град. Не ти трябва поредния голям и депресиран град. Отиди някъде където като се събудиш и отвориш прозореца виждаш зеленина, птички да пеят, слънчевите лъчи да те топлят и да си помислиш колко хубав ще е днешния ден. Почни да спортуваш - ще се чувстваш добре и може да срещнеш някое момиче там. Естествено ти трябва да се запознаеш и питаш за социална мрежа, след това да я поканиш да излезете и така.
Вземи си дневник и след края на всеки ден си записвай какво хубаво ти се случи днес, дори най- малките неща са много важни( примерно - помогнах на някого, разходих се и т. н)
Пожелавам ти успех и имай в предвид, че макар и да не се познаваме наистина ти желая да започнеш да се чувстваш добре и да нямаш лоши мисли :)

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 3bf6f7ad1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Докато си жив, всичко е поправимо. Прочети в Библията историите на хора, които са грешали и са били в сходно на твоето положение - само няколко примера: разбойникът на кръста, блудницата, митарят. Какво става с тях? За разбойника знаем, че след като повярва, в последния си час, му бе обещано спасение. За блудницата, че греховете й се простиха. За митаря, че поради разкаянието му на небето има повече радост, отколкото за 99 праведника. Какво е общото между тези хора? Че бяха грешници, но се покаяха, тоест, повярваха и се отвърнаха от греха. Дали им е било лесно? Едва ли. Но това е необходимо условие за спасението. Пиша ти това, защото си споделил, че си вярващ. Отвори Библията (има я и онлайн), почни да четеш, дори в началото да ти е трудно, понеже ще виждаш в някои истории себе си и ще е като разобличение, от което може да боли временно. Щом на тези хора, които споменах по-горе, е простено, значи и ти можеш да постигнеш същото. Повярвай, и също така повярвай в себе си, че си достатъчно силен да се справиш.

Дори да се преместиш на друго място, ще ти е лесно най-вече в началото. После пак ще стигнеш до подобна ситуация, защото промяната трябва да се извърши в самия теб. Ако се промениш вътрешно ("обновиш"), навсякъде ще се чувстваш в мир и ще имаш мотивация да живееш. Ако ли не - това, което имаш в себе си, ще го носиш навсякъде, защото от себе си не можеш да избягаш.

Щом пишеш в този сайт, значи вероятно няма на кого да споделиш как се чувстваш. Така че е добре, че използваш сайта, за да споделиш тук, понеже има много хора, които помагат анонимно (е, има и от другата крайност, но важното е, че тук понякога се срещат много добри съвети и човек може да види как на непознати хора им пука).

Пожелавам ти да се оправят нещата, но това зависи в голяма степен от теб. И сега ще ти дам един малко по-практичен съвет: излизай навън по-често след работа, ако времето е топло, чисто физически ще се почувстваш по-добре, отколкото ако само си седиш вкъщи, и оттам психологически ще ти е по-добре.

И още един съвет :D Запиши се някъде като доброволец, помагай с нещо. Така ще увеличиш вярата в себе си, че има полза от теб и е важно да продължиш да съществуваш. А че е важно - в това спор няма.

Пиши след време да споделиш как са се развили нещата. Аз вярвам, че можеш да се справиш сам. Все пак, както казах, трябва да положиш усилия.

 
  ...
преди: 4 години, 2 месеца
hash: 696c6b7695
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   изследвай се за полово-предавани болести че с тези проститутки кой знае кво си лепнал...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 96fbd9b369
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Новина: самоубийството няма да те направи по-малко изпаднал! Всъщност това е по-ниско ниво от досегашното. Ти не искаш ли поне да запазиш нивото си в момента? Все още не си на дъното, радвай се, човече!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker