Ефективно решение на проблема с найлоновите торбички - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ефективно решение на проблема с найлоновите торбички
преди: 4 години, 2 месеца, прочетена 766 пъти
Здравейте, последните месеци открих за себе си един доста удобен начин да заменя найлоновите торбички. Просто ако ще се пазарува по-малко може да се вземе раница, а ако ще се пазарува повече - сак. Почти не съм виждал хора да го правят, но когато започнах се учудих колко е приятно и удобно, а това че не замърсяваме е само един плюс!

До тук разбрах няколко неща. Сакът може да побере доста продукти, а друг огромен плюс е, че е по-здрав от торбичките. Торбичките уж ги правят здрави, но тези на BILLA примерно им се късат дръжките, също така ако сложиш нещо тежко с ръбове в найлонова торбичка - 2 литра сок да речем ръбът може да натежи и да пробие и скъса цялата торбичка.

Също така при сакът и раницата носените преметнатати през рамо 10-15 килограма не се усещат по същия начин като носени в ръце 10-15 кг. Единствените недостатъци са, че трябва предварително да бъдат взети сака или раницата и не е удобно, ако се връщате от работа и искате да напазарувате директно след това. Но пък ако сте с кола може да стои в багажника.

Освен всичко друго смятам, че е и по-евтино. Един качествен сак може да издържи доста време и да го ползвате и за други неща. Торбичките вече са по 30-35 стотинки. Това значи, че ако средно на седмица купувате по две торбички за година ще дадете 36 лева само за това.

Единственото което, което ме дразни и е труднозаменимо са малките пликчета, в които се слагат плодове и зеленчуци. Би било много добре ако се измисли нещо - да кажем плетени мрежи от канап като онези на бабите на село, които да заменят малките бели пликчета за плодове и зеленчуци. Но това трябва да го помислят в супермаркетите. Според мен цялата тази истерия с найлоновите торбички е не толкова за наше удобство, колкото поредният маркетингов трик за печелене не пари. Уж малко и незначително - само 30 стотинки, но като минат днес 1000 човека и купят по 1 торбичка стотинка по стотинка им се пълни касичката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8c0400253a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   На мен ми направи впечатление че в Метро са много скъпи торбичките, а в Кауфланд са доста евтини.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9653e433e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не ми се струва добра идея! Значи за да спестиш 36лв годишно си купуваш сак или раница за най-малко 100 лв, които за две години при толкова често ползване ще се скъсат или избелеят и излиза за да спестиш 36 лв даваш по 50 лв на година, но пък си усложняваш живота с носене на празния сак до магазина. Имаш лайк за тъпизъм.
Ако искаш си купи количка от онези с които бабите ходят да пазаруват, но обмисли идеята си преди да я рекламираш.
Колкото до торбичките това си е чисто доене на народа, като увеличиха цените им с еко такси, хората не спряха да ги позват, само им излиза по скъпо, а и да наказват европееца с еко такса защото бенгалския залив бил замърсен с торбички, без да карат индийците да плащат еко такса си е доста голяма пързалка за европейците, но....
Баща ми живее близо до нефто завода край Бургас, най му е смешно когато общината обявила че той трябва да си смени дървената печка и да се отоплява на пелети, защото замърсявал въздуха, нищо че от двора му се виждат димящите комини на нефтозавода и топлофикация.. С торбичките същия казус

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e7932d7270
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Има чанти от плат всякакъв размер вече. Поне 3/4 от хората пазаруват с такива. Които пазаруват за цял месец - с количката до багажника на колата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e7932d7270
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   До 2: Ами те найлоновите торбички се произвеждат точно от нефт, т. е. завода пуши, за да ти произведе торбички.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 91bfa4e46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Лидълските торбички по 35 стотинки са сравнително здрави. За пазаруване най-често ползвам черна лека раница, която си купих миналото лято за 40 кинта от "New Yorker". Като нова е и досега. Първоначално я бях купил поради чести пътувания по работа до други градове и почивки на морето, за да не мъкна големия сак, но впоследствие установих, че е удобна и за пазаруване. В нея винаги държа и една от споменатите торбички на "Лидъл", така че при необходимост мога да взема двойно по-голямо количество покупки. Средно купувам по една торбичка на всеки 2-3 месеца, защото предишната изкарва доста време. Не цепя стотинката, просто не виждам смисъл 4-5 пъти седмично да купувам нови торбички (това прави около 6-7 лева месечно или грубо 72-84 лева годишно).

Относно картонените кутии от сокове и прочее, които разкъсват торбичките, за това си има лесно решение: с премерена сила натискам всеки ръб на опаковката към дървения плот в магазина след касите, непосредствено преди да сложа покупките в торбата, така че те стават заоблени по краищата.

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e043503051
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   И друг път съм срещал хора като теб и честно не ги разбирам. Нали си наясно, че в атмосферата всеки ден се изхвърлят милиони тонове токсични вещества от индустрията по света, че океанът е заринат с пластмаса и живак и по-големите риби са опасни за консумация поради живакът в тях, че в България тецовете изгарят цели сметища внесени от Европа. И ти на фона на това да си мислиш, че нещо ще промениш в околната среда като не си купуваш найлонови торбички от Била, извинявай, но това е диагноза. Как ще влезеш със сак в хиперамаркет? Ми нали може да е бомба или да си крадец. Будиш яко подозрение със сака и раницата на гърба обикаляйки из щандовете със стоките. Затова има сложени заключващи се клетки за багаж отвън. А не да влизаш с такива неща вътре. А в какво си хвърляш боклука? В сака или в найлоновите торбички?


Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b9ad9bb2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   А индустрията какво прави? - Произвежда милиони опаковки - По една за всеки. За всеки, който си мисли, че неговата една няма нищо общо. Поне сметищата погледнете - те са почти само битови отпадъци, 90% опаковки.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 85598e595e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Имам раница на фирма "Ташев" - доста са здрави като изработка и материали. Повече от 7-8 години редовно си я ползвам. И на работа ходя с нея. Супер удобно и практично решение дори при пазарудане. Да вярно, че трябав да се взема предварително и за хора които случайно са се отбили до магазина да пазаруват може да не е много добър вариант. Предвид сега есенно зимния сезон, не е проблем да се сгънат хубаво и найлонови торбички /лидъл, кауфланд/ в някой джоб на якето и така да се ползват многократно.

Проблема не е в производството на пластмаса /в това число и найлонови торбички/, а в това че на огромна част от света всеки си изхвърля отпадъците берзазборно и те не се рециклират, а нищо не пречи да се рециклират! Предполагам сте виждали страшните гледки на огромни полета плуващи пластмасови отпадъци в световния океан. В България гледката по разните деренца, рекички или автомобилни спирки до пътя не е много по различна. Истината е, че 80% от хората са свине и хич не мислят за природата. В повечето случай това са хора без образование или с много ниско такова. Вижте какво се случва в Китай и Индия...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 90f9940eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   На мен лично ми е смешно. Не мога да си представя, че ще нарамя раници и сакове и да ида на пазар. Докато аз го правя и си усложнявам живота някъде се изсичат гори и се строят фабрики. Моята найлонова торбичка е капка в океана. Опаковката на хляба също е в найлон, не ми се изреждат всички останали продукти. Та като теглиш чертата е абсолютно нищо, това, че мъкнеш сакове.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 10e0745ee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Авторът съм.

Темата е на почти 3 години, а стана актуална вчера.. Какво нещо е животът.. допреди вчера нямаше нито едно мнение..

Проблемът с торбичките и въпбще с отпадъците съвсем не е решен и към днешна дата.

София последните няколко месеца потъна в мизерия, дори в уж централните и добре поддържани части.

Като ходя буквално се оплитам в найлонови пликчета, изхвърлени чаши за кафе - еднократна употреба, а на ден стъпвам сигурно върху поне 10 изхвърлени фаса.

Доскоро се чистеше по-добре, мисля че са съкратили песрсонал от чистотата, за да пестят пари. Отделно се строи като за последно и се изхвърлят огромно количество и строителни отпадъци наред с пликчетата, пластмасите, гумите и другите отпадъци.

В София знам поне няколко места където има ГРОБИЩА за гуми - натрупани са една върху друга с хиляди и са оставени просто да гният, ако не се намери някой закъсал за втора употреба гуми.

Ще припомня на софиянци или само временно-пребиававащои, че в града има и доста бедни квартали, които част от хората се топлят с такива боклуци, таака че тези гадости, които изхвърляме с тонове, после си ги и дишаме зимно време...

Което съвсем не е здравословно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker