Управление на масовото самосъзнание, поробват ни чрез парите и медиите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Управление на масовото самосъзнание, поробват ни чрез парите и медиите
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2664 пъти
От доста време следя сайта - с различни по времетраене прекъсвания са повече от 10 години. За това време изчетох доста теми и наблюденията ми показват, че последната около година нивото в сайта се е вдигнало. Много хора правят впечатлението на осъзнати личности и именно затова мисля, че може би моментът е подходящ да пусна тази тема.

Темата е дълбока, многопластова и трудна за осмисляне. Не очаквам всеки да я разбере, но ако разберете поне част от нея и извадите някакви поуки за себе си ще съм си свършил работата. Нека първо кажа две изречения за себе си и с какво се занимавам. Занимавам се вече доста време с изследване на развитието на човешката история, различните цивилизации, култури, причината за разцвета и упадъка на държавите. Както и като основа човешкият фактор за развитието - как и при какви обстоятелства човек е прогресирал и е живял добре, мненията на различните философи, религиозните течения, причините за войните. Всичко това е свързано с много четене, осмисляне и пак четене - понякога до откат... Върша работата си по убеждение и от истински интерес, като често доходите ми идват от съвсем странични места. А сега към темата.

Намираме се във фаза на развитие, при която политиката в огромна част от света е под контрола на Запада, който от своя страна е под влиянието на най-силната западна страна - САЩ. САЩ пък, макар и с президент с широки правомощия е в огромна степен контролиран от корпоративните, обществени и финансови елити - милиардери собственици на Гугъл, Фейсбук, Амазон, Ибей, холивудските звезди. Чрез финансовите ресурси, продуктите, които предлагат и рекламите, които правят въпросните корпоративни гиганти влияят ежедневно, всеобхватно и в световен мащаб върху масовото самосъзнание. Колкото и да не ви се вярва те формират дори част от вашия характер, чрез нещата, които всекидневно виждате. Замислете се от какво се формира вашето самосъзнание - не е ли най-вече от това, което виждате ? Ако всеки ден стоите във фейсбук по 2 часа и още час гледате реклами не смятате ли, че това ви влияе, формира във вас желания, мнения, интереси, ценности ? В този смисъл корпорациите имат огромна власт. За съжаление финансовата власт в момента задушава политическата. В САЩ повечето хора по-скоро ще се откажат от президента си, отколкото от Фейсбук или Инстаграм. В този смисъл елитите имат повече власт от политиците в истинския смисъл на думата, същите елити контролират и медиите, които осведомяват хората и разполагат по този начин с властта да очернят или възхвалят даден политик по тяхно усмотрение. Според мнозина въпросните елити са предвождани от хора зад кулисите, които се занимават с тайни церемонии и ритуали и не се показват в широката общественост. Според много мнения въпросните елити са масони и тайни общества, които робуват пряко на сатаната за пари и власт. Дали това е така оставям на вас да решите, понеже тези неща са трудно доказуеми и не мога да ги твърдя на 100%.

Но да се върнем на фактите и на икономиката. Нека спрем да говорим за политика и да погледнем към икономиката. В икономически план се намираме в етап, който много аналитици наричат "Трета индустриална революция" - за какво говоря ? Първата вълна на индустриалната революция започва преди около 2 века - създадена е парната машина, локомотивът на пара, предачната машина. Втората вълна е отпреди малко повече от век - създадено е електричеството, а бързо след него и радиото, телефонът, телевизията. Третата вълна(сегашната) се счита, че започва с масовото навлизане на интернет и мобилните телефони, а покрай тях и всички джаджи и устройства - отпреди около 20 години до днес. Хората винаги са били същества зависещи от удобствата, комфорта и навиците си. А новите технологии предлагат именно това - и удобство, и комфорт, и навици.. В тези технологии няма нищо лошо сами по себе си. Ще попитате къде идва лошото тогава ? Лошото идва, когато станем напълно зависими от тях. Ставаме напълно зависими от материални неща, неща които би трябвало да ни служат на нас, а не ние на тях - скъпи коли, нови телефони, маркови дрехи. Това, което не осъзнаваме е, че докато ние работим и се спукваме от работа, за да имаме нови неща, всъщност даваме парите си - респективно времето и труда си за въпросните корпорации и ги правим още по-богати и силни.

Нека поговорим малко повече за въпросните корпоративни елити. Корпорациите и финансовите гиганти в днешно време разполагат с огромна власт. И като имам предвид огромна - казвам наистина огромна. Основали са фирми и филиали из целия свят и хора от всякакви националности и краища на света ходят да им работят. Въпросната коорпорация може да е с централа в Ню Йорк или Лос Анджелис, но обикновено има разклонения по целия свят и не пречи да работят в нея китайци, холандци, румънци, гърци, българи, индийци, новозеландци.. Тоест властта и парите от целия свят се концентрират във въпросните корпорации и елити. По статистика много малък % от хората държат огромна част от финансовите ресурси. И въпреки, че разполагат с тях не ги преразпределят, за нуждите на света и никак не ги използват благородно - за гладните, бедните и т.н. а по-скоро биха закупили оръжие и финансирали война. И когато казвам това, казвам и че всеки, който работи за такава голяма коорпорация иска или не е съучастник. Тези компании и коорпораци, до такава степен са завладяли съзнанието на хората, че хората загубиха всякаква култура и бит. Вече все по-малко хора се асоциират с някаква култура и бит - било тя българска, индийска, китайска или каквато и да било. Просто защото новата култура и бит са парите. Новата култура е културата към парите и консуматорщината. Масовите медии само помагат за това хората да се обезличат, да забравят всичко и да станат роби на парите и лукса. Консуматори готови на всички за вещи, почивки, лукс.

Много хора наистина смятат, че въпросните елити, които реално в момента диктуват световната политика робуват на сатаната, който пък им помага да забогатяват макар и на висока цена - много от тях боледуват или измират преждевременно и страдат от всякакви недъзи и недостатъци. Според препратка към Библията в дните преди Страшния съд "никой няма да може да купува и продава без печат", което пък е препратка към баркода измислен преди около 50-60 години. Дали хората ще се обезличат дотолкова, че да станат просто материал робуващ на парите ? Дали търговията ще продължи да определя ценностите на хората ? Дали ще сложат баркод и върху човешката кожа ? Оставям на вас да прецените.

Моят призив към всички е само един. Преди да избягате с 200 за чужбина и да работите, за "голяма фирма", "голяма корпорация" само и само да взимате малко повече парички. Преди да се отречете от всичко всякаква ценност, за да служите на единствена ценност - парите - мислете, премислете и пак мислете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 843d4c8746
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Виж, медиите винаги са служили за инструмент за манипулация. Нарича се маркетинг и това се прави не само с консуматорска нагласа, включително и по филмите 'оп случайно кенче кока-кола' или шега обвързващо напитката (и не само кока кола продукти), ами включително и за влияние на нагласата, вижданията и емоциите. Брекзита и той като щеше да се случи наляха една камара филми от WW2 за да навигират емоциите. Това с политиките е голяма игра и всичко е на отбори и става въпрос за контакти в случая. ЕС не даде на САЩ търговска сделка каквато искаха и се показаха като конкуренция. САЩ не харесаха това и оп, UK излиза от ЕС а света е налят от санкции, само не и UK който чака уж голяма сделка.

Силните страни никога няма да помагат на слабите. Не е удачно да си създават конкуренция. Това важи и за работещите хора. Помага ти се но не и до там да сте на равно или да си нещо повече. Някаква човешка черта е при всички хора. Виж че раждаемостта е срината. Сега силните страни наливат хора от вън за да се издържат. Дори няма национализъм защото не е удачно за системата. Ще вкарат работна сила от вън да компенсират тези дето се пенсионират, както и ще се фокусират върху талантите им защото различни сектори имат различни нужди. UK за това и излезе от ЕС за да влизат само квалифицирани кадри. Колкото до индустриалните революции, вече сме в 4-та и това е AI и автоматизацията. Държавите подобно на компаниите се контурират за доминация и влияние. Даже за езици ако иде реч. Е в България колко се тачи да се учат езици. В други страни богати - не. Накрая свършват българите в клиентско обслужване, чистота и прочие.

Е на има бритиш кансъл във всяка страна в Европа. САЩ със филми, музика, език, програми, игри и прочие адаптират хората към английски. Франция пък инвестира много във Африка за образование на френски на бивши колонии тъй като за разлика от Европа където не правим деца, вър Африка пък гърми. Тва ще да са милиони нови френско говорящи.

Много ти е интересна геополитика май, но тя не дава хляб.

Колкото до индустриалните рево

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 843d4c8746
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Пак от N1

Относно корпорациите, пак обръщам внимание на написаното от теб за тях и рязнообразието от хора в тях, конкретно китайци, немци, англичани, българи, италянци, испанци и прие.

Прочети първото мнение отново защо наливат хора от вън. Имай в предвид и че има друг фактор за вкарване на разновидни хора от вън, като това е мулти-културен фактор. От капиталистическа-консуматорска гледна точка тези хора си мъкнат и културите и могат потенциално да разнообразят вътрешния пазар па дадена страна с нови продукти, услуги и прочие особено ако създадат свой бизнес, както и могат да създадат работни места, да пращат данъци и прочие. Това е в плюс за икономиката. Другото е че компаниите именно със фокус разнообразие привличат и слушат умовете на хората работищи за тях. Като цяло организации искаши растеж си слушат и човешкия капитал. Корпорациите са големи защото използват пазнообразието от умове за да растат, включително и на нови пазари. Е на Макдонълдс във Индия не може да ти продава бургер там. Нали кравата там е свещенна. Кой ще им го купи? За това си променят продуктите да пасват на местните вкусови навици. Компания която иска да излезе на вън успява само чрез добра стратегия. Отново на въпроса ти защо има толкова много хора от различни места - ами ето ти причината. Това не е само за националности. Това да си грък, швед и прочие са идентичности. Това е друго нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5dcb31e1d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   " Това, което не осъзнаваме е, че докато ние работим и се спукваме от работа, за да имаме нови неща, всъщност даваме парите си - респективно времето и труда си за въпросните корпорации и ги правим още по-богати и силни." С това съм съгласен, изкуственият интелек погуби биологичният у човека, в това виждам вредата на модерното съвремие. Вече е доказано, че младите могат да четат, но не могат да асимилират прочетеното. Това ги превръща в зомбита, не могат да разсъждават, а искат наготово смляна информация, която често е манипулирана и невярна, изгодна точно за корпорациите, но не и за обикновенният човек. Изкуственият интелект се развива за сметка на изпростяването на масите. А човек без собствено мислене, е обикновено зомби. За жалост, натам върви светът.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5b42e7fc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Завършека на тема ти показва, че нямаш житейски опит. Ако си от Видин примерно, най-бедната община в целия ЕС и имаш възможност да работиш за голямата корпорация Х и да живееш и оцеляваш, за какво философско мислене стана въпрос, когато в блока, където живееш жилищата са празни и едва си плащаш сметките, а дипломите ти са шкафа. Живот е такъв, че си там където има работата и доход. Не съм ходила никога във Видин, но това което съм виждала подобно на много бъргарски градове - хубава централна улицата и сгради и какво от това. 70% от хората са с доход под СРЗ. Прочети за Пирамидата на Маслоу и се замени колко хора са на първите стъпала и именно оцеляване. И не говорим за малко повече пари, а за оцеляване. Има задължителни и неизбежни разходи. Не става без вода, ток, телефон. Големите корпорации са факт и дават сигурност на работещите там. Всичко се окрупнява и малкия бизнес се свива, неизбежни световни процеси. В чужбина се изселиха цели села, защо? Защото в България няма работа. Измъчени хора, които отиват и се радват, че могат да изпратят в България торба с дрехи втора употреба за деца и внуци. Парите изпратени от българите в чужбина са повече от инвестициите. Ако има достатъчно добри условия, не някакви измислени програми и тръбене как работодателите масово търсят служители и видиш ли ти никой не иска работи. Да търсят но насреща какво има? Неясно колко часа работа, нереални осигуровки и заплати различни от обещаните. Да шепа топ корпорации с топ заплати, но това е твърде малко и не за масовият българин.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8869492504
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Прав си, цялото 9 до 5 или 6 пет дни в седмицата е безсмислено съществуване. То не ти остава време да си харчиш парите така и живееш за уикенда. Не си прав само за това, че сайтът се е подобрил, напротив през 2010 докъм 2014 година беше по-хубаво тук, сега има много обиди и песимизъм.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ec47be8aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това че милионерите служели на сатаната няма да го коментирам.
Факт е, че големите корпорации си купуват политици и имат значително влияние, упражняват монопол под една или друга форма, жестоко експлоатират хора, най-вече в Африка и югоизточна Азия... Нещата не са само черни обаче. Въпросните корпорации наливат огромни ресурси за изследвания и най-различни разработки, от чиито резултати печели цялото човечество. Нови лекарства, ваксини, технологии, земеделие, енергийни източници, начини на транспорт, най-различни алтернативи... Тези неща за да се осъществят изискват милиарди инвестиции, които в голяма част идват от капитала на корпорациите. Ето примерно Бил Гейтс финансира разработка на нови ядрени реактори, Мъск и Безос финансират космически програми, с които в бъдеще човечеството ще може да засели други планети и да си набавя изобилни ресурси от астероиди, а не да се налага да руши нашата природа.

Да, текущата ситуация в света има много проблеми, част от които автора е описал но каква е алтернативата? Да се върнем на село и всеки да копае земята по цял ден с мотиката? И като се случи твърде суха/влажна година и нищо не се роди или бръмбара изяде картофа, тогава какво? Гладна смърт. Или нападаш съседа, за да го убиеш и да му вземеш каквото му е останало. Това по-добре ли е?

Потърсете материали за т. нар. религиозно движение(секта) Анастасия. Членовете и изповядват разни идеи за самодостатъчност, отричат парите, технологиите и т. н. и живеят само от това което те си произведат. Има репортажи за последователите и в България. Живеят в разни землянки и колиби насред полето, пълна скръб и мизерия.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1513199933
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма как да е иначе. Няма как масовия човек да не е "поробен". Ако не са медиите и парите, ще е например религията. Ако не е религията, ще е например атеистичен социалиситчески ред. Ако не е това, ще е крепостно селячество и царя. Ако не е това ще е родово-общинния строй и шамана. И така нататък. Тоест, тези "елити" също са "поробени" - от принципите, към които се придържат, за да могат да са "елити". Това не са свободни хора.

Според мен, има една висша цел в човешката еволюцията, към която човешките същества трябва да се стремят, и това е развитието на съзнанието, което е свързано с повишаване на нивото на свободна воля (която масовия човек почти не притежава). Ще кажеш, че "медиите не ни позволяват да си развиваме съзнанието". Това не е вярно. Просто масовият човек не желае да се развива и винаги е било така. Още римляните са казали, че "хляб и зрелища" са нужни на масите, за да е спокойна държавата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c9faa05552
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 4, тъкмо и аз се канех да се включа с препратка към Пирамида на потребностите на Маслоу. Самата идея за тази подредба на необходимостите хрумва на Ейбрахам Маслоу, докато наблюдава поведението на шимпанзетата. Прави му впечатление, че когато животното е гладно и жадно едновременно, то първо пие вода и едва тогава засища глада си, защото инстинктът му диктува, че без храна ще оцелее по-дълго, отколкото без вода. Ако докато яде и пие обаче, шимпанзето е застрашено от някаква опасност, то зарязва и храната, и водата и тича да се спасява. Значи има и нещо по-важно от засищането и то е сигурността. Едва когато шимпанзето е нахранено, напоено, наспало се е и е в безопасност, то започва да се размножава. Значи, нагонът не е чак толкова първичен, колкото изглежда - той е едва на четвърто място в пирамидата. След като осигури и поколение, у животното се появяват и другите потребности - принадлежност към стадото, доминираща роля в стадото и т. н. В човешкия свят това е социалната и професионалната реализация, материалният статус, а на върха на пирамидата стоят самоусъвършенстването и алтруизмът като потребности.
Така. Социалните критици - като автора на темата - често подценяват силата на ниските нива на потребности и обясняват липсата на духовно развитие с недостатъчно добрата идейна мотивация, зададена от социума. Но природата е непобедима! Пресен пример е комунистическата идеология, особено пък в съпоставка с посттоталитарните общества, в които дълго подтисканите естествени потребности се компенсират по пагубен за отделната личност начин. Това умело се използва от корпорациите. Обърнете внимание, че маркетинговата им политика не рекламира придобивки от духовен характер, обещанията винаги имат материално изражение: "купи и ще бъдеш щастлив", а не "подари и ще получиш радост". Купи храна, напитка, дом, жена, деца, престиж и слава (т. е. ние сме третирани и реагираме точно като шимпанзетата). Удовлетворяването на нашите базови потребности е свързано с корпорациите.
Има ли начин за спасение? Може ли отделният човек да запази свободата си и независимото си мислене? Според мен начинът е само един - да обезпечава сам базовите си потребности без посредничеството на парите. Това ще рече: сам да отглежда храната си и да строи дома си, да живее в малки общества предимно от родственици, да се изолира от източниците на информация и комуникация със света извън комуната и да приеме природата като единствен източник на ресурси. Тогава и социалната йерархия би се определяла според полезността на отделния индивид за оцеляването на общността.
Звучи прекалено лесно за постигане, нали? Но не е. Тази утопична картина много бързо се изражда в антиутопия (както историята показва), защото сработва един основен закон, върху който Маслоу строи теорията си, наричайки човека "искащо същество". Този закон гласи, че щом удовлетвори едно ниво на потребност, човекът се прицелва към следващото и така - до безкрайност. А с появата на всяка една нова ценност обществото неизменно се преструктурира спрямо тези, които я имат и онези, които я нямат, така че кръгът се затваря. Следователно, истинска свобода на мислене и независимост на поведение човек не може да получи в условията дори на най-малката обществена структура каквато е семейството, например. Така логиката на моите разсъждения отвежда до изходната точка на много от древните философии, а именно, че човек може да постигне свобода единствено в самота и отказвайки се от всички свои желания.
Нека сега всеки сам прецени дали е способен на това. Аз лично - не. Но самият факт, че осъзнавам механизмите, които направляват потребностите, стремежите, убежденията и в крайна сметка решенията ни, ме прави може би мъъъничко по-внимателна.
Благодаря на автора за интересната тема!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4c0215c433
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Шапка ти свалям, че написа и структурира подобна важна информация, но ще допълня, въпреки че всичко което каза е вярно.
Как с помощта на медиите, програмират човешката биомаса?
Всички сте чували за това че има съзнание и подсъзнание.
Съзнанието е способно да поеме ограничено количество информация, така е решила природата. Примерно ако сега прочете една страница от книга, където се описва стаята на главният герой (заедно с цялто обзавеждане, цветове, размери...) вие ще прочетете и продължите напред, но ако се върнете и прочете отново, ще забележите много друхи детайли, които не си спомняте. Просто съзнанието ни обработва определено количество информация.
Всичката необработена информация попада в подсъзнанието. Именно на този принцип работят рекламите. Всички тези реклами програмират подсъзнателно. А то от своя страна е много податливо.
Защо сме станали роби на предметният свят?
Какво разграничава човека от животните? Ние имаме "шесто чуство", чувството за мярата. Ако животните се подчиняват на инстинкта си, то ние можем да се контролираме. Глобалните елити знаят това, те правят всичко по силите си да подтискат човешкото у човека и да поддържат животинският строй на психиката.

Извинете ме не съм свободен сега, ще напиша още по въпроса.

Но имам много добри новини за автора.
Авторе ще ти препоръчам един друг автор изключително умен човек.
Знам че на теб ще ти е интересно, за това те моля да обърнеш внимание. Само да знеш че автора е руснак за това се надявам да знаеш руски.
Гледай всички видеота на автора, не само това.
https://m.youtube.com/watch?v=xoUXGgO0Lj4&t
https://m.youtube.com/channel/UChpZzbYdeyO1is7-xGJsw8Q

Ето я и неговата страница където отговаря на въпроси и публикува статии:
https://m.vk.com/nestorshilo

Обърни внимание, ще ти е интересно. И те моля да го коментираш.
Лек ден :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 70ad0080b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дай ми тогава алтернативен вариант на "да избягам с 200 за чужбина, за да работя за голяма корпорация, която ще ми осигури по спокоен начин на живот до моето пенсиониране, освен за мен и за близките ми. "

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 679981d9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Разсъждавайки върху пост №7, той е степенувал състоянията в които човек може да попадне и говори за себепознаването и самосъзнанието необходимо на човек за да се чувства "свободен"!? Свободен може да бъде човек който живее абсолютно сам в природната пустош. Но даже и тогава не е свободен, защото ще е зависим от природата и нейната стихия. Според мен истинска свобода няма, особено като живеем в общества. Идеите на комунизъма са най приемливи за хората, но решат ли някъде да ги въведат, винаги са изопачавани и манипулирани, убива се идеята за равенство между хората. На този принцип са действащите комуни за наркомани, там всички са равни и подвластни на една съдба. В Русия има комуни разрабатени на същият принцип, всички са равни и живеят само по законите на природата(но според мен, пълно равенство няма), всички заедно си отглеждат децата и храната, живеят като племена. Редовно гледам филмчета за живущите в Аляска, там наистина имат свобода, но сами трябва да се спасяват в суровата природа. Според мен, истинска свобода никога няма да има, докато живеем в общества!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc2d48c7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тези неща не могат да бъдат обяснени и разбрани лесно. Дяволът иска хората да са алчни, материалисти, заблудени и да загубят всичко духовно и човешко в тях, това е факт. Но за повечето хора това са само празни приказки...

Въпросните "елити" искат да ни управляват чрез парите и това е факт. Масонството и сатанизмът са факт, не случайно се считат за тайни и оклутни течения! Прочетете колко хора от Холивуд са си продали душите на дявола, за да са това, което са! Лейди гага например! Или дъ уикенд!

Прочетете колко американски президенти са били масони - Хари Труман, Франклин Рузвелт, Джордж Вашингтон! Огромна част от западната политика се решава на затворени врати, след окултни церемонии и ритуали!

Парите не са нищо повече от хартийки, които дават субективни права върху разни неща. Нищо повече и нищо по-малко от това. А определят толкова много от живота ни.

САЩ се опитва да контролира целия свят от 1945 година насам чрез финансовите институции, корпорациите и пазарите. Международната банка, международния валутен фонд, борсите, елитите - всички са пропити от масони и слуги на дявола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc2d48c7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравейте, авторът съм. Радвам се, че темата намери отзвук и че се споделят различни мнения. За мен единственото важно нещо е да си извадите някаква поука от нея. Да заживеем един по-пълноценен, качествен и осъзнат живот, отвъд пределите на мислите за пари, печалби, разплащания и кредити.

Нека първо отговоря на номер 4 и номер 8. Запознат съм с пирамидата на Маслоу. Всъщност още отпреди да стане популярна в България я разглеждах. Тази пирамида(подредба) на ценностите и приоритетите е доста стара, поне на 50 години. В България стана популярна последните няколко. Това, в което ви уверявам е, че вече европейците и като цяло Западният свят отдавна не живее на първите стъпала от пирамидата и не се "бори за оцеляване". Кое ви говори за "борба за оцеляване" - снимките от Дубай, пълните дискотеки в събота и неделя, дрехите за по над 500 лева, колите за над 100 хиляди из София или бизнес сградите за милиони от последните години? Има 1-2% от населението - бездомни хора, сираци, в България за съжаление - и пенсионери, които наистина живеят под критичния минимум - на Запад. Под, което аз разбирам 2 неща - липса на достатъчно храна или липса на адекватен подслон. Всичко отвъд това е комфорт, но не и оцеляване. В България хората борещи са за оцеляване са може би между 5 и 10%, понеже сме най-бедни на континента, като голяма част от тях са пенсионери или от малцинствата. В темата не визирам тези 5 - 10% и никога няма да разкритикувам някой, че иска да се нахрани или иска да спи на топло. Мога да се обзаложа, че всички в момента стоите седнали на комфортна температура, можете без проблем ако решите до 10 минути да си набавите храна и очевидно имате екстрата - интернет. Така че очевидно тук не сме от "оцеляващите" :)

Затова и съм адресирал темата към вас/нас - другите 90% - да се замислим и ако решим да променим нещо. Нещо повече ние днешните хора, не само, че не сме на първите стъпала на Маслоу, но явно си въобразяваме, че сме минали всички стъпала и сме на някое ново, защото в днешно време западният човек е презадоволен от всичко и се чуди какви глупости да прави, за какви забавления да си харчи парите и как да си губи времето. Буквално. Храна има в изобилие и навсякъде - дотолкова, че ако те мързи да ходиш да си я купиш и сготвиш може да си я поръчаш и да ти я донесат сготвена до вас. Какво оцеляване? Дрехи има толкова много, че дори да си беден може да си купиш за 5-10 лева от втора употреба или да намериш хвърлени до коша и пак няма да си гол и бос. Какво оцеляване? В пространството има толкова много женска плът - компаньонки, стриптизьорки, миски, че дори и за размножаването, което уж е някакво по-горно стъпало сме спрели да се борим. Какво размножаване? Та модерният свят иска да ни превърне в мекотели и хермафродити, не го ли осъзнаваме?

Изводът до, който стигам е, че модерният свят с цялата му консуматорщина и безумие е дотолкова комфортен и презадоволен, че ни връща на първите стъпала на Маслоу, в обратен ред. Но този път не като борещи се за оцеляване, а като презадоволени приличащи с извинение на добитък същества. Нека се замислим как гледат животните в големите ферми. Държат ги на затворено, хранят ги, поят ги, подстригват ги, бият им ваксини, дават им лекарства, слагат им маркировка. И в замяна животното дава своя продукт(мляко, яйца) или отива за месо. Сега нека се замислим как живеят хората поробени от големите корпорации и парите - държат ги на затворено(в офиси), хранят ги/поят ги(дават им заплати), ходят да ги подстригват, бият им ваксини, слагат им костюми и вратовръзки. И в замяна човекът дава своя продукт - труда и времето си, което прави въпросната фирма и корпорация още по-силна. Ако хората не работеха за тези корпорации и нямаше умствен и трудов капитал те просто нямаше да съществуват.

Номер 10 е казал: дай ми алтернатива. Давам ти. Не прави всичко за пари. Осигурявай си необходимото, но не ламти задължително за огромна заплата и голям лукс - дори да го получиш ще е на голяма цена. Прави това, което обичаш, а доходи ще имаш дори да не са големи по мениджърски стандарт. Прави нещата и за другите, а не само за себе си. Ето аз правя това, което ми харесва и се чувствам добре. Мисля, че може и да съм променил мнението на някой и да съм постигнал моя малка победа в нещата, в които вярвам. Имал съм тежки финансови моменти, точно защото се опитвам всячески да не съм роб и добитък на западни фирми. Обаче съм си стъпил на краката, в момента се оправям и с финанси и с всичко. И вярвайте, че има начин. Стига да го искаш. Винаги може да изплуваш и да се оправиш по някакъв страничен път, без да ходиш да пълниш касичките на западните фирми.


Хората в периферните области в България - примера с Видин, както и в другите държави живеят зле поради немарливостта на държавата и глупостта на хората като цяло в световен мащаб, които са промити и поробени от парите. Всичко се прави с цел пари и печалба. Никой не инвестира в малките населени места, не отваря там работни места, не поддържа инфраструктурата. Поддържат се главните пътища, за да минават тировете със стока(пак печалба), летищата(екскурзийки, почивйки, бизнес срещи) и това е. Никой не мисли какво се случва "на края на света" - в случая Видин - просто, защото сме егоисти, алчни, заблудени.

България е една от малкото страни разположена по такъв начин, че да може да се оправи идеално. Не сме искали, не сме се оправили. Предпочитаме да крадем, да се оплакваме и да ходим да слугуваме в посока Лондон или Чикаго. Ние имаме огромни житни полета - Добруджанско, имаме пасища, имаме много силен летен и зимен туризъм. Имаме злато, въглища, минерална вода. И познайте какво става? Всичко е частно, данъците се укриват, крадне се. И това пак се прави заради парите - защото няма друга ценност. Няма "мила родино", няма "обичай ближния си" има: "давай парите тук и сега".

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc2d48c7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пак авторът до 9. Точно на това се залага - на подсъзнанието, навиците и най-опростените поведенчески модели. Хората привикват с всичко лесно и удобно. Затова и сме толкова "закачени" за всички удобни технологии и реклами. И както например сме си създали навик сутрин като станем да си измием зъбите, така и сме си създали навик нон-стоп да влизаме във фейсбук, да гледаме реклами и промоции, което, разбира се, ни прави още по-алчни, зависими от парите, консуматори и съответно - лесно управляема маса. Например навикът миене на зъби отнема 5 минути, а много от нас вече висят по 2-3 или повече часа онлайн. 3 часа дневно са ти почти 1/5 от времето в будно състояние. За това време може да се направи много, особено като те заливат нон-стоп. И маркетинг стратезите/психолозите на фейсбук, корпораците и т. н. много добре го знаят. Дори ми бяха казвали, че звуците в Месинджър като ти пишат или пишеш са така създадени, че да те пристрастяват - естествено подсъзнателно. Сами си направете сметка.

Изгледах и клипът. Късмет, че съм учил руски преди години в училище :) Добър е наистина, разбрах около 70-80% от нещата. Действително е спорно доколко сме прогресирали последния век и дали прогресът не е антипрогес.. Но темата ще отиде в прекалено много посоки, ако задълбая и натам. Благодаря ти за коментара и видеото!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 80e72b7ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   "контролиран от корпоративните, обществени и финансови елити - милиардери собственици на Гугъл, Фейсбук, Амазон, Ибей, холивудските звезди. "

Направо ме уби с тия холивудски звезди :)... Милионери и милиардери са нищо... пионки. Хайде най-много офицери. Истинската власт не е дори в корпорациите, а банковата система, т. е. тези които управляват самите пари / кредити и т. н. Има много малко страни все още без централна банка управлявана от банкерските елите (мисля остана Иран, Северна Корея). Много от тях бяха заличени (като Либия). Т. е. където и да отидеш по-света - няма да избягаш. В България предимството е, че сме нищо и не им пука. Който отиде на запад, в "белите страни" да се поготви да контролират животът му във всяко едно отношение и да прави каквото му кажат. Да, там има повече пари, но ако си прост бачкатор, а не човек който разбира системата и може да я използва, т. е. повечето хора - забрави. Според мен доста българи ще започнат да се връщат, щото златните години на капитализма свършиха. Сега на запад е див "социализъм". В кавички, щото никога не е имало истински социализъм, а една прослойка която постоянно се стреми да заграби от общите пари... Така реално работи "социализмът". Така работеше в Русия, в България, а сега и в Щатите. В Щатите е малко по-прикрито. Имат централна банка наречена "федерален" "резерв", известен с това, че е нито федерален, нито е резерв, който печата пари за правителството, а правителството ги раздава на корпораците (или както Ахмет Доган се изразява - обръчът от фирми около властта). Тази конгломерация от банки - правителство - обръч от корпорации му викат deep state. Изключително просто, но 99% от хората не го схващат и са "червени" срещу "сини"...

Иначе не си прав, че елитите измират, напротив - сменят по 7-8 сърца и умират след 100. Живеят си прекрасно, както един овчат си живее прекрасно от стадото овце което притежава... Ако имаше "Страшния съд" за елитите, щеше да има и за овчарите, но не така работи тоя свят. Работи, пак ще каже, изключително просто - ако си овца, ще те доят. Много се заблуждават, че "на запад" е нещо по-различно... Тоя закон важи навсякъде. Западният свят за съжаление не е това което беше, защото и там ги направиха на овце, а те приветстват с отворени обятия овце/паплач от целият свят. Аз ако можех да избягам от тая овча държава щях да го направя, само че вече няма къде...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f6ae35726a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Добре авторе, ако наистина толкова искрено искаш хората във Видин да си остават да живеят във Видин, защо не отидеш да им обясниш ПО КАКЪВ НАЧИН ТИ СИ ПЕЧЕЛИШ ПАРИТЕ ? Ама не да им играеш шефче, ('щот нали са "хора в периферията" и не са философи колкото теб) а наистина да ги просветлиш? Да им покажеш как биха могли да правят ТАМ това, което им харесва, че и да печелят от него?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 96d68e56b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   "Номер 10 е казал: дай ми алтернатива. Давам ти. Не прави всичко за пари. Осигурявай си необходимото, но не ламти задължително за огромна заплата и голям лукс - дори да го получиш ще е на голяма цена. Прави това, което обичаш, а доходи ще имаш дори да не са големи по мениджърски стандарт. "

Чааааакай, чакай, чакай малко!

На мен ми трябвата пари, за да мога, да стигна до момнта, в който АЗ НЕ ТРЯБВА да работя, за да имам доходи. И съммного близко до този момент. Трябват ми още стотина хиляди лева и работата е опечена. Ще мога, на 32, наааааай-късн на 33, да не работя никога повече през живота си. Не, че не правя това което харесвам и обичам, ама не искам да го правя за пари.
След като постигна целите си, може би ще говорим пак. И да, познавам хора, които живеят така. Ред инвестиции, имоти, дивиденти, фондове (на лошите "соросоиди" или каквото му викате там днес). И не виждам нииикакъв проблем в това. Ако на някой . не му харесва - баста на селУ!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2fd6ce1f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 16.

ЕВАЛА!

Имам и един въпрос всъщност - според теб дали това е правилният начин да стоят нещата?

Защото от една страна и в природата е така, има си и плячка, има си и хищник. От друга страна пък, нали все пак ние сме единствените със втора сигнална система и се имаме за голямата работа поради това. А може би просто сме малко по-голямата работа от всички останали животни и нищо повече, като се има и предвид склонността на повечето от нас да се надценяват, най-вероятно това е причината. Малко сам си питам, сам си отговарям :D , но нищо, сподели и ти какво мислиш по въроса ми, ако имаш желание де.

Лек ден! / Лека вечер!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cc2d48c7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Имаше едно много добро направено точно като поука - "когато хората замърсят целият въздух, изпият цялата вода, изядат цялата храна.. тогава ще разберат, че не могат да ядат пари"

А медиите са станали дотолкова силни и всеобхватни. Дотолкова сме закачени и свързани с целия свят, че е направо страскащо. Медиите имат ОГРОМНА власт. А доколко са независими аз лично се съмнявам. Защо няма почти никакви новини за това какво се случва в Африка ? Защо няма новини от половината свят, а се говорят само глупости - за Божков и коронавируса ?

С тоя коронавирус дето вкараха такава масова психоза, че не е за вярване. Според мен в бъдещето може да се стигне до момент, в който хората дотолкова ще са погълнати от комуникациите и медиите, че точно с всяване на страхове/желания ще могат да бъдат управлявани. Ето например сега с тази коронавирус истерия осъзнавате ли какво се случва ? Реално те определят дали да си стоите повече вкъщи, какви превантивни мерки да вземете и т.н. Тоест те ви определят действията на базата на масова психоза ЧРЕЗ новините. Вашето формирано мнение е база за вашите действия. Хората - МИСЛЕТЕ!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 40884408c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Авторе, като цяло си прав. Не си мисли обаче, че примерно Русия или Азия не се управляват от същите кръгове. Политиците, които виждаме са по-скоро марионетки. Ако се замислиш и съвсем малко повече, ще видиш, че в света нищо не се е променило особено. Преди селяните са работили на местния феодал и са получавали дажби, колкото да не умрат от глад. Сега една част от света отново гладува, а другата е роб на банките. Идеята на всичко това е много проста и тя е човек да се отдалечи от Бога и да се превърне просто в биоробот. Медиите и филмите са основен инструмент за постигане на всичко това. Неслучайно масово се прокламира във всякакви филми и сериали колко е "вървежно" да си лягаш всяка вечер с различен човек, да си непукист, да се друсаш, да си лош, да си егоист и т.н. Веднъж възприел от ранна възраст подобни схващания, човек трудно се отказва от тях. Те се набиват в подсъзнанието му и той по презумпция ги смята за хубави и приятни. Като пример веднага ми изплува в съзнанието сериалът "Приятели", който като ученик и аз харесвах по едно време. Какво виждаме в него обаче - уж невинно друсане или просто намек за такова, връзка с този, връзка с онзи, раздели и всичко това, представено на фона неспирен купон. Лошото е, че в много случаи човек осъзнава нещата сравнително късно, когато е разбил вече семейството си и дори живота си. От друга страна пък му се внушава, че трябва да има винаги най-новата кола, най-новия телефон, по-голямо жилище и т.н. И ти цял живот преследваш материалното, без да можеш да се порадваш на истинските неща. Тъкмо си си осигурил жилище, внушава ти се, че то е малко. Тъкмо си купил по-голямо, сега пък ти трябва вила и т.н. и т.н. В един момент живота просто си свършва и тогава осъзнаваш, че абсолютно нищо от тези материални придобивки е нямало смисъл. Познавам доста хора, които изкарват много пари, спят в най-скъпите хотели, ядат най-хубавата храна, но са нещастни, защото работата ги притиска, искат още и още, изнервени са и дори не си говорят и не се виждат. Целта на всичко е да се отдалечи човек от Бога, да се разруши семейството, да се разрушат моралните устои. Тогава човек става изключително лесно управляем и манипулируем.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker